2632

Billaras

Και ασόδια και χινάρια!

Είδαμε μπαλίτσα, είδαμε ποδοσφαιρικό πολιτισμό, είδαμε γενικώς τα…αυτονόητα μεσοβδόμαδα. Και σασπένς είχαμε (Ατλετικο-Ρεάλ, Γιουνάιτεντ-Θέλτα) και γκολάρες είχαμε και συνολικά ξεχαστήκαμε και νοιώσαμε πως είναι ο αθλητισμός, όχι σαν τα δικά μας μούτρα. Είχαμε και τίτλο! Ναι, από χθες η Τσέλσι δικαιότατα είναι πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Μπορεί γιά κάποιους να μην έπαιξε το τοπ ποδόσφαιρο, αλλά σίγουρα ήταν η πλέον σταθερή. Λίγες γκέλες, κυνισμός, αν το άριστα είναι το 10, το έπιασε λίγες φορές αλλά σπάνια έπεσε και κάτω από 7! Ισως και καθόλου. Κι αυτό μετράει σε μαραθωνίους. Θυμηθείτε πόσες γκέλες έκανε η Σίτι με τα κολλήματα του Γουαρδιόλα, πόσες η Λίβερπουλ που παίρνει βραβείο αφερεγγυότητας (“δεν χάνω μεγάλο ματς αλλά χάνω από όποιον “μικρό” με παίξει κόντρα), πόσες η Γιουνάιτεντ (που…έσπασε ρεκόρ αήττητων αγώνων αλλά με τόσα Χ δεν έφτασε καν 4αδα).

Στα μάτια μου, το καλύτερο θέαμα το πρόσφερε η Τότεναμ, αλλά παρότι έκανε το ένα βήμα παραπάνω (πλέον είναι σταθερά 4αδα και φέτος η μόνη που κυνηγούσε, άρα πρόοδος υπάρχει), θέλει το “εξτραδάκι”, το κλικ, ίσως έναν πραγματικό ηγέτη εντός τερέν. Οπότε, μπράβο Τσέλσι, άξια στο θρόνο! Πάμε στο κουπόνι.Ζύγισα πολύ αν θα έκανα στήλη διημέρου, τελικά αποφάσισα να γράψω και σήμερα και αύριο ως συνηθως.

Οπότε μένουμε στα σαββατιάτικα, μονάχα ένα σημείο Κυριακής θα παίξω από σήμερα. Και θα είναι…ισοπαλία! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με ένα λόττο (γέλια). Αουγκσμπουργκ (5.00 το Χ παρακαλώ)-Αταλάντα (3.40)-Μονπελιέ (3.40 επίσης). Δείτε βαθμολογίες. Βολεύουν απίστευτα όλες τους. Οκ, μιλάμε για Γερμανία-Ιταλία-Γαλλία. Οχι γιά.. Προ Βερτσέλι στην Β' Ιταλίας που έχει φτάσει το Χ στο “εκπληκτικό” 1.

72. Μπορεί να μην έρθει καμιά, αλλά προτελευταία αγωνιστική ξέρω ότι τους βολεύει, ότι καλοπληρώνουν και δεν θα το μετανοιώσω. Ξεκινάω λοιπόν με αυτά. Πάω στα ασόδια. Οτι είναι κάτω από 1,80 έχει διαγραφεί έτσι κι αλλιώς, πάω σε μεγαλύτερα. Φαβορί; Μόλις τρία. Βόλφσμπουργκ (1.90), Φράιμπουργκ (2.25), Αντμίρα (2.25). Στα δύο τελευταία οι αποδόσεις είναι οκ, “βοηθάει” εδώ ότι καίγονται και οι αντίπαλοί τους.

Στην Βόλφσμπουργκ προφανώς και είναι…εποχιακό και οριακά αντέχεται. Αλλά δεν αποκλείω ο Χέκινγκ (προ μηνών στην αγαπημένη του Βόλφσμπουργκ) να μην την…ρίξει. Βέβαια, γερμανοί είναι, άλλη ράτσα. Τι θα παίξω; Από ένστικτο θα αφήσω Φράιμπουργκ. Οπότε ξερή δυάδα Βόλφσμπουργκ-Αντμίρα. Ανεβαίνουμε σε απόδοσεις. Σ.Πόλτεν στο 2.70, Τοντέλα στο 3.

25, Αμβούργο στο 3.70, Σάντερλαντ στο 3.70, Λουγκάνο στο 3.80. Κι εδώ να αναφέρω ότι έσβησα Βέρντερ λόγω…βουτιάς και Λάτσιο λόγω ειδήσεων. Και κράτησα γιά τελική μελέτη τα παραπάνω. Και κλείνουμε με ακόμα πιό μεγάλα. Ρέντινγκ στο 5.50, Ρίντ στο 5.25. Φινίτο γιά σήμερα. Ξεκινάω ανάποδα. Τα δύο “θηρία” θα πάνε μονά και δυάδα. Ζόρικα πολύ, δεκτόν.

Αλλά στο εγγλέζικο δεν χονεύω αυτή την ψαλίδα, δεν λέει την αλήθεια, πάνω από 4.00 δεν θα έδινα τους “βασιλικούς”. Μην τρελλαθούμε, τρίτη τερμάτισε η Ρέντινγκ. Καλή, χρυσή, άγια η Φούλαμ, αλλά…μπάστα. Στο δε αυστριακό, μιά στεκιά που λένε. Ισως σήμερα να δούμε τούμπα πολλά εκεί, να μπει στο χορό χοντρά η Βακ Πέλετς (με διπλό Ριντ, άσο Αντμίρα και άσο Πόλτεν).

Θέλω να κρατήσω τρία γιά ένα trixie. Το ελβετικό είναι το μόνο που είναι μάχη Ευρώπης, χαμός στη Σιόν με εγκλεισμό παικτών κάπου στα βουνά (!), η Λουγκάνο σε τοπ φόρμα. Στα άλλα είναι μάχες σωτηρίας. Θα αφήσω τη Σάντερλαντ, το “διέπραξε” με την Χαλ αλλά ήταν και τυχερή. Δεν θα το χαρίσει πάντως στην Σουόνσι, σας βεβαιώ. Οπότε, να “σώσω” Αμβούργο, Τοντέλα, Σ.

Πόλτεν; Ή να χώσω κάπου σφήνα το ελβετικό; Επειδή δεν ξέρω τι αντίδραση θα βγάλει η Σιόν, λέω να το αφήσω. Και να πάω με τις τρεις που καίγονται. ΞΕΡΩ ότι είναι…μπάζα, ξέρω που μπλέκω, ξέρω τι περιμένω. Τουλάχιστον οι δύο δεν βλέπονται! Η Τοντέλα δεν έχει καν διπλό φέτος. Αν το πάρει, με 0-1 θα είναι (να μην ρισκάρει και η Αρούκα σε ισοβαθμίες).

Το Αμβούργο κάθε χρόνο τη γλυτώνει ως διά μαγείας. Και θέλει να πάει σε “τελικό” την άλλη εβδομάδα. Οσο γιά την Πόλτεν; Ζόρικο, αλλά είπα τι γυρίζει στο μυαλό μου γιά την Αυστρία. Ολα τα καθορίζει η απόδοση. Μπάζο και η Τζένοα ας πούμε, αλλά την άφησα στο 1.65 και την πήρα στο 4.75. Στη σούμα: Δύο trixie, μιά ξερή δυάδα, δύο μονά τεράστια.

Δεν είναι και λίγα. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 1.131 μονάδες. Ποντάρισμα 13/5: Δυάδα: Αντμίρα 1/Βόλφσμπουργκ 1 (4.27) με 70 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Ρέντινγκ 2 (5.50) με 40 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Ριντ 2 (5.25) με 41 μονάδες. Δυάδα (28.87) με 10 μονάδες. Trixie ισοπαλιών: Αταλάντα Χ (3.40)-Αουγκσμπουργκ Χ (5.00)-Μονπελιέ Χ (3.40) με 5 μονάδες η τριάδα, από 30 σε κάθε δυάδα, όλο μαζί 95 μονάδες.

Trixie: Σ.Πόλτεν 1 (2.70)-Τοντέλα 2 (3.25)-Αμβούργο 2 (3.70) με 10 η τριάδα και 35 κάθε δυάδα. Ολο μαζί 115 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 371 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 760 μονάδες. Οπως βλέπετε, παίζω κανονικά. Προτελευταίο “κανονικό” κουπόνι είναι. Νορμάλ ποντάρισμα λοιπόν. Μιά δυάδα (είτε η “ξερή” είτε σε κάποιο σύστημα) είναι ο αρχικός στόχος. Νέα στήλη κανονικά αύριο μεσημέρι και σήμερα το απόγευμα μετά τις 4.

30, γιά…ελάτε από το chat μήπως έχει και τίποτα live μέρες που είναι!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras