2408

Billaras

Και ποδόσφαιρο και μπάσκετ (update)!

Καλησπερα και παλι σε ολους! Μετα απο ενα εξαιρετικα επιτυχημενο και κερδοφορο Ευρωμπασκετ τον περασμενο Σεπτεμβριο και αφου πηραμε τις απαραιτητες ανασες, βρισκομαστε παλι στις επαλξεις για νεες….στοιχηματικες περιπετειες. Οχι μονο με μπασκετ αυτη την φορα, αλλα ΚΑΙ με μπασκετ. Και επειδη στοιχηματικα ασχολουμαι πολυ σοβαρα με το NBA, για οσους ενδιαφερονται δινετε προσοχη στην στηλη για τυχον βραδυνα update, εκει γυρω στις 9-10 το βραδακι…για να εχουμε στην διαθεση μας τις αποδοσεις που πολλες φορες αργουν να βγουν και επισης τα τελευταια νεα.

Δεν θα πλατιαζουμε πολυ αυτη την φορα οπως στο παρελθον, θα ασχοληθουμε ακομα περισσοτερο με αυτο που κυριως μας ενδιαφερει. Το αγωνιστικο σε συναρτηση παντα με το Στοιχημα! Ενα ματσακι σημερινο που χρηζει τουλαχιστον αναλυσης διεξαγεται στην Γερμανια και ειναι το Γκλαντμπαχ – Βερντερ. Το σετ βγηκε στο 1.95 – 3.50 – 4.00. Η Μπορουσια, ομαδα που σταθερα παλευει για ευρωπαικες θεσεις, βρισκεται αυτη την στιγμη στην 7η θεση οποτε αν θελει να βγει στην Ευρωπη η νικη σε ματς σαν το σημερινο ειναι μονοδρομος…απο την αλλη η Βερντερ ειναι 14η και μολις δυο βαθμους πανω απο την Μαιντς που αυτη την στιγμη ειναι τριτη απο το τελος, σε θεση αγωνα καταταξης.

Οι δυο ομαδες προερχονται απο νικες. Η Γκλαντμπαχ κερδισε στο τελευταιο της ματς μεσα στο Ανοβερο με 1-0. Αν δουμε λιγο πιο πισω θα δουμε οτι η ομαδα προερχοταν απο 4 σερι ηττες και χωρις να σκοραρει. ΕΙΔΑ την Μπορουσια στο τελευταιο της ματς και δεν πειστηκα οτι βρισκεται σε γυρισμα φορμας…Γενικα η Μπορουσια εχει σοβαρο προβλημα σκοραρισματος.

Απο την αλλη η Βερντερ σκοραρει, παιρνει σημαντικες νικες και γενικα με την επανεκινηση εμφανιζεται εξαιρετικα αποτελεσματικη για τα δικα της τουλαχιστον δεδομενα. Νικη με το Αμβουργο με 1-0, νικη με την Βολφσμπουργκ σκοραροντας 3 τεμαχια, ηττα στο κυπελο απο την Λεβερκουζεν εκτος εδρας στην παραταση εχοντας βαλει 2, μεγαλη νικη μεσα στην Σαλκε παλι με δυο γκολ… ακομα και στην αναμενομενη ηττα στο Μοναχο, η Βερντερ σταθηκε εξαιρετικα καλα σκοραροντας παλι 2 γκολ… οπως βλεπετε η ομαδα εκτος εδρας με μεγαλες ομαδες ΣΚΟΡΑΡΕΙ πανω απο ενα γκολ…το σημερινο ματς θα ειναι παρομοιο…η ομαδα θα βρει χωρους.

Νομιζω οτι η Βερντερ σημερα θα σκοραρει τουλαχιστον ενα γκολ, ισως και δυο…και δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι η Γκλαντμπαχ θα μπορεσει να απαντησει βαζοντας ενα γκολ περισσοτερο…Αν δουμε και τους πιθανους αποντες, η κατασταση για την Γκλαντμπαχ γινεται περιπου απελπιστικη…..Μπενες, Στρομπλ και Βιγιαμπα λειπουν καιρο, αλλα λειπει και ο Στρομπλ που εχει συμμετοχες.

. Αμφιβολοι ομως ειναι αλλοι….6! Κουιζανς, Ντουσουρε, Τζονσον, Τραορε, Βεντ και ο Ελβετος Ζακαρια ειναι ολοι αμφιβολοι….στην Βερντερ οι αποντες θα ειναι ο Μπαρτελς με τελευταια συμμετοχη…περυσι, ο Αιλερς με τελευταια συμμετοχη πιο παλια απ ο,τι ο Μπαρτελς… και ο Τζετερα που ουτε αυτος ειδε πως παιζεται η μπαλα το 2018…γενικα αυτοι που λειπουν, λειπανε σε ολες της καλες εμφανισεις της ομαδας φετος! Εν κατακλειδι, με ολα αυτα τα δεδομενα δεν θα εδινα το διπλο πανω απο 3.

2 – 3.3…..στο 4 εχει αξια! Αυτα και θα τα πουμε ξανα το βραδακι με NBA. Απο Ευρωλιγκα που εριξα μια ματια δεν υπαρχει κατι που να με ψηνει…ΜΗΝ περιμενετε καβα αυτη την φορα. Καβα μπηκε στο ευρωμπασκετ γιατι αφορουσε μια ολοκληρη διοργανωση. Για το χρονικο διαστημα που θα υπαρχει εδω η στηλη δεν αξιζει…το δειγμα θα ειναι μικρο για να εξαχθουν συμπερασματα, ειτε θετικα ειτε αρνητικα.

. Τα λεμε σε λιγες ωρες! UPDATE: Αν η γιαγια μου που δεν ξερει ουτε απο μπασκετ, ουτε απο στοιχημα, αποφασιζε να πονταρει 1 ευρω σε καθε αουτσαιντερ της κανονικης περιοδου του NBA, απο την εναρξη της, μεχρι την Πεμπτη πριν απο το All Star Game, θα παρακολουθουσε τις προσπαθειες του Γιαννη και των αλλων αστεριων εκει οντας κερδοφορα! Επαναλαμβανω, αν πονταριζε καποιος ισοποσα ολα τα αουτσαιντερ, ΧΩΡΙΣ τις εξειδικευμενες γνωσεις ενος τιπστερ, στα μεσα Φεβρουαριου θα ηταν ακομα…κερδοφορος.

Φανταστειτε ποσα πολλα περισσοτερα θα κερδιζε καποιος που γνωριζει και μπασκετ και στοιχημα…και διαχειριση κεφαλαιου…η μελετη μου πανω σε αυτο συνεχιζεται. Το πραγμα οπως μου ηταν απολυτως αναμενονενο πλεον γυρισε… μετα την διακοπη του ASG οι ομαδες μπηκαν απολυτως προσανατολισμενες σε ΣΤΟΧΟΥΣ! Που σημαινει οτι τα φαβορι επικρατουν με πολυ μεγαλυτερη συχνοτητα…Και τι στοχους εχουν οι ομαδες? Καποιες πανε για τιτλο, δηλαδη αυτο που αυτη την στιγμη θελουν ειναι να μπουν στα πλαιυ οφ σε θεσεις που θα τους εξασφαλιζουν πλεονεκτημα εδρας…καποιες αλλες θελουν κατ αρχην να ΜΠΟΥΝ στα πλαιυ οφ….

.και καποιες αλλες, θελουν να χασουν οσο γινεται περισσοτερα ματς…το τανκινγκ ειναι το συγχρονο καρκινωμα της λιγκας…καρκινωμα μεν…..αλλα εχει και τις θετικες του προεκτασεις εφοσον οι χειροτερες ομαδες αποκτουν τα δικαιωματα των καλυτερων φοιτητων της χωρας…αυτοι οι φοιτητες ειναι ικανοι να αλλαξουν στο μελλον το….

μελλον της ομαδας…φαυλος κυκλος. Ειναι θεμα για μεγαλη συζητηση…. τα ξημερωματα γινεται ενα ματς αναμεσα σε δυο τετοιες ομαδες…στο Λος Αντζελες θα παιξουν αντιπαλοι οι Κλιπερς με τους Νικς… οι Κλιπερς ειχαν ομαδα για να διεκδικησει τιτλο, αλλα αποφασισαν οτι δεν θελουν να τον διεκδικησουν. Γι αυτο και αφησαν το καλοκαιρι να φυγει ο Κρις Πολ, πλαιυ μεικερ απο τους καλυτερους στην λιγκα τα τελευταια δεκα χρονια και ακομα σε εξαιρετικη ηλικια…μετα, αφησαν πριν εναμιση μηνα περιπου να φυγει το αλλο μεγαλο αστερι της ομαδας ο Γκριφιν….

τους εμεινε ο Ντε Αντρε Τζορνταν, ενας απο τους καλυτερους συγχρονους σεντερ που χωρις συμπαρασταση πλεον δειχνει να βαριεται αφορητα…τον ειχαν και αυτον για ξου, αλλα δεν τους καθησε συμφερουσα ανταλλαγη…προχθες εβαλε….4 ποντους και μαζεψε 16 ριμπαουντ δειχνοντας την βαρεμαρα του χωρις ντροπη και κανοντας τα απολυτως απαραιτητα ως επαγγελματιας.

Στην θεση του πλαιυ μεικερ εχουν τον Μιλος Τεοντοσιτς, τον χειροτερο με βαση τους αριθμους ποιντ γκαρντ της λιγκας….τοσο λιγους ποντους και ακομη λιγοτερες ασιστ δεν πρεπει να δινει κανεις… (αν ο παικτης ηθελε καριερα στο NBA, θα επρεπε να ειχε παει εκει πολλα χρονια νωριτερα, ισως αμεσως μετα τον Ολυμπιακο). Εχουν τον Λου Γουλιαμς βεβαια, εναν χαρισματικο σκορερ που αν κρινω απο το οτι προχθες εβαλε μολις 13 ποντους, μαλλον εχει μπει και αυτος σε τανκινγκ Μood… ΟΙ Νικς απο την αλλη, παιζουν εδω και εναν μηνα περιπου χωρις το μεγαλο τους αστερι, τον Λετονο Πορτζινγκις…το γεγονος αυτο, ενισχυει την προσπαθεια της ομαδας για….

τανκινγκ….τα μεγαλα αστερια δικαιως δεν θελουν να συμμετεχουν σε αυτο. Με την απουσια του Λετονου, επηλθε και ενα ειδους δικαιοσυνης που αφορα τον Μπισλι, παικτη που σκοραει πολυ, παρα πολυ, τα νουμερα του ηταν καλυτερα απο του Λετονου και ομως ερχοταν αναγκαστικα απο τον παγκο εχοντας ρολο συμπληρωματικο. Τωρα ο Μπισλι παιζει βασικος, κατι που το αξιζει με βαση την αποδοση του…ξερει πολυ μπασκετ ο Μπισλι, το εδειξε και περυσι στους Μπακς μετα τον τραυματισμο του Παρκερ… εχει αλλα εξωαγωνιστικα θεματα που δεν του εχουν επιτρεψει να κανει την καριερα που αξιζε…διπλα του θα ειναι ο Χαρνταγουει Τζουνιορ, ενας εξαιρετικος περιφερειακος που εγραψε ηδη ιστορια και θα μεινει στις μνημες και στα βιντεο ολου του κοσμου, αφου ο Αντετοκουνμπο τον πηδηξε και καρφωσε….

.κυριολεκτικα το εννοω, οχι μεταφορικα….ο Χαρνταγουει ομως ειναι πολυ καλος παικτης….και κατω απο το καλαθι θα ειναι ο Τουρκος Καντερ. Ατεχνος ο Τουρκος, αλλα πολυ δυνατος και μαχητης…θα βαλει 10 ποντους επειδη τοσους μπορει και ο Τζορνταν θα βαλει επισης 10 επειδη θα βαριεται να βαλει κι αλλους…. Το σετ νικης εχει βγει στο εξωφρενικο 1.

23 για τους Κλιπερς και στο 4.25 για τους Νικς….το συγκεκριμενο σετ εχει βγει απο νωρις σημερα και δεν εχει αλλαξει…ψαχνω να βρω το γιατι, κατι που να το δικαιολογει και δεν βρισκω τιποτα…..εκτος απο τις υποτιθεμενες και λιγες ελπιδες των Κλιπερς να μπουν στα πλαιυ οφ….θεωρω το 4.25 υπερβολικα μεγαλο για τους Νικς και θα το παρω! Στον αγωνα των Μπακς με τους Πεισερς, η συμμετοχη του Γιαννη θα αποφασιστει τελευταια στιγμη με πολυ πιθανοτερο το ενδεχομενο ο παικτης τελικα να αγωνιστει.

Ειχε μπει προσωρινα στην λιστα των τραυματιων, αλλα πριν μια ωρα περιπου βγηκε. Θυμιζουμε οτι στο προηγουμενο ματς με τους Πιστονς ο παικτης τραυματιστηκε δυο φορες στα ματια και μαλιστα την δευτερη φορα εγκατελειψε δεκα λεπτα πριν το τελος του αγωνα και ενω η ηττα ηταν σιγουρη… οι Μπακς ειναι πλεον φανερα σε κακο φεγγαρι…χασανε απο τους Πιστονς πολυ ευκολα με 23 ποντους διαφορα, η διαφορα ηταν ακομα πιο ψηλα καποια στιγμη ενω το προηγουμενο βραδυ χασανε και απο τους Ουιζαρντς μεσα στην εδρα τους.

Το αμεσως προηγουμενο ματς ηταν κι αυτο ηττα στην εδρα τους απο τους Πελικανς… 3 σερι ηττες, η μια πιο οδυνηρη απο την αλλη κανουν τον θριαμβο του Τοροντο να φανταζει ηδη μακρινη αναμνηση…η ομαδα εχει φανερο προβλημα χημειας…τους λειπει πολυ ο περσινος Rookie of the Year Μαλκομ Μπρογκντον, τους λειπει και ο εξισορροπιστης Ντελαβεντοβα, αλλα το προβλημα φαινεται να βρισκεται στους ΠΑΡΟΝΤΕΣ! Ο Μπλετσο δεν κολλαει με το παιχνιδι του Γιαννη και του Μιντλετον ουτε κατα διανοια……λογω των απουσιων παιζει πολυ ο γερολυκος Τζεισον Τερι που μπορει ακομα να βαζει τριποντα αλλα στην αμυνα ειναι σαν οι Μπακς να παιζουν με 4….

και απο την στιγμη που γυρισε ο Παρκερ προσπαθει ο Πραντυ να τον ενταξει στην ομαδα χωρις επιτυχια…ο Παρκερ παιζει μονο στο 4, αλλα η θεση ειναι …ρεζερβε απο τον Γιαννη…αν ο Γιαννης κατεβει στο 3 θα λειψει παρα πολυ ο Σνελ, ο μονος με αξιοπιστο τριποντο… απο την αλλη οι Πεισερς βρισκονται πανω απο τους Μπακς στην βαθμολογια με μια ηττα λιγοτερη.

Απουσιες δεν εχουν, ερχονται ομως απο μια ηττα ντροπη απο τους Χοκς, ομαδα τανκιγκ… σε καθε περιπτωση με Ολαντιπο, Σαμπονις, Μπογκντανοβιτς και Στεφενσον μπορουν να κανουν την ζημια..το σετ νικης βρισκεται στο 1.57 για τους εντελως ντεφορμε και σκασμενους Μπακς και στο 2.55 για τους Πεισερς. Θα παρω το διπλο στο 2.55 για μια ομαδα τουλαχιστον ισαξια!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras