4149

Billaras

Καλά ματς, καλό μπετ!

Kαλό μεσημέρι. Αργησα λίγο, με…έφαγε η μελέτη, απολογούμαι (γέλια). Δεν έχω να κάνω κανένα μακροσκελές σχόλιο γιά μεσοβδόμαδα, δεν έπαιξα, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι χάρηκα που οι “σκέψεις”, τα “τροχειοδεικτικά” αν θέλετε, ήταν καλά. Αν έπαιζα, θα κέρδιζα. Θα έπιανα δυάδα στα εγγλέζικα και σε μονό την Γαλατά. Δεν πειράζει, εγώ ήθελα να δω αν βλέπω καλά.

Και…καλά έβλεπα. Γιά “κανονικό ταμείο” εξάλλου, υπήρχε ο Μάκης, που το…μπουμπούνισε το trixie και καλά του έκανε και πλήρωσε-πληρώθηκε! Πάμε στα φρέσκα. Το κουπόνι μου αρέσει. Και μετά από καιρό μου αρέσει και αύριο. Τις τελευταίες τρεις Κυριακές ήταν από μέτριο ως κακό. Τώρα μου κάνει. Ας μείνω όμως στο σήμερα. Μαζεύτηκαν πολλά και ενώπιών σας πρέπει να γίνει η τελική διαλογή… Λοιπόν: Μπρίστολ Ρόβερς, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ δύο σωστά φαβορί.

Γουόλσολ, Κρου, Σαουθάμπτον, Μπάρνσλεϊ, Αλόα πέντε καλά over. Μίλγουολ, Μπόλτον, Πιτέρμπορο από Championship, Σριούσμπερι, Πρέστον από 1η, Μπάρνετ, Μπέρτον, Τορκί από 2η. Αυτά τα τελευταία είναι τα μεγάλα σημεία. Οκτώ τον αριθμό. Ήταν κι άλλα που “κόζαρα” (κάτι Χαρτλπουλ, κάτι Γουίμπλεντον) αλλά τα άφησα. Από μεγάλα μένω με αυτή την οκτάδα.

Αρχίζω να …πετάω. Μίλγουολ (είναι νωρίς και..εχω ένα σκάλωμα με αυτό, συν ότι δεν μπορώ να την ψυχολογήσω. Θα μπει με αέρα πρόκρισης και ηθικό φουλ ή θα μπει στο ματς με τα μυαλά στο…Γουέμπλεϊ;). Πρέστον (μιά χαρά είναι η άτιμη, αλλά σκάλωσα με την ανατροπή της Μπρέντφορντ που έδειξε χαρακτήρα την Τρίτη). Μπάρνετ (οκ, μπάζο η Ακριγκτον και…καλώς θα πέσει, αλλά όπως και να΄χει, εξάποντο είναι, ματς κόλαση είναι και δεν με καλύπτουν οι αποδόσεις, ίσως να βολευτεί και με το Χ κρατώντας την διαφορά ασφαλείας).

Μου έμειναν πέντε. Πιτέρμπορο, Μπόλτον, Σριούσμπερι, Μπέρτον, Τορκί. Η Πιτέρμπορο παίζει καλύτερα εκτός παρά εντός (και μας έχει πληρώσει γενναία εκτός, ενώ μας τα…έχει πάρει εντός), η Μπόλτον είναι κυνική, βάζει ένα και το κρατάει, είναι σε φόρμα και η Ιπσουιτς κάνει…αίτηση γιά να βάλει γκολ, η Σριούσμπερι έρχεται από μεγάλο διπλό και έχει μιά Κρου…στην κοσμάρα της (που λέγεται τελικός Τρόφι), η Μπέρτον σε φόρμα και σε  μιά Ντάγκεναμ που και με παίκτη παραπάνω δεν κερδίζει και τέλος η Τορκί είναι το πλέον μουλωχτό και ρισκαδόρικο, αλλά με τον Νιλ στον πάγκο γυροφέρνει νίκη, πήρε 2-2 προ ημερών με παίκτη λιγότερο γιά όλο το ματς και η Σάουθεντ εμ γκελάρει εντός-εμ έχει κι αυτή ένα Γουέμπλεϊ μπροστά της… Τα δύο φαβορί δεν τα παίζω.

Τα ανέφερα γιά εσάς. Και από τα πέντε over θα κρατήσω τρία γιά ένα παρολί. Οπότε, ένα ερώτημα μένει. Τι κάνω με τα πέντε μεγάλα; Κάποιο..περισσεύει! Σε 3-4-5 δεν πάω που να μου το χαρίζουν, είναι ένα εντελώς λάθος μπετ. Θα αφήσω ένα ακόμη. Με βαριά καρδιά, θα αφήσω την Τορκί. Φοβάμαι την αντίδραση του Στάροκ, θα τους έχει τσιτώσει στην Σάουθεντ και οκ, η Τορκί δεν παύει να είναι ομάδα που…έχει ξεχάσει να κερδίζει.

Οπότε, το αγγλικό μου παιχνίδι ξεκαθάρισε. Ενα yankee με Πιτέρμπορο (4.00), Μπόλτον (2.88), Σριούσμπερι (3.40) και Μπέρτον (2.88). Δεν ξέρω, η αίσθηση μου είναι ότι από τα αρχικά οκτώ τα μισά θα τα πετύχω (γέλια). Μακάρι να είναι τα τέσσερα που κράτησα… Οσο γιά το παρολί με τα over; Σαουθάμπτον (1.70), Μπάρνσλεϊ (1.72) και Γουόλσολ (1.90) θα παίξω. Αν πω ότι…γυροφέρνουν το 2-2 πάλι αυτά τα τρία, θα “κατηγορηθώ” ως…λαικιστής; (γέλια).

Ξεκαθαρίζω, ΔΕΝ παίζω σκορ, αναφέρω μόνο τι έχω σημειώσει στα κιτάπια μου, όπως το ίδιο έχω σημειώσει και γιά το Αλόα-Μπρεχίν… Κλείσαμε με το νησί, πάμε στα άλλα. Τα κιτάπια μου έχουν: Λεβαδειακό, Αρη, Αμβούργο, Μπιλμπάο (και over αυτό), Κατάνια , Χέρενφεν, Γκενκ, Βαλένθια over. Αυτά. Οχι και πολλά σήμερα. Σε κάμποσα έχω στοιχεία αρνητικά, αυτό είναι αλήθεια.

Πχ ο Λεβαδειακός είναι ντεφορμέ. Πχ ο Αρης είναι χωρίς Κοέλιο και Τάτο και…χωρίς διπλό φέτος. Πχ το Αμβούργο οταν κερδίζει δεν το κάνει πειστικά αλλά με…μισό μηδέν. Στην Κατάνια με οδήγησαν οι ειδήσεις, αλλά εδώ…σκάλωσα αλλού. Χθες όταν είπαμε την είδηση στο ράδιο ότι η Ουντινέζε είναι “μισή”, παίζοταν ο άσος. Τώρα, σήμερα, στο…1.

80 χαλιέμαι πολύ. Βούλιαξε το ρημάδι… Μην τα πολυψειρίζω. Θα παίξω ένα χαλαρό trixie με Χέρενφεν (τέτοια απόδοση, 3.20 όταν έρχεται από νίκη με την PSV;) Γκενκ (στο 2.38, με το ενδιαφέρον να είναι μονόπλευρο στο φινάλε της κανονικής περιόδου) και Μπιλμπάο στο 3.00 (ας κάνει τις ίδιες γκάφες η Χετάφε στην άμυνα όπως με την Λεβάντε, να δούμε, θα…ξαναγλυτώσει;).

Τέλος. Το over στην Βαλένθια που είναι όντως πολύ δυνατό, το αφήνω στην ευχέρια του καθενός. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 19.270 μονάδες. Ποντάρισμα 16/3: Yankee (2-3-4): Μπόλτον (2.88)-Μπέρτον (2.88)-Πιτέρμπορο (4.00)-Σριούσμπερι (3.40). Από 75 μονάδες σε κάθε δυάδα, από 25 σε κάθε τριάδα και 10 στην τετράδα. Ολο μαζί 560 μονάδες. Παρολί με over: Σαουθάμπτον-Μπάρνσλει-Γουόλσολ (5,55) με 140 μονάδες.

Trixie: Χέρενφεν (3.20)-Μπιλμπάο (3.00)-Γκενκ (2.38) με 60 μονάδες στις δυάδες και 20 στην τριάδα. Ολο μαζί 200 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 900 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 18.370 μονάδες. Οπως βλέπετε, κάνω ένα πράγμα: Χτυπάω. ΔΕΝ είναι απαγορευτικό ότι χάνω τελευταία. Κατέβασα μονάδες όταν δεν μου “μίλαγαν” πριν μιά εβδομάδα, δεν έπαιξα μεσοβδόμαδα. Σήμερα μου αρέσουν και παίζω το παιχνίδι μου.

Στοχευμένα, όχι με “άπλωμα” και φορτώνω τις δυάδες του yankee. Να θυμάστε, ο μπουκ απέναντι στον παίκτη έχει ένα όπλο: Τον φόβο. Μην ακουστεί υπερβολικό, αλλά…δεν τον φοβήθηκα ποτέ. Παίζω όπως ξέρω. Αν έρθει νίκη, καλώς. Αν έρθει ήττα, πάλι καλώς. Δεν θα χάσω όμως επειδή …φοβήθηκα.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras