3950

Billaras

Καλό μήνα με ρίσκο!

Πρώτα από όλα, καλό μήνα! Και…καλές μπόρες, έτσι γιά να προσαρμοζόμαστε! Χωρίς καμιά διάθεση να κοιτάξω πίσω μου (ήταν ένα απλό παιχνίδι, όλα κρίθηκαν στην ισοφάριση της Ιντερ, πάπαλα), πάω στο σήμερα. Και στο αύριο. Σεντονάκι και Championship, άρα τροφή γιά σκέψη. Τροφή και γιά παιχνίδι; Δεν θα το έλεγα… Τα έξι από τα οκτώ αποψινά ματς του Champions League τα διέγραψα μονομιάς.

Ζενίτ (με ψειράκια δεν ασχολούμαι), Αγιαξ (κακές και οι δύο, ότι θέλετε έρχεται), Βασιλεία (επίσης ότι θέλετε έρχεται), Ντόρτμουντ (ψειράκι κι αυτό), Σέλτικ (καλά, οκ), Στεάουα (το έγραψε ο Μάκης ήδη, εχει πλημμυρίσει ο τόπος με “διπλό Τσέλσι” απόψε, αλλά άμα εσείς μου πείτε γιατί να ποντάρω ομάδα που πέρυσι έχασε εκεί γιά το Europa, που έχασε στην Εβερτον, που κόλλησε με την Τότεναμ και που έχασε εντός και από την Βασιλεία, τότε θα σας απαντήσω γιατί αυτά τα 1.

75 τα θεωρώ αστεία). Γενικά, το έγραψα και στην εφημερίδα, η μάζα ξεχνάει. Μήπως θυμούνται πολλοί νομίζετε τι έπαθε πέρυσι η Μπάρτσα στη Γλασκώβη, στο ίδιο ματς με το αποψινό; Αρα, έμειναν δύο. Αρσεναλ-Νάπολι και Πόρτο-Ατλέτικο. Κοινό χαρακτηριστικό; Είναι καλά και οι….τέσσερις. Ειδικά η Ατλέτικο. Από πρόπερσι με την Μπιλμπάο στο Ολντ Τράφορντ είχα να καμαρώσω γιά σημείο όσο προχθές στο Μπερναμπέου.

Μετά όμως, ενώ η αρχική σκέψη ήταν “διπλό στεγνά”, το ξανακοίταξα. Πρώτα είδα αλλαγή αποδόσεων. Πήγε σε φαβορί η Ατλέτικο. Μετά είδα βαθμολογία. Εχουν από 3, πάνε στους 4, δεν χαλιούνται και πολύ. Μετά έχει Πόρτο-Ζενίτ και Αούστρια-Ατλέτικο. Αν φέρουν Χ απόψε και κερδίσουν εκείνα, τότε πάνε στους 7 και η Ζενίτ θα είναι στους 3 (που λογικά θα πάρει απόψε).

Μετά είδα και την απουσία του Ντιέγκο Κόστα, αυτού που το Σάββατο έκανε την Ρεάλ να βλέπει…εφιάλτες. Και ήξερα και το αήττητο της Πόρτο στο Ντραγκάο, πέρυσι πήρε μόνο νίκες εκεί στην Ευρώπη. Μπαίνοντας λοιπόν στον Οκτώβρη, αποφάσισα να κρατήσω (και να παίξω) το ΠΡΩΤΟ μου Χ. Οσο γιά το άλλο ματς; Σόρι, αλλά εδώ με προκαλούν οι αποδόσεις.

Η Αρσεναλ ανέβηκε, αισθητά. Η παρουσία Οζίλ-Φλαμινί στα χαφ την…ίσιωσε άμεσα. Αλλά πίσω παραμένει ευάλωτη, πολύ μέτρια. Και παραμένει με απουσίες ειδικά στα “φτερά” της επίθεσης. Ο Βενγκέρ έβγαλε έναν λαγό προχθές με τον πιτσιρικά Γκνάμπρι, αλλά στο σεντόνι με…ιταλούς, δεν θα το ξανακάνει. Και έχω Νάπολι στο 4.00. Ο Ιγουαίν έχει την ευκαιρία να δείξει live στους λονδρέζους γιατί…τον ήθελε τόσο πολύ ο Βενγκέρ όλο το καλοκαίρι.

Θα πάω με το διπλό, έχει λάθος η απόδοση καθαρά. Αν ήμουν μπουκ, δεν θα έδινα πάνω από 3.20-3.30 στην Νάπολι… Πάει το σεντόνι. Ή μήπως δεν πάει; Ας δούμε και τα αυριανά. ΤΣΣΚΑ, Γιούβε, Λεβερκούζεν (μετά από σκέψη), Ρεάλ, Σίτι (όλα μέσα εδώ, δεν βγάζω άκρη), σβήστηκαν μονομιάς. Στέκομαι σε Παρί (νορμάλ φαβορί στο 1.83), στο Σαχτάρ-Μάντσεστερ και στον Ολυμπιακό!! Στο Σαχτάρ-Μάντσεστερ οι πρώτες σκέψεις ήταν σαν αυτές της Ατλέτικο.

“Ασος ρε, διαλυμένοι είναι οι άλλοι”. Μετά όμως είδα κι εδώ το φαβορί, σκέφτηκα την απειρία της Σαχτάρ, σκέφτηκα ότι έχουν κι αυτές απο ένα τρίποντο ήδη. Και πως ο Μόγιες θα κάνει το παν γιά να μην χάσει. Ο Λουτσέσκου γάτα μεγάλη, τα έχουμε πει, ξέρει ότι…πιό εύκολα θα τους χτυπήσει στην κόντρα στο Ολντ Τράφορντ, παρά απόψε. Το στοίχημα είναι παράξενο ώρες ώρες σε ότι αφορά στην προσέγγιση.

Μιά 5αρα της Γιουνάιτεντ επί της Μπρομ θα με έκανε να παίξω άσο. Τώρα θα με κάνει να μαζευτώ (όπως θα μαζευτεί κι ο Μόγιες). Και να πάω …στο Χ! Στο δεύτερο μου Χ. Οσο γιά τον Ολυμπιακό; Και η Αντερλεχτ δεν εμπνέει εμπιστοσύνη (αρπάζει κάτι ντόρτια που και που) και ο Ολυμπιακός. Αλλά ο Ολυμπιακός είναι στο 3.00. Θέλει σκέψη, κοιτάω δεξιά, είναι ξεκάθαρο… Η τελική μου κρίση έχει να κάνει με τα εγγλέζικα.

Εχω “στο χέρι” δύο χινάρια (Πόρτο και Σαχτάρ), ένα μεγάλο (Νάπολι) κι ένα φαβορί (Παρί). Τι έχει το νησί; Χάρηκα όταν διάβασα το κείμενο του Μάκη. Με…έπιασε. Μέρες γυρίζει στο μυαλό μου η ομάδα μου η Μπόλτον. Χθες βράδυ στο chat έλεγα στα παιδιά ότι ναι, θα την ποντάρω. Τώρα. Στο 3.30. Η Μπλάκπουλ “ανέστησε” την νεκρή Μίλγουολ.

Ας…αναστήσει και την ομάδα μου. Παράλληλα, η Μπλάκπουλ τρία ματς δεν κλωτσάει. Ηττα-Χ-Χ. Το τελευταίο Χ, με την Χάτερσφιλντ, έπρεπε να είναι ήττα κι αυτό (έχασε πέναλτι η Χάτερσφιλντ). Και έχει και απόντες στα χαφ. Μπάλα δεν παίζει. Θα μου πείτε…παίζει η Μπόλτον; Απόψε ο Φρίντμαν παίζει το κεφάλι του. Το ξέρει. Πήρε 3 παίκτες νέους, κανένας δεν έπαιξε προχθές, δύο πάγκο-ένας κερκίδα.

Τώρα θα μπούνε. Καλό αυτό. Ο Μάκης έβαλε φωτό τον Μπάπτιστ. Εγώ λέω ότι απόψε θα σκοράρουν οι επιθετικοί μου. Θα βάλω φωτό του αγαπημένου μου Ιγκλς (γέλια). Που δεν είναι φορ, αλλά…το έχει όσο λίγοι. Ξέρετε ότι επειδή είμαι φαν της Μπόλτον δεν έχω σκαλώματα. Προ καιρού, με την ΚΠΡ, την κόντραρα. Και με την Ρέντινγκ. Ξέρω καλά την ομάδα μου.

Ξέρω τα αποδυτήρια, τον πρόεδρο, τον τρόπο λειτουργίας. Απόψε πιστεύω θα ξυπνήσει. It's about time! Νορμάλ φαβορί η Ρέντινγκ, αποδεκτή η απόδοση του 2.00, οι άλλοι είναι μπάζα. Και τέλος, το άλλο ερώτημα της βραδιάς, η Ιπσουϊτς. Ή μάλλον η…Ντέρμπι. Εντός τραγική. Ο Κλαφ έφυγε. Θα αλλάξει το κλίμα; Ο νέος ΜακΛάρεν θα τους δει από την κερκίδα.

Θα…ξυπνήσουν; Ο κόσμος και οι παίκτες δεν είχαν ζόρι με τον Κλαφ. Η διοίκηση είχε. Αλλά οι παίκτες θα παίξουν. Γιά 3.30, δέχομαι κι εγώ σαν τον Μάκη το ρίσκο. Και επειδή μιλήσαμε γιά ρίσκο, καταλήγω…. Θέλετε Παρί; Ρέντινγκ; Τσέλσι; Οverάκια; Φαβοράκια; Σόρυ, θα σας στεναχωρήσω. Θα πετάξω και την Παρί, θα αφήσω και την Ρέντινγκ. Θα ρισκάρω.

Με δύο ισοπαλίες και τρία μεγάλα. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 8.100 μονάδες. Ποντάρισμα 1/10: Μονά-δυάδα: Πόρτο Χ (3.25)-Σαχτάρ Χ (3.40), με 60 μονάδες κάθε μονό και 20 η δυάδα. Ολα μαζί 140 μονάδες. Μονά-δυάδες-τριάδα: Νάπολι 2 (4.00)-Μπόλτον 2 (3.30) – Ιπσουϊτς 2 (3.30), με 60 μονάδες η Νάπολι, με 100 η Μπόλτον και με 50 η Ιπσουϊτς, από 30 κάθε δυάδα (σύνολο 90) και 10 στην τριάδα.

Ολα μαζί 310 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 450 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 7.650 μονάδες. Πιό πολύ ρίσκο…δεν γίνετε. Η χημεία ανήκει στον καθένα από εσάς, μπορεί και απλώς να πάει σε πέντε μονά, μπορεί και σε…3-4-5 (που δεν το συνιστώ). Μπορεί και να μην παίξει κανένα και να πάει σε “σιγουράκια”. Με τις ευχές μου όσοι παίξετε πχ (τυχαία τα λέω) Τσέλσι-Παρί-Ντόρτμουντ.

Πιθανότατα να κερδίσετε. Αλλά…θα κερδίσετε; Θα είναι νίκη; Εχω δεκάδες επιχειρήματα να σας πείσω ότι ΔΕΝ θα είναι. Αλλά δεν είναι του παρόντος να τα γράψω, τα έχω γράψει δεκάδες φορές. Εγώ πάω σε άλλα μονοπάτια. Ζόρικα. Θα χάσω; Μπορεί. Αλλά από αυτά τα μονοπάτια καταλήγω στο ξέφωτο τον Μάη και όχι σε αδιέξοδο. Και η υπομονή μου δεν εξαντλείται από την 1η Οκτώβρη.

Τα ξαναλέμε την Πέμπτη ή το…Σάββατο, δεν έχω αποφασίσει γιά το Europa League, στο μυαλό μου στριφογυρνάει μόνο ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή! Αν (παίξω και) γράψω, θα δείτε στήλη ως τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης. Αλλιώς το Σάββατο.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras