475

Billaras

Καλύτερο το…do από το die!

Τι να πω για χθες; Χρειάζεται να πω κάτι; Το ταμπλό “μίλησε” μόνο του. Το ζουμί γιά έναν παίκτη εξάλλου, δεν είναι το μετά. Οπως παίζω πάντα έτσι έπαιξα και χθες. Δυο μήνες με έσκιζε, αλλά χθες ήρθαν. Και ήρθαν και πανηγυρικά και εύκολα. Το θέμα είναι τι κάνεις πριν. Θυμίζω, φέτος ξεκίνησα άσχημα. Πολύ άσχημα. Εφτασα στο -220! Πως το διαχειρίστηκα; Οπως έπρεπε.

Και την σωστή στιγμή (ακριβώς πριν το Μουντιάλ), γράφει ένα 3 στα 4 σε yankee, το πρώτο που είχα παίξει τότε! Γυριζω την παρτίδα. Μετά όλα πάνε καλά, Μουντιάλ τέλειο, κέρδη, φτάνω στο +120. Κοινώς, μαζεύω κάπου 340 μονάδες από μέσα Νοέμβρη ως μέσα Γενάρη, ένα δίμηνο.

Μετά αρχίζει να στραβώνει πάλι. Τσούκου τσούκου χάνω λίγα. Το ισιώνω-χάνω,-το ισιώνω-χάνω, μπρα ντε φέρ γινόταν δύο μήνες.

Ωσπου με γυρίζει, με πάει οριακά. Προχθές έφτασα στο do or die. Στο +8 ημουν, αν έχανα λοιπόν χθες (αφού πόνταρα 18 μονάδες) θα γύριζα σε χασούρα. Προτίμησα το…do από το die. Και πόνταρα και δυνατά χθες. Και έτσι, την σωστή στιγμή, εκτίναξη. Πλέον, στις 8 Απρίλη είμαστε, δύσκολα να χάσω. Ολα είναι θέμα διαχείρισης. Η Αγγλία “αργοέσβηνε”, πρόλαβε όμως να με πληρώσει γενναία.

Κάποια στιγμή η σωστή μελέτη, η σωστή προσέγγιση, ότι και να γίνει θα αποδώσουν. Ψυχραιμία θέλει, καλό κουμάντο, υπομονή. Να μην κάνεις εκπτώσεις, να μην θολώνεις, να μην φοβάσαι, να μην αλλάζεις τρόπο, να μην στρέφεσαι σε λυσεις που…δεν είναι λύσεις.

Αυτά με το χθες. Εγραψε και το Tzini (μαζί πήγαμε Βόλο, μας έφερε γούρι), έγραψε και ο Μάκης, εξαιρετική μέρα, ως και η δυάδα με τα over πλήρωσε, βγήκαν τα αρνάκια και τα λαμπαδάκια κούτρα! Πάμε τώρα παρακάτω.

Η τακτική ίδια. Ειπαμε, το ΠΡΙΝ μετράει. Μετά οι ομάδες “αποφασίζουν” και η μπαλίτσα.

Σημερα δεν έχω κάτι εγγλέζικο. Τίποτα. Η Premier δεν μου αρέσει. Λίγο το under στην Γιουνάιτεντ μου κάνει κλικ, γενικά όμως δεν με ψήνει. Και δεν παίζω και Φούλαμ (παρότι είναι αστείο να βλέπω φαβορί εκτός την Γουέστ Χαμ) γιατί την βλέπω σαν να έχει “σβησει” τη σαιζόν της.

Τσέλσι (με Λάμπαρντ) να παίξουν οι…παρολάκηδες, 1,80 εκτός έδρας γελάνε και οι πέτρες, γενικώς πάσο. Αγγλία γιοκ, πάμε για Δευτέρα με τις μικρούλες πάλι.

Οπότε στρέφομαι πέρα από τη Μάγχη. Δεν έχει πολλά. Τα “απόνερα” των κυπέλλων λοξοκοιτάω. Δηλαδή: Φιόρε σε φόρμα μεν αλλά το κύπελλο ήταν ο στόχος, ενώ έχει και Ευρώπη καπάκι.

Με την Σπέτσια (που έχει κίνητρο ξεκάθαρα) την “δενουν” οι προπονητές εκατέρωθεν, μήπως να κοιτάγαμε δεξιά;

Μετά, Εσπανιόλ. Καίγεται, άλλαξε προπονητή, βρίσκει την Μπιλμπάο κουρασμένη, απογοητευμένη, αποκλείστηκε στην παράταση από την Οσασούνα. Και βέβαια, δεν ξεχνάω ότι τον Βαλβέρδε από την Εσπανιόλ τον μάθαμε!

Μετά Βιγιαρεάλ.

Και η Ρεάλ έκανε το κομμάτι της στο Καμπ Νου, πήγε τελικό, έχει και σεντόνι μπροστά της, θα κάνει rotation, ο τίτλος είναι άπιαστο όνειρο και φυσικά η Βίγια με τον Σετιέν έχει ρολάρει για τα καλά.

Και μετά Φραιμπουργκ. Ακόμα…χτυπιέμαι για το διπλό της. Απέκλεισε την Μπάγερν, τώρα την περιμένει εντός, η Μπάγερν έχει και απουσίες και φυσικά έχει και σεντόνι καπάκι.

Γενικά, δεν είναι καθόλου αμελητέο ότι έρχόνται μεσοβδόμαδα Σίτι-Μπάγερν και Ρεάλ-Τσέλσι, ακόμα και Λεχ Πόζναν-Φιορεντίνα.

Κοιτάω λοιπόν κυρίως αυτά τα τέσσερα. Plus κάτι…ξέμπαρκα, λίγο Γιάμπλονετς στην Τσεχία, λίγο το g/g στο ΟΦΗ-Λαμία. Και ακόμα, αύριο νωρίς είμαι υπέρ του άσου στην Βαγιαδολίδ, η Μαγιόρκα εκτός νησιού της εξαφανίζεται.

Να το πάω παραπέρα; Μ’αρεσει τη Δευτέρα και το g/g στο Μπάρτσα-Χιρόνα, καταλανική γιορτή θα έχουμε εκεί.

Τα αναφέρω αυτά τα τελευταία γιατί έχω αποφασίσει την πορεία της στήλης. ΔΕΝ θα κάνω στήλη τη Δευτέρα, έχω να γραψω γιά Kingbet Τρίτης, γιά Metrosport Τρίτης, έχουμε και εκπομπή να γυρίσουμε με τον Μάκη, το νέο vidcast. Oπότε, προτιμώ να “συγκεντρώσω” τα ματς του ΣΚ τώρα εδώ και πλέον αύριο να ανεβάσω κάτι ΜΟΝΟ με τις αγγλιδούλες της Δευτέρας! Αύριο θα ειναι πιό άνετα, πιο καθαρό το μυαλό, την Δευτέρα θα τρέχω.

Εχω αποφασίσει για μιά δυάδα: Βαγιαδολιδ 1/Μπάρτσα g-g. Κυριακοδευτέρας αυτή η δυάδα.

Και κοιτάω τα σημερινά. Μπορώ να πάω σε γνωστά “κόλπα”-combos. Παράδειγμα: Φράιμπουργκ 1-Χ+g/g (3,60), Βιγιαρεάλ 2-Χ+g/g (3,75), Σπέτσια Χ-2+under 4 (3,40). Μόνο στην Εσπανιολ πάω σε “σέκο” άσο του 3.50. Τα ζυγίζω. Δεν θέλω να ξανοιχτώ σήμερα, δεν είναι αγγλιδούλες (γέλια).

Αποφάσισα. Εκτός της δυάδας που είπα (που δίνει 2,55Χ1,95=4,97) θα παίξω Εσπανιόλ άσο-Φράιμπουργκ σε combo και Σπέτσια σε combo. Το βασικότερο μου δίλημμα ήταν αν θα κόντραρα Μπάγερν ή Ρεάλ. Κατέληξα να κοντράρω την Μπάγερν. Εμπνευση. Εσεις δείτε αν θέλετε να πάτε σε “ξερά” μεγάλα σημεία, εγώ θα κάνω ένα trixie. Μαζί με την δυαδούλα και έκλεισα, κατεβάζω μίζα γιατί έχουμε παιχνίδι και μεθαύριο.

Η Εσπανιόλ σήμερα και η Βαγιαδολίδ αύριο έχουν και πρώιμη.

Αύριο λοιπόν (αντί Δευτέρας) τα λέμε μόνο με τις αγγλιδούλες, σήμερα φυσικά στο chat το απογευματάκι.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras