83

Skotostrious

Κλασικές κούρσες πριν και μετά την Ανάσταση…

Καλησπέρα σε όλες και όλους, καλό σαββατοκύριακο και καλή Ανάσταση ! Φτάσαμε αισίως στον Μάιο και μαζί με την ανοιξιάτικη διάθεση ξεκίνησε και η αγωνιστική σεζόν στις κούρσες στην Flat Racing με το πρώτο μεγάλο ραντεβού να δίνεται αυτό το διήμερο στο ιπποδρόμιο του Newmarket καθώς διεξάγεται το Qipco Quineas Festival στο οποίο πραγματοποιούνται οι πρώτες Classic κούρσες του καλενταριού, οι 2000 και 1000 Guineas.

Παράλληλα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στο Kentucky και το ιπποδρόμιο στο Churchill Downs παραδοσιακά τα τελευταία 150 χρόνια, το πρώτο Σάββατο του Μαίου θα διεξαχθεί μια από τις πιο ιστορικές ιπποδρομίες και φυσικά αναφερόμαστε στο KentuckyDerby. Πάμε να τα πάρουμε χρονικά λοιπόν ξεκινώντας με την κάρτα στο Newmarket από την οποία έρχονται οι δύο σημερινές επιλογές.

Πρώτη στάση στην δεύτερη κούρσα της ημερίδας, ένα Heritage Handicap στην απόσταση των 6 furlongs (1,200 μέτρα περίπου) σε μια ιπποδρομία στην οποία θεωρώ πως αξίζει να στηρίξουμε τον πολύ αξιόλογο SUMMERGHAND, με πολλές και εξαιρετικές εμφανίσεις σε τέτοιας δυναμικής κούρσες, ο οποίος θα προσπαθήσει να επανέλθει στις επιτυχίες. Εχει σκοράρει 17 φορές στην καριέρα του, με την τελευταία του επιτυχία να έρχεται στο περσινό καλοκαιρινό φεστιβάλ στο York επίσης σε Heritage Handicap μετά από εξαιρετικό αγώνα.

Στις επόμενες εξόδους του έχοντας μεγάλη επιβάρυνση στα βάρη λόγω των επιτυχιών του δεν είχε τα ιδανικά αποτελέσματα άλλα πέφτει σιγά σιγά στο handicap και σήμερα θα τρέξει σε αρκετά χαμηλό βάρος. Στην φετινή του επανεμφάνιση στο γρασίδι έτρεξε ένα πολύ καλό αγώνα στον οποίο αν και εμποδίστηκε στη διάρκεια του με δυνατό φίνις έφτασε στην πολύ καλή πέμπτη θέση.

Σε μια κούρσα χωρίς το ξεκάθαρο φαβορί από πλευράς φόρμας αναμένουμε να έχει ένα πολύ καλό αγώνα και να είναι σοβαρός διεκδικητής της νίκης.

Δεύτερη και τελευταία επιλογή από την κάρτα στο Newmarket και πάμε στην επόμενη κούρσα, ένα ακόμα Heritage Handicap στο 1 mile 1 furlong (1,800 μέτρα περίπου) και θεωρώ πως στην φόρμα των συμμετεχόντων ο TORITO δείχνει να είναι ένα σκαλί παραπάνω.

Εξαιρετική σεζόν πέρσι είχε 2 νίκες και 2 πλασαρίσματα σε υψηλού επιπέδου κούρσες, με πιο καλή την τέταρτη θέση σε Group 3 ιπποδρομία στο Royal Ascot σε ενα αγώνα στον οποίο δεν είχε καθαρό οπτικό πεδίο στα τελευταία furlongs άλλα παρόλα αυτά να τερματίσει πολύ ψηλά. Εχει πολύ λίγα μίλια στα πόδια του για τετραετής και αρχής γενομένης τη σημερινή κούρσα δείχνει να είναι έτοιμος για ακόμα υψηλότερο επίπεδο.

Για τη σπουδαιότερη κούρσα του φεστιβάλ, την 2000 Guineas, μια ιπποδρομία μόνο για καθαρόαιμα τριετή πουλάρια και με ιστορία πάνω από 200 χρόνια έχουμε την παρουσία του City Of Troy, ενός εξαιρετικού αλόγου που εκπροσωπεί τον κορυφαίο εκπαιδευτή στον κόσμο, τον ιρλανδό Aidan O’Brien ο οποίος θα προσπαθήσει να κερδίσει τη συγκεκριμένη κούρσα για πέμπτη φορά τα τελευταία 10 χρόνια και 11η συνολικά και ουσιαστικά η ιπποδρομία θα κριθεί από την επίδοση του και μόνο, ειδικά μετά τη βροχή η οποία θεωρητικά έκανε λίγο πιο βαρύ το έδαφος, γεγονός που το ευνοεί.

Θα την παρακολουθήσουμε με μεγάλο ενδιαφέρον άλλα στοιχηματικά δε βρίσκω κάποια ευκαιρία για ποντάρισμα.

Για το Kentucky Derby θα υπάρξει update αργά το απόγευμα.

Συνοπτικά :

Μεγάλο Σάββατο 04/05 15:45 Newmarket William Hill Extra Place Races Handicap : SUMMERGHAND (5,50).

Μεγάλο Σάββατο 04/05 16:20 Newmarket William Hill Suffolk Stakes : TORITO (5,50).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Η πρώτη κούρσα βρίσκεται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 033, αρ : 10).

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious