2400

Billaras

Λέστερ, Εβερτον και Ντέρμπι!

Χρόνια πολλά και καλές γιορτές σε όλους. Είναι πραγματικά δύσκολο τέτοιες ημέρες να συγκεντρωθείς και να γράψεις ακόμη και ένα απλό άρθρο για το στοίχημα, όταν από το πρωί ως το βράδυ τρως και ξεκουράζεσαι. Η BOXING DAY όμως στην Αγγλία είναι θεσμός και δεν αφήνει περιθώρια για αναβολές. Πάμε κατευθείαν στο «ζουμί»: Έχω σημειώσει 5 αγώνες και σκοπεύω να καταλήξω σε 3-4.

Έχουμε και λέμε: Γουέστ Μπρομ-Έβερτον, Γουότφορντ-Λέστερ, Χαλ-Ντέρμπι, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Σάντερλαντ και Μπλάκπουλ-Σκάνθορπ. Σε όλους αυτούς τους αγώνες κοιτάζω προς τα δεξιά. Ας πάμε στην premier league: Τι να πει κανείς για την Έβερτον; 6 αγώνες αήττητη, ο νέος προπονητής άλλαξε το κλίμα. Η ομάδα έδεσε, δείχνει χαρακτήρα και έχει ψυχολογία.

Στο ματς, βέβαια, με την Τσέλσι δεν έπαιξε πολύ καλά και μάλλον πήρε την ισοπαλία, αλλά εκεί τα δεδομένα ήταν άλλα. Τώρα ο αντίπαλος είναι σαφώς υποδεέστερος, αλλά η Γουέστ Μπρομ είναι πάντα σκληροτράχηλη και υπολογίσιμη αντίπαλος. Είναι, όμως, σε κακό φεγγάρι με 6 αγώνες χωρίς νίκη σερί και με μέτριες εμφανίσεις. Οι αποδόσεις γύρω στο 3.

20 με οδηγούν ανεπιφύλακτα προς τα δεξιά. Η εικόνα που περιμένω είναι κλειστό ματς και πάμε για το 0-1. Η επόμενη στάση είναι στο Γουότφορντ-Λέστερ. Και πάλι ντεφορμέ γηπεδούχος με φορμαρισμένη φιλοξενούμενη. Η Λέστερ δεν είναι η ομάδα που πρόπερσι εξέπληξε όλον τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Δεν είναι, όμως, και η περυσινή μετριότητα. Ξεκίνησε και πάλι να παίζει πολύ καλά την κόντρα, ενώ μετά από μήνες Βάρντι-Μαχρέ είναι σε φόρμα.

Από την άλλη η Γουότφορν δεν πείθει καθόλου. Μετά από ένα πολύ καλό ξεκίνημα, βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση. 5 συνεχόμενες ήττες και μία ισοπαλία είναι ο απολογισμός της τον τελευταίο μήνα. Όλα λοιπόν δείχνουν ότι οι αλεπούδες μπορούν να πάρουν ένα ακόμη τρίποντο: Οι αποδόσεις 2.90 με 3.00 νομίζω ότι είναι δίκαιες. Πάμε στο Χαλ-Ντέρμπι: Η Ντέρμπι είναι πολύ ισχυρή και θα παλέψει για απευθείας άνοδο.

Η ήττα της προηγούμενης εβδομάδας φάνηκε ότι ήταν κακή παρένθεση και η εμφατική νίκη-εμφάνιση επί της Μίλγουολ το αποδεικνύει περίτρανα! Η δε Χαλ είναι σε κακή αγωνιστική κατάσταση και το κλίμα δεν φαίνεται να αναστρέφεται. Αποδόσεις σε 2.60-2.70 δεν είναι κακές. Από τα πιο δυνατά σημεία κατά την άποψή μου. Πολλή συζήτηση σηκώνει το Σέφιλντ-Σάντερλαντ: Ισχυρή η Σέφιλντ με καλό υλικό, αλλά έστειψε και ξεφουσκώνει.

Από την άλλη, η Σάντερλαντ αποτελεί την αρνητική έκπληξη της championship, αλλά το υλικό της δεν είναι για αυτήν την θέση. Τα καλά τελευταία αποτελέσματα προμηνύουν σκληρή μάχη και η απόδοση κοντά στο 5.00 προκαλεί. Λάθος των μπουκ, αλλά δεν κοντράρεις εύκολα την Σέφιλντ ιδίως με την 2η χειρότερη εκτός έδρας ομάδα της κατηγορίας. Ευκαιρία για ποο τολμηρούς.

Ολοκληρώνω με το Μπλάκπουλ-Σκάνθορπ: Η φιλοξενούμενη πανίσχυρη και φορμαρισμένη μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. Τώρα ξεφούσκωσε, αλλά οι εμφανίσεις της δεν είναι κακές. Από την άλλη η Μπλάκπουλ πήγε να στρίψει, αλλά δεν με πείθει. Το διπλό στο 2.70. Πριν από ένα μήνα θα το επέλεγα με κλειστά μάτια, τώρα το σκέφτομαι. Το πιο δύσκολο σημείο πάντα είναι η διαλογή.

Με βάση τα παραπάνω, αφήνω Σάντερλαντ και Σκάνθορπ γιατί δεν τις εμπιστεύομαι αυτήν την στιγμή. Συνεπώς, επιλέγω Λέστερ-Έβερτον και Ντέρμπι σε 2άδες-3άδες. Καλή μας τύχη και υγεία σε όλους.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras