3387

Billaras

Λίγα, από παντού!

Καλό μεσημέρι σε όλους, δεν γίνεται να μην ξεκινήσω το κείμενο με ευχαριστίες, μετά τον..καταιγισμό ευχών που δέχθηκα γιά τα γενέθλια μου. Οπως έγραψα σε ένα σχόλιο, στα 46 μου δεν θα γίνω άξαφνα περισσότερο σοφός απ' ότι ήμουν στα 45 μου, αλλά σίγουρα -μιλώντας στοιχηματικά- η σαιζόν που διανύουμε θα με κάνει (με έχει ήδη κάνει) σοφότερο.

Εχουν ήδη εξαχθεί πολλά συμπεράσματα και ποιός ξέρει, ίσως εξαχθούν κι άλλα ως τα τέλη του Μάη. Μεσοβδόμαδα χορτάσαμε…γκολ και άμυνες-τραπουλόχαρτα, αλλά αν δείτε λίγο πιό βαθιά, θα διαπιστώσετε αυτό που'χω γράψει πολλές φορές φέτος, αυτές τις απίθανες μεταπτώσεις που'χουν οι ομάδες! Αυτό το 1-4 της Νάπολι ας πούμε, βγάζει μάτια! Απανωτές ήττες εκτός έδρας, ήττα και στο κύπελλο εντός, εδώ και ένα μήνα η Νάπολι παραπάταγε.

Και πάει προχθές και κάνει…παρέλαση. Και που την κάνει; Ανάποδα, στην ομδα που φέτος…πετάει! Και προχθές “αποφασίζει” να ..κάνει διακοπές! Δεν έχει να κάνει με το 1-4, έχει να κάνει με την εικόνα που βλέπουμε. Δεν νομίζω ότι κανείς περίμενε να δει κάτι τέτοιο. Πάμε στα φρέσκα. Οσα ειπώθηκαν στα σχόλια μεσοβδόμαδα δεν θα τα σχολιάσω ξανά, ότι είχα να γράψω το έγραψα εκεί.

Οταν θα έρθει η ώρα, όλα θα μπουνε στη θέση τους. Πάμε λοιπόν στα ματσάκια… Στο νησί, στοιχηματικά, η σαιζόν έχει μάλλον τελειώσει. Καθυστερήσεις παίζουμε. Στο μεγάλο ματς δεν παίζω τίποτα, έσκασαν και απουσίες στην Γιουνάιτεντ, καθαρό πάσο. Από εκεί και πέρα; Ελάχιστα. Μιά Λέστερ στο 2.15 κάνοντας τα στραβά μάτια; Της αναγνωρίζω φορμα και κυρίως σιδερένια πίστη.

Και βλέπω και τα προβλήματα της Σουόνσι. Στην επίθεση είχε Μπονί και μπακ απ Γκομίς, έφυγε ο ένας, χτύπησε ο άλλος, έμεινε ο Εμνες που …ψιλοσέρνεται. Εχει χάσει και τα βασικά ακραία μπακ, δεν έχει και κίνητρο. Σε μεγαλύτερα; Μιά τετράδα είναι. Μίλγουολ, Κρου, Τσέλτεναμ, Χάρτλπουλ. Τέσσερις που “καίγονται” και που είναι σε απόδοση αουτσάιντερ.

Και όλες με αντιπάλους χωρίς κίνητρο. Επειδή έχω αποφασίσει ήδη, αφήνω έξω Τσέλτεναμ (θα βρει πολεμικό κλίμα) και Χάρτλπουλ (σαν να κουνιέται η Λούτον). Και απλά θα προσθέσω ένα…χινάρι που σαφώς βγάζει μάτια. Κέμπριτζ-Μάνσφιλντ. Αν ήταν στην Ιταλία, θα έδινε 2.40. Εδώ δίνει 3.40. Και να μην έρθει (άγγλοι είναι, όχι ιταλοί), στο 3.40 αξίζει μιάς και τους κάνει…ταμάμ.

Αυτό είναι όλο κι όλο το νησί. Εκτός νησιού, το βασικό μου θέμα είναι ένα: ΠΟΣΕΣ “ευρωπαίες” να κοντράρω; Τη Μπάγερν στο 5.25; Την Γιούβε στο 4.00; Την Ατλέτικο στο 4.75; Την Μονακό στο 6.00; Την Παρί στο 6.50; Ολες αυτές έχουν το μυαλό τους 100% στις ρεβάνς. Οκ, η Παρί όχι, ξέρει ότι έχει αποκλειστεί, αλλά μετά από τέτοια φάπα και με τόσους απόντες (τώρα είναι έξω και ο Τιάγκο Σίλβα), δεν το σκέφτεσαι; Και πέρα από αυτές, σαφώς κοιτάω και μιά Μπεσίκτας (το μόνο ως φαβορί), μιά Στουτγάρδη, μιά Φράιμπουργκ.

Α, κι ένα…ακόμα χινάρι. Χέρτα-Κολωνία. Βγάζει μάτια. Ισχύει ότι και παραπάνω. Επειδή είναι γερμανοί, οι μπουκ το παίζουν στο 3.10. Αν ήταν ιταλοί, θα βλέπαμε 2.30. Αλλά κι εδώ αξίζει το ρίσκο. Σαφώς τους κάνει, μοιάζει και το παιχνίδι τους. Εχω αποφασίσει τι θα παίξω. Ενα yankee με τις δύο ισοπαλίες και τις Κρου, Μίλγουολ να κερδίσουν. Σκέφτηκα να κάνω trixie αμιγώς εγγλέζικο, αλλά που θα…χώραγα το Χ της Χέρτα; Υπάρχει κι άλλος λόγος, αλλά θα τον δείτε εν καιρό γιατί δεν ήθελα να παίξω trixie.

Ενα yankee λοιπόν. Και μιά δυάδα φαβορί, με Λέστερ 1-Μπεσίκτας 2. Δεν παίζω τα υπόλοιπα. Μένει μονάχα ένα, αυτό που αναρωτιόμουν εξ΄αρχής. Ποιές (και πώς) “ευρωπαίες” να κοντράρω; Η Μπάγερν τίγκα στους απόντες (προστέθηκε και ο Λαμ), σε παντελώς αδιάφορο ματς, η ρεβάνς με την Πόρτο την καίει. Η Γιούβε θα κάνει και rotation, τον τίτλο τον έχει στο τσεπάκι, αλλά σκάλωσα με δύο σοβαρότατες απουσίες της Λάτσιο.

Γιά την Παρί τα είπαμε, η Μονακό δεν θα'χει Τουλαλάν, η Ατλέτικο δεν με πείθει με….τίποτα αλλά και η Κορούνια είναι μπάζο. Το θετικό; Με νέο προπονητή που ήδη πήρε ένα χινάρι εκτός. Κατά τα άλλα, ξέρω που πάω να ποντάρω. Στον…Τοτσέ (γέλια). Σβήνω Λάτσιο (δυστυχώς, ελέω απουσιών), σβήνω και Ρεν (δύσκολο γιά διπλό, άντε να πάει μέχρι ισοπαλία).

Σβήνω και Νις, δεν με ψήνει ως ομάδα και οκ, η Πάρι όσο κι αν έχει απουσίες, ξέρει οτι πρέπει να στραφεί στον τίτλο. Θα κοντράρω τις άλλες δύο. Μπάγερν και Ατλέτικο. Που έχουν και τα πλέον κρίσιμα ματς την άλλη εβδομάδα. Μονά και δυάδα. Και…ενώ νομίζετε ότι έχω τελειώσει, ας γράψω απο τώρα και γιά αύριο. Τελευταία στιγμή το σκέφτηκα, αφού.

.έπαιξα ήδη κάτι αυριανό. Αύριο δεν έχει “ψωμάκι”. Κοίταξα Αμβούργο (με νέο προπονητή), κοίταξα Αντερλεχτ (με την Μπριζ να σκέφτεται κι αυτή “ευρωπαϊκά”), κοίταξα κάτι μικρά φαβορί (Ατρόμητο και Ντάρμσαντ), τα άφησα όλα και κράτησα μιά δυάδα. Μιά καλή νομίζω. Στο over το Μονπελιέ-Καέν και το διπλό της Τότεναμ! Στη Νιουκάστλ (που δεν βλέπεται) θα έχουμε και μποϊκοταζ από τους οπαδούς).

Στο 2.30 η Τότεναμ, στο 1.95 το over, μου κάνει η δυαδούλα. Και τίποτα άλλο, κάποιες ιδέες σας έδωσα. Οπότε, έκλεισα γιά όλο το διήμερο. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000+2.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 1800 μονάδες. Ποντάρισμα 18/4: Yankee: Κέμπριτζ Χ (3.40)-Χέρτα Χ (3.10)-Κρου 1 (3.80)-Μίλγουολ 2 (3.60) με 40 μονάδες οι δυάδες, 15 οι τριάδες και 10 η τετράδα. Ολο μαζί 310 μονάδες.

Δυάδα: Λέστερ 1-Μπεσίκτας 2 (4.94) με 90 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Λα Κορούνια 1 (4.75) με 55 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Χοφενχάιμ 1 (5.25) με 50 μονάδες. Δυάδα: Χοφενχάιμ-Λα Κορούνια (24.93) με 5 μονάδες. Δυάδα Κυριακής: Τοτεναμ 2 -Μονπελιέ over (4.48) με 110 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 620 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 1180 μονάδες. Δεν είναι μεγάλο το άνοιγμα. Μοιάζει, αλλά είναι διημέρου.

Σαν να έπαιζα 310 μονάδες κάθε μέρα. Εφ όσον αύριο έχω μιά…ταπεινή δυαδούλα, σήμερα ανοίγομαι παραπάνω. Κάποιος τώρα θα σκεφτεί “με τέτοιο υπόλοιπο, δεν θα πρεπε να παίξει λιγότερα”; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι απλή: Θα' πρέπε να έχω κάνει πολύ πιό σωστή (ή μάλλον αναλογική, βάση της αρχικής κάβας) διαχείριση, πολύ νωρίτερα.

Τώρα παίζω αρκετά …over the top. Αλλά παίζω και χωρίς άγχος. Δεν θα “έσωζα” τίποτα αν σήμερα-αύριο πόνταρα 150 μονάδες λιγότερες. Θα έσωζα πολλά αν σε διάστημα 7,5 μηνών έπαιζα 150 λιγότερες σταθερά. Ραντεβού με νέα στήλη την Τρίτη πλέον!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras