2636

Billaras

Λίγη γλύκα μετά το σίχαμα…

Δηλαδή, γιά να καταλάβω, οι ΙΔΙΟΙ που πήγαν στον Βόλο μόνο γιά σκοτωμό και πόλεμο, με μαχαίρια, μολότοφ, κατσαβίδια, ρόπαλα, κουκούλες,αλυσιδες, λοστούς και ότι άλλο βρήκαν εκεί (όπως τούβλα), οι ΙΔΙΟΙ μετά κράτησαν ενός λεπτού σιγή γιά τον αδικοχαμένο φίλαθλο του ΠΑΟΚ ο οποίος προσπαθούσε να γλυτώσει από….χουλιγκάνους; Αδυνατώ.

Σηκώνω τα χέρια. Αδυνατώ να το καταλάβω, δεν μπορεί να έγινε ΚΑΙ αυτό στο κολωχανείο που ζούμε! Οπως έγραψα και στην Kingbet, αυτό που έγινε το Σάββατο ήταν ΟΛΟ ένα λάθος, ένα έγκλημα, ένα τερατούργημα και ΚΑΝΕΙΣ μα απολυτως κανείς δεν έκανε το σωστο. Ή μαλλον όχι. Οι μοναδικοί που έκαναν το σωστό ήταν όσοι (κυρίως φίλαθλοι της ΑΕΚ) πήραν τις οικογένειες τους και έφυγαν ρίχοντας ένα “αι σιχτίρ” πίσω τους.

Οπως είχα κάνει κι εγώ το 2011 που πήγα με τον γέρο πατέρα μου και την κόρη μου, έφαγα τα δακρυγόνα μου, είδα τα αίσχη εκείνα και έφυγα αηδιασμένος, χωρίς να με νοιάζει ποιός το πήρε, πως το πήρε, απονομές και άλλες τέτοιες μπούρδες. Εχουμε απόνομές σε πόλεμο; Σε μάχη; Σε αίμα και βία; Ποιό ματς, ποιό γκολ οφ σαίντ, ποιός τελικός, ποιός τροπαιούχος; Αυτό το ξερατό θέλετε να το προσεγγίσουμε …αγωνιστικά; Το 1983 ήμουν μέσα στο ΟΑΚΑ επίσης σε τελικό ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και επίσης είχαν γίνει μεγάλα επεισόδια.

Πάει να πει, 34 χρόνια μετά δεν άλλαξε τίποτα. Ημουν 14, είμαι 48, έχω σιχαθεί αυτό το “ελληνικό ποδοσφαιρό”. Ποια ΕΠΟ; Ποιά Πολιτεία; Ποιός Σαββίδης; Ποιός Μελισσανιδης; Ποιά αστυνομία; Ποιός Μπέος; Ειστε ολοι ένα ματσο σκατά, τα κάνετε απόσκατα και μετά το γλεντάτε κιόλας. Αυτά και μην το…χοντρύνω κι άλλο, έχω τόση αηδία μέσα μου που θα μπορούσε να την διοχετεύσω στα δάχτυλα μου και να πληκτρολογώ ασταμάτητα.

Βάλτε εκεί που ξερετε το παιχνιδάκι σας και τους στρατούς σας. Ας το κλείσω, δεν έχει και νόημα. Ή μάλλον, γιά να πάμε παρακάτω και να γίνουμε και πιό στοιχηματικοί, πόσοι άραγε έχουν απομείνει που απολαμβάνουν ποδόσφαιρο αν ΔΕΝ είναι νικήτρια η ομάδα τους ή αν ΔΕΝ το έχουν πιάσει το ματς στο στοίχημα; Μάλλον ελάχιστοι έχουμε μείνει.

Κανονική κατάντια εν ολίγοις… Κι επειδή το τριήμερο έχει ποδόσφαιρο με τη σωστή έννοια του όρου, ας το απολαύσουμε, προσπαθώντας να ΜΗΝ παίξουμε τίποτα. Αφου δεν έχει, πρέπει ντε και καλά; Να βαρέσω γκολακια και οβεράκια και σκατουλάκια γιά να το απολαύσω; Χωρίς αυτά δεν γίνεται; Διαολε, ημιτελικά Champions League και Europa League είναι! Ας μην φανατιστούμε, ας μην πάρουμε το μέρος κανενός, ας μην παίξουμε στοίχημα (εφ όσον δεν υπάρχει κάτι που να αξίζει βάση απόδοσης) και τέρμα! Εγώ αυτό θα κάνω, θα προσπαθήσω να πάρω μιά δόση γλύκας μετά την σιχασιά που έχω στο στόμα μου και νέα στήλη το Σάββατο! Δεν κάνω κέφι καν να αναφερθώ στα όσα στοιχηματικά έγιναν.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Επιστροφές από 6/5: 261 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 1.131 μοναδες.  

Παλαιότερα άρθρα του Billaras