4165

Billaras

Λίγη κουβεντούλα-UPDATE!

Ο κύριος λόγος που έγραψα σήμερα δεν είναι γιατί θα παίξω κάτι…βαρύ κι ασήκωτο. Είναι γιά να …πω τον πόνο μου. Σαν να κάνουμε κουβεντούλα ένα πράγμα. Χθες, είδα τα αποτελέσματα, είδα (ξανά) τις ομάδες “μου” να μην χάνουν, αλλά να μην βγάζω κέρδος. Το έγραψε και ένας φίλος σε πρόσφατο σχόλιο. Να παίζεις όλο αουτσάιντερ, να μην χάνει καμιά ομάδα σου, αλλά κάμποσες να μένουν στο Χ κι εσύ με τη γλύκα.

Εγινε το Σάββατο, έγινε και χθες. Κοιτάω το κουμάρι και τα αποτελέσματα πιό σφαιρικά. Οι περισσότεροι δεν το κάνουν. Βλέπω ας πούμε ότι εγώ το Σάββατο έπαιξε Σουίντον-Πρέστον, ήρθε 1-1 με ισοφάριση στο 75' και χθες Σουίντον-Μπέρι ήρθε 0-1 με γκολ από το 21'. Η πολύ πιό κακή ομάδα Μπέρι, πήρε το διπλό που εγώ…ήθελα-σημάδεψα το Σάββατο.

Ενας άλλος φίλος χθες με ρώταγε στα σχόλια γιά την Γέοβιλ. Γιατί δεν την ποντάρω;. Γιατί τα ματς δεν είναι μόνο αυτά που παίζω. Είναι κι αυτά που δεν παίζω! Οποιος έχει Kingbet Τρίτης, ας διαβάσει κάπου μέσα στα κείμενα. Γράφω επί λέξη στην εφημερίδα: “Στην 1η κατηγορία ένα προφανές φαβορί του 2.35 είναι η Γέοβιλ. Οκτώ νίκες-μιά ισοπαλία έχει σερί.

Και η Κόλτσεστερ έχει εννιά ήττες σε μιά ντουζίνα ματς, τάληρο άρπαξε προχθές. Φαινομενικά, το 2.35 είναι εξαιρετικό. Με αυτά τα δεδομένα, το διπλό έπρεπε να δίνει μάξιμουμ 2.10. Κι όμως, καλοπληρώνει. Μήπως…είναι λίγο τυράκι; Θα δείξει. Προσωπικά δεν θα πληρώσω γιά να μάθω”. Τι ήρθε χθες; Το είδατε. Γράφω χθες γιά Κόβεντρι. Με βασάνιζε.

Δεν την παίζω. Κερδίζει. Γράφω γιά Ρεάλ. Με βασάνιζε. Δεν την παίζω. Κερδίζει (έγραψα και σκορ 2-3, ήρθε 1-3). Γράφω γιά Ρος Κάουντι. Με βασάνιζε. Κερδίζει. Δεν την παίζω. Τελειώνουν τα χθεσινα. Κοιτάω τα reports. Ψάχνομαι και σε φόρουμ οπαδών να πάρω εικόνα. Ας κάνω απλώς copy-paste: “And the visitors could have snatched all three points late on, but Sonny Bradley's goal-bound header was cleared off the line by Danny Whitake”.

Στο ματς της Ολντερσοτ. Λίγο πριν τη λήξη, το έσωσαν οι αντίπαλοι πάνω στη γραμμή! Οχι ότι έβγαλε μάτια η Ολντερσοτ, αλλά μπορούσε να “κλέψει” το ματς με αυτή την ευκαιρία. “The Robins bossed the opening stages at the Highbury Stadium, and took a deserved lead when Marlon Pack's effort from 20 yards out squeezed in. However, the Cod Army levelled against the run of play when Brown powered home a header from Ryan Crowther's corner. The hosts had keeper Scott Davies to thank for keeping it level, as he kept out strikes from Pack and Paul Benson”.

Εδώ δεν έχω λόγια. Είναι γιά το ματς της Τσέλτεναμ. Αν δείτε και τις δηλώσεις του Γέιτς (φωτό), που ήταν εξοργισμένος γιατί η Τσέλτεναμ δεν κέρδισε, θα καταλάβετε. Τι λένε τα αγγλικά; Η ισοφάριση κόντρα στη ροή, η Τσέλτεναμ..κάτι σαν μονότερμα, η Φλίτγουντ πρέπει να ευχαριστεί τον τερματοφύλακα της που σώθηκε. Βλέπω λοιπόν ότι ενώ…δεν κάνω κάτι λάθος, δεν “κάθεται”.

Αν άλλαζα τη χημεία μπορεί να πει κάποιος ότι θα κέρδιζα, αλλά…και αυτά που έπαιξα, πάλι έπρεπε να έχουν “γράψει”. Κανένα μα κανένα εγγλέζικο αουτσάιντερ που παίζω εδώ και μέρες δεν χάνει! Κι αυτό τα λέει όλα. Αυτός είναι ο…πόνος μου. Μιά, δυό, τρείς, πέντε, δέκα. Θέλει και ρέντα το ρημάδι. Το έχω ξαναγράψει, φέτος έχω κάνει διπλάσια ταμεία από πέρυσι.

Δι-πλά-σι-α. Ομως δεν έχω κάνει ούτε ένα “βαρβάτο”, ενώ κάθε χρόνο κάνω 2-3 ή και τέσσερα. Αυτή ειναι η μοναδική διαφορά στην κάβα. Κερδίζω απλά με το (σωστό) παιχνίδι μου, αλλά δεν κάνω το “μπαμ”. Και ενώ τελειώνει και ο Φλεβάρης αναρωτιέμαι που θα πάει αυτό. Εκατσα ώρες και κοίταγα που είχα τύχη φέτος. ΜΙΑ φορα! Μια και μοναδική, όταν μπήκαν μαζεμένα τέσσερα γκολ στο Europa League από το 88' και μετά και βγήκαν κάτι over.

Εκεί…εξαντλήθηκε η ρέντα μου! Μετά κοίταξα αν θα μπορούσα να αλλάξω κάτι. Αν κάποιος απαντήσει “τη χημεία”, θα πω ότι και η χημεία θέμα ρέντας είναι! Αν χθες έβαζα trixie με Ρος Κάουντι-Χάρτλπουλ-Κόβεντρι, θα είχε γίνει πάρτι. Δεν τις έβαλα όμως. Και σκάω ΟΧΙ τόσο γιατί κέρδισαν αυτές, αλλά γιατί…άξιζαν να κερδίσουν και οι άλλες! Εστω και με δυάδα, τριπλασίαζα το μικρό μου ποντάρισμα.

Αυτός είναι ο “καημός μου”. Οτι δεν παίρνω αυτό που αξίζω. Ενα (ούτε καν και τα δύο) το Σάββατο και ένα (όχι και τα δύο) χθες να είχαν έρθει, θα μιλάγαμε γιά 2.000 μονάδες κέρδους. Ειλικρινά, προληπτικός δεν είμαι. Μόνο στην κακή αύρα ανθρώπων πιστεύω, στην αρνητική ενέργεια. Σε τίποτα άλλο. Εφτασα σε σημείο να σκεφτώ μπας και φταίει αυτό! Οι καιροί δύσκολοι, η ανυπομονησία μεγαλύτερη, πακέτο με την όποια γκρίνια.

Αλλά μετά καθάρισα το μυαλό μου και ξανασκέφτηκα αισιόδοξα. Πάντα θα υπάρχουν οι μίρλες, οι κακομοιριές, οι κακίες. Αν το ρίξω εκεί, θα πρέπει να αλλάξω τρόπο προσέγγισης ολόκληρης της ζωής. Και αυτό “δεν παίζει”. Ημουν, είμαι και θα παραμείνω ένας αισιόδοξος άνθρωπος. Που θα βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο κι όχι μισοάδειο. Ουφ, τα είπα και ξαλάφρωσα.

Αν θα άλλάξω κάτι; Οχι ΦΥΣΙΚΑ. Ακόμα κι έτσι, χωρίς κανένα μεγάλο ταμείο, ο μπουκ ως τώρα δεν μπορεί να με βάλει από κάτω. Ενα…ατέρμονο (εξάμηνο) μπρα ντε φερ, να δούμε τι κατάληξη θα έχει. Ξαλαφρωμένος πλέον, χαμογελάω, καλημερίζω και τα λέμε ξανά την Παρασκεύη στο ράδιο, νέος μήνας θα έχει μπει και ίσως αλλάξουν όλα (μιάς και είπα Παρασκεύη, έχει…Χετάφε-Σαραγόσα.

Τι θα δώσει φέτος η Χετάφε; Πέρυσι φινάλε, έδωσε διπλό και η Σαραγόσα σώθηκε. Οι παίκτες της Χετάφε έπεφταν κάτω και έπαιρναν κόκκινη, ώσπου να γίνει διπλό, σε ματς…ελαφρώς παρωδία. Να δούμε φέτος…). Υ.Γ: Μπόχουμ, Βάρεγκεμ, Ντόρτμουντ. Τρεις αποδόσεις 100% λάθος απόψε, Που θα σκάσει το “παπάκι”; Δεν παίζω κάτι τελικά, αλλά θα ρίχνω ένα βλέφαρο στα αποτελέσματα… ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.

000 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 21.400 μονάδες.   UPDATE: Το κείμενο της Τρίτης το διαβάσατε. Κάνω αναφορα στο Χετάφε-Σαραγόσα. Οπως έκανα και στην σημερινη εφημερίδα. Και…θα έχετε διαβάσει και τον Μακη που ανανέωσε στηλη. "Κουμπωστε" τα όλα αυτά, που οδηγούμαστε; Στο διπλό της Σαραγόσα. Μπάζο είναι, χωρίς Απόνιο είναι. ΜΟΝΟ αν η Χετάφε γουστάρει θα έρθει διπλό.

Ξεκάθαρα πράγματα. Οπως επίσης ξεκάθαρο είναι οτι…δεν ειναι "δεμένο" που λέμε. Αλλά επειδή έχω καλη μνήμη, θυμάμαι τα περσινά, θυμάμαι τον 1ο γύρο φέτος, λέω να ρισκάρω. Αμα χάσω, έχασα. Με 100 μονάδες στο διπλό, στο 4.00. Μονό αποδεκτό. Παρόμοιο ματς, ένα δευτεριάτικο, το Γκιμαράες-Ακαδέμικα. θα το…θυμάστε, το παίξαμε διπλό και περυσι και διπλό και φέτος στον 1ο γύρο! Ισως καποιοι να θυμάστε και πως ήρθε φέτος, με την…ανατροπούλα.

Ιδέες σας δίνω, μπας και κάνετε δυάδα (γέλια). Τι είπατε; Θέλετε…trixie με "μυρωδάτα";; Χμ… Μπας και έχουμε αγκαλίτσες, φιλάκια και σταύρωμα στο Σαμπντόρια-Πάρμα; Θα χαλάσει κανέναν αυτή η ισοπαλία;;;; Αυτό δεν είναι πρόταση, είναι απλώς ιδέα… Αντε και καλό μήνα!  

Παλαιότερα άρθρα του Billaras