2666

Billaras

Λίγο…πονηρά και διημέρου!

“Κουνήθηκε το διχτάκι” μεσοβδόμαδα, κάτι ήταν κι αυτό. Θα ήθελα η Πάλας να μην έχει αδικήσει τον εαυτό της, αλλά οκ, τα κατάφερε η Φλίτγουντ (νομίζω μακράν η “καλύτερή” μου φέτος όπως πέρυσι ήταν η Γουέστ Χαμ), ήρθε και σχετικά εύκολα το παρολί, ήρθε και κέρδος. Σχετικά με το παρολί: Μπήκαμε Απρίλιο, το έγραψε και ο Μάκης, σταθερά πλέον θα δείτε ότι θα “χάνονται” οι αξίες και θα αυξάνονται τα φαβορί (κυρίως λόγω κινήτρου).

Πάντα έτσι είναι τέτοια εποχή. Το βασικό είναι να μην κάνεις εκπτώσεις ή κι αν κάνεις να μην είναι….της ξεφτίλας. Δηλαδή, οκ, καίγεται σήμερα η Μπλάκμπερν (γιά να δώσω ένα παράδειγμα). Ε συγγνώμη, δεν την παίζω στο 2.00. Ας καεί, ας ζεματιστεί. Και ας κερδίσει δηλαδή, απαξιώ. Θα παίξω “καιόμενες”. Είτε λέγεται Σουίντον (ακριβώς ίδιο ματς με της Μπλάκμπερν αλλά στο 3.

10), είτε λέγεται -ως φαβορί- Γκαζιαντέπ στο 2.40. Εδώ κάνω έκπτωση δηλαδή, αλλά είναι τουρκικό ματς (καμιά σχέση με Αγγλία δηλαδή) και είναι και 2.40, δεν με πιάνουν και εντελώς κώτσο. Αυτά γιά να ξέρετε πως θα πορευτούμε από εδώ και πέρα. Πάμε λοιπόν στα φρέσκα. Εκτός νησιού, το πάω ανάποδα, έσβησα πολλά, θα παίξω…δύο όλα κι όλα(το ένα το είπα ήδη, την Γκαζιαντέπ).

Και θα συνδυάσω τα δύο σημερινά με…δύο αυριανά. Ποιά έσβησα και ποιό είναι το δεύτερο σημερινό; Εσβησα Ριντ, Πόλτεν, Ταραγόνα, Ανζέ, Ατλέτικο και το Χ της Πάσος. Οχι ότι με έψηναν και πολύ όμως. Και η Λειψία είναι σωστό από πλευράς φαβορί, οριακά σκέφτηκα αν θα έκανα ίδια δυάδα με τον Μάκη! Τελικά απόφάσισα να παίξω Γκαζιαντέπ με τον…Ηρακλή.

Αυριανό. Στο 2.40 επίσης. Κι εδώ κάνω εκπτώσεις, αλλά πάω σε ματς ίδιας λογικής, σε Ελλάδα και Τουρκία. Περιμένω δηλαδή πιό χαλαρές αντιπάλους, να υπερισχύσει το κίνητρο. Και μιάς και είναι διαφορετικής μέρας, είναι σαν να παίζω μονά. Πέρασε το σημερινό; Περιμένω ένα πλέον, αύριο, αλλά στο 5.76 που κάνει η δυάδα. Και ίδια λογική έχει και η αλλη μη εγγλέζικη δυάδα.

Το ένα σημερινό, το άλλο αυριανό. Και …είναι χινάρια! Σήμερα είναι το Χ στο Τραμπζονσπόρ-Μπεσίκτας. Το κοίταξα από παντού, μου μοιάζει ισχυρό. Τους κάνει βαθμολογικά, το φέρνουν συχνά, η Μπεσίκτας έχει και Europa στο καπάκι, ενώ ο Σενιόλ Γκιουνές θα επιστρέψει… σπίτι του (κυριολεκτικά, αφού είναι ζωντανός μύθος γιά την Τραμπζονσπόρ και το γήπεδο έχει το όνομά του).

Ποιό είναι το αυριανό; Νουμάνθια-Χιρόνα. Κι εδώ τους κάνει το Χ, θα ξέρουν και τι έχουν κάνει όσες είναι από κάτω τους, ενώ κι εδώ τα φέρνουν συχνά, ενώ κι εδώ έχουμε τον Πάμπλο Μαντσίν της Χιρόνα να είναι πρώην και αγαπητός και εμβληματική μορφή γιά την Νουμάνθια! Κλείνω με τα χινάρια και γενικά τα εκτός Αγγλίας με την υποσημείωση ότι και αν σπάσουν τα σημερινά έχω το “αβάτζο” να ξαναπαίξω με κάτι άλλο τα αυριανά.

Σκέφτηκα εν ολίγοις αρκετά…πονηρά, και πάω σε δυάδες που μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό τα ματς. Γκαζιαντεπ 1-Ηρακλης 2 και Τραμπζονσπόρ Χ-Νουμάνθια Χ. Και πάμε στο νησί… Τα δύο δεν “κουνάνε”, τα ξεχώρισε και ο Μάκης. Ρεντινγκ (καθαρή παικτική αξία στο 3.75 με την Νόριτς να βολοδέρνει) και Σουίντον (και κίνητρο και πιό ξεκούραστη και δείχνει ότι μπορεί και στο 3.

10). Ψάχνω το…τρίτο! Εσβησα Γουέστ Μπρομ, η Πάλας είναι τη Δευτέρα και θα την ξαναδώ αύριο, έσβησα Γουλβς (έπεσε αρκετά στο 2.87), έμεινα να κοιτάω Στόουκ (4.00), Νιούπορτ (4.75), Μάνσφιλντ (4.33), Νοτς Κάουντι (2.90), Νορθάμπτον (5.25) και Κόβεντρι (3.20). Εξι σημεία μεγάλα. Ποιά έφυγαν πρώτα; Η Νοτς Κάουντι (σαν να έστριψε με τη νίκη της η Καρλάιλ και το διπλό έπεσε κάτω του 3.

00), η Μάνσφιλντ (και καλά δεν είναι και δεν δέχομαι το 4.33 όταν με κοτζάμ Πλίμουθ κόντραρα επιτυχώς Ντονκάστερ στο 5.00). Στόουκ-Νιούπορτ-Νορθάμπτον-Κόβεντρι τα τέσσερα που απέμειναν. Ο Μάκης πήγε σε Νιούπορτ. Θεμα έμπνευσης και λεπτομέρειας είναι. Εχει μιά απουσία σοβαρότατη και παράλληλα έχει ρέντα με σερί ανατροπές η Εξετερ κι αυτά με μαζεύουν.

Η Κόβεντρι είναι…πεσμένη, αλλά δείχνει εγωισμό και με Ρόμπινς στον πάγκο κάνει νίκες (δύο σερί εντός, πήρε και το Λιγκ Τρόφι με 45.000 λαού στο Γουέμπλει). Εδώ ανοίγω μιά παρένθεση, δείτε τα σκορ κάθε χρόνο! 3-2, 3-2, 4-2, 2-2, 3-2 από το 2009! Μήπως να…ξαναπαίξουμε σκοράκι 3-2 ως fun bet; Η Στόουκ δεν με πείθει αγωνιστικά μεν, αλλά η Λίβερπουλ χωρίς Μανέ (δεν έχει κερδίσει φέτος όποτε δεν έπαιξε)- Λαλάνα-Χέντερσον και .

.γνωστή γιά τις πατάτες της με “μικρές” (φοβερό να μην χανεις ντέρμπι και να σε φρενάρουν οι Μπέρνλι, Σουόνσι, Χαλ, Μπόρνεμουθ). Και η Νορθάμπτον σε ουσιαστικά αδιάφορο ματς, αλλά με ιδιαιτερότητες. Ο Γουάιλντερ είναι ο τεχνικός των ανόδων! Πέρυσι είχε την Νορθάμπτον…κανονικό τραίνο, την έφερε στη Λιγκ 1 με τρελλή πορεία. Φέτος ανεβάζει στην Championship την Σέφιλντ επίσης με τρελλή πορεία.

Τον αγαπάνε στην Νορθάμπτον, αλλά οκ, σε ελεύθερο ματς, με την Νορθάμπτον καλή, τα 5αρια ξεφεύγουν και η Σέφιλντ στο φινάλε κάπου δεν θα χαλαρώσει και λίγο; Ενα τρίποντο θέλει για τη μαθηματική άνοδο, πάει να πεί ..χαίρετε. Τα κοιτάω από εδώ, από εκεί, από πάνω, από κάτω… Θα πάω με Κόβεντρι. Είναι σε καλό μομέντουμ. Και θα ρίξω κι ένα εντελώς fun bet στο 29.

00 το 3-2 σκορ. Εξήγησα τι φοβάμαι στα άλλα τρία, είναι θέμα “κλικ”. Κι έτσι έκλεισα. Δύο δυάδες διημέρου, ένα trixie εγγλέζικο και το σκοράκι-χαβαλέ. Μαζεμένος όπως όλο αυτό το διάστημα. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Επιστροφές από 5-6/4: 495 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 1.145 μονάδες. Ποντάρισμα 8-9/4: Trixie: Κόβεντρι 1 (3.20)-Ρέντινγκ 2 (3.75)-Σουίντον 1 (3.10) με 17 στην τριάδα και 36 σε κάθε δυάδα, όλο μαζί 125 μονάδες.

Μόνο αποδεκτό fun bet σκορ: Κόβεντρι 3-2 σκορ (29.00) με 10 μονάδες. Δυάδα διημέρου: Γκαζιαντέπ 1 -Ηρακλής 2 (5.76) με 60 μονάδες. Δυάδα διημέρου: Τραμπζονσπόρ Χ-Νουμάνθια Χ (9.57) με 30 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 225 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 920 μονάδες. Ξαναλέω, οι δυάδες έχουν πλεονεκτήματα. Και αν σπασουν τα σημερινά, τα αυριανά ξαναπαίζονται. Και αν περάσουν τα σημερινά, τα αυριανά είναι “κάτι σαν” μονά αποδεκτά.

Και -γιά όσους το κάνουν- σηκώνουν και cash out αν βολέυει λίγο πριν λήξουν. Εγώ στόχο έχω…δύο και πάλι. Αλλά να πάνε μαζί. Αν συμβεί αυτό θα έχω και κερδος. Νέα στήλη αύριο ίδια ώρα, νορμάλ (και προς τα κάτω) το παιχνίδι. Υ.Γ: Προς υποψήφιους bloggers: Σκέφτομαι τις ημέρες του Πάσχα να μην βάλω κάποιον να γράφει. Να ξεκινήσει δηλαδή ο επόμενος από Δευτέρα του Πάσχα.

Ξέρετε ποιοί έχετε απομείνει. Εξαιρώ τον Γιάννη Κεφαλίδη (oakie1979) που θα γράψει Eurovision 4-11/5, εξαιρώ τον Νίκο Ευαγγγελόπουλο (Arxontas) που με ενημέρωσε ότι μπορεί μόνο μετά τα μέσα Μάη, μένετε έξι φίλοι. Οι Βασίλης Πέννας (mindgamer), Γιώργος Δραγανούδης (draganof), Νάσος Νικολαίδης (nassey82), Γιώργος Σινάπης (Grosin), Κωνσταντίνος Ελμάογλου (shark25) και Χρήστος Κισσούδης (Galbi).

Στείλτε μου ένα mail στο [email protected] να μου πείτε 1) αν τυχόν θέλει κάποιος να γράψει μέσα στο Πάσχα (από την Μ.Δεύτερα ως και την Δεύτερα του Πάσχα) και 2) ότι είστε γενικώς ενήμεροι και περιμένετε τη σειρά σας. Μην το αμελήσετε.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras