2539

Billaras

Λιγκ καπ κι όχι Σούπερ Καπ!

Ελάχιστα διπλά, ελάχιστα και over (γιά όσους τα ψάχνετε) σε Championship και 1η Αγγλίας το Σάββατο. Η 2η κατηγορία ήταν πιό…αγγλική, αλλά οι άλλες δύο όχι και τόσο. Πρεμιέρα ήταν, δεν ήταν κι έκπληξη η “μαζεμένη” εμφάνιση των περισσότερων ομάδων. Ακόμα δουλεύονται. Αξιοποίησα όσο μπορούσα το γεγονός ότι δεν κάνω κάπου διακοπές αυτές τις μέρες και έκατσα να δω παιχνίδια.

Αυτό έχει σημασία τώρα. Είδα τέσσερα ματς Championship, το μεγαλύτερο μου κέρδος. Γιατί οκ, στα σούπερ καπ που είδα, δεν βγήκαν και τίποτα φοβερά συμπεράσματα. Αλλά από τα αγγλικά κάτι αποκόμισα, χρήσιμα δεδομένα γιά τη συνέχεια. Και μεταξύ των τεσσάρων, το ένα ήταν και απολαυστικό, το Φούλαμ-Νοριτς, είχα καιρό να δω καλή μπάλα, αυτή η Φούλαμ αν είχε κι έναν “κίλερ” μπροστά θα ήταν σούπερ, γιατί από τεχνική, ομαδικότητα και ταχύτητα είναι φωτιά και λαύρα.

Παμε στα φρέσκα. Στο σούπερ καπ απλά…θα αράξω το βράδυ στην τηλεόραση και με μιά μπυρίτσα στη βεράντα θα το απολαύσω. Γιά στοίχημα ούτε λόγος, αν και νομίζω κακώς οι μπουκ είχαν αουτσάιντερ το under. Καμιά δεν είναι έτοιμη, η Ρεάλ χωρίς Ρονάλντο (πάγκο θα είναι), με άλλο σούπερ καπ μπροστά της (με Μπάρτσα) και από την άλλη ο…Μουρίνιο που σπάνια χάνει τελικό.

Δεν πιστεύω ότι θα ανοίξει το ματς. Οπότε, στροφή στο…ταπεινό Καραμπάο Καπ (γέλια)! Ετσι θα το λένε πλέον το Λιγκ Καπ Αγγλίας, με νέο χορηγό ένα ενεργειακό ταϊλανδέζικο ποτό (ντόινγκ). Κάθε χρόνο μπαμ και μπουμ σκάνε, ειδικά αυτή την εποχή, παρότι οι ομάδες Premier θα μπουν στον άλλο γύρο και οι ευρωπαίες στον 3ο. Τώρα σκάνε μπόμπες γιατί οι ομάδες είναι ανέτοιμες, κάνουν πειράματα, κάνουν rotation ενώ κάμποσες της Championship το “παρατάνε” κιόλας.

Στην εφημερίδα, στο κείμενο που έγραψα χθες, είχα καταλήξει σε αρχικά επτά σημεία. Μόρκαμ, Ντονκάστερ, Πλίμουθ, Πόρτσμουθ, Λούτον, Νορθάμπτον και την Μπέρι που είναι την Πέμπτη. Σήμερα, χωρίς περιστροφές πέταξα το μεθαυριανό, πέταξα τη Λούτον (έλεος, από 3.25 στο φαβορί 2.70, μην τρελλαθούμε), πέταξα και την Ντονκάστερ (κοντράρεις Μπράντφορντ εκεί μέσα που χει …ξεχάσει να χάνει;).

Και στραβοκοίταξα τις Σουίντον, Νοτς Κάουντι και Λίνκολν, ειδικά την τελευταία. Τελικά, αποφάσισα να μην προσθέσω καμία και να παραμείνω με την 4αδα που προυπήρξε στη μελέτη μου. Και μάλιστα, να αφήσω στην άκρη και την Νορθάμπτον γιατί με απογοήτευσε προχθές και παράλληλα η ΚΠΡ βλέπω να το προσεγγίζει προσεκτικά. Οπότε, έκλεισα. Μένω με μιά τριπλέτα γιά ένα patent.

Οριακά δεν προσθέσα την Λίνκολν, την ήθελα παραπάνω. Οπότε, Μόρκαμ (6.25), Πλίμουθ (6.5) και Πόρτσμουθ (4.75) θα είναι οι τελικές επιλογές. Η Μπρίστολ Σίτι (με Πλίμουθ) θα κάνει μεγάλο rotation. Μεγάλο όμως. Και την Πλίμουθ παρά την ήττα της προχθές (δεν της πήγε το ματς, αυτογκολ στο 3' ενώ είχε ταλαιπωρηθεί να φτάσει στην Πιτέρμπορο), την εκτιμώ πολύ.

Και δεν θα κάνει αλλαγές. Η Μπάρνσλει ήταν…ανύπαρκτη το Σάββατο, χάλια μαύρα, τρία μπαλάκια στο μισάωρο έτρωγε. Την ίδια ώρα η Μόρκαμ έκανε ανατροπή. Η Μόρκαμ είναι γενικά “ζημιάρα” στα κύπελλα, ουκ ολίγες φορές αμόλησε κούνελο, το έχει κάνει και στην Μπάρνσλεί ξανά, στον ίδιο θεσμό, ίδια εποχή, το 2011. Τελος, η Κάρντιφ είναι ειδική περίπτωση, πιστεύω ότι ο Γουόρνοκ θα το “ψιλοαφήσει”, το μυαλό είναι μόνο σε πιθανή άνοδο.

Και η Πόρτσμουθ είναι…βαρύ όνομα, πάει εκεί διάθεση καμικάζι. Ξαναλέω, επόμενες αμέσως επιλογές θα ηταν αυτές που σβήστηκαν τελευταίες (Λίνκολν και Νορθάμπτον), αν θελετε ξαναδείτε τες. Εγώ χαλαρά (σταθερά χαλαρά, αυτό δεν θ'αλλάξει ως αρχές Σεπτέμβρη) θα παίξω το patent μου. Ενα θέλω να βγω και από πάνω. Τα λέμε το βραδάκι στο chat χαζευοντας το σούπερ καπ, νέα στήλη το Σάββατο! Ποντάρισμα 8/8: Patent: Μόρκαμ 2 (6.

25) -Πλίμουθ 2 (6.5) -Πόρτσμουθ 2 (4.75). Υ.Γ 1: Οσοι κάνατε εγγραφη τις τελευταίες μέρες ή σκοπεύετε να κάνετε (κάντε, φέτος το chat θα…δουλέψει στο φούλ, σας το υπόσχομαι), μην νομίζετε ότι κάνετε κάτι λάθος αν δεν μπορείτε άμεσα να κάνετε log in. Απλώς, επειδή υπήρχαν πολλά spam, η κάθε εγγραφή νέου μέλους θέλει κάποια ώρα να επεξεργαστεί και να ειστε οκ.

Υ.Γ 2: Γιά ΕΝΑ ΜHΝΑ περιπου, περιμένω ..δηλώσεις συμμετοχής γιά το Blogger of the week 2017-2018. Πέρυσι πήγε σούπερ, είδαμε τα πάντα όλα. Τη διαδικασία την ξέρετε, στείλτε e-mail στο [email protected], με όνομα-επώνυμο-nick name που έχετε στο Betsellers. Κι αν έχετε κάποιες στάνταρ ημερομηνίες που θέλετε να γράψετε, το αναφέρετε κι αυτό. Θέλω καλά ελληνικά, καλά κείμενα, όχι …ξεπέτες και αράδιασμα σημείων.

Και όχι μόνο γιά ποδόσφαιρο, είδατε ότι και πέρυσι είχαμε από τένις ως άλογα και ως eurovision και league of legends και ελεύθερα κείμενα. Δίκη σας στήλη είναι αυτη, όχι δική μου. Εγώ το μόνο που ζητάω είναι μην με….παιδέψετε (μην ξεχνάτε όνομα, επώνυμο, nick name) και όσοι δηλώσετε να είστε 100% σίγουροι ότι μόλις ειδοποιηθείτε θα γράψετε γιά μιά εβδομάδα.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras