2336

Billaras

Μάρτης γδάρτης στο Νησί…

Εψαξα να βρω αν έχουν στην Αγγλία κάποια παροιμία σαν τη δίκη μας που λέει “Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης”, αλλά δεν βρήκα! Νομίζω πρέπει να φτιάξουν μιά όμως. Γιατί το χιόνι που έχει ρίξει από χθες, δεν παλεύεται, δεν μιλάμε γιά απλή κακοκαιρία. Και πραγματικά, απορώ που…γλύτωσαν και τόσα ματς. Οκ, τα γήπεδα της Premier League και της Championship δεν έχουν θέμα τα περισσότερα, αλλά εδώ τίθεται και θέμα ασφαλείας των θεατών.

Στοιχηματικά όπως καταλαβαίνετε….τζίφος η δουλειά. Οταν τα καλύτερα σου αναβάλλονται όλα, τι να παίξεις; Ως χθες είχαν διασωθεί έστω μιά Κάρντιφ και μιά Μπέρι, πάνε κι αυτές. Αυτά τα δύο συν Πλίμουθ και Φλίτγουντ θα ήταν μάλλον το παιχνίδι μου. Αναβλήθηκαν εν τέλει και τα τέσσερα (σ.σ. δεν σας έκανε εντύπωση πάντως που η Πλίμουθ ήταν ξανά αουτσάιντερ στο 3+ ακόμα και με την τελευταία;).

Απο τα λιγοστά που διασώθηκαν (η φωτό είναι έξω από το γήπεδο της Μίντλεσμπρο χθες που έγινε τελικά το ματς), θα μπορούσα να κάνω μιά κουβεντούλα γιά Λέιτον και Ολνταμ, αλλά δεν ξέρω σε τι αγωνιστικούς χώρους θα παιχθούν. Οπότε, η ενδεδειγμένη κίνηση: Σβήσιμο όλα από τις “μικρές”. Για αύριο λοξοκοιτάω την Μπράιτον αλλά αυτά θα τα πούμε σε ένα 24ωρο.

Από νησί, έμεινε τίποτα σήμερα; Τη μαύρη μου αλήθεια την λέω, γυρίζει στο νου μου η Νιουκάστλ. Ξέρετε όλοι πότε κάνει τις… πατάτες η Λίβερπουλ. Σε κάτι τέτοια ξεκάρφωτα ματς που θεωρητικά είναι 3-0 και χαίρετε. Και η Νιουκάστλ με την Γιουνάιτεντ σήκωσε ανάστημα, έχει υλικό Championship αλλά έχει ψυχή και Ράφα Μπενίτεζ στον πάγκο! Βρε λες; Θα το αφήσω τελικά, είναι βραδινό, ίσως το δω στο live, μπροστά μου θα το έχω στην τηλεόραση.

Καταλήγω: Μηδέν στο νησί. Τίποτα (σήμερα). Και πάω μακριά από αυτό, αν και παντού έχει κακοκαιρία. Οπως σκέφτηκα την Νιουκάστλ σκέφτηκα το βράδυ την Χετάφε. Καλή ομάδα, το έχει το ύψος, η Ρεάλ χωρίς Κροος-Μόντριτς είναι κομμένη στα δύο και φυσικά το μυαλό της είναι μόνο σε ένα ματς: Στην Παρί. Ολο το βάρος εκεί είναι. Αποφασίζω να το δω κι αυτό στο live.

Επισημαίνω λοιπόν την προσοχή σας, σε δύο πιθανές τρελλές βόμβες, αποφασίστε τι θέλετε, εγώ κατέληξα να ασχοληθώ μαζί τους αφού ξεκινήσουν και αν δω ότι “κάτι” γίνεται. Εσβησα και μιά Ειμπάρ, φτωχό το 2.80, η αξία του δεν ειναι πάνω από 0.20, όσο κι αν είναι μπάζο η Κορούνια. Να ήταν 3.20 να το ποντάρω. Τώρα πάσο. Και τι παίζω; Μονάχα δύο σημεία κι αυτά με μικρό μπετ.

Δεν θα κάνω ειδική αναφορά, δεν έχει νόημα, ουσιαστικά η μέρα είναι “τζούφια”. Αν έρθει ένα εκ των δύο καλώς, αν δεν έρθουν δεν θα κάτσω και να σκάσω. Το ένα είναι το Χολστάιν Κίελ-Ντούισμπουργκ, ξεκινάει και νωρίς: Δεν μπορεί να είναι τόσο φαβορι μιά ομάδα που δεν έχει νίκη 11 ματς. Απλά δεν μπορεί! Της έκανε ανατροπή η Σαν Πάουλι, η Χολστάιν σαν να…φοβάται να κερδίσει, η κατηφόρα τελειωμό δεν έχει.

Οκ, καλή εντός, οκ πολλά τα Χ (δύσκολα χάνει), αλλά δεν στέκει 1.72 με 4.75! Ισόβαθμες είναι, η Ντούισμπουργκ της έχει πάρει και τον άερα, έχει μονάχα μιά ήττα εδώ και πολύ καιρό (και αυτή από την 1η Νυρεμβέργη), η φόρμα δείχνει δεξιά, η απόδοση…παραδείχνει δεξιά, δέχομαι το ρίσκο κι ας έχει και κάμποση ισοπαλία μέσα. Το άλλο είναι το Μάτερσμπουργκ-Αντμίρα: Ακριβώς το ίδιο.

Εχω άσο στο 1.75 και διπλό στο 4.33, ενώ η Αντμίρα είναι φουλ φορμαρισμένη, είναι τρίτη, έχει τον άερα της Μάτερσμπουργκ (και τάληρο έχει πέσει φέτος). Η μόνο διαφορα; Οτι και η Μάτερσμπουργκ είναι σε καλή φόρμα. Δεκτόν, θα γίνει εν ολίγοις μάχη, αλλά το σετ έπρεπε να είναι πολύ πιό κλειστό. Να ήταν κάτι σε 2.10 με 3.40, κάπως έτσι. Τώρα έχω αξία άνω της μονάδας (και) εδώ.

Αυτά τα δύο λοιπόν. Από μιά μοναδούλα χαλαρά και πάμε παρακάτω. Νέα στήλη αύριο μεσημέρι, στο chat θα μπω αργά απόψε, μετά τις 7. Ποντάρισμα 3/3: Χολσταιν-Ντούισμπουργκ 2 (4.75), 1 μονάδα. Μάτερσμπουργκ-Αντμίρα 2 (4.33), 1 μονάδα. Νέο υπόλοιπο Μαρτίου: -2 μονάδες.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras