3656

Billaras

Μακροχρόνια…τέλος!

Μιλώντας πρόσφατα με πολλά παιδιά στο chat, ένα βραδάκι από τα πολλά που περάσαμε παρέα σε αυτό το Μουντιάλ, τους έλεγα ότι ο μόνος τρόπος γιά να βελτιώνεσαι ως παίκτης του στοιχήματος (αλλά και γενικότερα ισχύει γιά την ζωή αυτό) είναι ένας: Ποτέ μα ποτέ μην πεις “ταβάνιασα, τα έμαθα όλα”. Θα είναι έγκλημα. Πάντα λοιπόν, μένοντας στο στοίχημα, ήθελα να μάθω κι άλλα.

Να ακούω, να βλέπω. Σαφώς μετά από 20 γεμάτα χρόνια έχω καταλήξει σε πολλά συμπεράσματα, έχω τον τρόπο μου, τις “σταθερές” μου. Αλλά τα αυτιά είναι ανοικτά και κυρίως, μέσα μου, πάντα θα ψάχνομαι, να εντοπίσω λάθη και να τα διορθώνω…. Ηρθε λοιπόν ή ώρα των ημιτελικών απόψε και αύριο. Και εδώ και μερικές μέρες, από τα προημιτελικά, είχα καταλάβει, είχα εντοπίσει το λάθος….

Δεν είναι άλλο από το μακροχρόνιο μπετ στο ζευγάρι Βραζιλία-Αργεντινή γιά τον τελικό. ΜΗΝ βιαστείτε να πείτε “με αυτή τη μπάλα που έχουμε δει και από τις δύο πως να μην είναι λάθος αυτό το μακροχρόνιο”! Δεν αναφέρομαι στις εμφανίσεις. Τυπικά, μιά χαρά είναι το μπετ μου. Είναι ζωντανό γιά 380 μονάδες κέρδος, και οι δύο είναι στην τετράδα, άρα έχω 1 στις 4 να συμβεί, να δούμε τον τελικό που ποτέ δεν έχουμε δει.

Ουσιαστικά είναι όμως; Το κρίσιμο ερώτημα, είναι ένα: “Θα έπαιζες αυτό το στοίχημα ΣΗΜΕΡΑ, ξέροντας ότι η Βραζιλία δεν έχει Τιάγκο Σίλβα-Νεϊμάρ και η Αργεντινή δεν έχει Ντι Μαρία (και δεν ξέρουμε και σε τι κατάσταση είναι ο Αγουέρο που λείπει καιρό); ΑΥΤΟ είναι το ερώτημα. Και αν η απάντηση είναι “όχι”, τότε συμφωνείτε μαζί μου.

Εγώ απαντάω ξεκάθαρα όχι. Αρα; Αρα ήταν λάθος κίνηση το μακροχρόνιο. Γενικά είμαι εναντίον τους. Σα πρωταθλήματα, μέσα-τέλη Αυγούστου,δεν παίζω ΠΟΤΕ. Τα έχω κόψει εδώ και χρόνια. Με ρωτάνε παιδιά “τι βλέπω” γιά πρωταθλήτριες κλπ. Η απάντηση είναι πάντα η ίδια: “Δεν μπορώ να υποθηκεύσω τα λεφτά μου γιά 9-10 μήνες χωρίς να γνωρίζω τι θα συμβεί μέσα σε αυτό το δεκάμηνο.

Απολύσεις προπονητών; Αλλαγή ιδιοκτησιακού; Τραυματισμοί; Μεταγραφές; Τόσα αλλάζουν”! Και στην βάση του πράγματος: Εγώ κυνηγάω αξίες. Παικτικές αξίες. Πως τις αξιολογώ; Βάση φόρμας και ειδήσεων. Σε ένα μακροχρόνιο, δεν έχω ούτε φόρμα, ούτε (μεταγενέστερες) ειδήσεις. Απλώς καλούμαι να ….μαντέψω, να πιθανολογήσω. Και αυτό κατά βάση δεν είναι στοίχημα….

Γιατί το κάνω στα Μουντιάλ και EURO; Γιατί το διάστημα είναι μικρότερο; Γιατί ξέρω καλύτερα (θεωρητικά) τις ομάδες; Γιατί βλέπω τα ματς στην tv; Λίγο από όλα. Ομως, δεν είναι λάθος; Γιατί σήμερα και αύριο να…σταυροκοπιέμαι; Γιατί να ψάχνω καλύψεις και όχι νέο “καθαρό” μπετ; Γιατί να είμαι “δεσμευμένος” με το μακροχρόνιο; Γιατί να μιλάω γιά ατυχία με τις απουσίες; Ολα αυτά δεν θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί; Οσα χρόνια παίζω άντε πόστ σε τέτοιες διοργανώσεις, μεγάλα κέρδη μιά φορά θυμάμαι.

Με τον Κλόζε, πρώτο σκόρερ του 2006. Γκάφα των μπουκ, καλά λεφτά. Αλλά αυτή είναι η..εξαίρεση, όχι ο κανόνας! Γιά να δείτε ότι οι εθνικές είναι….άλλο πράγμα, αναρωτηθείτε: ΠΟΙΟΣ προέβλέπε ότι η Κόστα Ρίκα θα είναι οκτάδα; Κανείς. ΠΟΙΟΣ προέβλεπε 1ο σκόρερ Χαμές Ροντρίγκεζ; Πάλι κανείς (εδώ μάλιστα ούτε οι μπουκ, δεν ήταν…καν στις λίστες με τις αποδόσεις)!! Αρα: Βγει -δεν βγει το ζευγάρι τελικού, αποφάσισα: Στα 45 μου, με 20 χρόνια κουμάρι πίσω μου, δεν ξαναπαίζω ποτέ μακροχρόνιο στοίχημα.

Τέλος. Είναι …ανακολουθία στην φιλοσοφία μου. Οταν εγώ δεν παίζω πχ 3-4 αγωνιστικές τον Αύγουστο επειδή θέλω να δω τις ομάδες και τι ψάρια πιάνουν, πως στο καλό τοποθετώ λεφτά σε κάτι που έχει ημερομηνία λήξης μετά από ένα μήνα (πόσο μάλλον εννιάμηνο γιά άλλους); Δεν είναι ανακολουθία; Εμαθα λοιπόν. Αυτό που γράφω στην εισαγωγή. Ξέρω θα ξενίσω-ξυνίσω πολλούς.

Ε, δεν θα είναι η πρώτη φορά (γέλια). Ούτε…υποχρεώνω κανέναν να συμφωνήσει. Εγώ μιλάω γιά μένα. Και τα επιχειρήματά μου τα διαβάσατε. Κανένα μακροχρόνιο εφ'εξής, αυτά ήταν τα τελευταία….ever. Να πάω στα αγωνιστικά του αποψινού αγώνα; Τι να προσθέσω; Αμα παίξω κάτι, στο live θα είναι μόνο. Η Βραζιλία θα το πάει λίγο στη….φουστανέλα που λέμε εμείς οι έλληνες, δηλαδή…πατριωτικά, πάμε γερά, ο λαός μαζί σου, υπέρ βωμών και εστιών και ….

κάμποσο ξύλο. Η Γερμανία δύο φορές που βρήκε “παρόμοια” αντιμετώπιση, ζορίστηκε (με Γκάνα και Αλγερία). Και έχει τρωτά. Ο Μάκης έγραψε σωστά (και το κυνηγάει) δεν έχει βγει ακόμα 1/Χ σε ημ/τελ. Μπορεί και να το δούμε σήμερα ή αύριο. Εγώ θα αναφέρω κάτι άλλο: Ξέρετε ότι έχει καιρό να βγει απόδοση αουτσάιντερ; Το τελευταίο που βγήκε στο 90λεπτο ήταν η…Ελλάδα, κόντρα στην Ακτή! Εκτοτε, είτε πολλά Χ, είτε φαβορί! Είδα μεταστροφή τιμών, η Γερμανία ξαναγύρισε αουτσάιντερ στο 2.

90, ελαφρώς παράξενο αυτό. ΔΕΝ θα παίξω τίποτα. Θα …παρακαλάω απλά να περάσει η Βραζιλία τελικό, έτσι ώστε αύριο να κάνω κάλυψη του μακροχρόνιου, παίζοντας μιά πρόκριση Ολλανδίας. Σήμερα δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Οτι γίνει, στο live, στο chat θα είμαι, θα τα δούμε εκεί. Τίποτα άλλο, ραντεβού και στο chat αλλά και αύριο με νέα στήλη, πιό μικρή.

Αν δεν περάσει η Βραζιλία και “αποδεσμευτώ” από το μακροχρόνιο, θα το χειριστώ αλλιώς το αυριανό. Αλλιώς, είπαμε θα ψάξω κάλυψη. Και θα κάνω κι άλλες στήλες. Το Σάββατο σίγουρα και την επόμενη Δευτέρα σίγουρα. Εκείνη της άλλης Δευτέρας θα είναι η…τελευταία, από την άλλη Τρίτη κιόλας θα ρίχνω βουτιές και θα …χαθώ γιά κάμποσο (γέλια).

 

Παλαιότερα άρθρα του Billaras