3157

Billaras

Με άγγλους και γάλλους!

Γιά το Σαββατοκύριακο δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω πολλά. Μιά καθαρή ήττα. Οι ομάδες “μου” δεν έπαιξαν καλά (ή μάλλον δεν έπαιξαν όσο έπρεπε γιά να πάρουν αποτέλεσμα, γιατί βλέποντας τις περισσότερες, δεν ήταν κακές). Και μαζί με αυτές, έκανα κι εγώ το…απίθανό, να έχω στην τελευταία διαλογή έξι εγγλέζες και να διαλέξω…τις τρεις που έχασαν γιά το patent, ενώ οι άλλες τρεις …κέρδισαν και μάλιστα σχετικά εύκολα! Αυτό συμβαίνει σπάνια, να έχεις 50% ευστοχία σε μεγάλα σημεία, αλλά να διαλέγεις.

.τα τρία “κακά”. Οποιοδήποτε άλλο συνδυασμό να έκανα, θα κέρδιζα (λίγα ή πολλά). Πριν πάμε παρακάτω, μιά…υπενθύμιση: Εγώ παίζω στο όριο. Ακροβατώ. Το διήμερο Σάββατο-Κυριακή ο μέσος όρος απόδοσης των εννιά συνολικά σημείων ήταν το…4.00 (κι είχε μέσα και ένα “μικρό” του 2.10). Γνωρίζω καλά τι θα επακολουθήσει. Ξέρω που και γιατί ποντάρω.

Παίζω πάνω στα λάθη των μπουκ. Λάθη pre game, όχι…μετά. Και δεν θέλω πολλά. Ευστοχία μεγάλη θέλουν οι μικρές αποδόσεις και τα παρολί. Εγώ σε μέρα που θα πιάσω πχ 4 στα 10, μπορεί να κάνω και πάρτι κανονικό. Το ROI μετράει στο κουμάρι. Πάντα αυτό μέτραγε. Οχι το “τόσα στα τόσα”. Εμένα..δεν μου χρειάζονται πολλά. Λίγα και καλά ψάχνω, παράδειγμα η…περασμένη Τρίτη, μιά εβδομάδα πριν, παράδειγμα όλη τη φετινή σαιζόν, παράδειγμα όλα αυτά τα χρόνια.

Και δεν με ενοχλούν οι ήττες. Θέλω να κερδίζω φυσικά, αλλά δεν με ενοχλεί όταν χάνω. Γιατί ξέρω ότι -χιλιογραμμένο- μιά στις τρεις ή τέσσερις θα κερδίσω. Ζητούμενο είναι η μιά, να σε βγάζει από πάνω. Και το μόνο που πάντα θα με ενοχλεί, είναι αν παίξω εγώ λάθος. Είτε σημείο, είτε ο τρόπος μου (και όταν λέω σημείο, δεν εννοώ αυτό που θα βγει ή δεν θα βγει, εννοώ αυτό που αξίζει ή δεν αξίζει).

Αυτά λοιπόν με όσα έγιναν, πάμε παρακάτω, στα φρέσκα. Θα ασχοληθώ μόνο με Αγγλία και Γαλλία. Κοίταξα και τ'άλλα, αλλά δεν ψήθηκα, δεν είναι το φόρτε μου τα κύπελλα (εκτός αν ειναι…εγγλέζικα, χεχεχε). Στο νησί, με…πρόλαβε ο Μάκης. Γραμμένα από χθες στην εφημερίδα, τα ίδια κοιτάμε. Τα δύο της Β' Αγγλίας προς τα δεξιά (Ντάγκεναμ και Γουίκομ) και τα του Λιγκ Καπ.

Στο Λιγκ Καπ, ομολογω ότι κοίταξα και την Χαλ, αλλα έπεσε πολύ, απο το αρχικό 12.00 στο 9.50 κι έκανα πίσω. Το αυριανό δεν το παίζω, όλα πιθανά σε Σαουθάμπτον-Λίβερπουλ. Οπότε, έμειναν δύο σημερινά… Μίντλεσμπρο; Την ακολούθησα στο Ολντ Τράφορντ. Αξιόπιστη. Με δικαιώνει συχνά-πυκνά. Και η Εβερτον όσο θα λείπει ο Τζαγιέλκα θα'χει σταθερά θεματάκια πίσω.

Δείτε το 3-3 με την Μπόρνεμουθ και θα καταλάβετε. Οταν κάνεις 2-3 στο 95΄, την…τρως την μπάλα, δεν δέχεσαι γκολ ισοφάρισης στο 97' από σέντρα στο κέντρο άμυνας! Με ξενερώνει όμως το 2.80. Επεσε κι αυτό, άγγιζε το 3.00 ο άσος. Γυριζω στην “υπενθύμιση” που έκανα παραπάνω: Οταν παίζω στο όριο, θέλω να…ξεζουμίζω το σημείο. Ακόμα και ένα 0.

10 πτώσης, μπορεί να με αποτρέψει. Γιατί γιά παράδειγμα, 3.50Χ3.50 μας κάνει 12.25, ενώ το 3.40Χ3.40 μας κάνει 11.56. Σας φαίνεται μικρό; Στα 100 ευρώ μπετ είναι 70 λιγότερα κέρδους, δηλαδή λίγο ακόμα και θα ήταν ένα ακόμα ίδιο μπετ που θα το…πέταγα απο δύο πτώσεις του 0.10! Και σε δέκα τέτοια ανάλογα πονταρίσματα είναι 700 λιγότερα! Η μάζα θα πει “'έλα μωρέ”.

Αρνούμαι να συμφωνήσω και να αλλάξω το χαβά μου. Ετσι χάνει η μάζα, έτσι ζει και βασιλεύει ο μπουκ. Από τα χιλιάδες “έλα μωρέ”. Οταν ρισκάρω, θέλω να αξίζει το ρίσκο μου. Και φανταστείτε να έχουμε και μεγαλύτερη πτώση, εγώ έφερα ως παράδειγμα την μικρότερη. Οπότε, θα την αφήσω και την Μπόρο. Μένει η Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Αυτή ανέβηκε στο 5.

00. Επειδή έχει κάποιες απουσίες. Εχει και η Στόουκ όμως. Ζόρικο μεν, αξίζει εδώ το ρίσκο δε. Θα το κρατήσω. Γιά τα δύο της 2ης, λίγα πράγματα, σας τα ανέλυσε και ο Μάκης. Η Μόρκαμ είναι σε πτώση φόρμας (και μάλιστα μεγάλη), η Ντάγκεναμ ανεβαίνει. Προ λίγου καιρού, το ίδιο ματς ήρθε 2-4 στο κύπελλο (από 2-0 μάλιστα). Και στο άλλο, η μεν Μπρίστολ έχει κλασικά θέμα εντός, ενώ η Γουίκομ…είναι η ιδανική “κλέφτρα”.

Στο 3.60 η Ντάγκεναμ, στο 3.40 η Γουίκομ. Μένω λοιπόν με αυτά τα τρία σε ένα patent. Και εκτός Αγγλίας; Σήμερα τίποτα, ίσως έπαιζα σε παρολί το Λοριάν-Νις στο g/g αλλά κάνω πίσω, δεν παίζει ο Μπεν Αρφά στην φιλοξενούμενη. Δυστυχώς η Λιόν που είναι γιά κόντρα παίζει με την Ναντ που'ναι εντελώς αναξιόπιστη. Οπότε…πάσο σήμερα. Κοιτάω τα αυριανά! Στον άσο η Γκινγκάμπ, στο over η Μονπελιέ, στο.

.ξερό Χ η Μπαστιά, στο g/g το Ρεν-Μαρσέιγ της Πέμπτης. 1.90Χ2.25Χ1.90 γιά ένα παρολί οι τρεις μικρές αποδόσεις (8.12 δίνει όλο μαζί), δεν παίζω το χινάρι. Παρολί…ελάχιστα ως καθόλου φέτος, την άποψη μου την ξέρετε. Οκ, θα παίξω ένα διημέρου, να έχω περισσότερο να ασχολούμαι αύριο. Δίκαιες αποδόσεις, δεν μας ρίχνουν, αλλά δεν υπάρχει και αξία.

Απλά δίκαιες. Και έτσι θα κλείσω. Χαλαρά, χωρίς βιασύνη, ήδη από απόψε θα κοιτάξω το Σαββατοκύριακο. Και νέα στήλη το Σάββατο, δεν παίζω κάτι άλλο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου (αν το κάνω, τότε θα γράψω είτε σχόλιο κάτω από τη στήλη, είτε θα δείτε update στον τίτλο και στο κείμενο). ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 13.500 μονάδες.

Ποντάρισμα 1/12: Patent: Σέφιλντ Γουένσντεϊ 2 (5.00)-Γουίκομ 2 (3.40)-Ντάγκεναμ 2 (3.60) με 10 μονάδες στην τριάδα, 25 σε κάθε δυάδα, σύνολο 85. Ακολούθως, 50 σε Σέφιλντ, 70 σε Ντάγκεναμ και Γουίκομ. Ολο μαζί 275 μονάδες. Παρολί: Γκινγκάμπ 1-Μονπελιέ over- Ρεν g/g (8.12) με 45 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 320 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 13.180 μονάδες. Κλείσαμε, η κάβα του Bet of the Day θα επιστρέψει όταν έχω ξανά ανάλογο σημείο, είναι στις 1650 μονάδες (από τις αρχικές 2000).

Καλό μήνα φυσικά, νέα στήλη το Σάββατο και απόψε τα λέμε και στο chat μετά τις 9 το βράδυ!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras