609

Billaras

Με δυάδες και Ντιέγκο-UPDATE!

Είμαι γεννημένος τον Απριλη του 1969. Το 1987 ήμουν 18 χρονών, πιτσιρικάς στα ντουζένια του. Και όπως ξέρετε, το 1987 τον Ιούνιο η Ελλάδα πήρε το Eurobasket με Γκάλη, Γιάννακη και τ’άλλα παιδιά. Αυτό για έναν 18αρη είναι “σημάδι”. Τον ακολουθεί, μπορεί εύκολα να τον χαράξει.

Κι όμως δεν με χάραξε. Δεν έγινα ποτέ μπασκετικός, ίσα ίσα λάτρεψα -μετά το ποδόσφαιρο- το βόλεϊ! Τότε, το σωτήριον έτος 1987, αλλά και ένα χρόνο νωρίτερα (και μάλλον αυτό ήταν καταλυτικό), το 1986, με χάραξε κάτι άλλο.

Αρχές καλοκαιριού 1986-αρχές καλοκαιριού 1987 ήταν αρκετά. Γιά τον έναν. Τον μοναδικό. Τον Ντιέγκο.

Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Το 1986 πήρε μονάχος του το Μουντιάλ. Οσα έκανε τότε, ειδικά με την Αγγλία, με συγκλόνισαν. Ενα χρόνο μετά, παίρνει μονάχος του και το πρωτάθλημα Ιταλίας και το κύπελλο, νταμπλ με τη Νάπολι (το πρώτο της σκουντέτο).

Τότε στα νεκροταφεία του ιταλικού Νότου έγραφαν και καλά σε όσους έχουν φύγει “δεν φαντάζεστε τι χάνετε”.

Το ίδιο σας λέω κι εγώ τώρα, δεν φαντάζεστε τι χάσατε όσοι δεν τον ζήσατε. Εχετε δει πολλά βίντεο φυσικά, έχετε διαβάσει, ακούσει, αλλά σκεφτείτε τη γενιά μου, όλους εκείνους τους 18αρηδες! Εκτότε αγαπήσαμε και θαυμάσαμε Ροναλντίνιο, Μέσι, Ρονάλντο, Ζιντάν, βάλτε ότι όνομα θέλετε, αλλά σαν τον Ντιέγκο δεν βγαίνει άλλος, μόνο αυτός έγινε σύμβολο.

Σύμβολο απλού λαού, σύμβολο πόλης, σύμβολο χώρας, σύμβολο παγκόσμιο.

Σαν σήμερα λοιπόν έφυγε ο Ντιεγκο, πριν 2 χρόνια, 25/11/2000, ήταν 60 χρονών. Και μπορεί να έχουμε Μουντιάλ αυτές τις μέρες, αλλά όταν μιλάμε για Μαραντόνα, κανονικά σήμερα στο Κατάρ έπρεπε όλες οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες. Σιγά μην το έκανε η FIFA. Εδώ στο Betsellers ομως, στη στήλη, θα μπορούσα να μην ξεκινήσω με αυτό.

Και τώρα πάμε στα φρέσκα. Γράφω την ώρα που παίζει το Ουαλία-Ιράν. Και δεν θα ασχοληθώ με το Κατάρ-Σενεγέλη, οπότε κοιτάμε από το Ολλανδία-Εκουαδόρ και μετά. Φυσικά 2η αγωνιστική πλέον.

Τι είδαμε ως τώρα; Αρχικά με νούμερα γιά όλη την 1η αγωνιστική:

Είδαμε πιστεύω ματς…δύο ταχυτήτων. Τι εννοώ; Μπήκαν 41 γκολ σε 16 ματς, ο μέσος όρος είναι 2,52, αλλά αυτο ξεγελάει.

Σε μόλις 4 ματς είχαμε 25 γκολ (6-2, 7-0, 4-1, 3-2) και στα άλλα 12 ματς είχαμε το ανάποδο, μονάχα 16 γκολ! Υψος ή βάθος. Η έβρεχε γκολ, ή…ροχαλίζαμε. Πολλά 0-0 (τέσσερα, αρνητικό ρεκόρ γιά πρώτη αγωνιστική το οποίο σκεφτείτε κράταγε από το 1982 με τρία “κουλούρια”), επίσης είχαμε τρία 2-0, δύο 1-0, ένα 1-1 και δυο 2-1 (τις δύο…ανατροπές-μπόμπες).

Τα under (10 στα 16) και τα no goal (9 στα 16) κέρδισαν κατά κράτος.

Γι αυτό είπα ότι τα 41 γκολ και ο μέσος όρος των 2,52 τερμάτων ανά ματς σε ξεγελάει.

Τι δεν είδαμε ακόμα; Δεν μετράω το ματς που “τρέχει” όσο γράφω. Σε όλη την 1η αγωνιστική δεν είδαμε τα σκορ 3-0 και 3-1, την ισοπαλία 2-2 επίσης. Βάζω τα “συνηθισμένα”. Δεν είδαμε κόκκινη κάρτα, δεν είδαμε αυτογκόλ, δεν ειδαμε γκολ από αμυντικό, δεν είδαμε με απ’ ευθείας φάουλ!

Αυτά σημειώστε τα.

Αντίθετα είδαμε πολλά πέναλτι (9, εύστοχα τα 7) και πολλές καθυστερήσεις, προφανώς εντολή FIFA (μαζί με αυτές και των πρώτων ημιχρόνων φτάσαμε σε 225 λεπτά από χασομέρια, μέσος όρος 14 λεπτά ανά ματς)!

Αφήνοντας τα νούμερα στην άκρη, είδαμε 4 ομάδες από τις “μεγάλες” να δικαιολογούν το όνομά τους. Βραζιλία-Γαλλία-Αγγλία-Ισπανία.

Απο καλές ως πολύ καλές. Είδαμε δύο ψοφίμια (Κατάρ και Κόστα Ρίκα) και από εκεί και πέρα, είδαμε κάμποσες μετριότητες ειδικά από την Ευρώπη και μάλιστα και από κάποιες που έχουνε βλέψεις και γιά ψηλά (Βέλγιο, Ολλανδία, Δανία, Πολωνία, Ουαλία, Ελβετία, Κροατία), είδαμε μαχητικές όλες τις αφρικάνικες ομάδες (Τυνησία, Μαρόκο, Σενεγάλη, Γκάνα) και τέλος είδαμε και…μιάμισι έκπληξη.

Δεν γράφω δύο, γράφω μιάμισι. Γιατί το Γερμανία-Ιαπωνία δεν ήταν και τόσο μπόμπα. Το νο 24 της FIFA κέρδισε το νο 11. Δεν το λες και “ουάου”. Η Γερμανία εδώ και χρόνια δεν είναι καλά. Στο Nations League δεν κέρδισε παρά μιά φορά, δεν κέρδισε πχ δύο φορές την Ουγγαρία. Οπως δεν την κέρδισε και πέρυσι στο Euro (απ’ όπου αποκλείστηκε νωρίς). Χωρίς καθαρό φορ και με αργά στόπερ, δεν εξέπληξε πολλους αυτό το 1-2 των Ιαπώνων.

Δεν θα έπρεπε τουλάχιστον.

Μπόμπα τεράστια ήταν αυτή της Αργεντινής. Το νο 3 με το νο 51. Με 1-0 εύκολο, με 3 ακυρωμένα αργεντινικά γκολ μετά, δεν έδειχνε τίποτα ότι θα έρθει…καταιγίδα. Η Σαουδική Αραβία σκεφτείτε το 2018 είχε παίξει στην πρεμιέρα. Και είχε χάσει 5-0 από τη διοργανώτρια Ρωσία. Εγινε όμως. Με δύο προσπάθειες, δύο γκολ, όλα τούμπα.

Και μας…στρίμωξε εμάς που θέλουμε Αργεντινή ψηλά.

Καταλήγω: Καλό που έχουμε πλέον εικόνα. Βοηθάει τα μέγιστα. Αλλά να μην βιαζόμαστε να εξυψώσουμε ή να θάψουμε ομάδες (και παίκτες). Εχουν δει πολλά τα ματάκια μας. Κάποτε η Ιταλία ήταν άθλια, τραγική, πέρασε με τρία 0-0 αρχικά την 1η φάση και μετά πήρε την κούπα αφού πρώτα νίκησε την κορυφαία Βραζιλία γιά πολλούς (το 1982).

Και πλέον πάω στο παρασύνθημα…

Δεν θέλω να “ανοίξω” ημερολογιακά το παιχνίδι μου. Θα το πάω ως αύριο μεσημέρι. Θέλω να τα ξαναδώ από εκεί και κάτω, έχει και FA CUP στο Νησί, οποτε αύριο μεσημέρι θα δείτε update ή νέα στήλη! Θυμίζω πάντως ότι από χθες έδωσα ένα εξτρά μακροχρόνιο, τον Ζιρού για 1ο σκόρερ στο 11,00.

Το Πολωνία-Αραβία δεν με απασχολεί καν αύριο στις 3, σήμερα επίσης δεν με απασχολεί το Κατάρ-Σενεγάλη, οπότε ποιά ματς τσεκάρω; Μόλις τρία.

Ολλανδία-Εκουαδόρ, Αγγλία-ΗΠΑ και Τυνησία-Αυστραλία. Το update ή η επόμενη στήλη θα ασχοληθεί από το Γαλλία-Δανία και μετά.

Αρχικά και στα τρια ματς “βλέπω” ασους. Ολλανδία-Αγγλία-Τυνησία να κερδίζουν. Αλλά δεν αγγίζω τέτοιες αποδόσεις, αλίμονο.

Κατά δεύτερον, πιστεύω ότι στην Ολλανδία θα έχουμε γκολ, στην Αγγλία επίσης, αλλά στην Τυνησία όχι.

Στο Ολλανδία-Εκουαδόρ είναι αμφίβολος και ο Ντεπάϊ (ξανά) και ο Βαλένσια. Τα δύο κανόνια. Οπότε, η πλέον ασφαλής επιλογή δεν ειναι το σκέτο over ούτε το g/g ούτε το 1+over 2,5 (το οποίο δίνει 3,25). Το καλύτερο είναι το 1+over 1,5. Αυτό είναι, στο 2,37. Αν δείτε Ντεπάϊ και Βαλένσια 11αδα, σκεφτείτε για πιό ψηλά lines στα γκολ.

Στην Αγγλία αφού είδα ότι ο Κέιν είναι οκ αλλά είδα και επιθετικό πλουραλισμό, πάω πιό άνετα στο 1+over του 2,50.

Μπορούν γκολ και οι αμερικάνοι με τις βολίδες Σάρτζεντ και Γουεά. Και ο άσος με g/g είναι και πιό πλούσιος, στο 3,75.

Τέλος, στην Τυνησία μετά τον άσο έχω το under. Δεν ρισκάρω με no goal. Αλλά 1+under 2,5 μου δίνει 4,33 και γιά λιγότερο ρίσκο, ο άσος με under 3,5 με πάει στο 2,70.

Με κάτι άλλο πιο ειδικό δεν ασχολούμαι, θέλω να δω μέσα τον Καζρί στην Τυνησία, μην ξεχνιόμαστε.

Να μπει και να σκοράρει. Αν με ρωτάγατε σκορ, θα έλεγα 2-0 Ολλανδία, 3-1 Αγγλία και 1-0 Τυνησία.

Τώρα ιδέες σας έδωσα και για χαλαρό παιχνίδι και γιά περισσότερο ρίσκο. Διαλέξτε. Τι διαλέγω εγώ;

Δυάδα χαλαρή Ολλανδία 1+over 1,5 με Αγγλία 1+over 2,5. Αποδόσεις 2,37Χ2,50=5,92.

Δυαδα ξανά την Αγγλία 1+over 2,5 με Τυνησία 1+under 3,5. Αποδόσεις 2,50X2,70= 6,75.

Και τέλος, δυάδα “ψηλη”, Αγγλία 1+g/g με Τυνησία 1+under 2,5. Αποδόσεις 3,75X4,33=16,23.

Κινούμαι στον ίδιο άξονα. Αν πέσω εντελώς έξω σε κάποιο ματς (ειδικά στην Αγγλία) θα χάσω. Αποδεκτό ρίσκο. Δεν βλέπω εκπλήξεις, κινούμαι βάση όσων μας έδειξαν οι ομάδες. Πονταρισμένες στο “φτιάξε αγορά” οι δυάδες γιά να πάρουμε πιθανώς τους άσους αρχικά.

Ανεβάζω όσο το Ουαλία-Ιράν είναι ημίχρονο 0-0, αλλά με το Ιραν να με δικαιώνει και να εχει φάσεις γιά γκολ. Ας το βάλει, μην είμαι άτυχος όπως με την Πολωνία που έχασε το πέναλτι ο Λέβα.

UPDATE: Περίεργη μέρα χθες, ξεκίνησε τρομερά και με χαμόγελα, ας είναι καλά το Ιράν. Με δικαίωσε, μέρες το…φώναζα και το πόνταρα κιόλας, αμέσως μετά την εξάρα που είχε δεχθεί.

Γιατί; Γιατί…ήξερα την (μπαζάρα) Ουαλία! Ηταν ένα ωραίο μπετ, ειλικρινά αν δεν κέρδιζε το Ιράν με τέτοια διαφορά επιπέδου χθες θα είχα σπάσει την τηλεόραση. Και κρίμα που ο Λεβαντόφσκι δεν σκόραρε με την Πολωνία να έχουμε (και ένα μονό ακόμα και) την δυάδα! Οι λεπτομέρειες που λέω πάντα.

Μετά όμως, το απόγευμα-βραδάκι, έφαγα (φάγαμε) την ξενέρα.

Ολλανδία τραγική. Τρα-γι-κή. Χειρότερη όλων των “μεγάλων” με διαφορά. Και μετα Αγγλία. Αυτή δεν ήταν τραγική. Ηταν…περίεργη. Ολο το ματς ήταν περίεργο. Οι ΗΠΑ θέλανε νίκη (τώρα θα καίγονται μόνο για νίκη με το Ιράν) και δεν ρισκάραν ποτέ, πασούλες έπαιζαν στο τέλος. Οι άγγλοι οκ δεν καιγόντουσαν αλλά κι αυτοί πασούλες; Φάγανε γιούχα δικαιώς όλοι τους.

Μούφα ματς με Σαουθγκέιτ να ροχαλίζει (αυτό τον έρμο τον Φόντεν δεν είναι κρίμα να τον λιώνει στον πάγκο;).

Στο σήμερα; Θα σας…κουφάνω λίγο. Κάνω update γιατί θα κάνω νέα στήλη αύριο με ματς Κυριακής-Δευτέρας. Μένω στο σήμερα λοιπόν και σας κουφαίνω (γέλια). Σημείο μουντιαλικό δεν παίζω, combo δεν παίζω, τι παίζω; Τιπότα από το μεσημεριάνο, πάω στα δύο βραδινά που περιμένω να είναι και ωραία ματς.

Φυσικά θέλουμε νίκη Αργεντινής, μην ξεχνιόμαστε. Επίσης θέλουμε γκολ Μέσι ή (και) Λαουτάρο. Πονταρισμένα κι αυτά.

Και επειδή σήμερα θέλω να δω μπαλίτσα πιό χαλαρός, θα παίξω Λαουτάρο Μαρτίνες any time (3,00) και θα παίξω και Ζιρού any time (3,10). Μέσι όχι γιατί δεν αξίζει η απόδοση. “Ενισχύω” τους σκόρερς μου δηλαδή. Μιλάμε γιά τα δυό βασικά φορ.

Ο Λαουτάρο θα είχε ανοίξει κι αυτός λογαριασμό αν δεν έπεφτε θύμα οριακού (;) οφσάιντ. Τους είδα καλά, πάσες παίρνουν άφθονες, τους πιστεύω. Οπότε κανένα σημείο, πάω με σκόρερς που εξ’αρχής είναι στοχευμένοι. Και τους κάνω και trixie. Με τι; Μαντέψτε! Με την…Στόκπορτ. Στο 3,10 κι αυτή. Επεσε, αλλά υπάρχει λόγος. Πολλές, σοβαρές και κομβικές απουσίες η (ντεφορμέ) Τσάρλτον.

Εξω οι δυο πρώτοι τερματοφύλακες, έξω οι δυο πρώτοι φορ! Εξω κι ενας χαφ κι ένας μπακ, ολοι βασικοί. Η Στοκπορτ έχασε από την Λέιτον, αλλά οκ, από την 1η έχασε προ ημερών. Προηγουμένως έτρεχε 6 ματς σερί αήττητη και δεν θα φοβηθεί (έχει και φανέλα και υλικό). Μου κάνει.

Σας…κούφανα; Δυο σκόρερς any time και ένα διπλο του FA CUP (δεν μου άρεσε κάτι άλλο από τα σημερινά αγγλικά).

Περίεργο trixie αλλά…αφού αυτά μου άρεσαν; Αύριο νέα στήλη με τα ματς του διημέρου. Και τα λέμε στο chat!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras