3859

Billaras

Με λιγότερη μιζέρια…

Με την ευχή που έκλεισα τα κείμενα μου το 2013, ξεκινάω το 2014: Πετάξτε από πάνω σας τη μιζέρια. Δεν ταιριάζει η μιζέρια στον Ελληνα, διώξτε από δίπλα σας όσους σας την “κολλάνε”, δείτε τα πράγματα πιό αισιόδοξα. Υγεία πάνω από όλα φυσικά, αλλά το θέμα της μιζέριας άπτεται άμεσα της υγείας, κατ' εμέ αυτός που είναι μίζερος δεν είναι υγειής, “προκαλεί” δεινά χωρίς να το καταλαβαίνει.

Καλή χρονιά λοιπόν, με…2014 ευρώ ως μισθό, όπως διάβασα κάπου (γέλια). Στο νησί η μπαλίτσα καλά κρατεί. Πρωτοχρονιά στα γήπεδα όπως πάντα. Κι εμείς εδώ όπως πάντα, στο…καθήκον. Είμαστε ακριβώς στα μισά της σαιζόν γιά τους άγγλους, έκλεισε προχθές ο 1ος γύρος. Αυτή η αγωνιστική, η 3η γιορτινή, είναι αρκετά ζόρικη συνήθως, εδώ “σκάει” η κούραση γιά πολλές ομάδες με μικρό ρόστερ.

Εβλεπα προχθές το Τσέλσι-Λίβερπουλ και είδα μιά Λίβερπουλ σκασμένη, κουρασμένη από την υπερπροσπάθεια. Την ίδια ώρα η Τσέλσι (παρότι παίζει και Ευρώπη), ήταν πολύ πιό φρέσκια. Θέμα ρόστερ φυσικά ήταν αυτό, θυμηθείτε και τις αλλαγές της κάθε ομάδας… Πριν πάμε στα ματς, να ενημερώσω ότι στην Αγγλία ο καιρός είναι κακός. ΠΟΛΥ κακός.

Πολλή βροχή και κυρίως αέρας. Καταιγίδες και πλυμμήρες! Ηδη τρία ματς αναβλήθηκαν (Μπρίστολ Ρόβερς, Νιούπορτ και Λέιτον-κρίμα γιατί το τρίτο…το κοίταζα γιά κόντρα), ίσως αναβληθούν κι άλλα, όμως και όλα να γίνουν, θα παιχθεί ίσως…λίγο πόλο κάπου (ειδικά όσο κατεβαίνουμε κατηγορίες και τα γήπεδα δεν είναι επιπέδου Premier League). Ας τα πάρουμε από την αρχή: Η διάθεση μου είναι να πάω ως συνήθως μόνο με μεγάλα σημεία.

Μικρά…γιόκ. Ετσι κι αλλιώς δεν τα παίζω, είναι και ο καιρός, σιγά μην αγχώνομαι γιά κανένα 1.80. Αμα είναι η μπάλα να κολλήσει σε βούρκο, ας το κάνει σε σημείο του 3.00, όχι του 1.80. Και γιά όσους διάβασαν KingBet χθες, δεν αλλάζω…τίποτα. Ούτε προσθέτω, ούτε -αρχικά- αφαιρώ. Στο μικροσκόπιο μπήκαν Νιουκάσλ (2.87), Χαλ (ναι, Χαλ, στο 11.00 ή στο 8.

00 draw no bet), Τότεναμ (4.75) από Premier. Χάτερσφιλντ (4.00), Νότιγχαμ (2.70) από Championship, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (3.60) από 1η, Μόρκαμ (3.50) και Μπέρι (3.20) από 2η. Συν δύο-τρία ακόμα που με…βασάνισαν (Σριούσμπερι στο 4.50, Ακριγκτον στο 5.00 και Σάουθπορτ στο 4.00). Αυτά μελετάω πλέον, αφού δεν μου προέκυψε κάνενα καινούργιο. Δύο λογάκια γιά το καθένα: Δεν δέχομαι αουτσάιντερ την Νιουκάστλ.

Γιατί; Επειδή έχασε από την Αρσεναλ; Ούτε κακή ήταν, ενώ συνολικά η φόρμα της (και το υλικό της) είναι μιά χαρά. Η Μπρομ βολοδέρνει, ακέφαλη, έσκασε κι ένα θέμα με τον Ανελκά. Δεν δέχομαι τόοοοσο μεγάλη απόδοση στην Χαλ. Είναι στο top-3 των πιό φορμαρισμένων. Την είδα και με Μάντσεστερ και προχθές. Μιά χαρά είναι. Και στον αντίποδα, είδα σκασμένη Λίβερπουλ με την Τσέλσι.

Πριν ένα μήνα, το ματς ήρθε 3-1 θυμίζω… Δεν δέχομαι τόοοσο μεγάλη απόδοση γιά Τότεναμ. Ναι, ασανσέρ. Ναι, με απόντες. Ναι, μπάζει πίσω. Αλλά μπας και είδε κανείς την Γιουνάιτεντ με Χαλ και Νόριτς; Πονάγανε τα ματάκια μου. Αμυνα, φτου ξελεφτερία, καθυστερήσεις, κάκιστη. Πέρυσι εκεί ….θριάμβευσα, με διπλό που'χε νά'ρθει…δεκαετίες.

Η Νοτίγχαμ είναι καθαρή επιλογή φόρμας. Εχει δίπλα ένα +, ενώ η Ρέντινγκ έχει ένα μεγάλο -. Η Χάτερσφιλντ ξέσπασε με τάληρο, ίσως έκανε την καλύτερη της φετινή εμφάνιση και η Μπέρνλι -ξέρετε πόσο την εκτιμώ- είναι έτοιμη να…σκάσει. Οριακά παίρνει πόντο τελευταία. Και πριν ένα μήνα η Χάτερσφιλντ την είχε κερδίσει. Η Σέφιλντ Γιουν.

στρώνει με τον Κλαφ. Της αμύνης τα παιδιά. Κρατάνε πίσω. Η Γουόλσολ δεν μας τα λέει καθόλου καλά τελευταία, προχθές στο 2-2 ήταν σαν να έχασε. Η Μόρκαμ “το έχει” το εκτός, κοιτάξτε τα νούμερα της. Η αντίπαλος της…δεν το έχει γενικώς. Εχει “ξεχάσει” να κερδίζει. Και -το έγραψα και στην εφημερίδα- μου χτύπησε κάπως αυτό 1-2 της Χάρτλπουλ προχθές μέσα στην Μόρκαμ.

Πολλά μπετ ξεκάρφωτα και δυσανάλογα μεγάλα λίγο πριν τη σέντρα. Τέλος, η Μπέρι γυρίζει το φύλλο με τον Φλίτκροφτ, πήρε νίκη, πήρε ηθικό και πάει να παίξει στα ίσα μιά αντίπαλο που σαφώς δεν τρομάζει (σας θυμίζω, η Χάρτλπουλ είχε στις αρχές της σαιζόν να σκοράρει κανένα…δίμηνο). Τα τρία “ερωτηματικά” θα τα αφήσω έτσι κι αλλιώς αφού είναι δεύτερεουσες σκέψεις.

Οπότε, μένουμε στον αρχικό κορμό… Αρχίζει το…ξεδιάλεγμα. Αρχικά πετάω την Τότεναμ. Τρεις οι λόγοι. 1)Κρίνω σοβαρή την φρέσκια απουσία Παουλίνιο.2)Δεν ξέρω αν ως το βράδυ που θα παίξουνε, δούμε μαζί στην 11αδα Φαν Πέρσι και Ρούνεϊ, ή έναν από τους δύο, ή κανέναν. 3)Σφυρίζει ο….Γουέμπ με ότι αυτό συνεπάγεται. Μετά, πετάω και την Χαλ.

Ειδικά γιά δαύτην, έσκασα. Οπου και να έπαιζε εκτός της 1ης πεντάδας, θα την πόνταρα σήμερα. Και μένω με μιά εξάδα. Νιουκάστλ-Χάτερσφιλντ-Νότιγχαμ-Σέφιλντ Γιουν.-Μπέρι-Μόρκαμ. Αυτά είναι. Πως να τα “μπλέξω”; Να πετάξω κι άλλο; Ο ιδανικός αριθμός είναι το “4”. Είμαι στο “6”. Χθες βράδυ είχα ρέντα, κέρδισα το φλουρί μετά από χρόνια.

Τώρα θα έχω; (γέλια). Κάνω παύση, τσιγάρο, απαντάω και σε…άπειρα sms που έχουν έρθει γιά ευχές, σηκώνω και μερικά τηλέφωνα, να αδειάσω λίιιγο το μυαλό από το κουμάρι, να τα ξαναδώ με φρέσκια ματιά. Και επανέρχομαι. Πετάω την Μπέρι. Λόγω απόδοσης. Επρεπε να είναι άνω του 3.50. Και μένω με την 5αδα Νιουκάσλ (2.87), Χάτερσφιλντ (4.00), Νότιγχαμ (2.

70), Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (3.60) , Μόρκαμ (3.50). Πετάω και την Νότιγχαμ. Γύρισε φαβορί, το 2.70 δεν με καλύπτει γιά να κοντράρω την Ρέντινγκ, όσο κι αν εδώ η αντιδιαστολή φόρμας είναι εξώφθαλμη… Κι έτσι, πήγα στο επιθυμητό νούμερο “4”. Τέσσερα ματσάκια. Εγινε καλή διαλογή; Θα δείξει. Εγραφα προχθές ότι στην γιορτή μου θέλω να…κεράσω.

Θέλω μιά νίκη σήμερα, έστω και οριακή, γιά το καλό του χρόνου. Οχι ότι θα αλλάξει τίποτα, αν ήξερα από πριν ότι σήμερα θα χάσω πανηγυρικά και καπάκι θα έκανα δύο μεγάλα ταμεία, θα το…αντάλλασα. Δεν το ξέρω όμως! Λοιπόν: Ρισκάρω και πάω σε yankee, χτυπάω ψηλά. Και απλώς, το μεγαλύτερο (Χάτερσφιλντ) την παίζω και μονό. Στο yankee βάρος στις δυάδες, να πιάσω το 50% και να πάρω κάτιτις.

Φυσικά ο καθένας αποφασίζει πως (και ποιά από τα παραπάνω) θα παίξει. Μιά σκέψη ας πούμε είναι να αφήσει κάποιος έξω και την Νιουκάστλ (που είναι το μικρότερο) και να πάει σε πάντεντ με τα άλλα τρία. Αλλά εγώ θέλω να ρισκάρω σήμερα και στον τρόπο παιχνιδιού μου. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 9.270 μονάδες. Ποντάρισμα 1/1/2014: Μονό αποδεκτό: Χάτερσφιλντ 2 (4.

00) με 60 μονάδες. Yankee (2-3-4): Νιουκάστλ 2 (2.87)-Χάτερσφιλντ 2 (4.00)-Σέφιλντ Γιουν. 2 (3.60)-Μόρκαμ 2 (3.50) με 50 μονάδες κάθε δυάδα (σύνολο 300), με 25 κάθε τριάδα (ακόμα 100) και 10 στην τετράδα. Ολο μαζί 410 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 470 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 8.800 μονάδες. Ο στόχος είναι αρχικά μιά δυάδα. Με μιά δυάδα κερδίζω και…τα τσιγάρα της ημέρας. Αν βγει μόνο το μονό, παίρνω τα μισά πίσω.

Το πιό καλό σενάριο; Να βγει δυάδα και να είναι μέσα και η Χάτερσφιλντ. Το κέρδος τότε θα είναι καλούτσικο. ΔΕΝ είναι εύκολα, ποτέ δεν ήταν. Πάντα θα είμαστε στην κόψη, στο όριο. Και οι λεπτομέρεις θα αποφασίσουν. Θυμηθείτε: Πριν λίγες μέρες, ανατροπή στο 92' και 94' η Ακριγκτον, κέρδος. Πριν ακόμα λιγότερες μέρες, γκολ στο 87' η Φούλαμ, κέρδος.

Προχθές η Μίλγουολ δεν το έβαλε, έμεινε στο 0-0, ήττα. Ετσι θα είναι πάντα… Υ.Γ: Πρώτη στήλη του 2014 και ιδανικότερη φωτογραφία από αυτήν που βλέπετε, δεν μπορούσα να βάλω. Ετσι, γιά να ευχηθώ σε ένα καλό φίλο και εορτάζοντα συννονόματο (τον γνωρίζετε και πολλοί από εσάς), τα διδυμάκια του κοσμούν την στήλη. Τι καλύτερο από τα παιδικά πρόσωπα;

Παλαιότερα άρθρα του Billaras