3933

Billaras

Με πολύ ψηλό μέσο όρο!

Περνώντας μιά δύσκολη και φορτισμένη ψυχολογικά εβδομάδα, δεν ασχολήθηκα καθόλου με το κουμάρι. Ούτε σεντς, τίποτα. Και καλά να ήμουν, πάλι το ίδιο θα έκανα ενδεχομένως, απλά τώρα είχα κι ένα λόγο παραπάνω. Εχω μείνει λοιπόν στην περασμένη Κυριακή όπου μου…τρίτωσε η ατυχία και περιμένω πίσω τα “δανεικά” τώρα. Η πρώτη ήταν με την Ιπσουϊτς (4-4 από 1-4 στο ημίχρονο), η δεύτερη με την Χάλιφαξ (2-1 στο 92' και….

2-2 στο 93'), η τρίτη με την Σάο Πάολο (χαμένο πέναλτι στο 91' γιά να κάνει το 1-0). Αυτά ήταν πραγματικές ατυχίες, όχι…μούφες. Πως “μεταφράζονται”; Περίπου 1000 μονάδες στην κάβα. Αλλά οκ. Μέσα στο παιχνίδι όλα, χτυπάνε στο μάτι τώρα γιατί ήρθαν μαζεμένα. Τα'χω συνηθίσει, ξέρω ότι σε βάθος χρόνου το πολύ-πολύ να αλλειώσουν την συνολική εικόνα σε ένα 10%, όχι παραπάνω.

Εδώ χθες σε ματς της Bundesliga μέτρησε γκολ που δεν…μπήκε ποτέ, αλλά είδατε την φάση πόσο δύσκολη ήταν. Στη μπάλα λοιπόν, όλα γίνονται. Ακόμα και να βρεθεί τρύπα ψηλά στα δίχτυα, να περάσει το τόπι από εκεί και να μετρήσει το γκολ! Αυτά όμως είναι παρελθόν. Πάμε στο παρόν. Ζόρικο κουπόνι γιά έναν απλό λόγο. Είναι το λεγόμενο “σάντουϊτς”.

Το ένα “ψωμάκι” είναι η διακοπή 15μέρου ελέω εθνικών (με ότι αυτό συνεπάγεται, ταξίδια, κούραση, τραυματισμοί και κυρίως φρένο-αλλαγή-χάσιμο φόρμας του συνόλου), το άλλο “ψωμάκι” είναι το σεντονάκι που ακολουθεί (κίνητρο μεγάλο, το μυαλό ενδεχομένως εκεί). Και στη μέση η αγωνιστική… Ξεκινάω ανάποδα, εκτός νησιού. Μόλις τρία είχα σε κύκλο.

Σεντ Γκάλεν, Ουντινέζε, Ρόντα. Κανένα άλλο, Γερμανία πχ ή Γαλλία δεν μου έδωσαν τίποτα. Σήμερα, μετά από νέα μελέτη κατέληξα να κρατήσω μόνο τη Ρόντα. Με…βαριά καρδιά αφήνω την Ουντινέζε (δεν παίζει πάλι ο Μπαλοτέλι στη Μίλαν), το κάνω γιατί δεν με πείθει η ρημάδα Ούντινε εκτός. Αλλά Ρόντα κρατάω. Γιά χρόνια ο τεχνικός της ήταν στην Βααλβάικ, στην οποία λείπει ο καλύτερος της παίκτης στα χαφ και είναι και μπάζο ολκής, η άμυνα της μπάζει από παντού.

Φαβορί μιά ομάδα που έχει στη σειρά 1-2, 1-4, 1-4, 1-2, 1-4, 2-2 και 1-2 από τις 11/8; Πως γίνεται αυτό; Δέχομαι το 3.20… Προφανές είναι και το over, αλλά δεν πληρώνει τίποτα… Στο νησί τώρα. Πολλά σημεία. Ο Μάκης έβαλε ωραίο τίτλο. Μυρίστε νύχια, κάντε χημεία και παίξτε! Στην αρχική μου διαλογή, είχα Νιουκάστλ-Σαουθάμπτον-Σάντερλαντ-Γουέστ Μπρομ (Premier)-Μπέρνλι ((Championship)- Μπράντφορντ-Ρόδεραμ-Κόλτσεστερ-Πορτ Βέιλ (1η)-Γκείτσχεντ (Κόνφερενς), ενώ σήμερα κοίταγα πολλή ώρα και τις Καρλάιλ, Στιβενέιτζ, Τζίλιγχαμ, Γιόρκ.

Πάει να πεί…χαμός, όλα μαζί στο μίξερ μπήκαν 14 παιχνίδια!!!! Ξεκίνησα το…σβήσιμο. Νιουκάστλ (έξω Κολοτσίνι, λείπει και ο Τέιλορ, πειραματικό αμυντικό κεντρικό δίδυμο), Σάντερλαντ (οκ, ντεμπούτο Πογιέτ, αλλά η αίσθηση μου είναι ότι η διακοπή έκανε καλό στην Σουόνσι που πήρε ανάσες), Γουέστ Μπρομ (καθαρά και ΜΟΝΟ ελέω απόδοσης, βούλιαξε από 3.

50 στο 3.10 και εκεί με χαλάσε πολύ). Εμεινα να κοιτάω την Σαουθάμπτον. Πως στο καλό η ομάδα που έχει δύο (!) γκολ παθητικό, που είναι 4η, που έχει κερδίσει στο Ανφιλντ, είναι στο 6.50 μέσα στην Μάντσεστερ, δεν το έχω καταλάβει. Η Μάντσεστερ και σεντόνι έχει και εξαιρετικά αμφίβολο τον Φαν Πέρσι έχει και αν μη τι άλλο, μπάλα…δεν έχει παίξει.

Ηδη τρεις ήττες, δηλαδή η Γουέστ Μπρομ που της έκανε σπαθένιο διπλό ήταν καλύτερη της Σαουθάμπτον; Θα ξεσπάσει το “θηρίο”; Δεκτόν, ας το κάνει. Εγώ όσα βλέπω με προκαλούν στο διπλό. Συνεχίζω το σβήσιμο: Εξω όλες όσες κοίταξα σήμερα (Καρλάιλ, Στιβενέιτζ, Τζίλιγχαμ, Γιόρκ). Πιό πολύ γιά Καρλάιλ σκεφτόμουν, αλλά οκ, γιά έναν απροσδιόριστο λόγο σέβομαι την φετινή Ολνταμ.

Θέμα ενστίκτου. Και έξω και η Γκέιτσχεντ, που κι αυτή βούλιαξε, από το 3.50 στο 2.90 και με…ξενέρωσε απίστευτα. Πολλοί αυτά τα περνάνε ντούκου, ενώ είναι ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ του στοιχήματος. Η απόδοση. Δεν είναι ΠΡΟΠΟ το στοίχημα. Ας κερδίσει και η Γουέστ Μπρομ και η Γκείτσχεντ. Οταν η αρχική μου απόδοση δυάδας ήταν 3.50Χ3.50= 12.25 και τώρα είναι 3.

10Χ2.90=8.99, η διαφορά είναι τε-ρά-στια. Χάνω όλο το κέρδος από τις αρχικές παικτικές αξίες, απλώς θα έπαιζα ένα αουτσάιντερ που έχει καλή φορμίτσα. Πόσες έμειναν; Σαουθάμπτον, Μπέρνλι, Μπράντφορντ,, Ρόδεραμ, Κόλτσεστερ, Πορτ Βέιλ. Μόλις έξι από τις 14. Αφήνω και την Ρόδεραμ. Οι δηλώσεις Ρόμπινσον γιά “πίστη και υποταγή” στην ΜΚ Ντονς με φρέναραν.

Και οκ, εντός δεν έχει δώσει δικαίωμα η ομάδα. Πήγα στην 5αδα. Πριν προχωρήσω, το ξαναγράφω, είναι θέμα διαλογής και ενστίκτου του καθενός. Εδώ δίνουμε το έρεισμα, βλέπουμε την διαχείριση, αλλά η επιλογή σημείων είναι δική σας. Ο Μάκης πχ παίζει Ρόδεραμ και Καρλάιλ και Σάντερλαντ. Εγώ τις άφησα. Ο καθένας κρίνει κατά πως του “μιλάει” ένα ζευγάρι….

Αν η Σαουθάμπτον πάει μόνη της, μένουν τέσσερις. Μπέρνλι στο 3.00, Μπράντφορντ στο 3.60, Πορτ Βέιλ στο 4.00 και Κόλτσεστερ στο 6.50. Η μιά είναι η πρωτοπόρος και όσο κι αν είναι περίπου δεδομένο το κλειστό ματς (και η ισοπαλία γυροφέρνει), δέχομαι τα ρίσκα. Η Μπράντφορντ ξέρετε πόσο μας έχει πληρώσει πέρυσι, βαριά φανέλα και βολεύεται εκτός, ειδικά με ομάδες που παίζουν ανοιχτά σαν την Κρόουλι.

Η Βέιλ είναι…ύπουλη, ο Ανταμς (αρρωστάκι οπαδός της Σέφιλντ) εκδιώχθηκε από εκεί πέρυσι και θέλει να…τους θυμίσει κάτι, η Σέφιλντ δεν βρήκε προπονητή, βολοδέρνει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, την είδα με την Κόβεντρι και πίσω είναι “μπάτε σκυλοι αλέστε”, ενώ η Κόλτσεστερ είναι εξωφρενικά μεγάλη σε απόδοση, κόντρα σε ομάδα που “έχει θεμα” ειδικά εντός.

Και πολλή μουρμούρα. Τώρα μπαίνει στην εξίσωση και η Ρόντα του 3.20. Τα ξανακοιτάω. Πόσα να βγουν από τα έξι; Τα μισά; Με απόδοσεις μέσου όρου 4.46 (δύο 6,5άρια, ένα 4αρι, μικρότερο το 3.00 της Μπέρνλι), το 50% είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. Πως να τα παίξω γιά να μην χάσω (αρχικά) και μετά να βγει και κέρδος; Ολα μονά; Είναι μιά σκέψη. Αλλά λίγο…συντηρητική.

Θα τα ποντάρω ως εξής: Μονό η Σαουθάμπτον, μονό η Κόλτσεστερ, τα δύο πολύ μεγάλα. Χωρίς Draw no bet ή κάλυψη. Αν είχα ανταλλακτήριο θα αισθανόμουν καλύτερα, αλλά δεν έχω. Και τα άλλα τέσσερα σε yankee, φόρτωμα οι δυάδες. Μιά φορά έπαιξα φέτος yankee και με πήγε καλά, ήρθε εξαιρετικό κέρδος. Ας το κάνω δεύτερη. Εσεις αποφασίστε γιά την τσέπη σας και τα κέφια σας.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 9.600 μονάδες. Ποντάρισμα 19/10: Μονό αποδεκτό: Σαουθάμπτον 2 (6.50) με 60 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Κόλτσεστερ 2 (6.50) με 60 μονάδες. Yankee (2-3-4): Μπέρνλι 2 (3.00)-Ρόντα 2 (3.20)-Πορτ Βέιλ 2 (4.00)-Μπράντφορντ 2 (3.60), με 50 μονάδες κάθε δυάδα (σύνολο 300), με 25 κάθε τριάδα (σύνολο 100) και με 10 η τετράδα. Ολο μαζί 410 μονάδες.

Ανοιχτά μπετ: 530 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 9.070 μονάδες. Bet of the day: – Κοιτάξτε καλά. Ακόμα και με ΕΝΑ στα έξι, ένα μονό, παίρνω το 70% του μπετ πίσω. Ομοίως και με ΔΥΟ στα έξι, αν είναι στο yankee, παίρνω το 90% του μπετ μίνιμουμ! Αν έχω όντως 50% (που ΜΗΝ νομίζει κανείς ότι είναι…απλό), έχω και κέρδος. Αυτό λέγεται διαχείριση. Και χαμένος να βγω, καλά είμαι, έχω τον μπουκ εκεί που τον θέλω.

Κάτι ακόμα: Αύριο θα δείτε “άλλο” παιχνίδι. Και με φαβορί και με παρολί. Το κουπόνι δεν μοιάζει με το σημερινό, θα αλλάξω κι εγώ τακτική! Υ.Γ: Συγγνώμη γιά την καθυστέρηση, “έπεσε” η διαχείριση του site την ώρα που πήγα να ανεβάσω στήλη, στις 13.50! Συμβαίνουν κι αυτά….

Παλαιότερα άρθρα του Billaras