3939

Billaras

Με τη “ευλογία” των Αγίων!

Πολλά γκολ στο -πάντα καθοριστικό- πεντάλεπτο 40'-45' έκριναν εναντίον μου την παλάντζα χθες, αλλά…never mind. Σε αυτό το 5λεπτο, η Νορθάμπτον από 0-0 έγινε 2-0, η Ρόδεραμ από 0-1 έγινε 0-2, η ΜΚ Ντονς από 0-1 έγινε 1-1. Και έτσι άλλαξαν πολλά στο β΄μέρος, δεν το πάλεψαν, ήττα. Ενα στα τέσσερα. Το έγραψα ήδη, never mind. Κανένα πρόβλημα. Δέχομαι να κερδίζω-χάνω στο….

50-50%. Οχι απλά το δέχομαι, το “ψηφίζω” με χέρια και πόδια! Νίκη το περασμένο Σάββατο, ήττα την Κυριακή, νίκη την Τρίτη, ήττα χθες. Ας πάει έτσι όλη τη σαιζόν και θα δούμε γλέντια! Ομως, αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Οσοι δεν το ξέρουν, ας το μάθουν πριν να είναι αργά. Το “νορμάλ” είναι να χάνεις 3 ως 5 φορές και να κερδίζεις μία.

Αρκεί η μιά να είναι…καλή. Οπως και να΄χει, γιά να κλείσω με το χθες, φυσικά και δεν περίμενα την βαριά ήττα της Ρόδεραμ, αλλά χθες ήταν η μέρα των…κουλών στην 1η Αγγλίας. Γιατί αν της Ρόδεραμ ήταν έκπληξη, της Κρου τι ήταν; Πήγαινε στο ματς με την (αήττητη εντός και σοβαρότατης ως ομάδα) Πρέστον έχοντας φάει δύο σερί τεσσάρες, ποτέ δεν έμενε “παρθένα”, σκόραρε με το σταγονόμετρο (0-1-4 και 1-13 τα γκολ της εκτός φέτος πριν το ματς) και…τσακ, πάρε 0-2! Από τα τρία που χάθηκαν, έτσι γιά την ιστορία, αυτή που άξιζε κάτι, ήταν η Νορθάμπτον.

Ως τη στιγμή που έφαγε το γκολ (και καπάκι το 2ο), ήταν απείρως καλύτερη. Την περασμένη Τρίτη στο Οξφορντ-Πόρτσμουθ η Οξφορντ δεν σκόραρε against the run of play, έγινε 0-1, 0-2, πήραμε το διπλό. Χθες απλώς δεν έγινε το ίδιο, έγινε το ανάποδο (ενώ τα ματς ήταν ίδια ως εικόνα). Ποδόσφαιρο… Πάμε στα φρέσκα, τα λίγοστά φρέσκα. Σκέφτηκα σοβαρά να μην παίξω.

Οχι ότι τώρα θα…χωθώ, στο πολύ χαλαρό θα είμαι, αλλά κατιτίς θα το ακουμπήσω. Πολλή ώρα (γιά την ακρίβεια μισό φλυτζάνι καφές και 3-4 τσιγάρα) μου πήρε να κοιτάω την Σέφιλντ. Βρε μπας; Με τον -σκύλο- Μόργκαν ως υπηρεσιακό, κάνει κανά μπραφ; Στο 4.30 είναι, σήκωνε πολλή σκέψη. Δηλαδή, αφού χθες το …διέπραξε η Κρου, μπας και άλλη μιά του πάτου το διαπράξει; Και μήπως η “άλλη μιά” δεν είναι η Σέφιλντ, αλλά η.

.Τρανμίρ; Ολες ταυτόχρονα θα αναστηθούν; (γέλια). Τελικά τα άφησα. Δεν ψήθηκα. Και στράφηκα εκτός νησιού. Είδα λίγο Μπόκα, λίγο Βελέζ, αρκετά Κρουζέιρο, τα άφησα κι αυτά. Και κατέληξα σε μιά δυάδα, με την….φώτιση των Αγίων! Μην γελάτε, δύο Αγιους θα παίξω! Τον Πατρίκιο και τον Παύλο! Πάει να πει Σεντ Πάτρικς και Σάο Πάολο. Στο 2.10 η πρώτη, στο 2.

20 η δεύτερη, δύο σωστά φαβορί, μιά ξερή δυάδα και πάπαλα. Η πρώτη πάει γιά τον τίτλο, γιά να είμαι πιό ακριβής με νίκη τον κατακτά απόψε! Αρα, έχω την καλύτερη ομάδα (με 9-5-1 εντός) με το τεράστιο κίνητρο. Η αντίπαλος της είναι σκληρό καρύδι, αλλά ούτε ελπίζει, ενώ το ενδιαφέρον της είναι στον τελικό κυπέλλου που πήγε. Πάω με τους “σούπερ άγιους”, να φωταγωγηθεί απόψε η περιοχή του Δουβλίνου που εδρεύει και να καταναλωθούν πολλά λίτρα Γκίνες από τα πανηγύρια (γέλια).

Η άλλη, η “τρικολόρ παουλίστα” φροντίζει στα ζόρια να δείχνει από τι μέταλλο είναι. Με χαλάει η απουσία του Γκάνσο, αλλά η Σάο Πάολο έχει ηθικό μετά τον θρίαμβο επί της Κρουζέιρο, έχει μέταλλο, έχει ανάγκη βαθμών (δεν έχει ξεμπλέξει), έχει σούπερ προπονητή, έχει καυτό Μορουμπί, ενώ η Κορίνθιανς (φέτος) έχει…..χαθεί. Αμα είσαι η Κορίνθιανς και στα τελευταία έξι ματς έχεις….

ένα γκολ υπέρ, έχεις θέμα. Σκοράρει με το στανιό (δεύτερη χειρότερη επίθεση μετά την…τελευταία Ναούτικο, μόλις 22 γκολ ενεργητικό, θα λείπει και Πάτο σήμερα με την εθνική), μπάλα δεν παίζει, στόχους δεν έχει. Ντέρμπι μεγάλο είναι φυσικά το ματς, αλλά πάω με τον Αγιο Παύλο. Κι έτσι απλά, στο χαλαρό, με μιά δυάδα απόδοσης 4,62, κλείνω την μέρα μου.

Θα χάσω; So what; Είπαμε ποιά είναι η “φυσιολογική ροή” στο χάσε-κέρδισε. Θα κερδίσω; Θα διατηρήσω το “αφύσικο” 50-50%, θα πάρω πίσω τα χθεσινά μου μπετ και όλα καλά, πάμε παρακάτω. Ως το άλλο Σάββατο, είτε έρχεται νίκη (όπως πχ της Τρίτης) είτε ήττα (σαν χθες) λίγο με κόφτει. Εφ' όσον έχω τον μπουκ εκεί που τον θέλω, να μην με κερδίζει μετά από παιχνίδι ενάμιση (κακού) μήνα, όλα είναι υπό έλεγχο (και υπέρ μου)! Τα λέμε την Τρίτη, απολαύστε τις τελευταίες καλοκαιρινές μέρες! ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.

000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 9.690 μονάδες. Ποντάρισμα 13/10: Δυάδα: Σεντ Πάτρικς 1-Σάο Πάολο 1 (4.62) με 90 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 9.600 μονάδες.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras