518

Κώστας Ζαφείρης

Με τον εγωισμό και το “πρέπει”

Γεια χαρά σε όλους.

Η κλεψύδρα σιγά-σιγά αδειάζει, τα ερωτήματα για το ποιες ομάδες θα συμπληρώσουν την πρώτη οχτάδα που οδηγεί στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα αυξάνονται και η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως εξελίσσεται η φετινή ιστορία, μάλλον οι απαντήσεις θα δοθούν στο φινάλε της regular season.
Εννιά και σήμερα έμειναν για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος και όσο φτάνουμε προς το φινάλε θα δούμε μάχες που θα μας κρατήσουν στην τσίτα εν όψει όσων έρχονται…
Το βράδυ στο Palau Blaugrana, η Μπαρτσελόνα (16-8, 3η) αντιμετωπίζει τη Μονακό (15-9, 4η), με την ομάδα του Γιασικεβίτσιους να ψάχνει το φάρμακο που θα κλείσει τις πληγές που δημιουργήθηκαν στο εσωτερικό της μετά τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του Copa del Rey, αλλά και από το δημοσίευμα της As: αυτό αποκάλυψε ότι ο Σάρας θα έχει ελπίδες παραμονής στον πάγκο των μπλαουγκράνα το ερχόμενο καλοκαίρι, μόνο στην περίπτωση που καταφέρει να οδηγήσει τη Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση της κούπας στη φετινή Ευρωλίγκα.


Προφανώς το δημοσίευμα της As «δείχνει» (και) το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των καταλανών, οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν με άδεια χέρια (στο υψηλότερο επίπεδο), στα χρόνια που έχουν δώσει ένα καράβι λεφτά για να φτάσουν στην κορυφή της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
Ηδη, σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν έντονα στην Ισπανία, ο ζωντανός θρύλος της Μπάρτσα, ο σπουδαίος Χουάν Κάρλος Ναβάρο που εκτελεί χρέη τζένεραλ μάνατζερ, ψάχνεται για την επόμενη μέρα προκειμένου να είναι έτοιμος σε περίπτωση που στραβώσει η σεζόν.

Ούτως ή άλλως, το μπάτζετ των μπλαουγκράνα θα «ψαλιδιστεί» το καλοκαίρι, κάτι που (θα) σημαίνει αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.
Όμως, ας μείνουμε στο σήμερα: ο Λιθουανός τα γνωρίζει όλα αυτά πολύ καλά κι από μέσα. Οσοι ασχολούνται έστω και περιστασιακά με το ευρωπαϊκό μπάσκετμπολ έχουν αντιληφθεί (και από την εποχή που ήταν παίκτης) ότι ο Σάρας είναι από τους πιο εγωιστές που… έχουν υπάρξει.


«Πατώντας» πάνω σ’ αυτό το χαρακτηριστικό του χαρακτήρα του, στο γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα βγάζει αντίδραση μετά από «χαστούκια», αλλά και στο ότι θα παίξει πλήρης κόντρα στην – γεμάτη και πολύ επικίνδυνη – Μονακό, πήγα με τη βαριά φανέλα, τον εγωισμό και το «πρέπει».

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης