3801

Billaras

Με το καλό η Ανοιξη!

Καλημερες! Καλό μήνα σε όλους, Ανοιξη τυπικά (ουσιαστικά από τις 21/3 που θα μπει η εαρινή ισημερία) και σαφώς αλλάζει η διάθεση. Ο καιρός να καλυτερέψει, ο ήλιος να μας λούσει, το καλοκαίρι να ζυγώσει, με…έπιασε και μένα μιά ποιητική διάθεση (χεχεχεχε). Στοιχηματικά, δεν έπαιξα τίποτα εδώ και μέρες, σχολιάσα μέσω της Kingbet τα του Champions League (ελπίζω πλέον όλοι να πειστήκατε πόσο δίκιο είχα που φέτος…σακάτεψα την Γιουνάιτεντ και μιά και δυό και τρεις φορές σε 6αρια και 7αρια), το Europa με άφησε αδιάφορο, είδα μερικά…κουλά, αλλά ουσιαστικά το πέρασα ντούκου.

Εξ'αρχής δεν ψηνόμουν, είδα και τα σκορ και…πολύ καλά έκανα που δεν ψηνόμουν. Οπότε, πάμε στα φρέσκα. Οι γραμμές αυτές γράφονται εκτός Αθήνας, κάπου στην Πελοπόννησο. Οι γραμμές του Μάκη επίσης γράφονται από…μακριά, κάπου στην Via Condotti θα είναι και θα ψωνίζει από την μπουτίκ της Ρόμα. Ετσι είναι, άλλος θα τρώει γουρ(ου)νοπούλα στον “Νώντα” κι άλλος θα πίνει εσπρεσάκια στο cafe Greco (τι με έχει πιάσει σήμερα, δεν μπορεί, η Ανοιξη θα ειναι).

Και οι δύο όμως, είμαστε στις επάλξεις όπως πάντα. Το κουπόνι είναι καλούτσικο. Κάτι έχει. Τα ξανακοίταξα ένα πρός ένα, είχα πολύ χρόνο. Και -περίεργο- έκανα 7-8 προσθέσεις γιά αύριο στην προτελευταία διαλογή, αλλά σήμερα έμεινα ακριβώς με όσα είδα εξ'αρχής. Ούτε ένα παραπάνω! Ας τα ξεχωρίσω όπως πριν μιά εβδομάδα: Φαβορί (και γενικά μικρές αποδόσεις) οι Ξάνθη (1.

70), Πρέστον (2.05), Σαουθάμπτον over (1.57), Λιρς (2.05), Ρεν (1.95), Ρεμς over (2.15) και Σπόρτινγκ (2.00). Μεγάλα: Λιντς (5.00), Νυρεμβέργη (11.00), Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (2.80), Γουικομ (3.75), Μπέρι (2.75), Ντάρτφορντ (2.70), Κάουτενμπίθ ( 4.00), Οσασούνα (3.20), ΟΦΗ (3.20), Μπέβερεν (3.40) και Θέλτα (2.90). Ας τα απομονώσω πλέον, σε εγγλέζικα και μη. Στο νησί, γιά τη Λιντς ας μην πω πάλι τα τετριμμένα.

Ας είναι η μέρα που θα βρεθεί στο ρετιρέ, τι άλλο να πω; Δύο δεδομένα με έπεισαν να το ξανατολμήσω πάνω της. Η ελεύση του Γουίκαμ (φωτό), είναι σοβαρή προσθήκη στην επίθεση, μακάρι να “δέσει” με το καλημέρα με τον ΜακΚόρμακ. Το δεύτερο είναι τα χάλια της ΚΠΡ. Τρεις ήττες, κακές εμφανίσεις, απόντες. Και βέβαια, στο 5.00. Η Γιουνάιτεντ (η Σέφιλντ, όχι η…Μάντσεστερ), έχει απανωτές νίκες, θρίαμβο στο κύπελλο, καμαρωτή καμαρωτή και η ΜΚ Ντονς δεν πείθει εδώ και καιρό.

Η Μπέρι με τόσες προσθήκες θα ήταν παράδοξο να μην ρολάρει (θυμίζω, η ομάδα με τις περισσότερες ενισχύσεις σε όλο το νησί τώρα το Γενάρη), έρχεται από 4αρα και η αντίπαλος της από…ανάποδη 4αρα, τα έφαγε! Η δε Γουίκομ έκανε 2η νίκη κολλητά, έστω και με 1-0, βρίσκει την Σάουθεντ αποπροσανατολισμένη και εντελώς ντεφορμέ. Η Κάουτενμπιθ τέλος, ομάδα που “γουστάρει” εκτός και σκοράρει κατά ριπάς, δεν μπορεί να είναι τόσο αουτσάιντερ, την πρωτοπόρο Νταντί σόκαρε προχθές! Γιά την ιστορία, να πω ότι …στραβοκοίταξα και λίγο Γούεστ Χαμ, αύριο κοιτάω Σριούσμπερι, ενώ στην Championship δεν πείστηκα τελικά να παίξω Ντέρμπι ή Γουίγκαν.

Ισως έχει πολλά (πολλά όμως) Χ η Championship (σε Ιπσουϊτς, Μίλγουολ, Μπέρνλι, Μπόλτον, Νότιγχαμ, Σέφιλντ Γουένσντεϊ το Χ είναι το πρώτο σημείο στα μάτια μου, είμαι περίεργος να δω πόσα θα βγουν! Εκτός νησιού, αυτό που ξεχωρίζει μακράν είναι η Μπέβερεν, με σούπερ άμυνα, άριστη φόρμα, από μεγάλη νίκη. Τα φαβορί νομίζω είναι σωστά, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω πολλά, ενώ στα ισπανικά η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι και το Χ, γιατί και η Θέλτα και η Οσασούνα έχουν μια σχετικά καλή διαφορά ασφαλείας.

Οσο γιά τον ΟΦΗ; Να με συμπαθάνε οι φίλοι του Αρη, αλλά εδώ παίζουμε στοίχημα. Αουτσάιντερ η …καλύτερη ομάδα; Ο Αρης ούτε ηθικό έχει, τίγκα στο άγχος είναι, υπάρχουν και απόντες… Τώρα στο παρασύνθημα, στο τελευταίο στάδιο. Τι αφήνω-τι κρατάω…. Στο νησί είναι μάλλον εύκολα τα πράγματα. Θα αφήσω Ντάρντφορντ και Κάουντενμπιθ.

Και θα μείνω με μιά 4αδα. Μου (απο)μένει ένα ερώτημα, πως να τα παίξω. Yankee ή κάτι άλλο; Να απομονώσω κάποιο σε μονό και να πάω σε trixie; Η Λιντς που είναι και νωρίς και είναι και στο 5.00 “σηκώνει” μονό. Εκτός νησιού, σκάω πραγματικά γιά τη Μπέβερεν, αφου τα δύο σπανιόλικα και ο ΟΦΗ έχουν και Χ τα ρημάδια μέσα… Θα κάνω σίγουρα ένα παρολί, με βραδυνά.

Ρεμς over- Σαουθάμπτον over- Σπόρτινγκ 1 που δίνει 6.75 φορές τα λεφτά μου. Να μείνω με αυτά και να πάει “αντουφέκιστη η Μπέβερεν; Ή να την πάω σε μονό; Ή να ρισκάρω ένα ακόμα trixie; ;H να κάνω…τρίπλα και να την βάλω με κάτι αυριανό; Εδώ έχω κολλήσει πολλή ώρα… Αποφάσισα να κάνω μιά…τρίπλα καινούργια! Να δούμε αν θα μου πιάσει. Τι θα κάνω; Θα βάλω τη Λιντς μονό και την Μπέβερεν τελευταίο ματς στο yankee με τρία εγγλέζικα.

Ρίσκο, αλλά από όλες τις λύσεις (να πάω με αυριανά, να μην την ποντάρω καθόλου, να την βάλω με δύο άλλα που δεν με πείθουν 100%), μάλλον είναι η καλύτερη. Εσεις φυσικά, αποφασίστε γιά την τσέπη σας, το ένστικτο και τη χημεία σας… ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 10.506 μονάδες. Ποντάρισμα 1/3: Μονό αποδεκτό: Λιντς 2 (5.00) με 86 μονάδες.

Yankee: Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2 (2.80) – Γουικομ 2 (3.75) – Μπέρι 2 (2.75)- Μπέβερεν 1 (3.40) με 40 μονάδες κάθε δυάδα (σύνολο 240), με 20 κάθε τριάδα (σύνολο 80 μονάδες) και 5 στην τετράδα. Ολο μαζί 325 μονάδες. Παρολί: Ρεμς over- Σαουθάμπτον over- Σπόρτινγκ 1 (6.75) με 80 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 491 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 10.015 μονάδες. Αν περάσει η Λιντς, ίσως να μην έχω “ένα στα ένα” στο yankee, αλλά θα παίζω…άνετα.

Ουσιαστικά, θα έχω πατσίσει από νωρίς και θα τρέχει και yankee ατόφιο και παρολί. Νομίζω έτσι είναι καλύτερα, γιατί αν χαθεί, πάλι θα είναι ατόφια τα άλλα. Απλώς θα ζητάω “κάτι” από αυτά γιά να μην χάσω τουλάχιστον. Μέτριο μπετ, όχι μικρό-όχι μεγάλο. Νορμάλ. Καλά να περάσετε, θα..με χάσετε λίγο από το chat γιατί δεν θα είμαι και πολύ μπροστά στο laptop, θα κάνω ένα μίνι-μπρέικ 48ωρου (την Καθαρή Δευτέρα θα δουλεύω κανονικά), λίγο πριν την τελική στοιχηματική ευθεία που ουσιαστικά μπαίνουμε το άλλο Σάββατο (μεσοβδόμαδα δεν έχει τίποτα της προκοπής, παίζουνε φιλικά οι εθνικές).

Τα λέμε σε ένα 24ωρο πάλι από εδώ, και πάλι καλό μήνα!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras