4162

Billaras

Μιά καλή ενδεκάδα!

Καλημέρες και ακόμα μιά φορά, καλό μήνα! Μπήκε η άνοιξη, είναι πάντα θετικό στην ψυχολογία όλων (και δεν αναφέρομαι μόνο στο στοίχημα), να δούμε τι θα γίνει στο τελευταίο τρίμηνο της σαιζόν! Χθες η Σαραγόσα απλά δεν μπορούσε, η Χετάφε δεν ήθελε (να κάνει χάρες), φυσιολογικό το 2-0, αλλά είναι από τα μπετ που δεν τα μετανοιώνεις στο 4.00.

Αν ήταν το περσινό φινάλε πχ που στο ίδιο ματς η Σαραγόσα πλήρωνε 1.55, αν εκείνο έσπαγε, τότε ναι, θα βάραγες το κεφάλι στο τοίχο. Τώρα όχι. Τα αφήνουμε αυτά, πάμε στα φρέσκα. Μεγάλο κουπόνι, “πολύ πράμα” που λέμε, ακόμα και Ρεάλ-Μπάρτσα στις…5 το απόγευμα έχουμε (δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει αυτό). Επειδή η ώρα έχει ήδη περάσει, πάμε καρφί στο παρασύνθημα… Στο νησί, τα “σημαδεμένα” εξ' αρχής ήταν τα εξής: Λιντς, Σάντερλαντ, Νιουκάστλ, Μπόλτον, Πιτέρμπορο, Πόρτσμουθ, Πρέστον, Χάρτλπουλ, Κόλτσεστερ, Τσέστερφιλντ, Νορθάμπτον.

Αυτά. Γιά την ιστορία, οι Σάντερλαντ, Πιτέρμπορο και Πόρτσμουθ δεν “κυκλώθηκαν” από την Τετάρτη το βράδυ, αλλά από την Πέμπτη το βράδυ, βλέποντας κάποια πραγματάκια ακόμα… Πάνω σε αυτή τη βάση των 11 αγώνων γίνεται πλέον το ξεδιάλεγμα… Εξω Λιντς (και ματς “ειδικών συνθηκών” και νωρίς). Εξω και οι τέσσερις τελευταίες όπως τις διαβάσατε.

Χάρτλπουλ (την ευχαριστώ γιά την Τρίτη, αλλά γιά το βεληνεκές της μάλλον οι οκτώ αγώνες χωρίς ήττα είναι πολλοί, Κόλτσεστερ (αν η Στιβενέιτζ είναι η επιτομή του ντεφορμαρίσματος αυτή εδώ είναι η επιτομή της αφερεγγυότητας), Τσέστερφιλντ (δεν ήταν καλή την Τρίτη με την Ολντερσοτ, το ξανασκέφτηκα και αποφάσισα πως δεν ειναι σωστό να ποντάρω αυτή που κόντραρα τέσσερα 24ωρα πριν), Νορθάμπτον (κλασικά σκαλώνει συνήθως εκτός).

Αυτομάτως οι 11 έγιναν…6. Μιά εξάδα. Σάντερλαντ, Νιουκάστλ, Μπόλτον, Πιτέρμπορο, Πόρτσμουθ, Πρέστον.  Τα δεδομένα είναι απλά: Η Σάντερλαντ αδικείται από τα τελευταία αποτελέσματα και η Φούλαμ κολακεύεται. Η Νιουκάστλ είναι στα πάνω της, απουσία έχει μόνο τον Κολοτσίνι και η Σουόνσι είναι ακόμα στα μεθεόρτια του Λιγκ Καπ (φιέστες, γιορτές, φήμες γιά Λάουντρουπ) και χωρίς στόχο πλέον.

Η Μπόλτον (καιρός ήταν) είναι σε θετικό πρόσημο φόρμας πρώτη φορά φέτος και ξεκίνησε αντεπίθεση να προλάβει τα πλέι οφ (ενώ η Μπάρνσλεϊ που τόσο ποντάραμε και μας πλήρωσε κάπου άρχισε φυσιολογικά να ξεφουσκώνει, τάληρο εισέπραξε προ ημερών), η Πρέστον ξεκούραστη και με τον Γκρείσον στον πάγκο έχει μόνο θετικά δείγματα την ώρα που η Ντονς έχει μπουκώσει γιά τα καλά (μιά νίκη σε όλο το 2013).

Η Πιτέρμπορο τέλος, ξέρω ότι μπορεί. Θέμα μέρας είναι. Μιά ομάδα που πριν λίγες μέρες μας έδωσε άνετο διπλό του 4.00 με 1-5, που έχει κερδίσει πχ σε Λέστερ ή Κάρντιφ, σαφώς μπορεί. Και η Μπλάκμπερν μάλλον θα κλείσει τη σαιζόν όπως την άνοιξε. Προβληματική, αυτή η λέξη τα λέει όλα. Και στα πέντε λοιπόν είμαι…και τυπικά σωστός. Μένει ένα.

Κρου-Πόρτσμουθ. Εδώ αν το ματς ήταν ιταλικό θα…παραβρωμούσε. Η Κρου αδιάφορη. Στο -11 από τα πλέι οφ, στο +12 από τη ζώνη. Πήγε τελικό Λιγκ Τρόφι, τι άλλο θέλει; Μεσοβδόμαδα με την Χάρτλπουλ έχασε το τόπι με τριάρα. Η Πόρτσμουθ είναι το ερώτημα. Ναι, καίγεται. Αλλά…μπορεί; Το τελευταίο της δείγμα με τους Ντονς (1-1) ηταν καλό. Αλλά ένα βαρβάτο διπλό μπορεί να το κάνει; Στο 6.

00 είναι βέβαια, δικαιολογείται να μπορώ να ρισκάρω. Τα ξανακοιτάω. Οπως είναι τα ματς, μπορώ να μην πετάξω κανένα. Να πάω σε ένα μονό (Πόρτσμουθ στο 6.00), ένα trixie (Πιτέρμπορο στο 4.20-Πρέστον στο 3.60-Νιουκάστλ στο3.75 ) και μιά δυάδα με τα μικρότερα (Σάντερλαντ στο 2.30, Μπόλτον στο 2.63). Αυτή είναι η μιά σκέψη. Η άλλη είναι να μαζευτώ λίγο, να πετάξω κάποιο-α και να παίξω μόνο ένα yankee ας πούμε.

Θα δείτε παρακάτω που καταλήγω… Εκτός νησιού, άλλα “κόζια”. Καλά φαβορί οι Λοριάν στο 1.90 και Σοσό στο 2.00 (μιά χαρά φόρμα, ντεφορμέ αντίπαλοι). Με…ψυχή, τελευταία ευκαιρία στην Λα Κορούνια στο 2.25 (καλά δείγματα με Ρεάλ, βατό πρόγραμμα στη συνέχεια, ξέρουν και οι ίδιοι ότι αυτό είναι το κομβικό παιχνίδι), έχω και δύο μεγαλούτσικα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, τις Ιντιπεντιέντε στο 3.

00 και Ατλάς στο 2.50. Εδώ καταλύτης είναι το Λιμπερταδόρες, οι αντίπαλες των “δικών μου” (Σαραντί και Τιχουάνα) δεν τα πάνε καλά εκεί, αλλά εξακολουθούν να κάνουν rotation μεγάλο και αυτό ήδη το εκμεταλλευτήκαμε μιά φορά (με τη Λανούς αν θυμάστε). Δεν έχω κάτι άλλο. Ολα μαζί έπεσαν στο τραπέζι πέντε μη εγγλέζικα και έξι εγγλέζικα. Αν πάω με το “αρχικό” πλάνο στο νησί, θα πρέπει να πάω (μοιραία, βάση απόδοσης) σε άκομα ένα trixie (Ιντιπεντιέντε, Ατλας, Κορούνια) εκτός νησιού και σε μιά γαλλική δυάδα.

Μήπως είναι…πολλά; Δυό trixie, δύο δυάδες, ένα μονό; Μήπως να τα…ανακατέψω αγγλικά και μη αγγλικά; Αυτές οι ερωτήσεις θα βασανίσουν κι εσάς μόλις διαβάσετε το κείμενο. Είπαμε, η χημεία ανήκει πάντα στον καθένα… Τελικά, επειδή πιστεύω ότι η πρώτη σκέψη είναι συνήθως η πιό σωστή (αυτό το έμαθα εμπειρικά, πριν πολλά χρόνια, 3-4 φορές άλλαξα σημείο ή τρόπο παιχνιδιού την ώρα που…έκανα τηλέφωνο να παίξω στον μπούκη μου και ποτέ μα ποτέ δεν μου βγήκε σε καλό), θα πάω έτσι όπως το έγραψα.

Μακάρι να πάρω…καλό βαθμό στη χημεία σήμερα! ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 21.300 μονάδες. Ποντάρισμα 2/3: Trixie:Πιτέρμπορο (4.20)-Πρέστον (3.60)-Νιουκάστλ (3.75) με 50 μονάδες κάθε δυάδα και 20 στην τριάδα, σύνολο 170 μονάδες. Δυάδα: Σάντερλαντ 1-Μπόλτον 2 (6.04), με 110 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Πόρτσμουθ 2 (6.00), με 50 μονάδες. Trixie: Κορούνια (2.

25)-Ιντιπεντιέντε (3.00)-Ατλας (2.50), με 63 μονάδες σε κάθε δυάδα και 21 στην τριάδα, σύνολο 210 μονάδες. Δυάδα: Σοσό 1 -Λοριάν 1 (3.8), με 150 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 690 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 20.610 μονάδες. Κλείσαμε. Θέλω “κάτι παραπάνω” απο μιά δυάδα γιά κέρδος. Βασικά…τα θέλω όλα (γέλια), αλλά αναφέρομαι στη βάση μου. Μιά δυάδα οπουδήποτε θα μου δώσει το 70-80-90% ή και το σύνολο του μπετ πίσω, ανάλογα ποιά θα είναι.

Αρα, θέλω το κατιτίς εξτρά. Τίποτα άλλο, νορμάλ παιχνίδι βλέπετε, όχι (ακόμα) ξανοίγματα. Ραντεβού αύριο σαφώς πιό νωρίς! Και..μάλλον και στο chat το απόγευμα.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras