2393

Billaras

Μιά ματιά στον Δεκέμβρη…

Καλά πήγε το update, όπως είδατε έκανα πραξη άμεσα αυτό που έγραψα και είχατε δίκιο, το επεσήμανα κι εγώ, να μην χάνονται σημεία επειδή είναι “μοναχά” τους σε λειψό πρόγραμμα. Αλλά αυτά θα τα δούμε το Σάββατο, σήμερα θα γίνει ενα φλας-μπακ στον Δεκέμβρη. Η αλήθεια είναι ότι έχω προβληματιστεί. Ναι, υπάρχει ατυχία, ύπαρχει κακό timing, αλλά δεν μπορώ, δεν το έκανα ποτέ, να τα ρίξω εκεί όλα.

Εν μέρει ναι, αλλά και κάτι άλλο μου διαφεύγει και ψάχνω να το βρω. Φέτος πειραματίζομαι, θα επιμείνω, αλλά φτάσαμε στα μισά περίπου. Αρα δείγμα αρκετά ασφαλές. Με -16.75 μονάδες έκλεισε ο Δεκέμβρης. Δείτε την φωτό (αν θελετε σώστε την στο desktop σας και κάντε ζουμ για να έχετε καλή εικόνα). Ας πάω στο ένα σκέλος. Ατυχία κάμποση. Οταν ακροβατείς θες λεπτομέρειες υπέρ σου, όλα σε μιά κλωστή είναι.

Δείτε τα 41 παιχνίδια που έπαιξα. Και θυμηθείτε….τέσσερα από αυτά. Σεντ Ετιέν-Ναντ 1-1 με τη Ναντ να γυρίζει το ματς και στο 93' να χάνει τη ευκαιρία της χρονιάς. Γουόκινγκ-Πιτέρμπορο 1-1 με την Γουόκινγκ να χάνει πέναλτι και να έχει δοκάρι στο 90'! Γουέστ Χαμ-Αρσεναλ 0-0, με δοκάρι-γραμμη-έξω στο 93' με τον Τσιτσαρίτο γιά την Γουέστ Χαμ.

Και Μπλάκπουλ-Πλίμουθ, πρόσφατο αυτό, 2-2 στο….96', από 0-2. Τέσσερα στα 41, με τις λεπτομέρειες υπέρ μου θα ηταν και κέρδος (είναι κι άλλα όπως η ισοφάριση της Τενερίφης με την Κάντιθ στο 88', αλλα οκ, ας μείνω στα τέσσερα “καραμπινάτα”). Και υπάρχει κι αυτή η νέα “μόδα” με τις κόκκινες φέτος! Αυτή η Γκινγκάμπ με έχει βάλει στο μάτι (γέλια).

Και τέλος, υπάρχει το κακό timing. Δηλαδή, τα ματάκια μου..μιά χαρά βλέπουν, αλλά με…χρονοκαθυστέρηση! Δείτε το Κάρντιφ-Χαλ. Βλέπω την κοιλιά της Κάρντιφ (πριν αρχίσει να χάνει), την κοντράρω, μόλις έχει διώξει τον Σλουσκι η Χαλ, χάνω 1-0. Μετά κάνει…4 σερί ήττες η Κάρντιφ! Βλέπω την κοιλιά της Νοτς Κάουντι, την κοντράρω, με…σκίζει με τέσσερα μπαλάκια κόντρα στη Μόρκαμ.

Καπάκι, 2 μέρες μετά, κηδεία η Νοτς Κάουντι, νίκη με..ανατροπή και ντόρτι η Μόρκαμ! Κι άλλα τέτοια… Αυτό όμως, είναι το ένα σκέλος. Το άλλο το έγραψα ήδη. Κάπου έχω ένα “κενό ασφαλείας”. Κάτι κάνω λάθος. Και δεν το έχω εντοπίσει. Θα το έγραφα αυτό ακόμα κι αν κέρδιζαν τα τέσσερα που αναφέρω παραπάνω και είχε θετικό πρόσημο ο Δεκέμβρης.

Τα νουμερα λένε: 7 εύστοχα στα 41, με μέσο όρο απόδοσης 4.36. Και φυσικά αρνητικό ROI. Τον μήνα που είχα θετικό πρόσημο, τον Σεπτέμβρη, είχα 9 εύστοχα στα 31 ματς. Αρα είναι απλά θέμα ευστοχίας και συγκυριών; Με 41 ματς περίπου τους άλλους τρεις μήνες, ήθελα 10-11 εύστοχα γιά κέρδος. Υπολειπομαι δηλαδή 4 ματς εύστοχα το μήνα. Κοιτάω τη σούμα. Εχω παίξει 151 ματς.

Θεωρητικά δεν είναι πολλά. Θα φτάσω λίγο πάνω από 300, άρα συνολικά θα είναι 200 (και βάλε) λιγότερα από πέρυσι που είχα 500+. Μήπως όμως…πάλι είναι πολλά; Γιατί πέρυσι είχα και δυάδες και μικρότερες αποδόσεις. Τώρα ο μέσος όρος μου στο τετράμηνο είναι το 4.45! Ρίσκο του κερατά δηλαδή, κανείς μα κανείς στην Ελλάδα δεν παίζει σταθερά τόσο ψηλά.

Να κατεβάσω το ρίσκο κατά μισή-μιά μονάδα; Να μειώσω τα ματς; Είναι απλά συγκυριακό; Δεν το εχω εντοπίσει και το λέω ευθέως. Σε 151 σημεία έχω 27 εύστοχα και 3 ισόπαλα (με dnb). Που σημαίνει ευστοχώ σε 1 στα 5,5 περίπου. Θα έπρεπε να είμαι είτε με ..ψηλότερη απόδοση (να είμαι με μέσο όρο 5,5 αντί 4,5 αλλά αυτό… πάει πολύ), είτε να παίζω λιγότερα σημεία γιά να έρθω ίσα.

Είτε φυσικά να…ευστοχώ σε περισσότερα. Να είχα 37 (αντί 27) στα 151. Χάνω 40 μονάδες (40.04 γιά την ακρίβεια). OI 26,45 είναι του κάκιστου Οκτώβρη. Δεν είναι μη αναστρέψιμο, κάθε άλλο. Και 10 μονάδες κέρδος να έχω από εδώ και πέρα, πέρασα και από πάνω. Δεν είναι δηλαδή κάτι…καταστροφικό, είναι απόλυτα ελεγχόμενο. Ολα τα παραπάνω, είναι ΣΤΟΙΧΗΜΑ.

Οσοι δεν κάνουν ότι κάνω, θα είναι εσαεί άκλαφτοι. Αρχείο, ανάλυση όλων των παραμέτρων, απλά σκέφτομαι φωναχτά. Ψάχνω την λύση, δοκιμάζω, σκέφτομαι, ξύνω το μυαλό μου. Θα παρακαλούσα άμπαλους-άσχετους-κομπλεξικούς να μην ασχοληθούν με τα παραπάνω, δεν είναι γι αυτούς. Οπως θα παρακαλούσα και τους μη έχοντες υπομονή να…την βρουν.

Τακτική δεν αλλάζω, πορεία χαράσω κάθε καλοκαίρι και μένω σε αυτήν ως το τέλος. Και θα την βρω την άκρη. Οπως την βρίσκω πάντα. Αυτά τα ολίγα, τα λέμε το Σάββατο, με παιχνίδι πλέον.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras