2535

Billaras

Μιά τετράδα εκπλήξεων!

Γύρισε η Premier League, χορτάσαμε μπαλίτσα με το καλημέρα! “Βοήθησαν” βέβαια σε αυτό ο Βενγκέρ (τι όνειρο είδε κι έπαιξε με τρεις πίσω ενώ δεν είχε Μερτεζάκερ και Κοσιελνί, μόνο αυτός μπορεί να μας το αναλύσει, το διόρθωσε μετά το 65' και…λογικά ήρθε η ανατροπή), ο Τσεχ (σε άλλο γήπεδο ήταν, ότι πήγαινε μέσα έγραφε ειδικά αν ήταν από σέντρα, συμβαίνει και στους καλύτερους), ο Τσάκα (λάθη επί λαθών, εξιλεώθηκε κάπως με την ασσίστ στο τέλος) και φυσικά η “θρασύτατη” Λέστερ! Κατά τα άλλα, μιά κουβέντα μονάχα γιά την Τρίτη, η έκπληξη ήταν ότι…δεν είχαμε εκπλήξεις! Στα 90', μόλις πέντε αουτσάιντερ κέρδισαν στο Λιγκ Καπ, σε 30+ παιχνίδια! Ετσι δεν κάνουμε δουλεία, πέρυσι και πρόπερσι έγινε…ο κακός χαμός, φέτος ούτε ένας ηχηρός αποκλεισμός.

Και πάμε πλέον παρακάτω, στα φρέσκα… Προφανώς η Premier League τα “σκεπαζει” όλα. Οταν ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει Ιταλία-Ισπανία-Γερμανία, όσους…Νειμάρ και να φέρει η Παρί, στο νησί πέφτουν τα πολλά τούβλα. Εχουμε ήδη περάσει το 1 δις γιά μεταγραφές, πάμε για ρεκόρ ως το τέλος του μήνα. Αλλά στοιχηματικά είναι μιά αλλη ιστορία.

Βρίσκομαι (και νομίζω όλοι) σε φάση ψαξίματος και μελέτης. Ναι, ας πούμε, κοιτάω και ξανακοιτάω την κόντρα της Λίβερπουλ (έχουνε γίνει άνω κατω με τον Κουτίνιο που ζήτησε κι επίσημα να φύγει αλλά οι “κόκκινοι” δεν τον δίνουν), κοιτάω και ξανακοιτάω την κόντρα της Τσέλσι (δεν είναι καλό το κλίμα,ο Κόντε θέλει κι άλλους, ο Αμπράμοβιτς μάλλον μουλάρωσε, λείπει και ο Αζάρ πολύ), αλλά κάνω πίσω.

Δεν με ψήνει αυτή η Γουότφορντ, ποσο μάλλον αυτή η Μπερνλι. Και γενικά, το μενού στο νησί είναι κακό, κακά σταυρώματα. Και με καμία (Premier) ή μία (στις άλλες) αγωνιστική, δεν έχουμε και ασφαλή συμπεράσματα. Οπότε; Οπότε, αφού άφησα τις δύο παραπάνω, αφήνω και κάμποσες ακόμα που ζαχάρωσα (Τσάρλτον, Ντόνκαστερ, Νότιγχαμ, Μόρκαμ), κρατάω…μόλις δύο! Ο Μάκης κράτησε μία εγγλέζα, εγώ δύο! Ή μάλλον, να είμαι σωστός, τρεις.

Απλά οι δύο είναι σήμερα και η τρίτη αύριο. Πριν τις αναφέρω, να πω οτι φυσικά και ψάχτηκα και εκτός νησιού. Και η αλήθεια είναι ότι ξεχώρισα μιά τριπλέτα, θα κρατήσω το ένα. Ξεχώρισα Μαλίν, ξεχώρισα στο Χ-2 την Αλκμάαρ και ξεχώρισα και την Νόρτζελαντ. Αυτή την τελευταία θα την κρατήσω, εκεί το δείγμα είναι μεγαλύτερο, 5η αγωνιστική έχουμε, η ομάδα έχει….

4 στα 4 αλλά πληρώνει 4.5! Την ώρα που η Μίντιλαντ έχει ήδη δύο ήττες και ευρωπαικό κομμάτι μπροστά της. Εχω λοιπόν μιά Νόρτζελαντ στο χέρι, αυριανή. Και μένουν τα τρία εγγλέζικα. Πάω…ανάποδα, στο αυριανό. Βουνό είναι, με…ψυχή είναι, με κάλυψη είναι, η Γουέστ Χαμ είναι! Θα φάω τρίμπαλό; Ας φαω. Στο 8.00 του draw no bet θα τοποθετηθώ, στο 12.

00 το ξερό διπλό. Η Μάντσεστερ που είδα με τη Ρεάλ δεν μου έδειξε καλά, ειδικά στα μετόπισθεν. Και η λονδρέζα ναι μεν έχει απουσίες, αλλά μπροστά με Τσιτσαρίτο και Αρναούτοβιτς (θα) είναι ζημιάρα. Πάω γιά μιά μπόμπα λοιπόν, αυτήν εδώ… Κι επιστρέφω στο σήμερα. Η μιά είναι η…ίδια με του Μάκη. Η ΚΠΡ. Καλά ξεκίνησε, σφιχτή είναι, τα 5αρια την αδικούν 100%.

Η Γουένστεϊ αντίθετα δεν ξεκίνησε καλά, σαν να διακρίνω αγχος. Βέβαια, τα συμπεράσματα δεν είναι ασφαλή, οπότε το 5αρι “αποφασίζει”. Αν ήταν πχ στο 4.00 δεν θα το κοιταγα καν. Το άλλο είναι της Premier και είναι…έμπνευση. Μου'χει καρφωθεί από την…κλήρωση. Η Χάτερσφιλντ, επίσης στο 5.00. Εδώ δεν έχουμε καν δείγμα ένος αγώνα, αλλά σκαλώνω σε δύο πράγματα.

Πρώτον, δεν εκτιμώ τον Ντε Μπουρ της Πάλας. Οσα μου'δειξε τόσα χρόνια δεν μου είπαν τίποτα. Παράλληλα, αλλάζει εκ βάθρων την ομάδα, η οποία απο υλικό φυσάει μεν, αλλά δεν ξέρω πόσο εύκολα γίνεσαι από ομάδα Αλαρντάις (σφιχτή, ξύλο, άμυνα, κλέβω ματς) σε ομάδα Ντε Μπουρ (επίθεση, θέαμα, κατοχή μπάλας). Νομίζω θα πάρει χρόνο και αυτό με εξιτάρει.

Δεύτερον, εκτιμώ την Χάτερσφιλντ, παρότι σταχτοπούτα νομίζω θα παίξει καλή μπαλίτσα. Οκ, οριακά θα σωθεί (αν σωθεί), αλλά ο κολλητός του Κλοπ ο Βάγκνερ κάνει καλή δουλειά, ίδια φιλοσοφία έχουν, υπάρχει ενθουσιασμός. Να δούμε αν θα μου βγει. O Μάκης έβαλε φωτό τον Χάλογουεϊ, ας βάλω κι εγώ τον Βάγκνερ (γέλια). Γιά να μην το ψειρίζω λοιπόν: Ενα patent θα παίξω με ΚΠΡ (5.

00), Χάτερσφιλντ (5.00), Νόρτζελαντ (4.50). Και ενα μονό σε draw no bet (8.00) η Γουέστ Χαμ. Παραμενω με οριακά πονταρίσματα, ένα θα αρκεί να πατσίσω, θα δω μπάλα, δεν βιάζομαι καθόλου, έχουμε…ζωή ολόκληρη. Από την άλλη εβδομάδα θα δυναμώσω λιγάααακι, αλλά ουσιαστικά στα μάτια μου κυκλωμένη είναι μια ημερομηνία! Η 9η Σεπτεμβριού. Θα μεσολαβήσει και διακοπή εθνικών ομάδων, θα τελειώσουν οι μεταγραφές, είναι 25 μέρες όλες μαζί, από εκεί και μετά θα παίξω μπάλα…σοβαρή.

Ως τότε, χωρίς κάβα, χωρίς μονά, ίσα να δοκιμάζουμε τις ομάδες και την τύχη μας. Και να τις βλέπουμε. Οσο περισσότερο μπορούμε. Καλές βουτιές (θα πάω κι εγώ σε λίγο όπως και αύριο). Και νέα στήλη την Δευτέρα το βράδυ. Εκτάκτως η Kingbet θα βγει Δευτέρα, οπότε μην γράφουμε της Παναγιάς. Δευτέρα αργά το βράδυ θα δούμε τα μεσοβδόμαδα (ευρωπαικά και Championship εμβόλιμη).

Ποντάρισμα 12-13/8: Patent: ΚΠΡ 2 (5.00)-Χάτερσφιλντ 2 (5.00) -Νόρτζελαντ 2 (4.50). Μονό αποδεκτό: Γουέστ Χαμ dnb (8.00). Υ.Γ: Περιμένω ..δηλώσεις συμμετοχής γιά το Blogger of the week 2017-2018. Πέρυσι πήγε σούπερ, είδαμε τα πάντα όλα. Τη διαδικασία την ξέρετε, στείλτε e-mail στο [email protected], με όνομα-επώνυμο-nick name που έχετε στο Betsellers. Κι αν έχετε κάποιες στάνταρ ημερομηνίες που θέλετε να γράψετε, το αναφέρετε κι αυτό.

Θέλω καλά ελληνικά, καλά κείμενα, όχι …ξεπέτες και αράδιασμα σημείων. Και όχι μόνο γιά ποδόσφαιρο, είδατε ότι και πέρυσι είχαμε από τένις ως άλογα και ως eurovision και league of legends και ελεύθερα κείμενα. Δίκη σας στήλη είναι αυτη, όχι δική μου. Εγώ το μόνο που ζητάω είναι μην με….παιδέψετε (μην ξεχνάτε όνομα, επώνυμο, nick name) και όσοι δηλώσετε να είστε 100% σίγουροι ότι μόλις ειδοποιηθείτε θα γράψετε γιά μιά εβδομάδα.

Ως τώρα έχω επτά συμμετοχές, υπάρχει ακόμα πολύς χρόνος.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras