4455

Billaras

Μικρά,μεγάλα και…τρελλά

Η Λα Κορούνια έκανε πλάκα, το over βγήκε με…επτά γκολ, αλλά η Αλμερία βρήκε στο… ντουβάρι. Αυτή είναι η μικρή ιστορία του χθεσινού μοναδικού μου παρολί, δεν ασχολήθηκα περαιτέρω, μόνο δύο ματς είδα ως “φίλαθλος” (το Κρου-Σάουθεντ και το Ντόρτμουντ-Μπάγερν), προτίμησα να αδειάσω το κεφάλι μου από όλα. Τσαντίστηκα πάντως, γιατί αν συμπεριλάβω και την μοναδική μου επιλογή της Παρασκεύης (Χάβρη), είχα τέσσερα σημεία, ευστόχησαν τα τρία, πρόσθεσα και το over της Ρίο Αβε, αλλά…δεν πληρώθηκα έστω το χαρτζιλίκι μου! Πέταξα την Σαμπντόρια (που έγιναν…ομορφιές εκεί), και έβαλα την Αλμερία.

Κρίμα… Πάμε όμως παρακάτω. Και πολλές ήταν οι επτά αράδες που αφιέρωσα στο χθες. Πάμε στο σήμερα. Στο φινάλε. Ουσιαστικά είναι αυλαία. Θα μείνουμε στις…επάλξεις ως το άλλο Σάββατοκύριακο (που είναι και ο τελικός του Champions League), αλλά ουσιαστικά η λήξη σφυρίζεται σήμερα. Οκτώ μήνες μαραθώνιος φτάνει στο νήμα. Μετά, γενναίες ανάσες και μετά Euro….

Τι έχουμε σήμερα; Αποφάσισα να χωρίσω τα σημεία σε μικρά και μεγάλα. Βέβαια, όπου λέω μικρά, δεν εννοώ…1.20 και 1.30, προς Θεού. Γιά να τα δούμε: Κοπεγχάγη, Οσασούνα, Σαραγόσα, Μπορντό, Παρί είναι η πεντάδα των “μικρών”. Η Κοπεγχάγη παίζει γιά τον τίτλο, η Νόρτζελαντ πλησίασε επικίνδυνα (και η Κόπε έχει και ζόρικο πρόγραμμα ως το φινάλε, αντίθετα με την διώκτρια της).

Οπως είδα την Σοντερίσκε όταν την πόνταρα πρόσφατα, η Κοπεγχάγη μπορεί να κερδίσει, να κρατήσει την ισχνή διαφορά που έχει. Η Οσασούνα ακόμα ελπίζει γιά Ευρώπη, παίζει με την…εξαφανισμένη και υποβιβασμένη και τραγική γειτόνισσα της, Σαντατέρ. Η Σαραγόσα τα ξέρετε, με νίκη σώζεται. Ποιός θα το έλεγε πριν ενάμισι μήνα; Κι όμως, με νίκη σώθηκε, αφού παίζουν Βαγιεκάνο-Γρανάδα.

Ε, οκ, εννοείται ότι κάνω τα στραβά μάτια, αλλά στο 1.70 (ανέβηκε λίγο κιόλας το διπλό), θα την ποντάρω. Αν δεν κερδίσει εγώ θα χάσω ένα παρολί, αυτή μιά κατηγορία που την …θέλει πολύ όπως έδειξε. Και η Μπορντό. Σε φουλ φόρμα είναι, Ευρώπη κυνηγάει (όλα τα παίξει στο ματς με την Σεντ Ετιέν που έχει στο φινάλε), με αδιάφορη παίζει, σωστο φαβορί.

Οσο γιά την Παρί; Αφού έφτασε ως εδώ, οφείλει να το παλέψει. Και ακόμα κι αν ακούει άσχημα μαντάτα από το Μονπελιέ-Λιλ, πάλι δεν νομίζω να τα παρατήσει, γιατί στο φινάλε έχει Οσέρ-Μονπελιέ, άρα..ποτέ δεν ξέρεις. Είναι πασιφανές ότι κάνω τα στραβά μάτια στα…μισά ματς. Μπαμ κάνει. Αλλά αν δεν τα έκανα, δεν θα έπαιζα…τίποτα. Ετσι κι αλλιώς άφησα πολλά άλλα μικρά.

Πχ Αρσεναλ, Σίτι, Μάντσεστερ, Τότεναμ κλπ. Κράτησα αυτή την πεντάδα, όπου όλες έχουν σαφές κίνητρο και κάπως μπορώ να…καταπιώ τις αποδόσεις. Πάμε στα μεγάλα, πάνω από 2.00. Εδώ έχω: Νόριτς, Σουόνσι, Μπόλτον, Βιγιαρεάλ Χ, Ιντερ, Λιλ, Σεντ Ετιέν, Κατάνια και Νάπολι Χ. Ναι, καλά τα διαβάσατε τα δύο τελευταία! Οχι μόνο δεν παίζω το χινάρι στην Κατάνια, όχι μόνο δεν παίζω Νάπολι, αλλά τα κοντράρω κιόλας.

Αυτά τα τρία ιταλικά (Ιντερ 2-Νάπολι Χ-Κατάνια 1) δεν έχουν ΚΑΜΙΑ λογική. Μα καμία. Ούτε θέλω να πείσω κανέναν. Είναι προσωπικό μου παιχνίδι. Με σκεπτικό ότι ακόμα και την ύστατη ώρα η Ιντερ μπορεί να βγει τρίτη, παίζω το…απίθανο αυτό σενάριο. Περιμένω από δύο εντελώς αδιάφορες (Κατάνια, Σιένα) να φρενάρουν Νάπολι και Ουντινέζε και περιμένω από την ελλειπέστατη Ιντερ (χωρίς Σνάιντερ, Ζούλιο Σέζαρ, Φορλάν, Στάνκοβιτς) να κερδίσει! Εμφανώς δεν έχουν λογική.

Αλλά….γιά μισό λεπτό. Είχαν “λογική” όσα είδαμε φέτος στην Ιταλία; Οταν η Ουντινέζε κορόιδευε τον κόσμο με την Κιέβο είχε λογική; Οταν η Ιντερ κέρδιζε Ουντινέζε με 3αρα και Μίλαν με 4αρα αλλά έχανε από την Πάρμα με ανατροπή, είχε λογική; Οταν η Νάπολι πάταγε γκάζι και μετά έχανε από την αδιάφορη Μπολόνια, είχε λογική; Οχι. Σε σχέση με τα…κουλά της φετινής Ιταλίας, κολλάνε και τα…σημερινά.

Θα χάσω; Πιθανότατα. Είπαμε, ζητάω…τρία κουλά μαζεμένα. Αλλά δεν με πειράζει. Ετσι κι αλλιώς δεν θα τα μπλέξω με τα υπόλοιπα. Αμα θέλουν οι …μαφιόζοι, όλα τα κάνουν, αυτό το ξέρετε… Νόριτς και Σουόνσι είναι αδιάφορα, αλλά και οι δύο είναι καλές ομάδες, είναι οι δύο νεοφώτιστες που θέλουν να γλεντήσουν την άνετη παραμονή τους.

Και ξέρετε τι ψάρια πιάνουν. Η Νόριτς πήγε και σακάτεψε προ ημερών την Αρσεναλ, η Σουόνσι εντός δεν έχει χαρίσει τίποτα σε κανέναν. Και αντίπαλοι; Το μπάζο της Βίλα και η αδιάφορη Λίβερπουλ. Εδώ ειδικά, δεν δέχομαι με τίποτα αυτό τον μεγάλο φαβοριτισμό της. Η Μπόλτον έχει μιά τελευταία ευκαιρία να σωθεί, σαφώς θα γίνει μάχη, αλλά θα το πάρω το ρίσκο.

Η Στόουκ και πρόβλημα στο σκοράρισμα έχει και μιά νίκη σε δέκα ματς έχει και κίνητρο δεν έχει. Δεν θα…χαρίσει τίποτα, γιά Αγγλία μιλάμε. Ιδιο ματς είναι πχ το Χετάφε-Σαραγόσα, αλλά δείτε πως οι μπουκ αντιμετωπίζουν το ένα ματς, και πως το άλλο. Αυτό τα λέει όλα. Ε, δεν γίνεται να “καταπίνω” το 1.70 και να αφήνω το 2.80! Η Βιγιαρεάλ με Χ σώζεται οριστικά ότι και να γίνει στα άλλα (είναι καλύτερη στις ισοβαθμίες) και η Ατλέτικο θα ασχοληθεί με το ματς μόνο αν η Μάλαγα γκελάρει (που δεν το πιστεύω), άρα έχω ένα Χ του 3.

30, που αξίζει να το ρισκάρω και με το παραπάνω. Αν η Μάλαγα κερδίζει, δεν αποκλείω να παίξουνε..φιλικό στο Μαδριγάλ, να χειροκροτήσουν και την τροπαιούχο και όλοι ευχαριστημένοι. Παίρνω το ρίσκο, δεν είναι χινάρι του 2.20, κάθε άλλο. Οσο γιά Λιλ και Σεντ Ετιέν; Η Λιλ ξέρει ότι το θαύμα είναι δύσκολο, αλλά…γι αυτό (θα) είναι θαύμα! Και θα το παλέψει.

Εγώ προσωπικά την θεωρώ την καλύτερη ομάδα όλων. Με τον Αζάρ να κάνει …όργια φέτος. Και τα 3αρια μου κάνουν. Τέλος, η Σεντ Ετιέν κυνηγάει την Ευρώπη, δεν ήταν κακή με την Μαρσέιγ, το έγραψα παραπάνω ότι ίσως πάμε σε “τελικό” στο φινάλε με την Μπορντό, οπότε θα το χτυπήσει, η απόδοση είναι οκ, η αντίπαλος της ξεφουσκωμένη… Τα ανέλυσα όλα.

ΣΑΦΩΣ και είναι ζόρικα. Τα ιταλικά είναι στο όριο του…απίθανου, αλλά και τα υπόλοιπα είναι ζόρικα. Ομως, όλη τη χρονιά δεν φοβήθηκα το ρίσκο, να το κάνω τώρα που κλείνει μιά καλή, κερδοφόρα σαιζόν; Οχι δα! Παίζω κανονικά. Δεν ορμάω, αλλά δεν φυλάγομαι κιόλας. Χθες έπαιξα οριακά 100 μονάδες, να έχω…αβάτζο σήμερα. Συνολικά όμως, σαν ενιαίο Σαββατοκύριακο, θα είναι ένα κανονικό ποντάρισμα.

Θα βάλω τα ιταλικά μαζί. Σε εντελώς…κουφό ποντάρισμα, σε μιά “ξερή” τριάδα απόδοσης θεόρατης. Ούτε ως ζητούμενα, ούτε τίποτα. Εξάλλου, όλα είναι σε “πακέτο”. Απλώς αν κάποιος θέλει, παίζει και το…διπλό της Σιένα (το κάνει δηλαδή Ιντερ 2-Σιένα Χ-2-Κατάνια 1). Θα έβαζα Ιντερ και αλλού, αλλά με τις τελευταίες ειδήσεις δεν το κάνω.

Ολα μαζί και …αντίο Ιταλία, ότι και να γίνει. Παλαβομάρα εν ολίγοις… Από τα άλλα έξι μεγάλα, θα παίξω ένα yankee, με Σουόνσι 1-Mπόλτον 2-Σεντ Ετιέν 2-Βιγιαρεάλ Χ, ενώ την Νόριτς θα την αξιοποιήσω σε παρολί. Με λίγα λόγια, κάνω ένα ακόμα ξεκαθάρισμα και αφήνω έξω την Λιλ, που θα την…ελέγχω στο live. Εννοείται ότι ο καθένας κάνει ότι χημεία θέλει.

Μπορεί να πάει σε άλλο yankee, μπορεί να κάνει δύο trixie, γενικά, να τα …ανακατέψει. Και πλέον, έχω τα παρολί. Βάζοντας την Νόριτς εδώ, έχω μιά εξάδα γιά δύο παρολί. Εδώ ανοίγω παρένθεση: ΔΕΝ θα έγραφα ποτέ κάτι σαν “Σαραγόσα-Μπορντό με 1000 μονάδες”. Δεν το έκανα ακόμα κι όταν είχα δυάδα με…όμορφα παιχνίδια πριν λίγο καιρό (Γιούβε με Λάτσιο και Μονπελιέ με Μαρσέιγ).

Σέβομαι όσους διαβάζουν αυτές τις γραμμές, δεν γράφω πράγματα που μπορεί να παρασύρουν κόσμο. Και κάνω δύο τριάδες, επιλέγοντας να κάνω το παιχνίδι πιό λαϊκό. Νομίζω με καταλαβαίνετε όλοι… ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 25.350 μονάδες. Ποντάρισμα 13/5: Τριάδα: Νάπολι Χ-Κατάνια 1-Ιντερ 2 (51.00), επί 25 μονάδες. Yankee (2-3-4): Σουόνσι 1 (3.

40)-Βιγιαρεάλ Χ (3.30)-Μπόλτον 2 (2.80)-Σεντ Ετιέν 2 (2.60), από 65 μονάδες κάθε δυάδα (σύνολο 390), από 25 μονάδες σε κάθε τριάδα (σύνολο 100) και 10 στην 4αδα. Ολο μαζί 500 μονάδες. Παρολί: Σαραγόσα 2-Μπορντό 1-Παρί 1 (4.14) επί 230 μονάδες. Παρολί: Κοπεγχάγη 2-Οσασούνα 2-Νόριτς 1 (5.08), επί 195 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 950 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 24.400 μονάδες. Κλείσαμε. Εννοείται ότι αν…γίνει κανένα θεόκουλο στην Ιταλία και βλέπω πχ 2-0 Κατάνια και 0-2 Ιντερ, στην Νάπολι θα κάνω και κάλυψη γενναία στο live.

Και το αντίστοιχο. Γενικά αν περνάνε δύο από τα τρία, θα καλύψω το τρίτο. Ξαναλέω όμως: ΔΕΝ θέλω να πείσω κανέναν, είναι δική μου απόφαση να παίξω ένα τρελλό σενάριο. Στα άλλα σημεία, ο καθένας ας κάνει τη χημεία του, εγώ δίνω το “γενικό πλαίσιο”. Ραντεβού στο chat γιά αυτή την τελευταία μάχη, ραντεβού και την Τρίτη κανονικά 3-4 στο www.

betradio.com. Εννοείται ότι από αύριο χαλαρώνουμε, αλλά…είναι και καλή περίοδος, ως το EURO, να πούμε πολλά, να κάνουμε ανακεφαλαίωση… ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ KING BET ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ EXPRESS HOLIDAYS Ο Ταξιδιωτικός Οργανισμός Express Holidays αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο ταξιδιωτικών υπηρεσιών σε Ελλάδα, Κύπρο & Βαλκάνια ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ KING BET ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ 4 ΤΥΧΕΡΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2012 Συγκεντρώστε 7 κουπόνια που θα δημοσιευθούν στην KING BET από σήμερα μέχρι τις 18 Μαΐου 2012, στείλτε τα μαζί με ένα δελτίο συμμετοχής που θα δημοσιευτεί στις 11, 15 & 18 Μαΐου 2012 στη διεύθυνση «Σεβαστουπόλεως 80, Τ.

Κ. 11526 Αθήνα» ΚΑΙ ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Αεροπορικό εισιτήριο μετ’ επιστροφής Αθήνα – Βαρσοβία – Αθήνα 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* στη Βαρσοβία Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο της Βαρσοβίας Μεταφορά από και προς το γήπεδο Φόροι αεροδρομίου Εισιτήριο αγώνα στην ελληνική κερκίδα Πανοραμική ξενάγηση πόλης κατά την άφιξη µε ελληνόφωνο ξεναγό ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΟ: www.

kingpress.gr

Παλαιότερα άρθρα του Billaras