2613

Billaras

Μονάχα δύο δυαδούλες…

Εχουμε να τα πούμε μέρες, οπότε…από που να ξεκινήσω; Στα δικά μου, τα στοιχηματικά, το…πάλεψα σαν σκύλος που λέμε και το περασμένο ΣΚ, αλλά άμα δεν θέλει, δεν θέλει. Δύο δυάδες σε δύο trixie, άρα δύο δοκάρια γιά να έρθει βαρβάτο ταμείο. Μιά με Αμβούργο, μιά με το Χ της Μονπελιέ. Κέρδος φυσικά υπήρξε, αλλά όχι όσο θα ήθελα. Ενα δίμηνο τώρα το αγγίζω απανωτά και δεν μου το δίνει.

Ακόμα και με την Εξετερ άτυχος ήμουν, μιλάω γιά το πρώτο ματς, ενώ μεσοβδόμαδα έβαλε το νικητήριο στο 95' (στο πρώτο ματς είχε δοκάρι στο 94'….). Ας είναι. Θα τα βάλουμε όλα κάτω σε περίπου 15-20 μέρες, μετά και τον τελικό του Champions League που θα σφυρίξει και επίσημα λήξη η σαιζόν. Αλλά το γράφω όπως μου βγαίνει, μέσα μου δεν έχω παράπονο.

Δεν μου προσάπτω κάτι (καμιά σχέση με πρόπερσι δηλαδή). Στα αγωνιστικά; Οσο ανα την Ευρώπη είχαμε είτε ματσάρες είτε γιορτές (Μονακό τίτλος, Ρεάλ το…αγκάλιασε, χαμός στα πλέι οφ τα εγγλέζικα), στην κακομοίρα Ελλαδίτσα είχαμε…ιπτάμενα αντικείμενα και διακοπές αγώνων. Μην επεκταθώ, η άποψη μου εδώ και χρόνια είναι η ίδια: Δυο χρόνια λουκέτο να δείτε πως ισιώνουν όλα.

Και με τα χρόνια ολοένα και περισσότεροι συμφωνούν μαζί μου, βλέπουν ότι προκοπή δεν υπάρχει. Στα μπασκετικά; Δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα (πρέπει να το ψάξω αυτό, ενώ είμαι “παιδι του 1987” δεν μου αρέσει το άθλημα, προτιμώ το βόλεϊ μετά το ποδόσφαιρο) αλλά δεν μπορώ να μην υποκλιθώ στον Ολυμπιακό. Σε οτιδήποτε στην ζωή, το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις ψηλά.

Το δύσκολο είναι να μείνεις ψηλά γιά χρόνια. Η διάρκεια σε καταξιώνει. Κι όταν είσαι γιά 4η φορά σε τελικό εδώ και μιά εξαετία, καταξιώνεσαι, δεν χωράει αμφιβολία από κανέναν γιά την αξία σου. Μπράβο τους και με την κούπα λοιπόν. Πάμε τώρα στα φρέσκα. Λίγα πράγματα, φινάλε σε μεγάλες Λίγκες αλλά στοιχηματικά το ενδιαφέρον είναι μικρό.

Θα ξαναγράψω αύριο που έχει σαφώς περισσότερα, οπότε τα αφήνω στην ακρη τα ματς της Κυριακής. Μένω στο σήμερα. Σαν…χαλαρό μεσοβδόμαδο είναι. Επικεντρώθηκα στα φινάλε Γερμανίας και Γαλλίας, κοίταξα και όλα τα υπόλοιπα, ψίχουλα έχει. Στην εφημερίδα στάθηκα σε Χέρτα ή Μονπελιέ, σήμερα τις έσβησα και τις δύο. Η μια μπορεί να είναι μιά χαρά και με το Χ, η άλλη δεν θα βρει (όπως περίμενα) Ανζέ με το μυαλό αλλού.

Οι γηπεδούχοι κατεβάζουν κανονική 11αδα, οπότε το άφησα. Να μην το πολυλογώ, δεν θα γράψω πολλά γιατί θα ξαναγράψω αύριο. Σημερα μιά αυστριακή δυάδα φαβορί (Μάτερσμπουργκ και Αούστρια, γιατί πιστεύω ότι η ΒΑΚ θα μπλέξει-πέσει). Δίνει 4.62 (2.37 Χ 1.95). Και ακόμα μιά γαλλική, με Λοριάν και Ναντ. Η μιά ενδιαφερόμενη, το άλλο αδιάφορο αλλά με φόρμα.

Αυτή δίνει ψηλά, δίνει 7.25 (2.50 Χ 2.90). Και…εναν καφέ στην δυάδα μπας και. Και τίποτα άλλο! Μεγάλα σημεία δεν βρήκα, δεν το πιέζω. Πήρα ρίσκα όταν είχε κάτι, τώρα (σήμερα) δεν έχει. Αύριο είναι καλύτερα. Με μιά επισήμανσή: Θα πέσει…κάμποσο live το διήμερο, ξεκινώντας απόψε από την Γαλλία! Γι αυτό λοιπόν, θα είμαι στο chat απόψε μετά τις 8.

30 το βραδάκι. Κάτι θα προκύψει πιστεύω. Και αύριο επίσης. Τίποτα άλλο, νέα στήλη ίδια ώρα σε ένα 24ωρο και τα λέμε απόψε στο chat. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Επιστροφές από 14/5: 510 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 1.300 μονάδες. Ποντάρισμα 20/5: Δυάδα: Αούστρια 2-Μάτερσμπουργκ 1 (4.62) με 90 μονάδες. Δυάδα: Λοριάν 1-Ναντ 2 (7.25) με 50 μονάδες. Ολα μαζί (33.50) με 10 μονάδες.

Ανοιχτά μπετ: 150 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 1.150 μονάδες. Να μην το ξεχάσω! Το “πείραμα” με το Blog of the week νομίζω πέτυχε απόλυτα. Οσοι θέλησαν πήραν τον (γραπτό) λόγο και η στήλη αγαπήθηκε, έδωσε πολλά. Σε μιά-δύο εβδομάδες τελειώνουν όσοι είχαν δηλώσει. Γιά να μην “νεκρώσει” λοιπόν ως τον Αυγουστο, καλώ από τώρα, όποιον θέλει, να στείλει μιά συμμετοχή στο bill33gr@yahoo.

gr, γιά να γράψει από Ιουνιο και μετά. Και ίσως και γιά πάνω από μιά εβδομάδα ο καθένας, ανάλογα πόσοι θα εμφανιστούν. Μπορεί καποιος να ασχολείται σοβαρά με τα σκανδιναβικά πρωταθλήματα. Ιδού η ευκαιρία του. Μπορεί να θέλει να γράψει στοιχηματικές ιστορίες, τρόπους παιχνιδιού, κάτι γιά τη σαιζόν που πέρασε, κάτι γιά το ελληνικό ποδόσφαιρο, ιδέες δίνω.

Ελεύθερο το θέμα, ότι αποφασίσει και έχει όρεξη ο καθένας. Σκεφτείτε το και στείλτε μου e-mail, έχετε μιά εβδομάδα καιρό.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras