3180

Billaras

Μόλις τρεις επιλογές!

Δεν έχω παράπονο. Κανένα. Το αντίθετο. Οταν σε μιά μέρα κακή (κάκιστη μάλλον) και για μένα αλλά και γιά το σύνολο του κουπονιού, χάνω…κάτι λίγα, λέω και ευχαριστώ. Γλύτωσα την Γαλατά, έπεσα στην Τσέλσι. Και να έπιανα την Λεβάντε, θα'χα ήδη χάσει την Θέλτα (ήμαρτον). Πόσα άκομα σημεία που έσπασαν δεν τα κοίταξα καν. Αλλά κοιτώντας το βράδυ τα αποτελέσματα, ήταν εξώφθαλμο αύτο που έγραψα στην πρώτη αράδα.

Κακός εγώ, κακή και η μέρα. Το σημαντικό όμως: Σε κάτι τέτοιες μέρες καταλαβαίνεις την αξία των μονών παιχνιδιών, του patent αν μιλάμε γιά σύστημα. Φέτος, με τα ταμεία που έχουν γίνει, αν έπαιζα trixie θα είχα κι άλλα κέρδη. Αλλά δεν το μετανοιώνω καθόλου που έχω παίξει…μόνο ένα και έχω πάει στα patent. Τι έγραφα και χθες; Κοιτάω το πάτωμα, όχι το ταβάνι.

Δεν μπορώ να ξέρω από πριν τι θα γίνει σε ένα κουπόνι ή συνολικά σε μιά σαιζόν. Ξέρω όμως (και το …χώνεψα καλά μετά τα περσινά), πως να προστατευτώ. Βασική αρχή. Πόσα βρήκα χθες; Δύο. Δύο στα δέκα. Ναι, αλλά τα δύο στα δέκα ήταν ικανά να μου δώσουν 396 μονάδες πίσω, να χάσω μόλις 196 μονάδες! Μα…αν κερδίζω Πέμπτη-Παρασκευή 1000 μονάδες και το Σάββατο σε κακή μερα δίνω πίσω 196, τότε…δεν θέλω κάτι άλλο! Ούτε παρανυχίδα δεν μου πλήγωσε! Κι αυτό το έγραφα χθες, σαν να το ήξερα: “Και να δώσω πίσω κάποια, δεν χάθηκε ο κόσμος.

Το “φυσιολογικό” είναι τρεις (και τέσσερις) χάνω-μιά κερδίζω. Ασχέτως της φετινής σαιζόν που..πάει αντίστροφα, ΔΕΝ πρέπει να ξεχνιόμαστε. Αρκεί πάντα αυτή η “μιά κερδίζω” να είναι…καλή, να σε βγάζει από πάνω”. Επι λέξη αυτά έγραφα. Τα είδατε στην πράξη. Μιά Νιουκάστλ και μιά Ιστλιχ αρκούσαν. Φανταστείτε, θα μπορούσε να βγει απλώς…ένα παραπάνω και να έχω και κέρδος ή να συμβεί αυτό αν οι δύο πήγαιναν μαζί! Και γιά να το ολοκληρώσω με παράδειγμα, δείτε τον Μάκη.

Τα…ίδια δύο βρήκαμε. Εβαλε την Ιστλιχ σε patent, την πληρώθηκε. Εβαλε όμως την Νιουκάστλ σε trixie και πήγε στράφι! Αυτά με το χθες. Σήμερα γιά να είμαι ειλικρινής, βαριέμαι! Μη γελάτε, συμβαίνει. Θέλω να δω μπαλίτσα, ειδικά όλα τα ντέρμπι που έχει, αλλά γενικώς…βαριέμαι. Στοιχηματικά δεν με εμπνέει και πολύ η μέρα. Με προβλημάτισε πάρα πολύ η Τότεναμ.

Καλή η απόδοση, το έχει το ύψος. Αλλά κάπου σκαλώνω. Αποφάσισα να το αφήσω, αλλά δεν αποκλείω να ασχοληθώ με το ματς στο live, θα ήθελα να δω πχ 20' να βγάλω συμπεράσματα. Από εκεί και πέρα; Λίγα πράγματα. Εσβησα Κιέβο, έσβησα Νις, έσβησα Βέροια (μετά και τον χθεσινό άσο του Πανιωνίου, θέλω να δω τι θα γίνει σήμερα, την αλλη εβδομάδα έχει Πλατανιάς-Λεβαδειακός…), αποφάσισα να μην ασχοληθώ με φαβορί (εκτιμώ ότι το πραγματικά σωστό φαβορί είναι αύριο η Σαν Πάουλι, θα έπαιζα Ροζάριο σήμερα αλλά από το 2.

40 στο 2.10 και μετά στο 1.80 το…άφησα πάραυτα), οπότε…τι έμεινε; Προφανώς τα δύο εξώφθαλμα γαλλικά. Η Σεντ Ετιέν (4.33) και η Μονακό (3.30). Μάτια έχουμε και βλέπουμε. Η Λυών και η Μπορντό κινούνται μεταξύ μέτριου και κακού. Τα βαλε και ο Μάκης στο παιχνίδι του, λογικό. Είναι δύο ξεκάθαρα λάθη των μπουκ. Τώρα αν θα τα…πληρώσουν, είναι άλλη ιστορία.

Αξίζει όμως να το ρισκάρουμε γιά να μάθουμε. Και μετά; Στην αρχή σκέφτηκα να πάω με μονά-δυάδα και να καθαρίσω. Αρχισα να…ξεψαχνίζω όλο το κουπόνι. Και κάπου στάθηκα. Και θα είναι τελικά το τρίτο μου σημείο στο patent της ημέρα. Είναι η Φιγκειρένσε. Βραζιλία. Πρωτάθλημα που παρακολουθώ, αλλά φέτος δεν έχω πάρει σημεία από εκεί. Πέντε αγωνιστικές μένουν, ο τίτλος έχει καθαρίσει, η ουρά όχι.

Η Φιγκειρένσε έχει δύο ήττες στα τελευταία έξι ματς, η μία ήταν από την Κορίνθιανς. Γενικά δεν είναι τόσο κακή όσο λέει η θέση της. Την Ατλέτικο Μινέιρο την είχε κερδίσει πριν λίγο καιρό στο ίδιο γήπεδο, γιά το κύπελλο. Αρα “το έχει”. Και από την άλλη έχουμε την δεύτερη αλλά απογοητευμένη. Τρίμπαλο εντός από την Κορίνθιανς, σκέψεις για τίτλο γιοκ, ουσιαστικά τέλειωσε η σαιζόν της.

Σαφώς είναι καλύτερη ομάδα η φιλοξενούμενη, αλλά έχει ….κιλά απογοήτευσης και μηδέν κίνητρο. Στο 3.20 του άσου, λέω να ρισκάρω με την Φιγκειρένσε. Αυτό είναι το παιχνίδι μου σήμερα. Ενα patent και τέλος. Μετά μπαίνουμε σε εβδομάδα…χαλάρωσης, θα γράψω την Τριτη αλλά δεν ξέρω αν θα ασχοληθώ με το Λιγκ Τρόφι. Οπως και να'χει, κατεβάζουμε ρυθμούς, θυμηθείτε τι γράφω συνέχεια, μην ασχολείστε με ότι πετάει και ότι κολυμπάει! ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.

000 μονάδες. Επιστροφές από 7/11: 396 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 14.116 μονάδες. Ποντάρισμα 8/11: Patent: Σεντ Ετιέν 2 (4.33)-Φιγκειρένσε 1 (3.20)-Μονακό 2 (3.30) με 6 μονάδες στην τριάδα, με 30 σε κάθε δυάδα και ακολούθως, με 50 σε Σεντ Ετιέν, 60 σε Φιγκειρένσε και 60 σε Μονακό. Ολο μαζί 266 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 13.850 μονάδες. Κατέβασα και το ποντάρισμα μου κατά 100 περίπου μονάδες αφού χθες ανοίχτηκα, παίζω κάνοντας…προσθαφαιρέσεις, απαγορεύεται να χαθεί ο ισολογισμός! 592 μονάδες χθες, 266 σήμερα, άρα 858 το δίημερο.

Τι πήρα πίσω; Χθες, τις 396. Αρα, και τίποτα να μην πιάσω σήμερα, θα έχω δώσει συνολικά 462 μονάδες το διήμερο, σαν να λέμε 230 την μέρα και να τις έχασα. Πολύ νορμάλ σε καθε περίπτωση και σαφώς πολύ λιγότερα από τα (πρόσφατα, της Παρασκευής) κερδισμένα. Αν χθες δεν είχα πάρει πίσω όσα πήρα, σήμερα θα έπαιζα λίγοτερα. Τα λέμε την Τρίτη από εδώ, να μην παραλείψω να ευχηθώ και δημοσίως στον Μάκη, το δεξί μου χέρι.

Ναι, Μιχάλης είναι τ'όνομα του αν δεν το ξέρετε (γέλια). Και φυσικά σε όλους τους εορτάζοντες!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras