2506

Billaras

Μόνο από το νησί….

Ενα άξιζε να έρθει από τα τρία την Κυριακή, η Σαρλερουά. Δεν έκανε το γκολ, έμεινε στο 0-0, αλλά σαφώς το έχει το ύψος η μικρούλα, έδειξε ότι δικαίως είναι εκεί που είναι φέτος. Κατά τα άλλα, τα σπασίματα σε μεγάλα φαβορί συνεχίστηκαν, μου έκανε εντύπωση που παίχθηκε πολύ ο Παναθηναικός, μου φαίνεται έχουμε φτάσει στο 2017 και η μάζα ακόμα αγνοεί τα βασικά του στοιχήματος… Απόψε…Champions League.

Απόλαυση, δεν το συζητάω. Ο καιρός ακόμα κρατάει, κάθεσαι βεράντα με παρέα και πίτσα και απολαμβάνεις. Στοιχηματικά όμως, ας…εχω καταντήσει γραφικός, θα το ξαναπώ: Φυ-λα-χθεί-τε. Βάφτισα πριν πολλά χρόνια το σεντόνι ως “χρυσή φάκα”. Πέρασαν αυτά τα χρόνια και ήρθαν πολλοί στα λόγια μου. Επειδή βλέπουμε τα ματς και επειδή (νομίζουμε ότι) ξέρουμε τις ομάδες, ορμάμε.

Και μετά έρχεται το κλάμα. Οι μπουκ απλα…γελάνε. “Μονά ζυγά δικά τους” είναι ο τιτλός στην στήλη μου στην σημερινή Kingbet. Δεν είναι μονά ζυγά; Πετσοκόβουν όσο δεν πάει τα φαβορί. Επιτρέπεται σε ομίλους φαβορί κάτω του 1.40; Με ποιές παίζουνε; Ο αφρός της Ευρώπης δεν είναι; Βλέπουμε λοιπόν κάτι 1,20 αντί 1.55 και κάτι 1.55 αντί 1.85. Περάσανε; Σε πληρώνουνε τα…μισά απ' όσα έπρεπε να πάρεις.

Εσπασε έστω και ένα; Αντιο ζωή, με αυτές τις αποδόσεις παίζει ο κόσμος παρολί οπότε…χαίρετε. Και οι τζίροι είναι μεγάλοι, όχι ψίχουλα. Κάνω κανένα λάθος; Ή μήπως να αρχίσω να ψάχνω οβερακια, σκόρερς και τέτοια; Με τίποτα. Γιά να μην το πολυλογώ, σήμερα στο σεντόνι τί-πο-τα. Λίγο Γιούβε κοίταξα, έχει απόντες σοβαρούς, δεν έχει την περσινή άμυνα, το άφησα.

Αυριο κάτι μου γυρίζει στο μυαλό, αλλά…θα το δουμε σε ενα 24ωρο, θα κάνω νέα στήλη. Τι έμεινε λοιπόν σήμερα; Το νησί…. Αφησα κάμποσα, αλλά είπαμε, δεν θα κάνω πλέον καμιά αναφορά σε ότι αφήνω. Δεν έχει νόημα. Είναι γραμμένα στην εφημερίδα. Νόημα έχει ποιά παίζω. Και είναι τρία σημεία. Κοινό χαρακτηριστικό τους; Και οι τρεις (φιλοξενούμενες) είναι σουπερ εκτός έδρας.

Η μιά έχει να χάσει από…πέρυσι το Φλεβάρη, η άλλη από πέρυσι το..Μάρτη (και σε περισσότερα ματς από την πρωτη), η τρίτη έχει 3 στα 3 διπλά φέτος! ΜΑΝΣΦΙΛΝΤ-ΓΟΥΙΚΟΜ 2 (4.00): Σέβομαι την Μάνσφιλντ. Θα παίξει δυνατά γιά άνοδο. Αλλά φόρμα δεν έχει βρει. Και η νίκη της προχθές “τραβηγμένη” ήταν. Με δύο πέναλτι, ένα αυτογκόλ. Ξέρω λοιπόν ότι έχω δύσκολη αποστολή.

Αλλά μισό λεπτό. Η Γουίκομ εκτός είναι…σκύλα. Κανονική σκύλα. Αήττητη από 21/2 πέρυσι, εννιά ματς! Σε δαγκώνει και δύσκολα γονατίζει. Και απόψε γυρίζει και το τανκς που έλειπε το Σάββατο, ο Ακινφένουα (φωτο). Ο μοναδικός φορ παγκοσμίως που όταν τον λες…τανκς, δεν υπερβάλλεις! Και παρά το ότι έπαιζε χωρίς αυτόν, άξιζε διπλό και το Σάββατο.

Γενικά εκτός την ακολουθείς χωρίς πρόβλημα (εντός είναι…άλλη ιστορία). Στο 4.00 δεχομαι. ΝΟΤΣ ΚΑΟΥΝΤΙ-ΣΟΥΙΝΤΟΝ 2 (3.60): Και την Νοτς Κάουντι την σέβομαι. Αήττητη ακόμα. Αλλά θα έχει επιθετικό θέμα απόψε χωρίς τον βετεράνο Αμεόμπι. Και απέναντί της ένα εκ των φαβορί ανόδου, η Σουίντον. Που γκελάρει εντός, αλλά εκτός…τρια στα τρία, εύκολα μέσα στη Λούτον προχθές.

Αν το έκανε εύκολα στη Λούτον, why not και απόψε; Περίμενα ταβάνι 3.20, τώρα παίζω. Ξαναλέω, η Σουίντον είναι από τα φαβορί ανόδου. ΛΕΙΤΟΝ – ΧΑΛΙΦΑΞ 2 (5.00): Αποδείχθηκε κάκιστο μπετ η Λέιτον το Σάββατο. Κάτω του μετρίου η απόδοσή της. Και αυτην την σέβομαι, γενικά απόψε οι ομάδες που κοντράρω δεν είναι κακές, κάθε άλλο. Αλλά όλα κρίνονται από την απόδοση.

Η Χάλιφαξ, εχει να ηττηθεί εκτός από 7/3 πέρυσι, δέκα αγώνες. Θα πάει γιά το Χ; Μπορεί. Αλλά το 5.00 είναι τεράστιο.Στα τέσσερα φετινά εκτός δεν έχει…καν δεχθεί γκολ! Τέσσερις νίκες στα πέντε σύνολο, δηλαδή και φόρμα και σούπερ εκτός. Γιατί να το προσπεράσω; Ούτε στο 4.00 δεν θα το έδινα… Αυτά τα τρία είναι. Αύριο νέα στήλη γιά τα ματς Τετάρτης-Πέμπτης και αποψε στο chat κλασικα, μπας κι εχει και τιποτα live.

Και γιά να σας….φτιαξω λίγο, βρείτε στιγμιότυπα από το σαββατιατικο Στιβενέιτζ-Λίνκολν 1-2 με ανατροπή. Αφού…γελάσετε με την ψυχή σας, μετά θα καταλάβετε ότι “ομορφα” γίνονται παντού, ακόμα και απροκάλυπτα. Θα το θυμάμαι γιά τον 2ο γύρο το ζευγάρι αυτό… ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ 12/9: Λέιτον-Χαλιφαξ 2 (5.00) 1 μονάδα. Μάνσφιλντ-Γουίκομ 2 (4.

00) 1 μονάδα. Νοτς Κάουντι – Σουίντον 2 (3.60), 1 μονάδα. Προηγούμενο υπόλοιπο: -5.2 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 3 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: -8.2 μονάδες. ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ελα, πολύ αργείτε, όλοι στο παρα πέντε θα δηλώσετε; (γέλια). Ξέρετε ότι θα γίνει το Σάββατο 16 του μήνα, σε λίγες μέρες! Κάντε ολοι τα κουμάντα σας και ΜΗΝ το χάσετε. Ειδικά νέα μέλη, ελάτε να γνωριστούμε.

Καλά, οι…παλιοί ξέρουν, την περιμένουν πως και πως! Σάββατο 16/9 λοιπόν, σε τέσσερις μέρες. Κατά τις 9 το βραδάκι. Και το μέρος “γνωστό”, εκεί πάμε τα τελευταία χρόνια και…ξημερωνόμαστε! Στα “Πεύκα” λοιπόν. Ταβέρνα τα “Πεύκα”, στην Πεύκη! Σύνορα με Μαρούσι. Η σελίδα τους στο Facebook είναι αυτή: https://www.facebook.com/tavernaTaPefka/ , οδός Χαιμαντά 34, πολύ εύκολα το βρίσκετε και έρχεστε (10' με τα πόδια από τον ηλεκτρικό σταθμό Αμαρουσίου με το τραίνο, δίπλα επίσης στη Λεωφόρο Ειρήνης, πολλά λεωφορεία).

Η διαδικασία γνωστή! Πηγαίνετε στο φόρουμ στην ενότητα TO SITE, βρειτε το αντίστοιχο ποστ, κάτω από ΑΥΤΟ το ποστ αυτό (ως απάντηση) δηλώστε συμμετοχές γιά να ξέρω πόσα τραπέζια θα κλείσω. Θα περιμένω συμμετοχές, θέλω ως αύριο, βαριά την Πεμπτη, να ξέρω πάνω-κάτω πόσοι θα πάμε! ***Περιμενω κι άλλες συμμετοχές γιά το Blogger of the week στο e-mail μου, στο Bill33gr@yahoo.

gr.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras