3020

Billaras

Μόνο με αγγλιδούλες!

Κυριακή απόγευμα έχει περάσει εύκολα η Μονπελιέ και βλέπω το Λέστερ-Γουέστ Χαμ. Τρελλή ρέντα οι “αλεπούδες” με το καλημέρα, με φάση…χαϊλάιτ, διπλό δοκάρι από τη λονδρέζα. Κομβικό, γιατί με 0-1 θα βλέπαμε άλλο ματς. Ας είναι. Πρώτη επίθεση (και τελευταία σοβαρή, δεν έκανε άλλο on target) Λέστερ, γκολ, 1-0. Ας είναι. Μετά τα ξέρετε. Αποβολή Βάρντι (δίκαιη), πέναλτι Γουέστ Χαμ (τραβηγμένο), μη πέναλτι στη Λέστερ (που ήταν, σε φάση ακριβώς ίδια με αυτό που δώθηκε) και μετά…η μαιμού.

Ο ουρακοτάγκος. Πέναλτι στο 94΄, 2-2 και λήξη. Καθαρό δώρο. Γιά όσους μιλάνε γιά αδικιές κλπ, καλό θα ήταν να διαχωρίσουν κάτι: Το ανθρώπινο λάθος είναι απολύτως αποδεκτό. Και τα δύο αρχικά λανθασμένα σφυρίγματα ήταν ανθρώπινα λάθη. Να έδινε του Χουτ, να γινόταν εκεί 2-2, δεν θα λεγα λέξη. Η φάση του 94' όμως, είναι δώρο. Είναι εσκεμμένο σφύριγμα.

Δεν μπορεί να σφύριξε εκεί επειδή…είδε πέναλτι! Και κάπου εκεί, βλέποντας και την Ακισάρ που άφησα στο παρά πέντε έξω να κερδίζει, καρφώνομαι, κλείνω tv και λάπτοπ και φεύγω μονάχος μου γιά ψάρεμα. Μου γυρίσαν τα μυαλά εν ολίγοις γιά κανά δύωρο. Ουτε καν κοίταγα τι έγινε, όταν επέστρεψα είδα ότι είχα πιάσει την δυάδα με Βαγιεκάνο και Μονακό.

Αλλά αυτό δεν άλλαξε και πολλά, σιγά τα κέρδη. Οι αδικίες φέτος κατά της Γουέστ Χαμ μου'χουν στερήσει καλά λεφτά. Θυμίζω: Κύπελλο, με την Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ, το 1-1 στο 84' έχει καθαρό επιθετικό φάουλ απ' τον Σβαινστάιγκερ στον τερματοφύλακα. Με Τσέλσι, 2-2, καραμαιμού πέναλτι επίσης, στο 89'. Και προχθές ξανά (σ.σ: γιά τους μη γνωρίζοντες πολλά, η Λέστερ δεν έχει ουτε μιά φορά αδικηθεί φέτος, ίσως το αντίθετο, χωρίς αυτό φυσικά να μειώνει το θαύμα, τον άθλο που κάνει.

Αλλά έχει πάρει 11 πέναλτι υπέρ της, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη. Και μόλις 3 κατά της, ενώ η Γουέστ Χαμ αντίθετα, έχει αδικηθεί αρκετά, προχθές ήταν μόλις το…2ο πέναλτι υπέρ της, ενώ έχει….7 κατά! Μπορώ να θυμίσω κι άλλα ματς που δεν τα'παιξα, πχ με την Πάλας, άδικη αποβολή Κουγιατέ και ισοπαλία, η επιτροπή εφέσεων μετά τον ξετιμώρησε.

Μόνο οι 4 κλεμένοι πόντοι με Τσέλσι και Λέστερ, δείτε που θα ήταν. Και κυρίως ΠΟΙΑ θα είχε από πάνω και ΠΟΙΕΣ θα απειλούσε…). Αυτά με την Κυριακή. Λεπτομέρειες. Στο παρά πέντε άφησα Σάντερλαντ και Ακισάρ τις δύο μέρες εκτός παιχνιδιού μου, το μαιμουδάκι κατά της Γουέστ Χαμ, θα ήταν χαώδης διαφορά υπέρ μου. Ας είναι. Τώρα που γράφω φυσικά μου'χει περάσει (απ΄το ίδιο βράδυ μου'χε περάσει).

Πάμε στα φρέσκα. Ξεκαθαρίζω κάτι: Αύριο νέα στήλη. Γιατί και αύριο έχει “ψωμάκι”. Οσοι διάβασαν εφημερίδα, θα το είδαν. Οπότε, αύριο τα αυριανά, ίδια ώρα, γύρω στις 5 το απόγευμα (δεν γίνεται νωρίτερα, θα γράφουμε γιά το ΣΚ και την εφημερίδα, ελέω απεργίας). Στο σήμερα λοιπόν: Μόνο εγγλέζικα. Και μόνο μικρών κατηγοριών. Νιουκάστλ-Σίτι και όλη η Championship είναι γιά σβήσιμο.

Μένει 1η και 2η. Ολνταμ (2.80), Πιτέρμπορο (4.20), Γέοβιλ (5.25), Πλίμουθ (3.00), Χάρτλπουλ (4.50), Λούτον (3.10). Αυτή η εξάδα σκαναρίστηκε. Μπορούν να βγούν 3 ή 4 από αυτά τα έξι; Πρώτο ερώτημα. Και μπορώ εγώ να….παίξω αυτά τα 3-4 που θα βγουν; Δεύτερο ερώτημα. Απαντάω θετικά και στα δύο. Τα ξανακοίταξα όλα, είναι οι….λεπτομέρειες που λέγαμε. Και κατέληξα να παίξω τα τρία που εξ'αρχής μου αρέσαν περισσότερο.

Πλίμουθ-Λούτον-Χάρτλπουλ. Οι δύο πρώτες εκτός έδρας πετάνε, 11 διπλά έχουν! Μεγάλη νίκη ηθικού η Πλίμουθ το Σάββατο, με κίνητρο και η Λούτον, ενώ η Χάρτλπουλ κάνει…πρωταθλητισμό εδώ και ένα δίμηνο απαλλαγμένη από κάθε άγχος. Μακάρι να…βγουν και τα άλλα, οριακά γιά Ολνταμ ήμουνα, η απόδοση με “μάζεψε”. Θα πάω λοιπόν χαλαρά με ένα trixie με αυτά τα τρία, φόρτωμα οι δυάδες και ξανά παιχνίδι αύριο.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Κέρδη από 17/4: 416 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 11.096 μονάδες. Ποντάρισμα 19/4: Trixie με Χάρτλπουλ 1 (4.50)-Πλίμουθ 2 (3.00)-Λούτον 2 (3.10), με 16 μονάδες η τριάδα και 60 η κάθε δυάδα, όλο μαζί 196 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 10.900 μονάδες. Οποιος θέλει…κοιτάει και τα τρία που άφησα, όποιος θέλει πάει και σε patent (θα το έκανα αν είχα αποδόσεις κοντά στο 4.

00 και στα άλλα δύο, αν πχ έπαιζα Πιτέρμπορο και Γέοβιλ). Λίγες μονάδες, αν βγουν όμως έστω τα δύο, είναι καλά τα κέρδη. Τίποτα άλλο, τα λέμε σε ένα 24ωρο με νέα στήλη, αλλά τα λέμε και απόψε στο chat, αφού…έχει αγγλιδούλες!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras