3807

Billaras

Ν’αποφασίσει η μπάλα!

Καλό μεσημέρι! Το μόνο που σκεφτόμουν από το βράδυ της Τσικνοπέμπτης είναι αν και πόσοι κατάλαβαν τι ακριβώς έκανα, τι έπαιξα και τι δεν έπαιξα. Αν δηλαδή εντελώς ρηχά και επιφανειακά είπαν “πωωωω ρε, άφησες trixie και πέρασε όλο, έχασες και τη δυάδα”. Θέλω να πιστεύω ότι μετά από τόσα χρόνια, αρκετοί εμβάθυναν περισσότερο. Και κατάλαβαν …αν κέρδισα ή έχασα την Πέμπτη.

Θα σας πω πως το σκέφτομαι, μετά από μιά 20ετιά στο κουμάρι: Θεωρώ ότι αυτό το επίπεδο, να μπορείς να λες “όχι, δεν με συμφέρει, δεν παίζω κι ας έρθουν”, είναι το ανώτατο. Φτάνεις εκεί μετά από πολλή τριβή και σκέψη και χαστούκια και νίκες και ήττες. Το trixie που ανέφερα και με αποδόσεις μάλιστα, το έκανα επί χάρτου αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Και είχα δίκιο, με το μάτι όσο υπολόγισα τόσα …έχανα. Προσέξτε, ΕΧΑΝΑ! Με 40 μονάδες σε κάθε δυάδα και 20 στην τριάδα (ένα νορμάλ ποσό της στήλης σε trixie) ήτοι 160 μονάδες σύνολο, αν τα έπαιζα θα έπιανα 1383 μονάδες, μείον τις 160 παιχνίδιου=1223 καθαρές. Είπαμε, η πρώτη και …ανάλαφρη ανάγνωση πολλών θα έλεγε “πάνε 1223 μονάδες”. Ή αν το έπαιζα, θα έλεγε “τους έσκισες ρε, αυτά είναι, άξιος”.

Αν το σκάβανε λίγο παρακάτω, η δεύτερη ανάγνωση θα έλεγε 1855 μονάδες (με τις αρχικές αποδόσεις που εγώ ήθελα και έβρισκα ως την Τρίτη το βράδυ), ήτοι 1695 καθαρές. Δηλαδή 472 μονάδες διαφορά. Οποιος δεν μπορεί να καταλάβει την διαφορά 472 μονάδων καθαρού κέρδους σε ποντάρισμα 160 μονάδων (ακόμα τρία trixie δηλαδή με τα σωστά κέρδη), απλά….

έχει μείνει στα ρηχά. Είναι άλλο πράγμα “κερδίζει η Σάλτσμπουργκ”, άλλο πράγμα “κερδίζει η Σάλτσμπουργκ στο 3.80” και άλλο “κερδίζει η Σάλτσμπουργκ στο 3.25”. Τρία διαφορετικά στάδια, ο στόχος είναι να φτάσετε στο τρίτο και να πείτε no bet αφού είναι ασύμφορο, τη στιγμή που οι περισσότεροι είναι στο πρώτο. Προχθές δεν έχασα ούτε τις 99 μονάδες που έπαιξα στη δυάδα, ούτε δεν κέρδισα τις 1223 (αν έπαιζα στις τελευταίες καταποντισμένες αποδόσεις).

ΚΕΡΔΙΣΑ 472 μονάδες. Που θα μου τις κράταγαν οι μπουκ. Πολλοί κοιτάνε τι γράφει η κάβα. Αν τώρα έγραφε 11.223 θα ήμουνα ο …όμορφος. Σόρρυ, αλλά εγώ χέστηκα, η κάβα είναι εκεί γιά διαχείριση, όχι γιά να φαίνεται η τσέπη μου. Το ζουμί είναι ότι αν αυτό λάθος το κάνω 2-3 φορές το χρόνο, η κάβα θα γράψει είτε 1300 μονάδες λιγότερες (αν κερδίσω) είτε θα έχω πετάξει σε πονταρίσματα 480 μονάδες τσάμπα και βερεσέ.

Απλά γιά να παίξω. Ε, δεν θέλω να παίζω γιά να παίζω. Παίζω γιά να κερδίζω. Να κερδίζω ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ το ρίσκο του. Να μην αγοράζω την τσιπούρα ιχθυοτροφείου σε τιμή πελαγίσιας απλά γιά να φάω τσιπούρα. Και θέλω να το σκεφτείτε καλά και σε βάθος χρόνου (δεν είναι εύκολο, το ξέρω, εμένα μου πήρε πάνω από δεκαετία να το σφηνώσω στο μυαλό μου) να το κάνετε πράξη και στο δικό σας παιχνίδι….

Τώρα πάμε στα φρέσκα. Όσοι άκουσαν χθες την εκπομπή, άκουσαν μια διαφορετική προτελευταία διαλογή. Οχι ανα πρωτάθλημα. Αλλά τα σημεία ταξινομημένα ανα αποδόσεις και ανα παικτική αξία. Βλέποντας και τα ποστ στο φόρουμ, κατάλαβα ότι βοήθησε πολύ αυτό. Εστρεψε το μάτι συνολικά στο κουπόνι, όχι ανα πρωτάθλημα. Ισως το καθιερώσω, είναι και πολύ πιό σωστό.

Οι περισσότεροι σήμερα θα παίξουμε τα ίδια. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα παίξουμε ΣΩΣΤΑ. Και 6-0 να χάσουμε το κάθε σημείο, μην στεναχωρηθούν καθόλου. Η “δουλειά μας” σταματάει με τη σέντρα. Αν η μπάλα θέλει, αν έχουμε τύχη, αν, αν, αν. Η δουλειά μας όμως έχει γίνει σωστά… Η καλή εξάδα, εκεί που σαφώς οι μπουκ έχουν κάνει λάθος, είναι η Πάτερμπορν, Φούλαμ, Γουίγκαν, Ουέλβα, Κατάνια και Λυών.

Αυτά ξεχωρίζουν μακράν στα μάτια μου βάση φόρμας, δεδομένων και απόδοσης. Μετά ακολουθούσε μιά άλλη κατηγορία, με παικτική αξία μεν, αλλά που είχαν και αρνητικά. Λιντς, Λεβαδειακός, Φράιμπουργκ, Γουλβς, Μπεσίκτας, Κρ. Πάλας, Λιρς, Νις, Σαμπντόρια, Ρεν, Μπέβερεν, Εστουντιάντες. Και μετά, μιά τρίτη, με “φαντάσματα” που ίσως να μην είναι και…τόσο φαντάσματα: Τορίνο, Αλκμάαρ, Σοσιεδάδ, Σάντερλαντ.

Και τέλος, μιά τελευταία κατηγορία με φαβορί σωστά. Ετσι ταξινομήθηκαν γιά όλο το διήμερο. ΑΥΤΟ είναι η προεργασία που ΟΛΟΙ πρέπει να κάνουν. Το θέμα είναι ποιά μένουν, ποιά φεύγουν. Τώρα είναι η ώρα της συγχώνευσης. Για σήμερα έχω αποφασίσει. ΚΑΝΕΝΑ από την “2η” κατηγορία” δεν θα παιχθεί. Ας περάσουν, καλώς, έξάλλου είχαν ξεχωρίσει.

Αλλά κάτι με φρέναρε σε καθένα. Αντίθετα, αύριο, σε Κατάνια και Λυών ίσως προστεθούν κάποια. Ολη η αυριανή τετράδα της “2ης” κατηγορίας” μου αρέσει αρκετά (δηλαδή Σαμπντόρια, Ρεν, Εστουντιάντες, Μπέβερεν). Θα το δούμε όμως αυτό αύριο. Σήμερα, το παιχνίδι ήδη ξεδιαλύνει εύκολα κι αυτό γιατί βοηθάει η προεργασία και ο τρόπος ταξινόμησης.

Θα σβήσω ένα. Την Πάτερμπορν. Οχι γιατί δεν…βγάζει μάτια ή γιατί είναι νωρίς. Αλλά γιατί πάμε από εκεί που ξεκινήσαμε. Την είχα 3.20 ως χθες. Και την έχω 2.80 τώρα. Σόρρυ, παζάρια δεν κάνω (ή κάνω, αν είναι μέσα Απριλίου και μετά). Οσοι την πήρατε ψηλά, όπως και τα ματς της Πέμπτης, ΚΑΛΩΣ κάνατε, άριστα κάνατε. Και θέλω να έρθει 0-4 (γέλια).

Εδώ όμως, στη στήλη, στο 2.80 την αφήνω. Οπότε, μένουν τρία. Απλά πράγματα. Ενα καλό πάτεντ (μονά-δυάδες-τριάδα) το βασικό μου παιχνίδι. Και κάτι που κάνω σπάνια (σχεδόν ποτέ), θα παίξω και ένα 3-4-5 με τα δυο αυριανά μαζί, δηλαδή Κατάνια και Λυών. Και…πάπαλα. Αυτά είναι. Δεν θα απλωθώ, θέλω επικέντρωση στο στόχο. Αύριο θα ελιχθώ αλλιώς, σήμερα αν έπαιζα κάτι ακόμα θα ήταν μιά δυάδα φαβορί, με Νιούπορτ-Νταμπάρτον.

Στο 2.25 η καθεμιά, καλά είναι. Αλλά δεν θέλω να ρίξω ακόμα 100 μονάδες πχ, αφού θα κάνω το 3-4-5 του διημέρου. Και θα έριχνα και ένα μονό αποδεκτό στο draw no bet του 8.00 την Σάντερλαντ. Δεν θα το κάνω. Αν πάει καλά σήμερα, αφού και αύριο έχω μερικά σωστά φαβορί και αφού τα αυριανά της “2ης” κατηγορίας μου αρέσουν, θα κάνω άλλη…μίξη και παιχνίδι.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 10.060 μονάδες. Ποντάρισμα 22/2: Πάτεντ: Φούλαμ 2 (4.75)-Γουίγκαν 2 (3.50)-Ουέλβα 2 (3.40) με 80 μονάδες στην Φούλαμ, 100 στην Γουίγκαν, 100 στην Ουέλβα, 45 σε κάθε δυάδα και 25 στην τριάδα. Ολα μαζί 440 μονάδες. Σύστημα 3-4-5 διημέρου: Φούλαμ 2 (4.75)-Γουίγκαν 2 (3.50)-Ουέλβα 2 (3.40)-Λυών 2 (3.80)- Κατάνια 2 (3.60) με 27 μονάδες στις 10 τριάδες, 15 στις 5 τετράδες και 5 στην πεντάδα.

Ολο μαζί 350 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 790 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 9.270 μονάδες. Οπως βλέπετε, ανέβηκα ψηλά. Από προχθές είπα ότι μου αρέσει το κουπόνι. Ο αρχικός στόχος είναι έστω και ένα μονό, που θα σημαίνει και τα μισά πίσω και θα “τρέχει” και μιά τριάδα από το 3-4-5. Αυτή είναι η βάση. Ανεξαρτητα αν τα πιστεύω ή όχι, δεν παρασύρομαι, κοιτάω την βάση μου, όχι το ταβάνι.

Ας …έρθουν όλα και θα δούμε τα κέρδη (γέλια). ΜΗΝ πιστέψει κανείς ότι είναι εύκολο. Και ΜΗΝ πιστέψει επίσης κανείς ότι αν δεν έρθουν, έκανε ή έκανα λάθος. Το έγραψα παραπάνω. Οπως αυτά που σας έγραψα στον πρόλογο είναι σημαντικά, άλλο τόσο είναι και να ξέρεις, να μπορείς μετά από χρόνια, να διαχειριστείς μιά ήττα. Αν χάσω, θα χαμογελάσω, θα πω “μου ξεφύγαν οι μπουκ” και θα ετοιμαστώ γιά το αύριο.

Τσαντίζομαι όταν κάνω λάθη. Οχι όταν παίζω σωστά. Η μπάλα θα αποφασίσει, αλλά ως εδώ που είναι “αρμοδιότητά μου”, η δουλειά έγινε σωστά. Τα λέμε ξανά σε ένα 24ωρο… Υ.Γ: Η φωτό…φαινομενικά δεν “κολλάει” κάπου. Αλλά επειδή πάει γούρι όταν βάζω φωτό τον Ζλάταν, ε, έβαλα το..καλύτερο του γκολ, γιά να δω αν και σήμερα με “βοηθήσει” και σκοράρω κι εγώ ένα πολύ-πολύ δύσκολο γκολ (γέλια).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras