2595

Billaras

Να νικηθεί ο φόβος…

Καλημέρα σε όλους. Με τους περισσότερους να βρίσκονται προ των πυλών για κάποια «απόδραση» ενόψει τριημέρου, το βαρόμετρο του ενδιαφέροντος γέρνει σε ένα σημείο. Τόσο εδώ, όσο και στον υπόλοιπο ποδοσφαιρικό πλανήτη εκατομμύρια μάτια είναι ήδη στραμμένα στην μεγάλη βραδινή γιορτή του ποδοσφαίρου. Όχι δεν μπερδευτήκατε, ούτε διαβάζετε άλλον “Blogger of the week”.

Ξεκινάω κάπως διαφορετικά σήμερα, γιατί δεν γίνεται να παραβλέψω το μεγάλο ραντεβού των αστέρων στο τερέν του Κάρντιφ, που δεν είναι άλλο από τον λαμπρό τελικό του Champions League. Έχουν ήδη γραφτεί και ειπωθεί πολλά τόσο στο αγωνιστικό επίπεδο, όσο και στο θέμα των εκτιμήσεων για το ποιός θα είναι αυτός που θα «χαμογελάσει» απόψε το βράδυ.

Θα μου επιτρέψετε όμως να πω, πως αρχικά για μένα άλλο είναι το αρχικό ζητούμενο. Να ολοκληρωθεί η «γιορτή», να έχουμε θέαμα και να πάνε όλα καλά. Το ποιός θα νικήσει έρχεται δεύτερο, τρίτο, κλπ. Με όσα συμβαίνουν ειδικά τελευταία και με το πέπλο της τρομοκρατίας που “σκεπάζει” ολόκληρη την Ευρώπη, εγώ θα ποντάρω ξεκάθαρα, στο να νικηθεί ο φόβος…Δεν παίζεται μπάλα, όταν στο μυαλό σου υπάρχει το ενδεχόμενο μιας τρομοκρατικής επίθεσης και όταν οι μισοί παίκτες φοβούνται να μετακινηθούν τις τελευταίες εβδομάδες.

Δεν παίρνει εύκολα ο καθένας την οικογένειά του στο γήπεδο, να διασκεδάσει. Το σκέφτεται σοβαρά, το ζυγίζει αλλιώς. Και όλο αυτό μόνο υγιές δεν είναι και «σκοτώνει» τον αθλητισμό στο σύνολό του. Ας κάνουν οι Αρχές του Κάρντιφ την δουλειά τους στον μέγιστο βαθμό (δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, πάνω από 2.000 αστυνομικοί) και ας ευχηθούμε όλα να πάνε καλά.

Και στην τελική, να δούμε το θέαμα που αρμόζει. Στο αγωνιστικό κομμάτι, όλα είναι ανοιχτά. Σε έναν τόσο μεγάλο τελικό, όλα είναι μέσα, όλα…επιτρέπονται. Η παρέα του Ρονάλντο, στην μέρα της είναι γνωστό τι μπορεί να κάνει για λογαριασμό της «Βασίλισσας». Όμως και η άλλη…παρέα του Μπουφόν, έδειξε φέτος γιατί αξίζει να προσφωνείται “Μεγάλη Κυρία”.

Προσωπικά, μου κάνει «κλικ» το να σηκώσει το τρόπαιο η Γιούβε. Πείτε το διαίσθηση, πείτε το εκτίμηση, απλά νιώθω πως απόψε το βράδυ, ίσως το θελήσει περισσότερο, ειδικά αν καταφέρει να περιορίσει τα επιθετικά “όπλα” των Μαδριλένων. Κρατάω το 2,00 σαν κατάκτηση τροπαίου, όπως και το 11,00 στο να γίνει αυτό στην διαδικασία των πέναλτι.

Η δεύτερη επιλογή, κυρίως λόγω Μπουφόν, εάν φτάσει η… βαλίτσα μέχρι την ψυχοφθόρα διαδικασία της «άσπρης βούλας».     Να μην ξεχνιόμαστε, καλό το Τσάμπιονς Λίγκ, όμως έχουμε και Ρολάν Γκαρός. Μην νομίσουν οι φίλοι του τένις ότι τους πρόδωσα. Απλά έδειξα ανωτερότητα για λίγο (γέλια). Και τί δεν έχουμε ζήσει μέχρι τώρα… Ξανά τεράστιες αναμετρήσεις και πολύ πλούσιο θέαμα.

Ενδεικτικά αναφέρω το ματς του Μάρεϊ με τον Κλιζάν με μερικές φάσεις, βγαλμένες από το υπερπέραν. Μαγικό τένις κάποιες στιγμές και από τους δύο και εκεί που φάνηκαν τα δύσκολα, ο Σκωτζέζος το γύρισε. Είχαμε και εκπλήξεις στους άνδρες. Σιγά μην γλύτωναν, δεν θα γινόντουσαν μόνο στις γυναίκες. Εκτός συνέχειας ο Τσέχος Μπέρντιχ, ομολογώ δεν το περίμενα τόσο εύκολα με αντίπαλο τον Κατσάνοφ.

Τον είχα στηρίξει τον Ρώσο παλαιότερα στο Αυστραλιανό, απλά ο Τσέχος φαινόταν καλά αυτήν την περίοδο. Άλλο «μπαμ», η επικράτηση του Άντερσον με τον Κύργιο. Τα έχουμε πει για τον Κύργιο. Αν δεν αλλάξει μυαλά, θα πάει στράφι το τεράστιο ταλέντο του. Αν αλλάξει, εκτιμώ ότι θα πιάσει κορυφή, έχει μοναδικά φυσικά προσόντα και ποιότητα.

Όσοι διαβάσατε την Πέμπτη, το «κλωθογύριζα» σαν έκπληξη και τελικά το άφησα, δυστυχώς… Άλλη έκπληξη ο αποκλεισμός του Βούλγαρου Ντιμιτρόφ από τον Καρένο Μπούστα. Πολύ δυνατός ο Ισπανός στο χώμα, έδειξε μεγάλη συνέπεια, ενώ ο Βούλγαρος έκανε πολλά αβίαστα λάθη. Ναδάλ και Τζόκοβιτς, συνέχισαν να είναι συνεπείς, έστω κι αν ο Σέρβος χρειάστηκε πέντε σετ για να κάμψει τον πολύ υποσχόμενο Αργεντινό Σβάρτζμαν.

Για τον Ναδάλ ό,τι κι αν πω είναι λίγο. Πραγματικά ασυγκράτητος, συνέτριψε τον Μπασιλασβίλι χάνοντας μόνο ένα…γκέιμ. Ασύλληπτα πράγματα…Και στις γυναίκες, τεράστια ματς. Ματς για καρδιακούς αυτό ανάμεσα στην Σέλμπι Ρότζερς και την Μλαντένοβιτς. Τελικά με 8-6 στο τρίτο σετ, η Γαλλίδα χαμογέλασε, ανταμείβοντας τους συμπατριώτες της.

Σε άλλο κλίμα, είχαμε και τραυματισμούς, όπως αυτή του Βέλγου Γκοφέν κόντρα στον Αργεντίνο Σεμπάγιος. Κρίμα γιατί τον έβλεπα να πήγαινε αρκετά μακριά τον Βέλγο, όμως μία φάση ήταν αρκετή για να αποχαιρετήσει το Παρίσι, τόσο άδοξα. Αλλά και στην συνάντηση του Ντελ Πότρο με τον πολύ καλό στο χώμα Αλμάγκρο. Εγκατέλειψε ο δεύτερος, όμως το μεγαλείο έκανε ξανά την εμφάνισή του στο γήπεδο.

Με ένα συγκλονιστικό τρόπο, ο Αργεντίνος πήγε και τον αγκάλιασε τον Αλμάγκρο, κάθοντας μαζί του και χαρίζοντας μια μοναδική στιγμή ομορφιάς για τον αθλητισμό. Και ο Ντελ Πότρο γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει τραυματισμός στο τένις…Μπράβο στην κίνησή του αυτή, ανέβασε πολύ το άθλημα για ακόμη μία φορά. Στις γυναίκες, βεβαιώθηκα και επίσημα πως η απόσταση μεταξύ 4-5, είναι πολύ κοντά.

Λογικά θα παλέψουν Χάλεπ, Μουγκουρούθα, Σβιτολίνα, Πλίσκοβα, Κουζνέτσοβα. Η Ουκρανή που την αγόρασα στο 9,00, ήδη από χθες γύρω στο 6,00… Όσον αφορά το κυρίως πιάτο του Σαβ/κου, κρύβονται σπουδαία ματς. Ξεκίνημα στα σημερινά του Σαββάτου, όπου θα απολαύσουμε έντονες συγκινήσεις, στην ολοκλήρωση του 3ου γύρου. Στοιχηματικά, σαν σκέψη θα πήγαινα στον Ντελ Πότρο κόντρα στον Μάρεϊ, όμως το ήθελα παραπάνω από το τωρινό 3,40.

Βέβαια ο Αργεντίνος μπορεί να είναι πιο ξεκούραστος, αλλά το χώμα δεν είναι και η καλύτερη επιφάνειά του και δεν έχει επιστρέψει στην φόρμα που είχε παλιά. Από την άλη και ο Μάρεϊ δεν δείχνει άτρωτος και έμεινε περισσότερη ώρα στο court. Θα μείνει απλά σκέψη όμως…Θα πάω στο ματς του Αμερικανού Ίσνερ με τον Ρώσο Κατσάνοφ. Με όπλο και των δύο το καλό τους σερβίς, εκτιμώ πως θα πάει…μακριά το πράγμα.

Οπότε, το over +42, games, δείχνει σωστή επιλογή. Όπως και στο ματς του αναγεννημένου Βερντάσκο με τον εκπληκτικό Κουέβας. Και εδώ δεν βλέπω να ξεμπερδεύουν γρήγορα, άρα over. Στις γυναίκες, δίκαιο το 1,90 της Σέπεντε Ρόϊγκ απέναντι στην Ντούκε Μαρίνο, που θεωρώ πως η Κολομβιανή έκανε την υπέρβαση της μέχρι εδώ. Στα ματς της Κυριακής, περνάει σαν σκέψη ο τρομερός Καρένο Μπούστα απέναντι στον Ράονιτς.

Αν εμφανιστεί όπως τον Ντιμιτρόφ, θα βάλει δύσκολα στον Καναδό. Στο γυναικείο Κυριακάτικο πρόγραμμα, δεν βρίσκω κάτι που να με «γαργαλάει». Θα το δω και το βράδυ με το όποιο ρεπορτάζ κι αν έχω κάτι θα επέμβω. Στοιχηματικά χθες, ψάξαμε μεγάλες αποδόσεις και δεν μας βγήκε. Αντίθετα, τα μακροχρόνια για νικητές τουρνουά, προχωράνε και ειδικά του Ναδάλ θεωρώ πως πλέον έχει τεράστια τύχη.

Συνολικά παρακάτω: * ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ (Μακροχρόνια, μέχρι τις 11.06.17): Ράφαελ Ναδάλ: Νικητής Ρολάν Γκαρός (2,00), με 2.000 μονάδες Ελίνα Σβιτολίνα: Νικήτρια Ρολάν Γκαρός (9,00), με 200 μονάδες *(Τα αναφέρω ξανά, γιατί συνεχίζουν. Πλέον προσφέρονται σε μικρότερες αποδόσεις) ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ : Γιουβέντους – Ρεάλ Μαδρίτης: Κατάκτηση τροπαίου Γιουβέντους (2,00), με 200 μονάδες Γιουβέντους – Ρεάλ Μαδρίτης: Κατάκτηση Γιουβέντους στα πέναλτι (11,00), με 30 μονάδες Ίσνερ – Κατσάνοφ: over + 42,5 games (1,80), με 220 μονάδες Βερντάσκο – Κουέβας: over + 37,5 games (1,90), με 200 μονάδες Σέπεντε Ρόϊγκ – Ντούκε Μαρίνο: 1 (1,90), με 250 μονάδες Ράονιτς – Καρένο Μπούστα: 2 (2,60), με 120 μονάδες ΔΥΑΔΑ: Ίσνερ – Κατσάνοφ: over + 42,5 games (1,80) Σέπεντε Ρόϊγκ – Ντούκε Μαρίνο: 1 (1,90) Απόδοση δυάδας: (3,42), με 150 μονάδες Αρχική Κάβα: 10.

000 μονάδες Τελευταίο υπόλοιπο: 4.546 μονάδες Ποντάρισμα 26/05 + 01/06 + 03/06 Ανοικτά bet: 3.370 μονάδες Νέο υπόλοιπο: 3.376 μονάδες Ξανά μαζί την Δευτέρα. Καλή απόλαυση αρχικά στα ματς του τένις που ξεκινάνε σε λίγο και το βράδυ στον μεγάλο τελικό του Κάρντιφ!  

Παλαιότερα άρθρα του Billaras