3792

Billaras

Να ξέρουμε τι παίζουμε…

Αχ αυτές οι ρημάδες οι λεπτομέρειες! Σήμερα κιόλας οι περισσότεροι θα έχουν ξεχάσει το χθες και θα έχουν πέσει με τα μούτρα στο σήμερα, αλλά αξίζει να αναφέρουμε κατιτίς. Ξέρετε λοιπόν πόσο εύκολα χθες ερχόντουσαν διπλά Ρέντινγκ και Εϊμπάρ; Η μπάλα ήθελε…αλλιώς. Προ καιρού, είχα παίξει Μπράιτον-Γουίγκαν διπλό και ήρθε. Τότε μίλησα γιά καθαρή τύχη, μονότερμα η Μπράιτον, 20+ τελικές, αλλά μας ήθελε.

Χθες…ανάποδα. Εμεινε στο 1-1 με τη Ρέντινγκ, ενώ το ματσάκι ήταν για 1-3. Η Ρέντινγκ είχε τις 20+ τελικές, έπαιζε με παίκτη παραπάνω, το γκολ της Μπράιτον (είπαμε, μέχρι…ένα) ήταν…αυτογκόλ. Στη δε Ειμπάρ, μην δείτε τι έχασε η βάσκικη ομάδα στο φινάλε…. Οι ίδιες λεπτομέρειες μας στέρησαν ένα καλό παρολί. Σβηστά η Γάνδη, σβηστά το over στην Τουλούζ (αλήθεια, τι σερί έχω πλέον στα over;), έμενε η Κατάνια.

Ε, οκ, η μπάλα έκανε τα δικά της. Διπλό δοκάρι στο 82', τι άλλο να πω; Κατηφόρα είχε, το 2-1 δεν έγινε. Συμβαίνει. Ολα τα παραπάνω δεν είναι γιά να τα κρατήσουμε πολύ στο νου μας. Απλά έκανα φλας-μπακ, τίποτα παραπάνω. Γιατί η ουσία δεν είναι εκεί. Η ουσία είναι ότι με μιά δυάδα …πανεύκολη (όταν πρέπει, παίζουμε και -σωστά- φαβορί στο νησί) βγήκε και κέρδος.

Και “τρέχει” και μιά δυάδα ακόμα. Και το…μεδούλι είναι στο κείμενο του Μάκη. Πόσα έπιασε; Ελάχιστα. Τι έκανε; Κέρδισε! Μαγικό; Καθόλου. Ας αναρωτιούνται οι πολλοί, ας μένουν σε αυτό το ρηχό “πόσα στα τόσα”. Οπότε, σε ότι με αφορα, όλα καλά. Ηθελα παραπάνω, νομίζω το άξιζα, αλλά η μπάλα δεν ήθελε χθες. Κανένα πρόβλημα, αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού.

Και πάμε στο σήμερα… Ηδη έχω ποντάρει μιά δυάδα. Την ξέρετε. Κιέβο 1-Λιβόρνο 2. Ανοίγω ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ παρένθεση: ΜΗΝ πάει κάποιος και…ορμήσει. Οι 70 μονάδες μου, δείχνουν πολλά. Δεν είναι 170 ή….270, είναι 70. Ο έλληνας παίκτης “ψοφάει” γιά μόντες. Τρελλαίνεται. Κακώς. Κι εγώ θα παίξω, αλλά με σύνεση και μετά από ….διύλισμα, από ψάξιμο, από πολλά.

Οχι στα…γιούργια, όχι σε ότι ακούγεται αριστερά-δεξιά. Μπήκαμε Μάρτη, πάντα τέτοια εποχή και ως το τέλος, το παιχνίδι αλλάζει σταδιακά. Δεν κοιτάς τη φόρμα, κοιτάς την ανάγκη. Κοιτάς τα “κονέ”, τα “χρωστούμενα”. Ωραία, αλλά….η προσαρμογή πρέπει να είναι ομαλή και με σωστό τρόπο. Γιατί κανείς δεν θα με πείσει ότι η Κιέβο και η Λιβόρνο είναι καλύτερες.

Απλά ποντάρουμε στις σχέσεις, στα χρωστούμενα, στην…φύση των Ιταλών (και ελλήνων και ισπανών και πορτογάλων κλπ). Εξηγούμαι, να μην παρεξηγούμαι. Γιά μένα, αυτή η εποχή είναι η ζόρικη. Πρέπει να ακροβατήσω στη σύνεση, στην εγκράτεια, να πείσω εσάς, να αντέξω και τυχόν σχολιανά από κάποιον καμένο (όχι στο παιχνίδι, αλλά στο μυαλό).

Το'χω συνηθίσει, αλλά οι περισσότεροι όχι. Νομίζουν ότι θα λύσουν τα οικονομικά τους θέματα με μιά Λιβόρνο. Κούνια που τους κούναγε! Κι άμα σπάσει, ε, έχουμε εύκολο στόχο. Και από μεθαύριο ψάχνουμε για νέο “πονηρό” και νέο …στόχο αν σπάσει κι εκείνο…. Κλείνω την παρένθεση, πάω στα ματς. Πολλά αουτσάιντερ μάζεψε, αλλά..εξίσου πολλά έσβησα.

Λιβόρνο (5.00), Μονπελιέ (4.10), Λυών (3.20), Εστορίλ (8.00), Ζυρίχη (3.10), Πάτερμπορν (2.90), Γκρόνιγκεν (3.40), Σάντερλαντ (3.75), Αλμερία (3.40), Μπιλμπάο (3.30). Αυτά μαζεύτηκαν, οι σημερινές προσθέσεις είναι η…εξής μία, η Αλμερία. Πόσα έμειναν; Ολως περιέργως, πλην της Λιβόρνο, μόνο δύο! Μπιλμπάο και Αλμερία! Ολες οι άλλες, γιά διάφορους λόγους, σβήστηκαν.

Είτε απόντες (Λυών), είτε καλός αντίπαλος (Πάτερμπορν), είτε ροτέϊσον (Σάντερλαντ), τις έσβησα. Στο τσακ να κρατήσω Ζυρίχη, ενώ στο παρα 5' είδα κάτι περίεργους τζίρους στην Εσκισεχίρ, που παίζει με την Μπεσίκτας. Δεν έχω εικόνα, έκανα κι εδώ πίσω. Οπότε, απλό παιχνίδι. Λιβόρνο (ξανά, σε μονό πλέον), Μπιλμπάο (απλά καλύτερη ομάδα, δεν χρειάζεται ανάλυση), Αλμερία.

Εδώ σηκώνει κουβέντα. Το σημείο προέκυψε χθες, μετά την νίκη της Βαγιαδολίδ επί της Μπάρτσα. Δείτε πως έγινε τώρα η βαθμολογία. Η Αλμερία μπήκε στη ζώνη, ενώ εντός είναι καλή (τελευταία ήττα εντός τον Νοέμβρη), η Σεβίλλη προσωπικά νομίζω δεν προλαβαίνει κανένα στόχο, είναι ανδαλουσιάνες και οι δύο (αν και ποτέ σχεδόν δεν έχουν βοηθηθεί οι ομάδες της περιοχής, δεν έχουν πχ βάσκικη συμπεριφορά), ο Εμερι ήταν στην Αλμερία κοούτς παλία (την ανέβασε και στην Primera), η Σεβίλλη έχει και…ευρωπαικό εμφύλιο με την Μπέτις την Πέμπτη.

Τα'βαλα όλα κάτω και το 3.40 με καλύπτει. Και απο φαβορί; Η Κιέβο υφίσταται, ακόμα στο 2.10 (οριακό και με στραβά μάτια). Εσβησα Ολυμπιακό, έχω αύριο Οσασούνα αλλά φοβάμαι μην μείνει στο Χ, θα ξέρει και όλα τα άλλα αποτελέσματα. Και είδα και τον Λεβαδειακό. Στο 1.90 πλέον. Μαζί με Κιέβο, Λιβόρνο, ίσως και Αλμερία, το….4ο πονηρούλι της ημέρας.

Να κάνω δυάδα με Κιέβο ξανά; Να κάνω κάτι άλλο βάζοντας και μερικά over μέσα; Βαλένθια, Γιούνγκ Μπόις, Πάρμα, Φραγκφούρτη είναι τέσσερα υποψήφια καλά over. Το σκέφτηκα καλά. Και αποφάσισα να πάω σε ένα παρολί με Λεβαδειακό, Κιέβο (ξανά, η διαφορά είναι ότι τώρα τα “σπάω” από δυάδα), Γιουνγκ Μπόις over. ΣΑΦΩΣ κάνω στραβά μάτια, τουλάχιστον στον Λεβαδειακό.

Αλλά έχω ξαναγράψει, ο παίκτης πρέπει να είναι χαμαιλέοντας. Να προσαρμόζεται. Να μην έχει αγκυλώσεις, να ξέρει τι εποχή είναι. Ενα παρολί είναι, αν χαθεί δεν τρέχει κάστανο, ήδη με κέρδος από χθες είμαι. Στις 9 του Μάρτη κάνω γιά πρώτη φορά φέτος τα “στραβά μάτια”. Θα τα ξανακάνω 3-4 φορές ακόμα. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.000 μονάδες. Κέρδη από 8/3: 641 μονάδες.

Νέο υπόλοιπο: 10.541 μονάδες. Ποντάρισμα 9/3: Δυάδα από χθες: Κιέβο 1-Λιβόρνο 2 (10,5) με 70 μονάδες. Παρολί: Λεβαδειακός 1-Κιέβο 1-Γιουνγκ Μπόις over (6.78) με 101 μονάδες. Πάτεντ (μονά-δυάδες-τριάδα): Λιβόρνο 2 (5.00)-Μπιλμπάο 2 (3.30)- Αλμερία 1 (3.40) με 60 μονάδες στην Λιβόρνο, 90 στην Μπιλμπάο, 90 στην Αλμερία, 25 στις δυάδες και 5 στην τριάδα. Ολο μαζί 320 μονάδες.

Ανοιχτά μπετ: 421 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 10.120 μονάδες. Κοιτάξτε κάτι. “Μπήκα” στο Σαββατοκύριακο με 10.320 μονάδες. Αν υποθέσουμε ότι τα χάνω ΟΛΑ σήμερα, θα έχω χάσει 200 μονάδες στη σούμα. Μιλάμε γιά…γρατζουνιά. Γιά αμυχή, γιά αμελητέα ήττα, από πάνω θα είμαι. Αν περάσει έστω ένα μονό, οτιδήποτε, θα είναι συνολικά στο συν, έστω και ελάχιστα.

ΑΥΤΟ με κόφτει. Δεν ορμάω, το διαχειρίζομαι προσεκτικά, “έσπασα” και την χθεσινή δυάδα. Και ξέρω τι έχω παίξει. Καλό είναι όσοι παίξουν τα…γνωστά, να έχουν επίγνωση. Τα λέμε ξανά την Τρίτη, με καλό κουπόνι!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras