3154

Billaras

Ντουζίνα με…θηρία!

Θα….γεμίσουμε θηριάκια σήμερα. Φάνηκε από την αρχή το κουπόνι, είναι κλασικό πρόγραμμα γιά ρίσκο ή πάσο. Ε, όταν έχει προκλήσεις, δύσκολο να πας πάσο. Θα είμαι αρκετά λιτός, ο Μάκης από χθες έχει αναλύσει πάρα πολλά ματς. Αυτό που θέλω να καταλάβετε σήμερα όσοι αναμιχθείτε σε ανάλογο παιχνίδι, είναι ένα, αυτό που έγραφα και προχθές: Να ξέρετε που “μπλέκετε”.

Θα παίξω από σήμερα, γιά όλο το διήμερο. Εχω ξεδιαλέξει 12 ματς. Ξέρετε πόσο είναι ο μέσος όρος; Το… 5,53! Μεγαλύτερο δεν γίνεται, όχι στο Betsellers αλλά παντού. Να έχεις μιά ντουζίνα σημεία και να έχεις μέσο όρο το 5.5; Εχω κατασταλάξει, κανένα μα κανένα μικρό, κανένα παρολί. Μόνο μεγάλα. Από 2.87 το μικρότερο, στο 12.00 το μεγαλύτερο. Θα χάσουμε; Θα φάμε και τρίμπαλα; Πιθανότατα.

Δεν θέλω πολλά. Λίγα αρκούν. Είμαι προετοιμασμένος. Κανένα σημείο δεν είναι στα …κουτουρού, έχουν βάση. Γι αυτό λοιπόν, αν θέλετε-εν γνώσει σας- ακολουθείτε… Θα αναφέρω εν τάχει τι έσβησα: Λα Κορούνια, Τορίνο, Γιουνγκ Μπόις, Αλαβες, Κασίμπασα, Μπεσίκτας (στα κιτάπια μου , από προχθές, τρία φαβορί είχα σημειώσει, Γιούβε που έπαιξε, Μπεσίκτας και Αντερλεχτ.

Τρώει φάπα η Αντερλεχτ στο κύπελλο, είδα και Μπεσίκτας χωρίς Κουαρέσμα, σβου κατ' ευθείαν και αυτά). Συνέχισα το σβήσιμο, έσβησα Στιβενέιτζ, Γουίκομ, Χάτερσφιλντ. Ουσιαστικά, παίζω ελάχιστο νησί σήμερα παρότι 2ος γύρος κυπέλλου. Δεν ψήθηκα. Θα…χορτάσουμε εγγλέζους σε 15 μέρες από τώρα, σήμερα-αύριο όμως, ελάχιστα. Και πλέον….

τι έμεινε; Η ντουζίνα που λέγαμε! Γουέστ Χαμ (8.50), Σάντερλαντ (12.00), Ανζέ (6.50), Γκλάντμπαχ (9.00) η τετράδα με τα…κτήνη. Σ.Τζόνστον (3.25), Χέρτα (3.75), Βόλφσμπουργκ (3.80), τα άλλα τρία σημερινά. Σύνολον επτά. Και αύριο; Εϊμπάρ (4.50), Παλέρμο (5.00), Γκινγκάμπ (4.00), Εξετερ (3.20) και Βάσκο ντα Γκάμα (2.87). Να η δωδεκάδα, να και οι αποδόσεις… Πολλοί …ζαλίζονται.

Πολλοί φοβούνται. Λογικό. Αλλά είπαμε: Οταν έχεις μάθει να παίζεις στο όριο, όταν κυνηγάς αξίες, ξέρεις τι ακολουθεί. Μιά νίκη με τέτοιες αποδόσεις, συνήθως δεν είναι νίκη, είναι….γιορτή. Κανονική γιορτή. Δεν γίνεται συχνά, αλλά όταν γίνεται….τρίβεις τα μάτια σου. Δεν ξέρω αν θα συμβεί σήμερα, τόσες έχουμε κάνει φέτος ήδη. Ξέρω όμως ότι δεν θα μετανοιώσω γιά κανένα, ακόμα κι αν φάω έξι τεσσάρες και έξι τριάρες.

Αξία υπάρχει. Οπως έγραψα και στην εφημερίδα, ο μπουκ λέει “Come if you dare”. Ε, έρχομαι. Σιγά μην φοβηθώ. Εσυ να φοβάσαι, μην…σκάσουν πάνω σου τα λάθη σου. Εγώ τι να φοβηθώ; Τρέμω όταν παίζω παρολάκια (λέμε τώρα). Και στα δώδεκα σημεία λοιπόν, υπάρχει αξία. Και υπάρχουν και αναστάλτικοί παράγοντες σαφώς. Η Γουέστ Χαμ χωρίς Παγιέ και Σακό, η Σάντερλαντ…είναι Σάντερλαντ, η Ανζέ βρίσκει τη Λυών στο αντίο του Ζερλάν, η Γκλάντμπαχ…κοντράρει το “τέρας”, στη Σκωτία έχει ρίξει βροχή με το τουλούμι (είχαμε αναβολές εκεί), η Βόλφσμπουργκ έχει μπροστά της μεγάλο ματς γιά το Champions League, η Βάσκο ξέρει ότι μπορεί να μην της φτάνει το διπλό και να απογοητευτεί, η Ειμπάρ έχει καλές σχέσεις με την Σοσιεδάδ και ίσως τα…βρουν στη μοιρασιά.

Ξέρω λοιπόν και τα “αρνητικά” κάθε σημείου. Αλλά η απόδοση τα κρίνει όλα. Τα παραπάνω αρνητικά υπερκαλύπτονται από τα θετικά και την απόδοση. Γιατί στον αντίποδα, ξέρω και τι μπάζο είναι η Λυών, ξέρω πόσο χάλια παίζει η Γιουνάιτεντ (που'χει και ματσάρα μετά στο σεντόνι), ξέρω τις απουσίες της Αρσεναλ (και τον..τελικό στο Φάληρο), ξέρω τι…διπλάρες έχει κάνει η Γουέστ Χαμ, ξέρω που σώθηκε πέρυσι η Σάντερλαντ, ξέρω την φόρμα-δυναμική της Γκλάντμπαχ, ξέρω το αήττητο της Βόλφσμπουργκ, ξέρω πόσο καλή ομάδα είναι η Εϊμπάρ, ξέρω το…φέσι της Αταλάντα στην Παλέρμο (πέρυσι το Μάη 2-3), ξέρω τι ψοφιμι είναι η Μπορντό, ξέρω τι φανέλα έχει η Βάσκο.

Γι αυτό λοιπόν “χτυπάω”. Και ταυτόχρονα, δίνω “κατευθυνση”. Θέλει κάποιος να πάει σε Draw no bet; Σε διπλές επιλογές κάλυψης; Αν πχ από τα τέσσερα “βουνά”, πατήσουν τα τρία στο Χ, εγώ θα είμαι λάθος ή σωστός που τα κόντραρα; Αλίμονο σε αυτόν που θα πάει να παίξει τα ίδια …ανάποδα. Και να κερδίσει τα 1.40 και 1.50, ξέρω τη μοίρα του.

Προδιαγεγραμμένη είναι. Αυτά είναι όλα λοιπόν. Ξαναλέω, παιχνίδι διημέρου. Αύριο δεν θα ανεβάσω στήλη. Πως θα τα “μπλέξω”; Τα τέσσερα…κτήνη, μονά και λίγα στις δυάδες. Ξερά, χωρίς κάλυψη. Τα άλλα τρία σημερινά σε trixie κι όχι patent, να μειώσω στήλες. Τα τρία μεγάλα αυριανά σε patent, και μιά δυάδα “ξερή”με τα δυο… μικρότερα, Βάσκο και Εξετερ! Κλείσαμε.

Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα ξανοιχτώ κιόλας. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 13.180 μονάδες. Ποντάρισμα 5/12: Μονό αποδεκτό: Γουέστ Χαμ 2 (8.50) με 40 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Σάντερλαντ 2 (12.00) με 30 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Γκλάντμπαχ 1 (9.00) με 40 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Ανζέ 2 (6.50) με 50 μονάδες. Ακολούθως, απο 10 μονάδες στις έξι δυάδες, ακόμα 60 δηλαδή, σύνολο 220 μονάδες.

Trixie: Χέρτα 1 (3.75)-Βόλφσμπουργκ 1 (3.80)-Σ.Τζόνστον 2 (3.25) με 45 μονάδες σε κάθε δυάδα και 15 στην τριάδα, όλο μαζί 150 μονάδες. Ποντάρισμα 6/12: Patent: Εϊμπάρ 2 (4.50)-Παλέρμο 2 (5.00)-Γκινγκάμπ 2 (4.00) με 30 μονάδες στις δυάδες, 10 στην τριάδα, σύνολο 100. Και ακολούθως, 65 σε κάθε μονό, σύνολο 295 μονάδες. Δυάδα: Εξετερ 1 -Βάσκο 2 (9.18) με 55 μονάδες Ανοιχτά μπετ: 370 (Σάββατο)+350 (Κυριακή), σύνολο 720 μονάδες.

Νέο υπόλοιπο: 12.460 μονάδες. Δώστε σημασία στα πονταρίσματα. Πρώτον, δεν ξεφεύγω. Στο όριο μου γιά κάθε μέρα. Δεύτερον, κοιτάξτε τι μπορεί να γίνει! Με ένα και μόνο ένα σήμερα, μπορώ να πατσίσω. Με δύο μπορώ να κερδίσω και καλά! Κοιτάξτε τα κυρίως στο σύνολο. Ας πούμε ότι βγαίνει ένα σήμερα κι ένα αύριο. Ας πούμε…. Γουέστ Χαμ και Παλέρμο γιά παράδειγμα.

Αυτομάτως, 340+325 μονάδες επιστροφή. Δηλάδη θα παίξω δώδεκα σημεία…θηρία, θα τραβήξω το σκοινί με τον μπουκ….όσο πάει και θα έχω χάσει 55 μοναδούλες με…δύο στα δώδεκα! Αναρωτηθείτε, θα είναι ήττα ή νίκη; Καθήστε και σκεφτείτε το. Γιατί έχει σημασία τρομακτική όχι μόνο τι παίζεις, αλλά και πως το ποντάρεις. Ξαναλέω, αν ακολουθήσετε, α)να ξέρετε την δυσκολία β) μην μετανοιώσετε ποτέ.

Κάντε αν θέλετε κάπου κάλυψη, κάντε άλλη χημεία, εγώ έτσι θα πάω. Εχω μάθει τον μπουκ να τον τρομάζω εγώ, όχι να με τρομάζει αυτός. Κι αν χάσω; Χα! Με αυτά που του'χω πάρει (και δεν είναι λίγα) παίζω. Και θα τον ξαναπιάσω, το ξέρω και..το ξέρει. Ραντεβού την Τρίτη με νέα στήλη, πολλές ευχές σήμερα σε όποιον φίλο Σάββα γιορτάζει, πολλές και αύριο στου Νικολάκηδες!  

Παλαιότερα άρθρα του Billaras