2417

Billaras

Ξανά σε δύο ντέρμπι…

Δεν νομίζω ότι έχω να πω πολλά για χθες. Περισσότερο από όλα με τσάντισε η στάση της Ιντερ. Μέσα στην ανάλυση χθες έγραφα “ελπίζω -όπως σε όλα τα ντέρμπι- να μην πάει κλειστά ο Σπαλέτι γιά το Χ. Να το παίξει στα ίσα. Αυτό θέλω. Και τότε θα δούμε”. Ε, δεν το έπαιξε. Πήγε για την ισοπαλία και την πήρε. Βέβαια, υπάρχει μιά περίπτωση πέναλτι, αλλά οκ, αυτά είναι μέσα στο ματς, συνολικά η Ιντερ δεν άξιζε διπλού γιατί…δεν κυνήγησε διπλό.

Κι αυτό με τσάντισε. Η Θέλτα αδίκησε ξανά τον εαυτό της, μιά χαρά έπαιξε αλλά τίποτα δεν πήρε. Και στο εγγλέζικο ματς κορυφής δίκαιη μοιρασιά κι εδώ. Στα δυο δηλαδή ματς κορυφής ορθώς κόντραρα τους άσους, οι αποδόσεις έλεγαν ψέματα. Αλλά καρφώθηκαν στην ισοπαλία. Α, να μην ξεχάσω, είχαμε και την …καθιερωμένη αποβολή (γέλια). Αρχίζω να νοσταλγώ…κακά γκολ στο 90'! Φέτος τέτοια ατυχία δεν υπάρχει, αλλά έχουμε ….

κόκκινες. Τι μάστιγα κι αυτή; Πάνω από 10 κόκκινες στα τελευταία 20 παιχνίδια μου, τρομερό νούμερο. Που σημαίνει ότι ένα στα τέσσσερα χθεσινά μου δεν…παίχθηκε ποτέ. Κόκκινη στο 12', γκολ στο 25', αντίο ζωή, το ξεγράφεις… Με την ελπίδα να μην “φάω” έστω άλλη κόκκινη πάω στο σήμερα. Προϊδέασα και χθες. Πάλι με ματς κορυφης μπλέκω.

Γιουνάιτεντ και PSV. Και ένα τρίτο, ελβετικό, τη Λωζάννη. Τίποτα άλλο. ΜΑΝ.ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ-ΜΑΝ.ΣΙΤΙ 1 (3.40): Η Σίτι έκανε μετά απο 29 ματς την πρώτη ήττα της (βρήκε, όταν την έπαιξα στο Χ….). Αλλά αυτό είναι δευτερεύον. Γιατί έπαιξε με άφθονους αναπληρωματικούς. Πρωτεύον είναι ότι η φόρμα της δεν είναι ίδια όπως πριν ένα μήνα. Και δεν είναι η μόνη.

Με μικρές αποκλίσεις δείτε πχ την Παρί. Δείτε την Νάπολι. Καμιά ομάδα στον κόσμο δεν πάει “αέρας” πάνω από τρίμηνο, άντε τετράμηνο. Ειδικά στην Αγγλία, ο κάθε προπονητής ξέρει τι έρχεται στις γιορτές, κοιτάει το πρόγραμμα και τα φέρνει έτσι ώστε η κοιλιά να γίνει πριν από αυτές. Η Σίτι είναι μακράν η καλύτερη φέτος, δεν χωράει αμφιβολία.

Αλλά τέσσερα-πέντε ματς πισοπατάει. Οριακές νίκες με ομάδες που “κανονικά” θα τους έβαζε τάληρα. Αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που χώνομαι στο ντέρμπι. Ο δεύτερος είναι η απόδοση. Στο 3.40 η Γιουνάιτεντ εντός; Το είχα για 2.80-2.90. Αουτσάιντερ δηλαδή, οκ, αλλά όχι τόσο. Ο Μουρίνιο ξέρει πως θα το πάει. Αν κλείσει τα φτερά της Σίτι (Στέρλινγκ-Σανέ) θα βρει τις 2-3 φάσεις.

Ο Ντε Χέα πίσω εγγύηση, θέλω τις λεπτομέρεις υπέρ μου βέβαια. Κάτι ακόμα: Ο καιρός είναι άθλιος, χιόνι, ακόμα και αναβολή συζητήθηκε (όχι γιά το τερρέν, αλλά γιά λόγους ασφαλείας), ως τη στιγμή που γράφω δεν είχε ανακοινωθεί τίποτα. Αν παίξουνε με χιόνι (πιθανότατο, τσέκαρα καιρό και δινει -5 με -1 την ώρα του αγώνα με χιονόπτωση) υπέρ της Γιουνάιτεντ θα είναι.

ΑΓΙΑΞ-PSV 2 (4.33): Μην λέω τα ίδια και τα ίδια. Δεν γινεται η πρωτοπόρος, πιό ξεκούραστη, με 10 σερί νίκες (καλύτερο ξεκίνημα από το 1987), να είναι στο 4+ σε ντέρμπι. Ο Αγιαξ είναι αφελής, αμα τρως τρία από την Τβέντε ενώ κερδίζει 0-2 και 2-3, έχεις κενα πίσω και αυτά “φωνάζουν”. Καθαρή αξία σε διπλό που δεν θα έπρεπε να είναι πάνω από 3.30 ταβάνι.

ΛΟΥΓΚΑΝΟ-ΛΩΖΑΝΗ 2 (5.50): Εκ πρώτης οψεως το ματς δεν “φωνάζει” γιά στοίχημα. Αλλά δεν ξεχνάω. Πέρυσι το Μάιο, τέλη του μήνα, 28/5, ημουν στο Πηλιο. Το ταξίδι …βγήκε κούτρα από το διπλό της Λουγκάνο τότε, με ανατροπή παρακαλώ ημ/τελικό και η Λουγκάνο με αυτό το διπλό βγήκε Ευρώπη. Επαιζε…ως προχθές, με κάμποσους βασικούς μάλιστα, στο Βουκουρέστι.

Σε ματς “ψιλοχύμα” δεν αποκλείω σήμερα την ανταπόδοση. Και σε αυτη την απόδοση το ρισκάρω. Τίποτα άλλο, τα λέμε στο chat, η δυσκολία (και) σήμερα δεδομένη, αλλά ρε γαμωτο, καημό το χω, ας με ευνοήσει και λίγο. Λίγη ρέντα, οι λεπτομέρειες να είναι υπέρ μου! Νέα στήλη την Τρίτη. ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: -13 μονάδες. Ποντάρισμα 10/12: Μαν.Γιουνάιτεντ-Μαν.

Σίτι 1 (3.40), 2 μονάδες. Αγιαξ-PSV 2 (4.33), 1 μονάδα. Λουγκάνο-Λωζάνη 2 (5.50), 1 μονάδα. Νέο υπόλοιπο:- 17 μονάδες.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras