3622

Billaras

Ξεκίνησε η…δίψα!

Σήμερα είναι η πρώτη μέρα -ή αν προτιμάτε το πρώτο κουπόνι- μετά από τις 13 Ιουλίου (τον τελικό Μουντιάλ) που μου…έκανε κλικ. Να δω μπάλα και να παίξω στοίχημα. Τελικά, τόσο χρειάζεται ο…οργανισμός μου γιά να αποτοξινωθεί και να ξαναδιψάσει (γέλια). Μετά από ενάμισι μήνα σηκώθηκα σήμερα και έπιασα να μελετάω. Οκ, η προσαρμογή έχει αγγίξει το 100%, μιά εβδομάδα ήδη στο γραφείο, δεκάδες ματς είδα, μπήκα στο κλίμα.

Αλλά δεν θα αλλάξω ότι έχω αποφασίσει, λίγες μέρες υπομονή ακόμα. Οτι “δίψασα” (ενώ πχ μετά το Μουντιάλ δεν ήθελα να βλέπω κουπόνι και μπάλα) λέει κάτι. Βασικά, το κλικ μου το έκανε το Λιγκ Καπ. Αμα έχει εγγλεζάκια μεσοβδόμαδα και ειδικά μεγάλες Vs μικρών, κάτι παθαίνω. Θα ήθελα το διήμερο να είμαι στο νησί. Να δω απόψε στο Λονδίνο το ντέρμπι Μπρέντφορντ-Φούλαμ, να πάω και σε καμιά παμπ πριν το ματς, εκεί στην αγαπημένη μου περιοχή του Λονδίνου (γιά να ξέρετε, το τετράγωνω ΚΠΡ-Φούλαμ-Τσέλσι-Μπρέντφορντ είναι δυτικά, ένα τσιγάρο δρόμος η μιά από την άλλη), να πάρω αύριο το τραινάκι και να πάω ως το Γιορκσάιρ να δω το άλλο ντέρμπι Μπράντφορντ-Λιντς στο “Βάλεϊ Παρέιντ”, αυτό είναι κολασμένο, με έχθρα (έστω και μονόπατα, γιατί οι της Λιντς…μεγαλοπιάνωνται και τις θεωρούν παρακατιανές Μπράντφορντ και Χάτερσφιλντ, την…Γιουνάιτεντ θεωρούν αντίπαλο, αλλά οι της Μπράντφορντ δεν ξεχνάνε τι είχε γίνει πριν χρόνια που τους είχαν προσβάλει τη μνήμη των αδικοχαμένων στην πυρκαγιά του 1985 καίγοντας ένα φορτηγάκι).

Ωραία ματσάκια λοιπόν, ωραία μπαλίτσα, εγγλέζικη αμιγώς. Και στο ΜΚ Ντονς-Μάντσεστερ θα έχει “πλάκα”, αφού η Γιουνάιτεντ έμεινε εκτός 6αδας παίζει από τον 2ο γύρο και την τελευταία φορά που το έκανε πριν….πολλά χρόνια την είχε αποκλείσει η Γιόρκ! Οσο γιά τα ευρωπαϊκά; Σαν να μην υπάρχουν. Απαξιώ παντελώς. Απλά θα δω κατιτίς στην τηλεόραση, πχ το Μπιλμπάο-Νάπολι.

Σήμερα, μιλώντας στοιχηματικά, σκέφτηκα πολύ τις Μίλγουολ, Ρόδεραμ και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Αυτές τις τρείς. Ειδικά την τελευταία, που την…έχει άχτι την Γουέστ Χαμ από τότε που έπεσε η δεύτερη με τον Γουόρνοκ πάγκο. Τελικά, θα τις αφήσω όλες. Στην πρώτη δεν μου κάνει η απόδοση (ήθελα παραπάνω την Μίλγουολ), στην δεύτερη βλέπω την Ρόδεραμ να το αντιμετωπίζει χαλαρά και όχι…αγριεμένα όπως θα ήθελα, στην τρίτη απλά φοβήθηκα κάμποσο την Γουέστ Χαμ που ήταν καλή προχθές.

Κι έτσι…δεν θα έπαιζα που δεν θα έπαιζα, έκανα πίσω. Αυριο όμως, την λέω την…αμαρτία μου, θα παίξω δύο μονά. Λέιτον και Πόρτσμουθ. Η Λέιτον του…λατρεμένου Σλέιντ έχει δυνατότητες (και χρήμα πλέον), ξέρει ότι μπορεί να αντέξει την πίεση της Βίλα (που είναι έτσι κι αλλιώς άσφαιρη και κάνει φάσει πολύ δύσκολα), το 6.50 με καλύπτει.

Στην άλλη, πείστηκα από όσα είδα προχθές. Τον Χιούζ δεν τον πήγαινα ποτέ, κακός προπονητής. Μέσα σε λίγο καιρό, την ομάδα-σκύλα του Πούλις την μετατρέπει σε ομάδα…χαμηλών λιπαρών. Κρκιτς και Αρναούτοβιτς και πράσινα άλογα. Γιά γυμναστικές επιδείξεις καλοί είναι. Πολύ soft ομάδα γίνεται ολοένα και περισσότερο η Στόουκ. Και η Πόρτσμουθ και φανέλα έχει και φόρμα έχει (σερί νικών και αήττητος αυτός ο προπονητής), στο 6.

50 κι εδώ το draw no bet, με καλύπτει. Οπότε, έχουμε και λέμε: Σήμερα τίποτα, Πέμπτη τίποτα, αύριο θα ρίξω δύο μονά αποδεκτά, τα…πρώτα μπετ μου γιά φέτος. Το ένα ..στα ίσα (Λέιτον στο 6.50), το άλλο με draw no bet (Πόρτσμουθ στο 6.50). Δεν τα βάζω σε κάβα, αυτή θα “ανοίξει” το Σάββατο. Καλό βόλι, να παίξετε με ανάλογη χαλαρότητα και…τρελίτσα, μην βιάζεστε! Και απόψε θα τα πούμε και στο chat περί ανέμων, υδάτων και στοιχήματος! Νέα στήλη το Σάββατο που ξεκινάει γιά μένα η σαιζόν…   Υ.

Γ: Η φωτό είναι από ρεστοράν που άνοιξε πρόσφατα στην περιοχή του Λέιτον, με υγειινή διατροφή γιά μαθητές και αθλητές από έναν “δικό μας”, τον Στιβ Μαύρου και ο Ράσελ Σλέιντ με τον αρχηγό και αμυντικό της ομάδας Νέιθαν Κλάρκ δεν έχασαν την ευκαιρία να το επισκεφτούν. Νομίζω… προφανής ο λόγος πέρα από το καλό φαγητό. Αντε, κερδίστε την Βίλα και κάντε εκεί ένα επινίκειο τραπέζωμα (γέλια).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras