2590

Billaras

Ξεκαθαρίζει το τοπίο!

Καλημέρα σε όλους! Όσο εισχωρούμε στην καρδιά του καλοκαιριού, διανύουμε ολοένα και περισσότερη αγωνιστική «ξηρασία» όσον αφορά την «στρογγυλή θεά». Αυτό όμως δεν ισχύει για το Roland Garros, που καθημερινά εξακολουθεί να μας πλημμυρίζει με συγκλονιστικές αναμετρήσεις, χαρίζοντάς μας μοναδικές στιγμές. Φτάσαμε αισίως στην πρώτη κρίσιμη καμπή του τουρνουά, στην προημιτελική φάση.

Εδώ, όπου τα λάθη δεν συγχωρούνται και που η παραμικρή λεπτομέρεια, όχι μόνο θα κάνει την διαφορά αλλά θα χαρίσει το δικαίωμα να γίνει χειροπιαστό το όνειρο της υπέρβασης, για την συμμετοχή στον μεγάλο τελικό. Εκεί είναι τα «λεφτά», η ανταμοιβή και η δόξα, εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα για όλους και για όλες… Σήμερα Τρίτη αλλά και αύριο Τετάρτη, άνδρες και γυναίκες θα λύσουν τις διαφορές τους στην φάση των «8».

Είναι λοιπόν πλέον θέμα…ωρών, να ξεκαθαρίσει το τοπίο, να ξεδιαλύνει η «ομίχλη». Τώρα είναι η στιγμή για να «διορθωθούν» τα όποια παράλογα, και τα φαβορί να πράξουν αυτό που μπορούν και που ξέρουν, ώστε να μην χαθεί άδοξα η υλοποίηση του μεγάλου στόχου. Εάν θα έχουμε εκπλήξεων…συνέχεια, θα είναι “καλοδεχούμενη” για όλους όσους παρακολουθούν την εξέλιξη του Γαλλικού Όπεν, αλλά και για το ίδιο το τένις συνολικά.

Στους άνδρες, λίγο πολύ τα περιμέναμε. Ναδάλ, Μάρεϊ, Τζόκοβιτς, συνεχίζουν χωρίς απώλεια, αποφεύγοντας εύκολα ή δύσκολα τα όποια εμπόδια παρουσιάστηκαν στον δρόμο τους. Χθες, ο Σκωτζέζος Άντι Μάρεϊ δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στον υποσχόμενο Ρώσο Κατσάνοφ, που είχε κάποια καλά διαστήματα στο παιχνίδι του. Ο Σκωτζέζος όμως όπου χρειάστηκε, ανέβασε επίπεδο… Ο Ισπανός Βερντάσκο, παρά το γεγονός ότι ήταν «σαρωτικός» στο πρώτο σετ κόντρα στον Ιάπωνα Νισικόρι (6-0!), μετά έχασε και τα τρία επόμενα σετ και αποχαιρέτησε σε αυτό το σημείο το Παρίσι.

Πρόκριση και για τον Κροάτη Τσίλιτς που συνεχίζει χωρίς κόπο, μιας και αποσύρθηκε ο Άντερσον στα μέσα του δεύτερου σετ, λόγω τραυματισμού, ενώ ο Βαβρίνκα θυμήθηκε τον καλό του εαυτό κόντρα στον Γάλλο Μονφίλς και με 3-0 σετ, θα βρίσκεται και πάλι στα προημιτελικά ενός Γκραν Σλαμ. Στις γυναίκες, στον γαλλικό «εμφύλιο», η Γκαρσία πέρασε άνετα το εμπόδιο της Κορνέ που έδειξε για ακόμη μια φορά πως ψυχολογικά όταν κάτι δεν της πάει έχει… θέμα και βραχυκυκλώνει εντελώς.

«Χαμόγελα» και για την Τσέχα Πλίσκοβα, που το «γύρισε»…Έστω και αν έδειξε ανόρεκτη, κατάφερε να μην πέσει «θύμα» έκπληξης κόντρα στην Σέπεντε Ρόϊγκ. Άφησα τα καλύτερα για το τέλος. Η Ουκρανή Σβιτολίνα, γύρισε από την… «κόλαση στον παράδεισο», μιας και βρέθηκε στο τελικό σετ πίσω με 5-2, από την Μάρτιτς.

Όχι δεν της το είχα της αθλήτριας από την Κροατία, να βάλει τόσο δύσκολα στην Σβιτολίνα. Τα κατάφερε η Ουκρανή, έστω κι αν καρδιοχτύπησε… Και τώρα, θα είναι ψυχολογικά πιο δυνατή, για τον μεγάλο στόχο…Η Ρουμάνα Χάλεπ και Νο1 φαβορί για την κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός αυτήν την στιγμή, έκανε «πάρτι» απέναντι στην Ισπανίδα Ναβάρο.

Η αλήθεια είναι πως με «τρόμαξε» η Ρουμάνα. Συνεπής, ταχύτατη, συγκεντρωμένη και με ελάχιστα αβίαστα λάθη. Δίκαια το πρώτο φαβορί, αφού δούλεψε πολύ από τον Γενάρη μέχρι σήμερα. Της έκανε καλό ο αποκλεισμός στο Αυστραλιανό Όπεν, γύρισε δυνατή, κυρίως πνευματικά… Στην προημιτελική φάση το πάνελ συμπληρώθηκε με πολύ ενδιαφέρουσα ματς.

Σήμερα, ο εκπληκτικός Ισπανός Καρένο Μπούστα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του Ράφαελ Ναδάλ και δυστυχώς τα πράγματα θα είναι δύσκολα για εκείνον, μιας και ο «Ράφα» μοιάζει ασυγκράτητος… Νωρίτερα, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον αφού ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα «μονομαχήσει» με τον πολύ φορμαρισμένο Αυστριακό Τίμ.

Αύριο Τετάρτη ολοκληρώνεται το μενού των ανδρών με τα ματς του Νισικόρι κόντρα στον Μάρεϊ και του Βαβρίνκα κόντρα στον Τσίλιτς. Στις γυναίκες, η εκπληκτική ομολογουμένως Λετονή Οσταπένκο θα συγκρουστεί απόψε με την Δανή Βοζνιάκι, ενώ το σημερινό πρόγραμμα θα κλείσει το ματς την Γαλλίδας Μλαντένοβιτς κόντρα στην Ελβετίδα Μπασίντσκι.

Τέλος, αύριο τον «χορό» των προημιτελικών θα κλείσει το ματς της Γκαρσία με την Πλίσκοβα και το τεράστιο ματς της Σβιτολίνα με την Χάλεπ. Εδώ μάλιστα! Κανονικός χαμός…Θα μπορούσε άνετα να ήταν αυτό το ζευγάρι του τελικού, εάν δεν το έφερνε η κλήρωση του ταμπλό να συναντηθούν τώρα. Τα έλεγα και πριν. Όποια περάσει, στην ουσία «αγκαλιάζει» το τρόπαιο.

Κακά τα ψέματα, εκεί λογικά θα κριθεί, δεν είναι πλέον μυστικό… Η χθεσινή ημέρα στοιχηματικά ήταν το αντίθετο…της Κυριακής. Τίποτα δεν πήγε καλά, πέραν της αναμέτρησης του Άντερσον με τον Τσίλιτς, όπου δεν ολοκληρώθηκε λόγω αποχώρησης του Νοτιοαφρικανού λόγω τραυματισμού, άρα είναι σαν να μην έγινε ποτέ. Στα φρέσκα τώρα, σκέψη έκανα στον Τίμ απέναντι στον Τζόκοβιτς, όταν όμως είδα το 2,60 το «έσβησα».

Οκ, ο «Νόλε» δεν είναι καλά, αλλά όχι κι έτσι. Το περίμενα τουλάχιστον 3,50 -4,00 για να κάνω κουβέντα…Αντίθετα, θα πάω ελαφρώς στο 3,10 του Τσίλιτς απέναντι στον Βαβρίνκα. Χθες τον κόντραρα τον Τσίλιτς, σήμερα η «αξία» με φέρνει δίπλα του. Ο Ελβετός ανεβάζει μεν στροφές, αλλά η συνέπεια του Κροάτη με κάνει να το βάλω στο…καλάθι, όπως και το όβερ μιας και θεωρώ πως θα τραβήξει πολύ το ματς σε διάρκεια.

Στις γυναίκες, για σήμερα οι τιμές δεν μου «λένε» κάτι, πέραν του δίκαιου όβερ στο ματς της Μλαντένοβιτς με την Μπασίντσκι. Εκτιμώ, πως οι δυο τους θα μείνουν αρκετά στο γήπεδο. Πάω στα ματς της Τετάρτης. Σβιτολίνα – Χάλεπ και δεν μπορώ να μην τιμήσω το… «πουλέν» μου. Πριν μέρες την κέρδισε η Σβιτολίνα την Ρουμάνα στο τουρνουά της Ρώμης και το 3,20 είναι μια χαρά.

Δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά τους, έστω και αν η Χάλεπ παρουσιάζεται πάρα πολύ σοβαρή. Λίγο κοίταξα το ματς της Πλίσκοβα με την Γκαρσία. Η Γαλλίδα πήρε ώθηση από το κοινό της και ενώ παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα, τώρα έχει την μεγάλη ευκαιρία. Η Πλίσκοβα εξαιρετική σέρβερ, όμως μου έδειξε λίγο κουρασμένη και σαν να μην βγάζει πολλή ενέργεια.

Η «γλώσσα» του σώματος, δεν δείχνει καλά πράγματα για την Τσέχα. Αρκετά λάθη με την Σέπεντε Ρόϊγκ κάνοντας… ντέρμπι ένα φαινομενικά εύκολο ματς. Παρόλα αυτά, το 2,50,δεν αποτελεί ευκαιρία για την Γκαρσία, που εκτός των άλλων, δεν αποτελεί και την πιο αξιόπιστη τενίστρια στον κόσμο. * ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ (Μακροχρόνια, μέχρι τις 11.

06.17): Ράφαελ Ναδάλ: Νικητής Ρολάν Γκαρός (2,00), με 2.000 μονάδες Ελίνα Σβιτολίνα: Νικήτρια Ρολάν Γκαρός (9,00), με 200 μονάδες *(Τα αναφέρω ξανά, γιατί συνεχίζουν. Πλέον προσφέρονται σε μικρότερες αποδόσεις) ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ : Βαβρίνκα – Τσίλιτς: 2 (3,10), με 120 μονάδες Σβιτολίνα – Χάλεπ: 1 (3,20), με 120 μονάδες ΔΥΑΔΑ: Βαβρίνκα – Τσίλιτς: over +38.5 games (1,85) Μλαντένοβιτς –Μπαζίντσκι: over +21,5 games (1,85) Απόδοση δυάδας (3,42), με 150 μονάδες Αρχική Κάβα: 10.

000 μονάδες Τελευταίο υπόλοιπο: 4.263 μονάδες Ποντάρισμα 26/05 + 01/06 + 06/06 – Ανοικτά bet: 2.590 μονάδες Νέο υπόλοιπο: 3.873 μονάδες Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Πέμπτη, όπου θα έχουμε πλήρη εικόνα και γνωστά τα ζευγάρια των ημιτελικών!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras