2923

Billaras

Ξεκούραση και λίφτινγκ!

Όχι, δεν έφυγα διακοπές. Εξάλλου έλειπα ήδη κάποιες μέρες και το ξέρετε. Και θα ξαναφύγω σε δύο εβδομάδες από σήμερα. Απλά άφησα λίγο να «κατακαθίσει η σκόνη» του EURO για να γράψω. Ο Μάκης έβαλε χθες μια… γερή δόση Αγγλίας, υπάρχει ένα μικρό σίριαλ στο νησί σχετικά με την διαδοχή του Χότζον, ο αγαπημένος μου «Μπιγκ Σαμ» Αλαρντάις μιλάει με την Ομοσπονδία, αλλά οκ, δεν είναι του παρόντος.

Ας μείνουμε λοιπόν στο EURO. Δεν έχω να πω κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που έγραψα και δημοσιεύτηκε χθες στην KINGBET. Ας τα κάνω ένα copy-paste λοιπόν, σε ότι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι του τουρνουά και το γενικό στοιχηματικό: «Γιά αρχή είναι ο τελικός: Η Πορτογαλία πρωταθλήτρια Ευρώπης, άξια πέραν πάσης αμφιβολίας. Καμιά σημασία δεν έχει αν η Γαλλία ήταν καλύτερη.

Έχασε πολλές ευκαιρίες (θυμίζω δύο τεράστιες φάσεις-κεφαλιές του Γκριεζμάν, τετ α τετ Ζιρού, μακρινό σουτ Σισοκό και τέλος το δοκάρι του Ζινιάκ, την ώρα που η Πορτογαλία έκανε το πρώτο on target στο 80'). Αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Ο τροπαιούχος φτάνει εκεί μετά από επτά ματς, όχι ένα. Η Πορτογαλία λοιπόν είχε πλάνο, είχε τακτική, είχε παίκτες απόλυτα αφοσιωμένους σε αυτό, ακόμα και τους αστέρες της.

Και ο σταρ Ρονάλντο και ο ατίθασος Κουαρέσμα (όταν έμπαινε) έκαναν ακριβώς ότι ζήταγε ο Φερνάντο Σάντος. Και βέβαια, είχε προπονητή. Ο Σάντος μετά το ματς με την Ουγγαρία διόρθωσε την “ανορθογραφία του” (με Βιερίνια μπακ και αρκετά επιθετική τακτική, ασχέτως των σκορ), έκανε συμπαγή την άμυνα (αλλάζοντας και σχήμα και πρόσωπα, τα 3/4 των μετόπισθεν) και αυτό ήταν.

Στον τελικό έκανε ακριβώς ότι στον ημιτελικό. Στον ημιτελικό ότι ακριβώς στον προημιτελικό. Πειθαρχία, τακτική, σύστημα, προσήλωση στο πλάνο. Και άριστη διαχείριση των αγώνων (η αλλαγή του Εντερ στο 79' άλλαξε τα δεδομένα στον τελικό). Μπορεί σε πολλούς να μην άρεσε, να μιλάνε γιά ομάδα που πέρασε στα νοκ άουτ χωρίς νίκη, γιά ομάδα με μια “καθαρή” νίκη στα 90'.

αλλά… δεν θα απολογηθεί η Πορτογαλία για το (νέο) σύστημα διεξαγωγής. Ούτε που πήγε σε “βατό” γκρουπ, ούτε που πέρασε ως τρίτη, ούτε που κέρδισε σε παρατάσεις και πέναλτι. Οι κανονισμοί ήταν ίδιοι για όλους. Να απολογηθεί δηλαδή η Ελλάδα για το “ασημένιο γκολ” του 2004 με το οποίο κερδίσαμε την Τσεχία και που μετά καταργήθηκε; Και βέβαια, καταρρίπτεται και το επιχείρημα “ρέντας”.

Όταν παίζεις τελικό χωρίς τον κορυφαίο Ευρωπαίο ποδοσφαιριστή γιά 65+30' λεπτά, για ποιά ρέντα μιλάμε; Η Γαλλία βρήκε τη Γερμανία χωρίς Χούμελς-Κεντίρα-Γκόμεζ και χτύπησε και ο Μπόατενγκ. Και βρήκε στον τελικό την Πορτογαλία χωρίς Ρονάλντο (σ.σ βαρέθηκα να διαβάζω χαζομάρες περί βρώμικου χτυπήματος Παγιέ, σε μιά φάση που θα γίνει 100 φορές σε κάθε ματς και χωρίς πρόθεση).

Μήπως ο Ντεσάμπ ήταν ο τυχερός κι όχι ο Σάντος; Ο οποίος Σάντος μας… θυμήθηκε ξανά, μας ευχαρίστησε στα ελληνικά και μετά άρχισαν οι κωλοτούμπες της ΕΠΟ. Λίγη τσίπα παιδιά, ντροπή είναι, δεν έχουν όλοι μνήμη χρυσόψαρου! All and all, δικαιότατα η Πορτογαλία στην κορυφή και βαθιά υπόκλιση. Ο “τελικός της πεταλούδας” τους ανήκει (σ.

σ γκάφα των διοργανωτών οι χιλιάδες πεταλούδες που κατέκλυσαν το στάδιο, ξέχασαν τα φώτα ανοιχτά το προηγούμενο βράδυ με κλειστή την οροφή. Την άνοιξαν πριν το ματς και είχε μαζευτεί….σμήνος από πεταλούδες της νύχτας). Πάμε συνολικά στο EURO, πάντα επί του αγωνιστικού. Μέτριο θέαμα. Ως κακό. Καθε τετραετία και χειρότερα. Τα 108 γκολ σε 51 ματς (μ.

ο. 2.12 ανα παιχνίδι και ανά 44 λεπτά έμπαινε ένα) είναι και λίγα και πλασματικά. Αν δεν υπήρχε το 3-3 της Πορτογαλίας και το 5-2 της Γαλλίας, θα μιλάγαμε γιά EURO με γκολ λιγότερα από 2 ανα παιχνίδι και με τα…μισά ημίχρονα της διοργάνωσης χαμένα! Τα under ήταν ακριβώς διπλάσια από τα over (34 με 17). Είδαμε πολλές κακές ομάδες και κακούς προπονητές.

Νομίζω το “χρυσό βατόμουρο” το παίρνει η Ρωσία, τραγική. Σε όλα. Από τον Σλούτσκι ως τον τελευταίο παίκτη. Ούτε πλάνο, ούτε ταλέντο, ούτε όρεξη, ούτε τίποτα. Και πάντα σε σχέση με τις προσδοκίες φυσικά (μην ξεχνάμε, έχει Μουντιάλ να διοργανώσει σε δύο χρόνια). Ακολουθεί νομίζω το Βέλγιο, αλλά αυτό κυρίως ελέω κάκιστου προπονητή, του Βίλμοτς.

Αν δείτε τα νούμερα, οι Βέλγοι είναι πολύ ψηλά σε όλες τις κατηγορίες. Και σουτ και τελικές και on target και ασσίστ. Αλλά είχαν έναν άνθρωπο που τα έκανε μαντάρα. Σαλάτα κανονική. Από εκεί και πέρα; Οι ομάδες…φρου φρου κι αρώματα (πολύ κλο κλο κι αυγό τίποτα), ήταν η Ελβετία, η Αυστρία, η Τσεχία, η Τουρκία. Ο προπονητής που πλήρωσε την υπεροψία του (και γενικά ως ομάδα), μακράν ο Ντελ Μπόσκε της Ισπανίας.

Ουδεμία προσαρμογή στην αντίπαλο, ειδικά με την Ιταλία έχασε την ταυτότητά του από τον Κόντε, ενώ και με τους κροάτες επίσης ήταν αλαζονική η συμπεριφορά όλων. Ο προπονητής που… δεν ήξερε τι να κάνει; Μα φυσικά ο Χότζον. Αν προσέξατε, την Αγγλία δεν την έβαλα στις απογοητεύσεις, γιατί πολύ απλά…. δεν είναι έκπληξη ο αποκλεισμός της.

Κάθε διοργάνωση θα “βρει τρόπο” να τα κάνει ρόιδο. Ξανά ο περίγελος, ξανά σκυμμένα κεφάλια. Δεν είδαμε νέα μεγάλα ταλέντα πλην ίσως του πορτογάλου Ρενάτο Σάντσες. Η κλάση έχει πάει περίπατο δυστυχώς… Και τέλος, στα μεγάλα αρνητικά, η ραγδαία αύξηση (και εμφάνιση) των χούλιγκαν-φασισταριών. Δεν μιλάμε μόνο γιά τους ρώσους που πήγαν οργανωμένοι γιά ξύλο ή τους “σταθερους” σουρωμένους άγγλους.

Και η Ουγγαρία “κατέβασε” στρατιά εθνικιστών και η Κροατία. Εδώ την παρτίδα έσωσαν Ιρλανδοί και Ισλανδοί, λειτούργησαν ως αντίβαρο ωραίων εικόνων… Στα θετικά της διοργάνωσης; Η αύξηση των ομάδων μας έφερε-σύστησε νέες δυνάμεις. Που το πάλεψαν λίγο ή πολύ. Η Ουαλία φυσικά με τον (τεράστιο Μπέιλ). Η Ισλανδία φυσικά, ορισμός της ομάδας, έμοιαζε με την τακτική της Πορτογαλίας η προσέγγισή της και είδατε τι κατάφερε.

Επίσης στα θετικά, τα πολλά late goals. Αυτά “έσωσαν την παρτίδα” του θεάματος. Και μάπα ματς να βλέπαμε, αν έμπαινε ένα γκολ στο τέλος, το θυμόμασταν. Συνολικά 28 τέρματα μετά το 75΄, ακόμα δύο στις παράτάσεις, σύνολο 30 στα 108. Και τέλος στα θετικά, κέρδισαν τις εντυπώσεις Σάντος-Κόντε-Λάγκερμπαγκ-Κόλεμαν από πάγκους. Πάμε και στο τρίτο κομμάτι.

Γενικά μιλώντας, εκτιμώ ότι ήταν ένα κερδοφόρο EURO. Γιά άλλους λίγο, γιά άλλους πολύ. Οι μπουκ έκαναν λάθη και τα πλήρωσαν. Απεδείχθη ότι δεν είναι… παντογνώστες (αν ήταν, δεν θα παίζαμε). Γυρίστε λίγο πίσω, θα θυμηθείτε ότι πρώτο φαβορί πχ στους σκόρερς ήταν ο Μίλερ! Που ήταν απογοητευτικός και δεν ήταν ποτέ φορ. Πρώτο φαβορί είχαν τη Γερμανία και τρίτο την Ισπανία.

Η …μεσαία Γαλλία απλά έφτασε ως τον τελικό. Και έκαναν και πολλά λάθη σε ματς. Γιά θυμηθείτε Αυστρία-Ουγγαρία τον άσο (ταβάνι 1.60), Πορτογαλία-Ισλανδία (ταβάνι 1.45 το φαβορί), Ρωσία-Σλοβακία (στο 2.10 ο άσος), Ουκρανία-Β. Ιρλανδία (1.45 ο άσος), Γερμανία-Πολωνία (1.50 ο άσος), Ελβετία-Γαλλία (1.80 περίπου το διπλό), Ισλανδία-Αυστρία (1.90 περίπου το διπλό), Ουγγαρία-Πορτογαλία (στο 1.

25 το διπλό), Ιταλία-Ισπανία (στο 2.00 το διπλό), Πολωνία-Πορτογαλία (στο 1.70 το διπλό), Ουαλία-Βέλγιο (στο 1.60 το διπλό). Ηταν πολλά. Και γιά όσους παίζουνε φαβορί ήταν η καταστροφή τους. Ευτυχώς ο κόσμος και έχει ξυπνήσει (ως ένα βαθμό) στοιχηματικά και …έβλεπε τα ματς. Και κατάλαβε ότι άλλα ίσχυαν από αυτά που λέγανε οι αποδόσεις. Και κέρδισε.

Πήγε κόντρα στους μπουκ και κέρδισε. Νομίζω ότι θα το θυμούνται πολλοί με χαμόγελο». Αυτά έγραψα στην εφημερίδα. Μένει μόνο το προσωπικό στοιχηματικό κομμάτι, αυτό του Betsellers. Ε, νομίζω δεν χρειάζεται να γράψω πολλά. Παρότι με αδίκησε λίγο (πολύ δηλαδή, να τα λέμε σωστά) στα δύο τελευταία μου μπετ, μόνο… κακία δεν κρατάω (γέλια).

Στο Γαλλία-Γερμανία θυμίζω πέραν του ξερού διπλού που καλοπληρώθηκα, είχα και διπλό+g/g. Για το…κερασάκι. Αφήστε τις άλλες φάσεις. Θυμηθείτε μόνο την απίθανη απόκρουση του Γιορίς στο 93’! Και στον τελικό, θυμίζω, είχα «γκολ μετά το 70’». Αφήστε τις άλλες φάσεις, θυμηθείτε το δοκάρι του Ζινιάκ στο 92’. Πόσο εύκολα μπορεί να σε πληρώσει ή να σε αφήσει σύξυλο κι αδικημένο, όσο καλά κι αν έχεις διαβάσει τα ματς… Όμως, για να κλείσουμε με χαμόγελο, δεν έκατσα να σκάσω.

Κάθε άλλο. Πάρτι έγινε στο EURO. Δυό δυάδες και ένα yankee ήταν υπεραρκετά. Εννιά στα εννιά μεγάλα σημεία. Κέρδη εξαιρετικά. Στις 4.380 μονάδες σταμάτησε το κοντέρ, με αρχικά 1000, εκ των οποίων παίχθηκαν τα 650, εκ των οποίων τα 250 σε μακροχρόνια! Ε, τα αποτελέσματα και τα λάθη των μπουκ τα ανέφερα παραπάνω, τα ξέρετε, μην τα ξαναλέω. Μια ομορφιά ήταν.

Μοναδική παραφωνία τα μακροχρόνια που …καλά τα λέω «αναγκαία». Ένα γκολ άλλαξε περίπου τα πάντα, αναφέρομαι σε αυτό του Πέρισιτς. Που έστειλε στο άλλο ταμπλό την Ισπανία. Και μετά ο Ντεσάμπ αποφάσισε να ξεκουράζει ή προστατεύει συνέχεια τον Ζιρού. Δεν ξέρω αν θα έβγαινε πρώτος σκόρερ. Ξέρω ότι έπαιξε περίπου 200 λεπτά λιγότερα! Που να μαντέψω ότι θα μείνει έξω εντελώς σε ένα ματς και θα γίνεται συνέχεια αλλαγή όχι για λόγους τακτικής, αλλά είτε για να προφυλαχθεί είτε για να ξεκουραστεί; Συμπέρασμα; Όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα.

Ειδικά σε πρωταθλήματα, ούτε καν να τα κοιτάτε! Μια ομορφιά λοιπόν. Με τακτική, με πλάνο, σαν την… Πορτογαλία. Ιδανικό σενάριο για να μπει το κερασάκι σε μια εξαιρετική από κάθε άποψη σαιζόν. Και χάρηκα ειδικά εκείνο το βράδυ με το yankee γιατί ξέρω πάρα πολλούς που πραγματικά έβγαλαν «μεροκάματο», έβγαλαν διακοπές, έκλεισαν τρύπες, πήραν ανάσα.

Μεγάλη υπόθεση. Τεράστια… Αυτά με όσα έγιναν. Αφιερώνω την σημερινή φωτό της στήλης και στην γάτα μου (γέλια) η οποία με αντέχει τόσα χρόνια και που …παρακολούθησε φανατικά EURO. Είμαι στη βεράντα, στον τελικό, είμαι στο chat και βλέπω παρέα με εσάς και την ψιψίνα μου το ματς. Απλά… τέλειο. Τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Κατ’ αρχάς λίγη.

. ξεκούραση. Μην φανταστείτε τίποτα φοβερό. Η Premier League ξεκινάει σε ένα μήνα ακριβώς. Σε 30 μέρες. 13 Αυγούστου. Οι «μικρές» μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 6/8. Που σημαίνει ότι θα είμαστε κανονικά στις επάλξεις από αρχές του μήνα, το έγραψε και ο Μάκης. Οκ, «επίσημα» θα ξεκινήσω παιχνίδι μετά της Παναγίας, όπως κάθε χρόνο. Να δω τις ομάδες πρώτα.

Αλλά θα είμαστε εδώ, με πρώτες ματιές και τροχιοδεικτικά από τις πρώτες μέρες Αυγούστου. Ως τότε, δεν θα… χαθούμε. Όλοι θα κάνουμε τα μπάνια μας σε αυτό το 20ημερο, αλλά δεν θα νεκρώσει το site. Σκοπεύω να …πετάγομαι τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Να «λέμε» πράγματα. Πολλά και ενδιαφέροντα. Κρατήστε το αυτό. Και μετά, αφού… ξεκαθαρίσαμε τα του επόμενου 20ημερου, πάμε ακόμα παρακάτω.

Το Betsellers αρχές Σεπτέμβρη κλείνει 5 χρόνια ζωής και πάει στον έκτο. Έχουμε 8316 ενεργά μέλη! Έχουμε 6.618 likes στο Facebook. Αληθινά likes. Ούτε «παρακαλετά», ούτε κατά παραγγελία, ούτε αγοραστά. Η κοινότητά μας , η παρέα μας, είναι μεγάλη. Θυμίζω, μόλις προ διμήνου έγινε ρεκόρ επισκεψιμότητας, στο chat χαμός σε όλο το EURO, πολλές νέες εγγραφές.

Εν ολίγοις, ένας ολοζώντανος οργανισμός. Και ήρθε η ώρα μετά από 5 χρόνια να κάνουμε ένα… λίφτινγκ. Και σε θέματα εμφάνισης και σε θέματα λειτουργικά και σε νέα πράγματα. Δεν θέλω να πω πολλά. Το επόμενο 20ημερο πέρα από ξεκούραση θα αξιοποιηθεί και γι αυτό τον στόχο. Σύντομα να …ομορφύνουμε και να προσφέρουμε κι άλλα. Πάντα δωρεάν.

Και πάντα με το ίδιο ύφος, τον ίδιο σεβασμό απέναντί σας. Τίποτα άλλο, καλό καλοκαίρι, να περιμένετε…. guest εμφανίσεις μου στις επόμενες μέρες, να περιμένετε να δείτε αλλαγές στο site (συγχωρήστε μας τυχόν ανωμαλίες πρόσκαιρες αν τυχόν προκύψουν) και να περιμένετε και…. να ανάψουν οι μηχανές ξανά μετά τις πρώτες μέρες του Αυγούστου.

Α, έτσι για… κερασάκι: Μια από τις αλλαγές στο site θα είναι να συμμετέχετε κι εσείς πιο ενεργά. Ή μάλλον πιο… φανερά. Θα δείτε σύντομα τι εννοώ (γέλια).  

Παλαιότερα άρθρα του Billaras