3868

Billaras

Οι λεπτομέρειες “μιλάνε”…

Οπως ακριβώς ο Μάκης γράφει ότι οι λεπτομέρειες δεν ήταν μαζί του, εγώ γράφω το…ανάποδο. Ηταν μαζί μου. Και έκαναν την διαφορά. Αυτό είναι η μπάλα και το στοίχημα. Είχα πολύ καιρό να πάρω γκολ στα χασομέρια. Κι επειδή ένα…δεν μου έφτανε, πήρα δύο! Ενα στο 92' κι ένα στο 94'! Κι έτσι, η Ακριγκτον (φωτό από τους πανηγυρισμούς) γύρισε ανέλπιστα το ματς, πληρώθηκα, όλα καλά! Ηθικόν δίδαγμα: 1) Μην ξεγράφετε τί-πο-τα και ποτέ αν δεν λήξει το ματς.

2) Τα γκολ στο τέλος δεν μπαίνουν μόνο κατά, αλλά και υπέρ μας. Ενίοτε και δύο μαζί (γέλια). 3) Οι λεπτομέρειες πάντα θα κάνουν την διαφορά. Η Κόβεντρι πχ, πριν δεχθεί το 2-1 στο 85΄, είχε δοκάρι γιά το 1-2 ένα λεπτό πριν, στο 84'! Το “νορμάλ” θα ήταν δηλαδή να πιάσω Κόβεντρι, να χάσω Ακριγκτον. Υπάρχει νορμάλ στη μπάλα; Αυτή αποφασίζει, το χωνεύεις κι απλώς μελετάς-παίζεις σωστά.

Και περιμένεις-πιστεύεις. Μετά, εκείνη θα κάνει κουμάντο…. Αυτά με το χθες. Θεωρώ καλό σημάδι αυτά τα δύο γκολ. Πάντα πίστευα ότι με κάποιο τρόπο το παιχνίδι “σου δείχνει” πότε είναι η μέρα σου, ο καιρός σου. Εν'οψει εορταστικού προγράμματος, αυτά τα δύο γκολ άξιζαν πολύ περισσότερο από τις μονάδες που μου έδωσαν… Σήμερα είναι ακόμα πιό χλιαρά από χθες.

Ψιχουλάκια. Ο Μάκης έπαιξε μόνο μιά τριάδα γιά το ονόρε. Λίγα παραπάνω θα παίξω εγώ. Από μικρά δεν παίζω κάτι. Οκ, κι εγώ λέω ότι η Ρεάλ κερδίζει. Αλλά δεν θέλω να μπλέξω. Εχω μαζεψει Πάτερμπορν (1.95), Σαουθάμπτον (2.45), Ζιλ Βιθέντε (2.40), Ιντερ (2.62), Βόλφσμπουργκ (3.30), Τσέλσι (3.25) και μερικά καλοπληρωμένα over. Η Λοριάν βγάζει μάτια (2.00), η Ιντερ επίσης (1.

80), ενώ σήμερα έκανα μιά στάση και στον ΠΑΟ (1.90). Γιά να μην το ψειρίζω, θα παίξω ένα παρολί με τα τρία “ακριβά” over. Λοριάν-Ιντερ-ΠΑΟ. Δίνουν 6.84, δεν είναι καθόλου άσχημα, γκολάκια να μπούνε και πιστεύω….θα μπούνε. Από εκεί και πέρα; Μιά χημεία-διαλογή μου μένει…. Γιά τα δύο έχω αποφασίσει. Η Ιντερ και η Τσέλσι. Η μεν ιταλίδα θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερη της Μίλαν, δεν χωράει κουβέντα.

Και ελπίζω να μην είναι τόσο αφελής (όσο η Ρόμα, που κι εκείνη ήταν….πολύ καλύτερη). Η απόδοση είναι fair. Η δε αγγλίδα; Κατ' αρχάς, ήθελα απόδοση άνω του 3.00. Βασικό αυτό. Την έχω. Είμαι οκ στο 3.25. Από εκεί και πέρα, ο Μουρίνιο δεν είναι χαζός. Ξέρει πως να “μπουρδουκλώσει” το παιχνίδι της Αρσεναλ. Και εδώ μετράω την κακή εικόνα των “κανονιέρηδων”.

Κακή με Νάπολι, κακή με Σίτι. Λογικό να κάνει ντεφορμάρισμα. Και η Τσέλσι έχει κακή εικόνα, αλλά είναι άλλο το ζήτημά της. Είναι έλλειψη χημείας και σωστής φόρμουλας. Αυτό το βρίσκεις. Την φόρμα δεν την βρίσκεις, απλά έρχεται και φεύγει μόνη της. Μετράω και την απουσία Γουίλσιρ, τα βάζω όλα κάτω (ακόμα και ότι ο Μουρίνιο είναι αήττητος κόντρα στην Αρσεναλ!) και καταλήγω… Ψάχνω το τρίτο πλέον… Να “κατεβάσω” πήχη απόδοσης; Να πάω σε Ζιλ ή Σαουθάμπτον; Μπα… Θα το ρισκάρω λίγο.

Δεν ξέρω, ιντριγκάρομαι να σπάω είτε παραδόσεις, είτε έδρες. Και λέω να παλέψω να σπάσω το 8 στα 8 της Γκλάντμπαχ εντός. Οτι έγραφα γιά την Αρσεναλ. Η φόρμα έρχεται και φεύγει. Τρία σερί ματς η Γκλάντμπαχ δεν παίζει καλά. Με κεκτημένη ταχύτητα, φόρα, τύχη, διαιτησία, τα καταφέρνει. Αλλά αυτό κάπου σταματάει. Και η Βόλφσμπουργκ έχει το ύψος, απανωτά διπλά και οκτώ αήττητη.

Χθες “κηδεία” η Ντόρτμουντ, “κηδεία” η Λεβερκούζεν, ας…τριτώσει. Θα ρισκάρω με το 3.30 των “λύκων”. Επειδή θέλω να έχω κι αύριο να ασχολούμαι, θα παίξω την Τσέλσι και μονό. Και έκλεισα. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.000 μονάδες. Κέρδη από 21/12: 476 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 9.276 μονάδες. Ποντάρισμα 22/12: Παρολί με over: Λοριάν-Ιντερ-ΠΑΟ (6.84) με 75 μονάδες.

Trixie: Τσέλσι 2 (3.25)-Ιντερ 1 (2.62)-Βόλφσμπουργκ 2 (3.30) με 40 μονάδες κάθε δυάδα, 20 στην τριάδα, σύνολο 140 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Τσέλσι 2 (3.25) με 91 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 306 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 8.970 μονάδες. Οπως βλέπετε, στα ίδια επίπεδα με χθες. Χαλαρός. Ηδη έκλεισα το ταμείο πιό ψηλά από χθες. Αμα παίζεις 606 μονάδες όλο το διήμερο και ήδη έχει στο χέρι τις 476, το άγχος είναι μηδενικό.

Γιά να δούμε, θα αποφασίσει η μπάλα υπέρ μας και σήμερα; Νέο ραντεβού, φυσικά, την Πέμπτη. Στην Boxing Day! Αλλά πρώτα, την Τρίτη, πάρτε μιά εφημερίδα να κάνετε την μελέτη σας, ειδικά τώρα χρειάζεται. Καλά Χριστούγεννα σε όλους και όλες, υγεία και …λίγο χαμόγελο παραπάνω. Ξέρω, ξέρουμε όλοι, ότι πάρα πολλοί περνάνε δύσκολα. Κανένας δεν έχει μείνει ανέγγιχτος από την κρίση.

Και η στεναχώρια είναι δεκτή, καταννοητή. Η μιζέρια ΔΕΝ είναι, δεν ήταν ποτέ. Μέρες που είναι, χαμογελάστε, δώστε αγάπη.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras