4312

Billaras

Οι τσιπούρες κι οι μαρίδες…

“Πάρε κόσμε, έχω-έχω, φρέσκο πράμα, σπαρταριστό”! Από χθες οι μπουκ έχουν βγάλει τελάλη, ένα πράγμα σαν να πηγαίνεις στη λαική! Με…φρέσκο πράγμα όντως, σεντονάτο. Αλλά…. σκαλώνω. Εμαθα στη στοιχηματική ζωή μου να ψάχνω να ξεχωρίζω τις ευκαιρίες και τα λάθη τους. Οχι να ξεχωρίζω ποιό…φαβορί είναι σωστό και ποιό λάθος… Καλημέρες, καλο μήνα ετεροχρονισμένα, όπως λέει ένας φίλος μου δεν έχουμε 2 Οκτώβρη αλλά… 62 Αυγούστου σήμερα, με το καλοκαιράκι να κρατάει καλά.

Γιά όσα έγιναν δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο, ντούκου την πέρασα την Κυριακή έτσι κι αλλιώς. Οπότε πάω κατ' ευθείαν στα φρέσκα (της λαικής). Βολτάρεις λοιπόν στη λαική και κοιτάς πάγκους. Ο ένας έχει Σπαρτάκ στο 1.55. Ο άλλος έχει Βαλένθια στο 1.55! Ο τρίτος έχει Τσέλσι στο 1.35, ο παρακάτω έχει Γιούβε στο 1.60, ο παραδίπλα Μπάρτσα στο 1.55 και ο παραπέρα έχει Μπάγερν στο 1.

30. Α, βλέπω πολύ κόσμο σε έναν πάγκο λίγο παραπέρα, ζυγώνω και..έχει Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 1.60 και όλοι αγοράζουν κανά κιλό γιά το σπίτι! Κοιτάω τη γυναίκα μου. Εχουμε πει να φάμε ψαράκι σήμερα. Αλλά ο ένας πάγκος έχει κέφαλους, ο άλλος μαρίδα, ο τρίτος γάβρο, ο τέταρτος κάτι σάλπες και …απελπίστηκα! Ενα σαργό ρε παιδιά, ένα φαγκρί, μιά τσιπουρίτσα, κανά μπαρμπουνάκι, κάτι της προκοπής δεν έχει; Κι όμως, δεν έχει.

Η ψαριά δεν ήταν καλή χθες. Και αναρωτιέμαι… Επειδή είπαμε να φάμε ψάρι σήμερα, πρέπει….ντε και καλά να πάρω κέφαλους;;;;; Αφού δεν μ'αρέσουν! Η γυναίκα μου που με ξέρει, μου κάνει νόημα. “Πάμε να φύγουμε, άλλη μέρα ψαράκι, σήμερα μακαρονάδα….”. Ετσι είναι σύντροφοι… Το στοίχημα είναι σαν την ζωή. Κι εγώ ήθελα ψαράκι, αλλά…ατύχησα.

Και ΚΑΝΕΙΣ δεν με υποχρεώνει να φάω μαριδάκι ενώ εγώ έψαχνα τσιπούρα. Θα κάνω υπομονή, θα πάω…ξανά αύριο στη λαική, που ξέρεις; Ισως έχει βγει καμιά καλή ψαριά… Να πάω να ποντάρω την…φοβερή και τρομερή Γιουναίτεντ; Η Κλουζ δεν κράτησε εκεί μέσα στο Χ και Τσέλσι και άλλες ομάδες τα τελευταία χρόνια; Να πάρω Γιούβε; Μα…η Σαχτάρ δεν είναι με ρεκόρ Ευρώπης (!!!) και με 25 σερί νίκες;;;; Σάμπως Μπάρτσα; Τι έκανε το Σάββατο; Ανατροπή με τα χίλια ζόρια, με κάποια εύνοια διαιτησίας και μπόλικη ρέντα.

Ή μήπως τι έκανε στην πρεμιέρα του σεντονιού; Ανατροπή πάλι μετά το 75' μέσα στο Καμπ Νου με την Σπαρτάκ και τον άσο να δίνει…1.10; Κάνω κανένα λάθος; Δηλαδή η Μπενφίκα είναι χειρότερη της Σεβίλλης; Μπάγερν μήπως ή Τσέλσι; Η Μπάτε δηλαδή είναι…νεκρή; Τι έκανε στην πρεμιέρα; Νομίζω έριξε τριάρα εκτός… Η μάζα (και παικτών ΚΑΙ στοιχηματογραφιάδων) ξέρω που θα πάει.

Να αγοράσει την μαρίδα. Ε, εγώ είμαι…καλοφαγάς. Ετσι έχω μάθει. Και στο φινάλε, και μαρίδα να έπαιρνα (μιά χαρά είναι με καλό ουζάκι), δεν θα την αγόραζα στην τιμή της…τσιπούρας! Η (κάθε) τσιπούρα πληρώνει 1.45, όχι η (κάθε) μαρίδα! Με τις..ευχές μου λοιπόν. Θα αράξω στην τηλεόραση, θα δω μπαλίτσα, θα έχω ανοιχτό το live μπας και προκύψει τίποτα εκείνη την ώρα, αλλά από τώρα το μεσημέρι δεν παίζω….

ΤΙΠΟΤΑ. Και γιά να είμαι ειλικρινής, το μόνο “αξιοπρεπές” ψαράκι είναι η Γαλατά (στα επίπεδα…μιάς πέρκας, όχι κάτι αμάν-αμάν), μπορεί και το over της , αλλά… ένα ψάρι, με τι να το συνδυάσω και ποιός να πρωτοφάει στο σπίτι;;;; Πάμε στο νησί. Κι εδώ, πήξαμε στις…πέρκες. Οκ, δεν έχει ..λιμανίσιους κέφαλους (μπλιάξ), αλλά δεν έχει και λιθρίνια.

Κάπου στη μέση. Ψιλοπράγματα, πολύ μέτριο μενού. Κακή αγωνιστική. Να πάρω μιά Πιτέρμπορο και μιά Λιντς που έκαναν καλές νίκες; Ας τις πάρω. Να κρατήσω και το over της Μπρίστολ Σίτι; Ας το κρατήσω. Να κοιτάξω και λίγο προς τα φαβορί των Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Κρόουλι; Ας κοιτάξω και προς τα εκεί. Μετά… πάπαλα! Η Πάλας που προκαλεί η απόδοση της παίζει με την εξίσου φορμαρισμένη Γουλβς, η Γουίμπλετον που επίσης προκαλεί η απόδοση της, παίζει μεν με την….

εντελώς απούσα εδώ και ένα μήνα Οξφορντ, αλλά…δεν με πείθει η ρημαδα η φιλοξενούμενη! Θα ήθελα να δω την μάχη Μποθρόιντ-Αλεν στο Νορθάμπτον-Τζίλιγχαμ απόψε, τόσο μαζόχας είμαι. Θα το έβλεπα αντι γιά Champions League. Αλλά δεν θα το έπαιζα… Και τέλος, βλέπω…περιέργα παραγάδια να πέφτουν στα νερά του Τσάρλτον-Γουότφορντ, αυτό ας το ξανακοιτάξω ως το βράδυ, μπας και αποφασίσω να ρίξω κι εγώ καμιά συρτή, να βγει ο Τζόλα στον…αφρό! Γιά να μην το ψειρίζω άλλο.

Βάση απόδοσης η…τσιπούρα της αγωνιστικής είναι αύριο η Παρί. Αυτή μάλιστα. Πονταρίστηκε ήδη στο 3.20. Εδώ έχουμε…θέμα. Εριξα το παραγάδι και θα περιμένω ένα 24ωρο να τσιμπήσει. Αμα περίμενα από τους πάγκους με τα ψάρια των μπουκ, θα έτρωγα μιά ζωή…. λιμανίσιους κέφαλους (μπλιάξ). Τι θα φάω τελικά σήμερα; Νηστικός δεν θα μείνω! Οπότε, με …μορφή μακαρονάδας το ποντάρισμα μου (δηλαδή …χαμηλό), θα παίξω μονά και δυάδα τις Λιντς-Πιτέρμπορο, θα παίξω κι ένα παρολί με Μπρίστολ Σίτι over- Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-Γαλατά over και….

καλή μας χώνεψη. Δεν θα χορτάσουμε αν δεν έρθουν; Δεν πειράζει, μακαροναδούλα ήταν, δεν στοίχισε και καμιά περιουσία, εμένα με ενδιαφέρει να τρώω καλά όταν….πληρώνω καλά το φαί μου. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 19.910 μονάδες. Ποντάρισμα 2/10: Μονό αποδεκτό: Πιτέρμπορο 2 (4.30), 70 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Λιντς 2 (4.00), 65 μονάδες.

Δυάδα Πιτέρμπορο-Λιντς (14.04), 15 μονάδες. Παρολί: Μπρίστο Σίτι over- Σέφιλντ Γιουν. 2-Γαλατά over (6.8), 80 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 230 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 19.680 μονάδες. Η απόδοση της δυάδας είναι διαφορετική από τα μονά, γιατί τα μονά ειναι στο ανταλλακτήριο (και μπορώ να κάνω και trading φυσικά). Συγγνωμη αν….ξενέρωσα (ακόμα μιά φορά) παίκτες που έχουν…συνηθίσει αλλιώς, αλλά είπαμε.

Είμαι…καλοφαγάς. Δεν τρώω ότι να'ναι απλά γιά να γεμίσω το στομάχι μου. Και έχω μάθει ότι στο ψαροντούφεκο αυτός που βγάζει καλά ψάρια είναι αυτός που αντέχει το καλό ΚΑΡΤΕΡΙ. Και σε αυτούς τους παίκτες συνιστώ το ίδιο, αν με εννοούν… Ραντεβού 3-5 στο www.betradio.com, ίσως το βραδάκι στο chat και φυσικά αύριο μεσημέρι, τέτοια ώρα, με νέα στήλη.

Παρί έχω στο…χέρι, να δούμε τι άλλο θα βρεθεί να την…συνοδέψουμε την τσιπουρίτσα!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras