3372

Billaras

Οριακά γιά παιχνίδι…

Όποιος παρακολουθεί από κοντά το νησί, χθες πρέπει να κατάλαβε γιατί ..είναι διαφορετικό. Αυτά που έγιναν, δείχνουν και πόσο σπαθένια είναι (στην πλειονότητά τους) τα ματς και τι νοοτροπία υπάρχει. Πριν μερικές μέρες η Ντέρμπι μας στέρησε ένα ταμείο, επειδή ήθελε να μείνει στα πλέι οφ. Τι έκανε χθες; Ηττα εντός, στο φινάλε, από αδιάφορη και μέτρια ομάδα, έμεινε εκτός πλέι οφ ανόδου! Με …ισοπαλία και θα ήταν μέσα γιατί είχε μακράν την καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Η Ρέντινγκ όμως “την έστειλε”. Κηδείες έγιναν κι αλλού. Η Γουότφορντ ας πούμε έχασε τον τίτλο. Οκ, ανέβηκε, αλλά κι ο τίτλος είναι τίτλος. Πρωταθλημα. Πως τον έχασε; Η αδιάφορη Σέφιλντ πήγε και την ισοφάρισε στο 91', με το…πρώτο της on target στο ματς! Οκ, γιά την τρίτη σερί ήττα της Γιουνάιτεντ τα ξέρετε (πρώτη φορά συνέβη αυτό εδώ και 15 χρόνια), αλλά θέλω να σταθω στην Championship και να επαναλάβω κάτι που λέω χρόνια: Είναι μακράν το πιό δύσκολο πρωτάθλημα στον κόσμο.

Οχι το πιό ωραίο. Οχι το πιό δημοφιλές. Αλλά μακράν το πιό δύσκολο και φυσικά αυτό που παίζονται τόσα πολλά. Η Ρεντινγκ χθες ας πούμε, μπορεί να στέρησε από την Ντέρμπι ίσαμε…90 εκατ. ευρώ. Κι έτσι, γιά να κάνουμε και λίγο το κοντράστ, είδατε τι ωραία περνάμε εδώ στον…ελληνικό αθλητισμό. Καμιά σημασία αν έγινε ότι έγινε σε μπάσκετ.

Οι ίδιοι κάφροι είναι, ακόμα και στο…τάβλι. Ολων των χρωμάτων, δεν εξαιρώ κανέναν. Μιλάμε γιά σίχαμα… Πάμε στα δικά μας. Τζίφος χθες, Λίγο με ένοιαξε είναι η αλήθεια, αλλά με ενόχλησε ότι δεν ήμουν εγώ καλός από προβλεπτικής άποψης. Δεν τα “διάβασα” καλά τα ματς. Σήμερα; Ψόφια. Πολύ ψόφια. Εσβησα μερικά (κάτι Χετάφε, κάτι Τενερίφη) και έμεινα με ελάχιστα, ίσα γιά να έχω ενδιαφέρον.

Οριακά ένα trixie κι ένα παρολί. Α, κι ένα ακριβές σκορ, το…αγαπημένο μου 2-2, στο Τότεναμ-Σίτι. Κλείσαμε. Ούτε σοβαρές παικτικές αξίες έχει, ούτε διαπλοκή έχει (άλλες εποχές τώρα είχαμε πάρει φωτιά), ούτε τίποτα. Μιά Τζένοα θα κρατήσω, ένα Αμβούργο και μιά Νοτς Κάουντι γιά ένα trixie. Προφανώς στο 2.55 της Νοτς Κάουντι κάνω τα στραβά μάτια, μιλάμε γιά…νησί, αλλά οκ, φινάλε είναι, ας έχω και κάτι αγγλικό.

Η Νοτς Κάουντι κερδίζει και δεν κοιτάει τι θα κάνουν οι άλλες, αυτό ζυγίζω πολύ, ενώ θυμίζω ότι ως τις γιορτές ήταν η μοναδική αήττητη σε όλη την Αγγλία εκτός έδρας. Γιά τη Τζένοα, το έγραψα προχθές, μετάνοιωσα που δεν την πόνταρα με την πεθαμένη Μίλαν, τώρα θα το κάνω γιατί …δεν γίνεται στο 6.25. Καθαρή αξία. Πολύ μεγάλο. Δεν θα το έδινα πάνω από 4.

30-4.50, κάπου εκεί. Τώρα ποντάρω ξεκάθαρα βάση φόρμας-απόδοσης, όσο κι αν είναι πολύ δύσκολο. Και τέλος, με…ψυχή που λέμε, Αμβούργο. “Τελικός” είναι, στο 4.33 είναι, με Λαμπαντία έκανε νίκη μετά από καιρό, η Μάιντζ εγώ δεν πιστεύω ότι θα φτάσει Ευρώπη, φυσικά και δεν θα χαριστεί, δεν περιμένω τέτοια από γερμανούς, απλά παίζω στο 4.

33 το κίνητρο (θυμίζω, το Αμβούργο δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ). Οσο γιά φαβορί; Διάλεξα τρία γιά ένα παρολί και χαίρετε. Λάτσιο-Μόναχο 1860-Μάλαγα. Κίνητρο και οι τρεις, η ιταλίδα και η σπανιόλα έχουν και “άκρες” με αυτές τις αντιπάλους, στο Μόναχο θέλουν να παραμείνουν στην κατηγορία. Ο Μάκης έχει τα ίδια αλλά με Χετάφε, εγώ το άφησα αυτό γιατί άλλαξε προπονητή η Γρανάδα.

Γιά το σκοράκι δεν πιστεύω να θέλετε επεξήγηση, τρώνε-βάζουν άφθονα, η Τότεναμ προχθές το έφερε το 2-2, η Σίτι έφερε 3-2, κάπου εκεί θα παίξει, η Τότεναμ στις επτά φετινές της ισοπαλίες έχει τρεις φορές το 2-2, άλλες τόσες και η Σίτι στις δικές της επτά ισοπαλίες. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000+2.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 940 μονάδες. Ποντάρισμα 3/5: Μονό αποδεκτό: Τότεναμ-Σίτι 2-2 ακριβές σκορ (11.

00) με 30 μονάδες. Παρολί: Μόναχο 1860 1-Λάτσιο 2-Μάλαγα 1 (5.4) με 95 μονάδες. Trixie: Τζένοα 2 (6.25)-Νοτς Κάουντι 2 (2.55)-Αμβούργο 2 (4.33) με 50 μονάδες κάθε δυάδα και 15 στην τριάδα, όλο μαζί 165 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 290 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 650 μονάδες. Προφανώς και ΔΕΝ μου αρέσει να παίζω έτσι (ειδικά με τα παρολί), προφανώς και θα ήθελα σήμερα να…έχουμε πάρει φωτιά με …διαπλεκόμενα, προφανώς και ήθελα γενικά να είναι μιά ζουμερή Κυριακή.

Δεν είναι, οπότε μικρό ποντάρισμα. Ο καθένας ας παίξει τα σημεία όπως θέλει (εννοείται ότι Αμβούργο και Τζένοα σηκώνουν και μονό μπετ), εγώ -δεν γίνεται αλλιώς- ρισκάρω. Τα λέμε την Τρίτη με σεντονάκι!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras