2369

Billaras

Οριακά με μιά τετράδα…

Οκ, δεν μ'άρεσε που έφαγα γκολ στο 91' στο Σαμπντόρια-Ρόμα, αλλά δεν πέθανα κιόλας, το άφησα άμεσα πίσω μου, πήγα…σβηστά στο μεσοβδόμαδο. Πιό πολύ μ' έχει “τσαντίσει” το γεγονός ότι το κουπόνι που έχουμε στα χέρια μας είναι κάτω του μετρίου. Να το βλέπω εγώ έτσι και να μην βλέπω καλά; Μπορεί! Αλλά..γιά τα δίκα μου γράφω, οπότε αυτό έχει σημασία.

Και δεν μ'αρέσουν. Από Τετάρτη απόγευμα που έπιασα να τα κοιτάω, ως και τώρα, δεν άλλαξα γνώμη. Το έγραψα και στην εφημερίδα. Οκ, θα παίξω, αλλά δεν θα ανεβάσω μονάδες, είναι από τις λίγες φορές που δεν βρήκα ούτε ένα ματς να πω “ωπ, εδώ είμαστε, βουρ”. Και η πρώτη εντύπωση, σε τεράστιο ποσοστό είναι η σωστή… Εσβησα πολλά. Και λογικό είναι, αφού όσα διαβάσετε τώρα “κάτι είχαν” μεν, αλλά δεν με έπεισαν στο τέλος δε.

Κόβεντρι (άλλαξε προπονητή η ΜΚ Ντονς), Πιτέρμπορο (σε καλό φεγγάρι η Λέστερ), Νοτς Κάουντι (πρώτη φορά δύο κολλητές ήττες εντός και άξαφνα γκρίνια), Γουότφορντ (άλλαξε μεν προπονητή αλλά το ένστικτό μου λέει…αριστερά) είναι όσες έσβησα στο FA CUP. Και κράτησα μιά, θα την δούμε παρακάτω. ΚΠΡ έσβησα απο Championship, Σάουθεντ έσβησα από 1η (ντεμπούτο Πάουελ, οριακά είπα όχι, σεβόμενος και την καλή αντίπαλο), Φόρεστ Γκριν έσβησα από 2η (δεν με πείθει εκτός έδρας η ρουφιάνα), δεν είχα κι άλλες.

Και εκτός νησιού, εδώ κι άν είχε τρελλή ξεραίλα, τρία είχα σημείωσει, έσβησα τα δύο (Ναντ και Μονπελιέ)… Ακόμα και με αυτά που έσβησα, αν η πρώτη διαλογή έχει λίγο πάνω από δέκα ματς, ξεραίλα είναι. Η “σωστή” ας την πούμε αναλογία, είναι 300 ματς κουπόνι (δεν μετράω όσα δεν παρακολουθώ)- μένουν 30 στην πρώτη διαλογή (1 στα 10 δηλαδή)-μένουν 15 την Παρασκευή στη δεύτερη ανάγνωση- παίζονται από 6 ως 12 το Σαββατοκύριακο.

Κάπου εκεί, μέσες άκρες. Τώρα με αρχική διαλογή οριακά πάνω από δέκα, ότι θα παίξω και τέσσερα, πολλά μπορεί να είναι! Και ΟΛΑ σημερινά. Δεν έχω τίποτα γιά αύριο, θα τα…ξαναδώ αύριο πρωί για 4η φορά μπας και. Αν προκύψει κάτι, θα δείτε update στην υπάρχουσα στήλη! ΧΑΤΕΡΣΦΙΛΝΤ-ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ 2 (5.50): Η Χάτερσφιλντ έχει…ξεχάσει να κερδίζει.

Εχει σοβαρό επιθετικό πρόβλημα, δεν σκοράρει, μοιραία δεν παίρνει νίκες. Στο κύπελλο κάνει μεγάλο rotation ο Βάγκνερ, το έκανε με τη Μπόλτον, πιστεύω θα το κάνει και τώρα που ακολουθεί…Λίβερπουλ την Τρίτη κιόλας. Και φυσικά, η παραμονή είναι που την καίει, όχι το FA CUP. Η Μπέρμιγχαμ επί Κότεριλ έχει αλλάξει προς το καλύτερο, ήδη την τσίμπησα μιά φορά, στο τελευταίο με την Πρέστον αδικείται από το 1-1, γενικώς έχει ανεβάσει στροφές.

Της ταιριάζει πιστεύω αυτός ο αντίπαλος γιά να βγάλει διπλό και η απόδοση έχει λαθάκι. ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ – ΤΣΑΡΛΤΟΝ 2 (3.10): Η μέρα με τη νύχτα. Η Μπλάκπουλ δεν λέει να στρίψει με τίποτα, βυθισμένη σε μιά εσωστρέφεια, τρία ματς δεν σκοράρει καν, την ίδια ώρα που η Τσάρλτον σε τρία ματς παίρνει μόνο νίκες! Πέρασε εκείνο το διάστημα που χτυπήθηκε από τραυματισμούς και παλεύει γιά πλέι οφ.

Είναι θέμα όχι τόσο ποιότητας όσο μενταλιτέ αυτό το ματς. Η μιά …κλαψιάρα, η άλλη σκληρό μέταλλο. ΝΤΑΓΚΕΝΑΜ – ΣΟΛΙΧΑΛ 2 (4.33): Γιατί να μην ποντάρω σε ομάδα που από 1η Γενάρη έχει κάνει 6 μεταγραφές, έχει αναγεννηθεί, δείχνει και εμπράκτως ότι το παλεύει να σωθεί και είναι κάμποσα ματς αήττητη πλέον; Η Ντάγκεναμ ναι, έχει μια σταθερή δυναμική, αλλά δεν τρομάζει κιόλας, τη έχω ξανακοντράρει με επιτυχία.

Μπετ καθαρά βαση μομέντουμ αυτό, την Σόλιχαλ την βλέπω …κι έρχεται. ΣΑΣΟΥΟΛΟ – ΑΤΑΛΑΝΤΑ 1 (3.40): Ηταν στο 3.60, πήγε στο 3.20, πάτησε στο 3.40 και το πόνταρα. Η Αταλάντα σταθερά είναι ψηλά στην εκτίμησή μου, αλλά με την Νάπολι δεν μου άρεσε. Και μετράω πολύ ότι έχει 2 ματς με Γιούβε (το ένα μεσοβδόμαδα, κύπελλο), δύο ματς με Ντόρτμουντ (για Ευρώπη), γενικώς έχει βαρύ πρόγραμμα να έρχεται.

Η Σασουόλο σαν την Μπέρμιγχαμ παραπάνω, τελευταία παίζει καλά με τον Ιακίνι. Κάπου την αδικούν τα αποτελέσματα, με την Τορίνο ήταν πάρα πολύ καλή. Και επειδή κοιτάω ξανά το πρόγραμμα και βλέπω ότι την άλλη εβδομάδα έχει κι αυτή να παίξει με την Γιούβε (αλλά γιά το πρωτάθλημα), λέω να της δώσω μιά ψήφο εμπιστοσύνης σήμερα… Αυτά είναι όλα.

Μόλις τέσσερα, κανένα δεν με τρελλαίνει γιά να βάλω έστω 3 μονάδες κάπου. Αν δεν προκύψει κάτι αύριο με update, νέα στήλη την Τρίτη. ΚΑΒΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΎ: +0.8 μονάδα. Ποντάρισμα 27/1: Χάτερσφιλντ-Μπέρμιγχαμ 2 (5.50), 1 μονάδα. Μπλάκπουλ-Τσάρλτον 2 (3.10), 2 μονάδες. Ντάγκεναμ-Σόλιχαλ 2 (4.33), 1 μονάδα. Σασουόλο-Αταλαντα 1 (3.40), 1 μονάδα. Νέο υπόλοιπο: -4.2 μονάδες.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras