2458

Billaras

Οριακά μιά τετράδα!

Αυτό που έγραψα στην χθεσινή Kingbet, υπάρχει ακόμα ως αίσθηση, παρότι πέρασαν κάμποσα 24ωρα. Πόσο μαγικό άθλημα είναι το ποδόσφαιρο και πως μπορεί από τη μιά στιγμή στην άλλη να σε τρελλάνει (θετικά ή αρνητικά). Κατ' επέκταση και το στοίχημα. Εχοντας χάσει την Τρίτη Μάκλεσφιλντ, Μίντλεσμπρο και Σαμπντόρια, τι ελπίδες είχα; Είχε μείνει το μεγαλύτερο σημείο (7.

00), είχα ποντάρει σε ομάδα “κουτσή”), με προπονητή που'χε πάρει τελεσίγραφο και πριν τη σέντρα είδα ότι έκανε και….εννιά αλλαγές! Και όλα αυτά απέναντι σε θηρίο που' ταν σε τοπ φόρμα. Και ξεκινάει και το ματς και χάνω σβηστά 2-0 στο ημίχρονο. Ολα μα όλα εναντίον. Σαν να λέμε “άστο, έχασες, προχώρα, μην περιμένεις άδικα”.

Και..εκεί ακριβώς γίνεται το απίθανο. Το κουτσάλογο έγινε άτι! Ενα γκολ, δυο γκολ, τρία γκολ σε 15' λεπτά, ανατροπή, 2-3 και…μπουμ! Βγήκε και κέρδος! Αυτό έχει συμβεί σε όλους και φυσικά και στην ανάποδη, χάσαμε σημείο “και καλά” τελειωμένο. Εν ολίγοις: Μην ξεγράφετε τίποτα. Μέχρι να λήξει το ματς, όλα μα όλα μπορεί να συμβούν.

Αυτά ως πρόλογος. 28Η Οκτώβρη σήμερα, δεν συμφωνώ με το “χρόνια πολλά”, δεν κολλάει. Θα προτιμούσα ένα “Σεβασμός-ευγνωμοσύνη-μνήμη”. Και μάλιστα, να τα έχουμε αυτά μέσα μας 365 μέρες. Οχι μία ή δύο. Γιατί λείπουν και τα τρία από μεγάλο ποσοστό των σημερινών Ελλήνων. Το κλείνω και επιστρέφουμε στο στοίχημα. Ψιλοψόφια μέρα. Ειδικά στο νησί.

Λίγες αρχικές επιλογές, ακόμα πιό λίγες τελικές, καμιά “αμάν-αμάν”. Θα ρισκάρω αρκετα, ειδικά εκτός νησιού. Και χωρίς μεγάλες προσδοκίες σήμερα. Ακόμα κι αν δεν χάσω απλώς, ευχαριστημένος θα είμαι. Το γραψε και ο Μάκης απο χθες, δεν σηκώνει πολλά (όλο το διήμερο, όχι μόνο σήμερα). Θα γράψω κι αύριο, αλλά…στο όριο του no bet θα είμαι.

ΠΙΤΕΡΜΠΟΡΟ-ΣΡΙΟΥΣΜΠΕΡΙ 2 (3.00): Καποτε θα χάσει η Σριούσμπερι. Αλλά μελλοντολόγος δεν είμαι. Με τα δεδομένα που έχω ήδη παίζω. Και εσείς το ίδιο. Και πάγια, από τότε που…σοβάρεψα στο στοίχημα (κάπου…17 χρόνια δηλαδη), πάω “με το χέρι του γκρουπιέρη”. Δεν πάω ανάποδα. Και βλέπω την πρώτη, την αήττητη, την καλύτερη μετά από 15 ολόκληρες αγωνιστικές, ως αουτσάιντερ.

Και με προβληματική αντιπαλο! Σόρρυ, αλλά δεν το προσπερνάω. Ομάδα του 2.40 (φαβορί δηλαδή) την έχω αουτσάιντερ. Και παίζω διπλό. ΛΙΝΚΟΛΝ-ΚΡΟΟΥΛΙ 2( 5.25): Αυτο είναι…μυστήριο. Και λίγο έμπνευση. Η Λίνκολν βασικά δεν σκοράρει. Και λείπει ο μάλλον καλύτερός της παίκτης. Πολύ under, δεν κάνει φάσεις, οριακά αν βρει το ένα γκολ. Και πάω στην Κρόουλι.

Κι αυτή δεν σκοράρει συχνά. Αλλά…δεν τρώει κιόλας. Κράτησε στο μηδέν κοτζάμ Λούτον (που έριχνε 5αρες και 7αρες), κάτι λέει αυτό. Και εκτός κάνει και ζημιές, τρία διπλά σε πέντε ματς δεν το προσπερνάς. Γενικώς την έχει κάνει σφιχτή ο γνωστός μας Χάρι Κιούελ. Και τώρα σκέφτομαι: Αν το ματς πάει στο “μισό μηδέν”, γιατί βλέπω 5.25; Οριακά θα κριθεί, της υπομονής, στην…τρίχα.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ – ΒΙΓΙΑΡΕΆΛ 2 (6.50): Το χω ξαναποντάρει αυτό και το χω πληρωθεί. Εχω εικόνα και των δύο. Η Ατλέτικο σαν να έχει “στερέψει” φέτος. Θα λείπουν και Καράσκο, Κόκε, τεράστιες απώλειες. Γενικά δεν με τρομάζει φέτος, κάτι της λείπει. Η Βιγιαρεάλ στη Μαδρίτη εδώ και μερικά χρόνια ούτε γκολ δεν τρώει. Και μετά την αλλαγή προπονητή έχει μόνο νίκες στο πρωτάθλημα, είναι καλά, είναι φρέσκια και σίγουρα δεν είναι για 6.

50 (θα το δίνατε πάνω από 4.5-5.00 εσείς;). ΣΕΒΙΛΛΗ-ΛΕΓΚΑΝΙΕΣ 2 (6.00): Η Σεβίλλη δεν έχει το αγωνιστικό θέμα της Ατλέτικο. Κάτι άλλο έχει, μάλλον μεσα στο μυαλό και την ψυχολογία της. Πολλές ήττες, κακές ήττες, την είδα πχ με την Σπαρτάκ. Οσο ήταν στο 1-1, έχανε…μαλλιά, έπαιζε καλά. Τρώει κόντρα στη ροή το 2-1 από τους ρώσους και….εξηφανίσθη! Λες και είδα άλλη ομάδα.

Καθαρά ψυχολογικό. Αν γίνει απόψε 0-1, θα το ξαναπάθει μάλλον. Και η Λεγκανιές φέτος έχει….κοφτερά δοντάκια, άμυνα-μπετόν, ήδη με εξαιρετικά αποτελέσματα. Σημειωτέον ότι Σεβίλλη (και Ατλέτικο) έχουν και ευρωπαικά ματς μπροστά τους τα οποία είναι και must win! Αυτά τα τέσσερα. Τα δύο σπανιόλικα με μεγάλο ρίσκο, χωρίς καν κάλυψη. Εσείς αποφασίστε για την τσέπη σας και αν θέλετε να φυλαχθείτε.

Ενα να πάρω, βγήκαι και από πάνω. Νέα στήλη αύριο ίδια ώρα αλλά…σας προϊδέασα. Και θυμηθείτε, απόψε αλλάζε η ώρα, πάμε πίσω τα ρολόγια! ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: -25.85 μονάδες. Επιστροφές από 25/10: 7 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: -18.85 μονάδες. Πονταρισμα 28/10: Πιτέρμπορο-Σριούσμπερι 2 (3.00), 2 μονάδες. Λίνκολν-Κρόουλι 2 (5.25), 1 μονάδα. Σεβίλλη-Λεγκανιές 2 (6.

00), 1 μονάδα. Ατλέτικο-Βιγιαρεάλ 2 (6.50), 1 μονάδα. Ανοιχτά μπετ: 5 μονάδες. Νέο υπολοιπο: -23.85 μονάδες.  

Παλαιότερα άρθρα του Billaras