2414

Billaras

Οριακά τρία παιχνίδια…

Κουνήθηκε το διχτάκι χθες. Οχι τίποτα τρομερά πράγματα, αλλά ορθώς οι “απαιτήσεις μου” ήταν κάτι παραπάνω από τα λεφτά μου πίσω. Μπήκε και καλό γκολ στο τέλος (Μπράντφορντ, έσπασε το αήττητο της Σάουθεντ εντός), κέρδισε και πανηγυρικά το εξώφθαλμο λάθος της Γουέστ Χαμ. Αυτό ήταν περίπτωση που “φώναζε” όπως λέμε. Ολα καλά λοιπόν.

Αγωνιστικά τι κρατάω από χθες; Μα τι άλλο; Την…είδηση. Κέρδισε η Σάντερλαντ! Πυροτεχνήματα, να σφάξουμε κανένα αρνί, να βγούμε στους δρόμους, μετά από 364 μέρες ακριβώς, κέρδισε εντός έδρας! Παρά μιά μέρα ένας χρόνος. Σκεφτείτε το λίγο, από πέρυσι το Δεκέμβρη να πηγαίνει ο οπαδός της στο γήπεδο και να μην έχει χαρεί ούτε μιά φορά. Φοβερό… Πάμε στο σήμερα.

Λίγα πράγματα. Μόλις τρία ματς, οριακά κι αυτά. Θα ήταν ένα ακόμα, αλλά η βουτιά της απόδοσης στην Ντιναμό Δρέσδης με απέτρεψε. Σήμερα, αντίθετα με χθες, θέλω απλώς να μην χάσω, καλά θα είναι. Δεν έχω την ίδια “βεβαιότητα”, κυρίως επειδή δεν έχω εικόνα και από τις έξι ομάδες των τριών αγώνων. Αλλά τα νούμερα βγάζουν μάτια στα δύο από τα τρία.

Το τρίτο είναι λίγο έμπνευση (βασιζόμενο και στην εικόνα που εδώ την έχω). ΖΟΥΛΤΕ ΒΑΡΕΓΚΕΜ -ΑΝΤΒΕΡΠ 2 (3.75): Οταν είσαι αμάθητος στην Ευρώπη, το έχουμε δει άπειρες φορές, αυτό θα συμβεί, θα κλατάρεις στο πρωτάθλημα. Και η Ζούλτε αυτό πληρώνει. Μιά νίκη εδώ και δέκα ματς, μικρό ρόστερ, κούραση και τραυματισμοί (σήμερα θα λείπει και το δεκάρι της).

Την ίδια ώρα, η Αντβέρπ του γνωστού μας Μπόλονι έχει σκαρφαλώσει 5η, κρατάει συχνά το μηδέν πίσω (οκτώ φορές σε 18 ματς), έχει μόλις μιά ηττα στην τελευταία επτάδα αγώνων. Δεν έχω εικόνα της, έχω δει μόνο την Ζούλτε φέτος, αλλά τα νούμερα και η φόρμα κοιτάνε δεξιά. Και τα 3.75 δεν στέκουν. ΛΕΟΝΕΣΑ-ΤΑΡΑΓΟΝΑ 2 (3.60): Εδώ ανέβηκε κιόλας το διπλό.

Και ψάχνω να καταλάβω το γιατί! Η Λεονέσα έχει να κερδίσει εντός από τότε που…ακόμα κάναμε μπάνια. Και συνολικά έχει 0-9-4 στα τελευταία 13, στο πιό πρόσφατο ήταν απλά τραγική. Πολλά Χ φέρνει, αλλά και το Χ σημαίνει σπάσιμο του φαβορί όπως είναι σήμερα. Αντίθετα, η Ταραγόνα εκτός κανει τεράστιες κηδείες. Δεν είναι καμιά υπερομάδα (το αντίθετο), αλλά μεταξύ μικρομεσαίων, η μιά είναι σε τραγική κατάσταση και η αλλη εκτός πυροβολεί.

Θα πρεπε να είναι πολύ πιό μοιρασμένο… ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ-ΣΑΣΟΥΟΛΟ 2 (4.00): Αυτό είναι η…μικρή έμπνευση, που βασίζεται και σε εικόνα. Βλέπω δύο σερί ματς την Σαμπντόρια και έχω το ίδιο συμπέρασμα. Ξεμένει από βενζίνη μετά το 70'. Τα ίδια με την Λάτσιο, τα ίδια με την Κάλιαρι. Ξεκινάει καλά, είναι καλή ομάδα, αλλά κάπου το χάνει μέσα στο ματς, έλλειψη φυσικής κατάστασης.

Να…έτυχε; Μπορεί. Αλλά εγω αναφέρω ότι είδα. Η Σασουόλο δεν σε τρομάζει κιόλας, αλλά κάτι ο νέος προπονήτης (δεν τον εκτιμώ τον Ιακίνι, αλλά και τον… Μόγιες δεν εκτιμώ, αλλά τον πόνταρα χθες, ο μήνας του μέλιτος είναι “αλλιώς”), κάτι η πρόσφατη νίκη της, μου κάνουν το κλικ. Σαφώς πάντως το μπετ είναι περισσότερο κόντρα της Σαμπ.

Αυτά είναι, ψιλοπράγματα, ένα θα (μου) αρκεί, δεν νομίζω ότι η μέρα δίνει “ψωμάκι”. Πάω χαλαρά και τα λέμε πλέον την Τρίτη με νέα στήλη. ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: -20.5 μονάδες. Επιστροφές από 16/12: 6.4 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: -14.1 μονάδες. Ποντάρισμα 17/12: Σαμπντόρια-Σασουόλο 2 (4.00), 1 μονάδα. Λεονέσα-Ταραγόνα 2 (3.60), 1 μονάδα. Ζούλτε-Αντβέρπ 2 (3.75), 1 μονάδα.

Νέο υπόλοιπο: -17.1 μονάδες.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras