2871

Billaras

Οταν αρκούν τα δύο…

Θα μπορούσα (τώρα που έχω ολοκληρωμένη εικόνα) να σταθώ στα ματς που έπαιξα και δεν έπιασα το Σαββατοκύριακο. Θα μπορούσα να σταθώ στα ματς που δεν έπαιξα και πέρασαν το Σαββατοκύριακο. Θα μπορούσα να σταθώ σε πολλά. Αλλά δεν θέλω να χαθεί το νόημα. Ποιό είναι το νόημα; Προσέξτε: Ανέφερα 22 ματς (11 την κάθε μέρα). Ευστόχησαν ακριβώς τα 11, άρα 50%.

Σε αυτές τις αποδόσεις, είναι μιά χαρά νούμερο. Πάμε παρακάτω; Πόσα έπαιξα από αυτά τα 22; Τα οκτώ. Οκτώ ματς όλο το διήμερο. Αλλά εδώ είναι το νόημα, αμέσως παρακάτω! Ούτε ότι ευστόχησαν 11 στα 22, ούτε ότι η διαλογή μου ήταν απολύτως αυστηρή γιά την εποχή με μόλις οκτώ τελικές επιλογές. Το ζουμί είναι ότι έπαιξα 490 μονάδες και κέρδισα 880 με ΔΥΟ μόλις σημεία.

Δύο και τέλος. Γι αυτό και όταν έχω 50% συνολικά αισιοδοξώ (γιατί είναι πολύ πιθανό να κάτσουν δύο καλά μαζί). Με αποδόσεις βουνά δεν θέλω παραπάνω, μην σας πω ότι θέλω και λιγότερα. ΔΥΟ αρκούν. Φτάνουν. Μιά (άνετη) Μετς και μιά Ειμπάρ στο 93' (πρώτο φετινό γκολ στον “θάνατο” και ήταν υπέρ μου, καλός οιωνός). Χαρίζω το “τόσα στα τόσα”.

Χαρίζω τα παρολάκια. Χαρίζω τα 1.50 και 1.60 και τα 1.70. Τα χαρίζω όλα. Απλή αριθμητική είναι, μπροστά στα μάτια όλων είναι, αλλά …ο κόσμος δεν βλέπει. Και απορεί μετά γιατί χάνει, ενώ κάποιοι (λίγοι δυστυχώς) κερδίζουν. Αν εμένα η δυάδα μου έδωσε 19 φορές τα λεφτά μου, απαξιώ γιά ένα παρολί πχ 1.50Χ1.60Χ1.70 που μου δίνει …4 φορές τα λεφτά μου.

Να κάνω και…τετράδα; Βάλτε κι άλλο 1.60 μέσα, πάω 6.52 φορές τα λεφτά μου! Να βάλω κι άλλο; Πάω 10.5 φορές τα λεφτά μου με…πεντάδα. Να το κάνω εξάδα; Μέσα κι άλλο 1.60, εξάδα πλέον, πήγα 16.7 φορές τη μίζα μου! Δηλαδή ο άλλος θέλει …έξι εύστοχα στα έξι, όλα ψειράκια, τον ξεσκίζει η γκανιότα (μίνιμουμ 6% ανα ματς έξω, στον ΟΠΑΠ περνάει το 10%, που σημαίνει ότι πχ αν ρίξει 100 ευρώ τα 36 μίνιμουμ πάνε στον μπούκ πριν καν παιχθούν τα ματς) και.

.δεν με φτάνει γιατί εγώ θέλω 2 εύστοχα απο τα 8 παιγμένα και σχεδον διπλασιάζω χωρίς να με τρώει και η γκανιότα! Γράφτε τα αυτά, ξαναδιαβάστε τα, εμπεδώστε τα και χωνέψτε τα. Δεν θέλετε; No problem, εγώ τα λέω χρόνια, όσοι θέλουν ας βγάλουν τις τσίμπλες από τα μάτια. Α, πριν πάω στα φρέσκα: Χαρίζω και τα περιβόητα g/g. Δεν τα μάθατε; Είναι η…νέα τάση της αγοράς, σαν τα ρούχα ένα πράμα, αλλάζει κάθε τόσο η μόδα.

Πέρυσι αν θυμάμαι καλά, έπαιξα 2 ή 3 σε όλη τη σαιζον δέκα μηνών. Και όμως, αριστερά και δεξιά, όποια πόρτα (site) κι αν ανοίξεις, έχουμε…πλημμύρα g/g! Ευκολη λύση γιά κάθε “tipster” (βάζω εισαγωγικά, γιατί αν αυτοί είναι tipster εγώ θα γίνω ο επόμενος Πάπας). Οπου δεν μας βγαίνει σημείο (και μάλιστα φαβοράκι, γιατί τα αουτσάιντερ…κάνουν τζιζ και θέλουμε πάνες), αμολάω ένα g/g! Σιγά το πράμα.

Στο φιφτι φιφτι είμαι, ευκολάκι. Και τσιμπάει ο κόσμος. Και αν ρωτήσεις αυτούς τους tipsters κι αυτό τον κόσμο “ρε μεγάλε, ξέρεις με πόση γκανιότα σε παίζει;” θα σου πει “ελα ρε, κλάιν, ποιά γκανιότα, τι ναι αυτά τα κουλά, να πληρωθούμε θέλουμε”. Κι εκεί σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Κοιτάς πχ Βασιλέια-Λουντογκόρετς. Πιθανά τα γκολ, οκ; Και μετά κοιτάς γνωστό μπουκ (που.

.έχει και σχετικά μικρή γκανιότα, έχουμε και απείρως μεγαλύτερες). Αυτός ο μπουκ λοιπόν, ενώ τα ασόδια τα παίζει με 5%, τα g/g τα παίζει με 7%!! Σου λέει 1.80 το g/g, 1.95 το no goal. Ρε μάστορα, άμα είναι 50-50, πως διάλο κανένα δεν είναι πάνω από 2.00; Αμα έχεις 1.80 στο g/g, γιατί δεν έχεις 2.20 στο no goal; Ψιλά γράμματα; Σε βάθος τριετίας (μην το πάω πιό βαθιά) ελάτε να μου πείτε τι σημαίνει αριθμητικά αυτό γιά την τσέπη του καθενός.

Τι άλλο να πω; Ισως να είναι και ψιλά γράμματα. Και να είμαι εγώ ο γραφικός και ο Μάκης. Γιατί αυτά δεν τα διαβάζετε αλλού. Εδώ μονάχα (άντε και σε 3-4 ακόμα πανελλαδικά που σέβονται αυτό που κάνουν και το κατέχουν). Στους…δύο γραφικούς. Οι άλλοι χαζοί είναι να τα γράψουν; Πως θα επιβιώσουν μετά; Πως θα πουλήσουν σανό και πως θα βρουν κοροϊδάρες; Anyway….

Ολα τα παραπάνω, έτσι επειδή μπήκαμε Σεπτέμβρη, καλό ήταν να…ξαναγραφτούν. Και θα ξαναγραφτούν. Είπαμε, εδώ είμαστε γραφικοί. Και πάμε στα φρέσκα… Ξεκινάει Champions League. Πολύ ωραία. Θα χορτάσουμε μπάλα. Πολύ ωραία. Θα χορτάσουμε και …στοίχημα; Γιατί; Υπάρχει λόγος; Είμαι ο…νονός της φράσης “χρυσή φάκα”. Βλέπει ο άλλος πχ Παρί-Αρσεναλ, τις ξερει (ή νομίζει ότι τις ξερει), τις έχει live στην οθόνη του, ρίχνει και το μπετ.

Αμα του πεις “παίξε Στενχάουσμιούρ” σε κοιτάει λες και ήρθες από τον Αρη, λες και..άλλα λεφτά πληρώνει αυτή). Και πάρτε ειδικά και πάρτε γκολακια και ότι θέτε, έχει απ' όλα ο μπαξές, το μοναστήρι να'ναι καλά! Σόρρυ, δεν μπαίνω ποτέ σε αυτή τη διαδικασία. Παίζω (έστω και σπάνια) σεντόνι, αν έχουμε κραγμένο λάθος. Που είναι σπάνιο.

Είχαμε στο Βιγιαρεάλ-Μονακό. Κι έπαιξα, παρότι δεν είχε “ανοίξει η σαιζόν μου”. Τώρα σήμερα, έχουμε; Εγώ λέω όχι. Οριακά ήμουν για Αρσεναλ, έχει θέματα η Παρί, αλλά η απόδοση είναι ψαγμένη και η λονδρέζα δεν με ψηνει, την είδα ήδη τρεις φορές φέτος. Οπότε; Οποτε σήμερα πάσο. Να χαρώ εγώ 1.05 στη Μπάρτσα, λες και παίζει με την Κομποστέλα.

Προχθές έκανε κηδεία, η Σέλτικ δηλαδή είναι χειρότερη της Αλαβές; Καμιά ομάδα-φαβορί στο σεντόνι δεν πρέπει εντός να πληρώνει κάτω απο 1.40 και κάτω απο 1.70 εκτός έδρας. ΚΑΜΙΑ. Είναι ή δεν είναι οι 32 καλύτερες ευρωπαίες; Κάνω κανένα λάθος; Οπότε στα σημερινά πάσο. ΑΥΡΙΟ νέα στήλη για αυριανά και Πέμπτης. “Κάτι” υπάρχει εκεί. Σήμερα όχι.

Και τι έμεινε σήμερα; Η Αγγλία, η Championship. Κάμποσα μου άρεσαν, σε τρία κατέληξα (ίσως προκύψει τέταρτο αύριο). Για σήμερα, τα αναφέρω ξερά, Χάτερσφιλντ-Μπέρμιγχαμ-Μπάρνσλεϊ. Αποδόσεις; 4.75, 3.90 και 4.20. Και έκλεισα. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι η Μπράιτον να ξαναχάσει καπάκι εντός, μιά ήττα από..πέρυσι Πρωτοχρονιά είχε κι έχασε μόλις το Σαββατο.

Αλλά κάτσε ρε μπουκ, η πρωτοπόρος, που ήδη πέρασε απο Νιουκάστλ και Βίλα, η αήττητη, στο…4.75; Μωρε 8-0 να έρθει, με κλειστά μάτια πας εδώ, τι άλλο να πούμε; Η Μπέρμιγχαμ μιά χαρά είναι εκτός, κέρδισε προχθές, σου βγάζει τα συκώτια, χαίρετε. Η Ρέντινγκ νίκησε με δύο πέναλτι, εύκολα κοντράρω τον Γιαπ Στάαμ (πότε έγινε προπονητής ο Σταμ ρε παιδιά για να πάει στο δυσκολότερο πρωτάθλημα του κόσμου;).

Και η Μπάρνσλεί…ακάθεκτη. Με 5 στα 6, με διπλό το Σάββατο και την Γουλβς να ψάχνεται. Με…Ζενγκα στον πάγκο να κάνει συνέχει αλλαγές στην 11αδα (αυτός πάλι, πότε έγινε προπονητής επιπέδου;). Ε, τα είπα όλα σε λίγες γραμμές. Αξία έχουν και τα τρία. Κι έτσι απλα έκλεισα. Απλά…τρόπος του λέγειν, γιατί ναι μεν οι αναλύσεις είναι 100 λέξεις, αλλά οι άλλες 1100 αξίζουν όσο εκατό προτάσεις-αναλύσεις αγώνων.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Κέρδη από 11/9: 880 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 8.270 μονάδες. Ποντάρισμα 13/9: Patent: Χάτερσφιλντ 2 (4.75)-Μπέρμιγχαμ 2 (3.90)-Μπάρνσλεϊ 2 (4.20). Με 5 μονάδες η τριάδα, με 17 κάθε δυάδα, και μετά 45 σε Χάτερσφιλντ, 50 σε Μπάρνσλεϊ, 59 σε Μπέρμιγχαμ. Ολο μαζί 210 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 8.060 μονάδες. Βλέπετε τι κανω. Παίζω λίγα, επειδή θα παίξω κι αύριο-μεθαύριο κι επειδή είναι ακόμα Σεπτέμβρης.

Και το σημαντικότερο; Θέλω…ένα να μην χάσω. Ψάχνω 33% ευστοχία. Τόσο απλό. Νέα στήλη αύριο ίδια ώρα. Και απόψε θα τα πούμε και στο chat! ΣΥΝΑΞΗ ΑΘΗΝΑΣ Αντίστροφη μέτρηση γιά το ραντεβού! ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9 στην Πεύκη, Χαιμαντά 34, ταβέρνα “Τα Πεύκα”, στις 9 το βράδυ.το καθιερωμένο ετήσιο “συνέδριο” των Betsellerάδων στην Αθήνα! Σε πέντε μέρες.

Ως ΑΠΟΨΕ όσοι δηλώσετε στο φόρουμ στο ανάλογο ποστ. Αύριο πάπαλα, θα πάω να κανονίσω τα τραπέζια με το μαγαζί. Ηδη είμαστε…λαός, ελάτε κι άλλοι. Blogger of the week Κι εδώ πάπαλα απόψε οι συμμετοχές. Οσοι ακόμα θέλετε, ως το βράδυ, μετά τέρμα. Στείλτε κι άλλες (με ονοματεπώνυμο και nickname στο [email protected] . Μετά θα φτιάξω τη λίστα, να ενημερωθούν όλοι πότε γράφουν! Ηδη είστε 33, μιά χαρά.

Και τα αιτήματα κάποιων έχουν σημειωθεί. Ιδου η λίστα ως σήμερα. Εσεις που θα διαβάσετε τα ονόματά σας, να είστε stand by, το Σάββατο θα βγει η σειρά (εβδομάδα) γιά τον καθένα και Δευτέρα βράδυ θα πάρω το πρώτο κείμενο να ανέβει Τρίτη πρωί. Ιδού οι συμμετέχοντες με τυχαία σειρά (ως τώρα αυτοί είναι, αν στείλετε ως το βράδυ θα προστεθείτε όσοι θέλετε): 1)Γρηγόρης Τσαρκοβίστας – Γρηγόρης_Απο_Πάργα 2)Γιάννης Κεφαλίδης – Oakie1979 3)Βασίλης Γιαννόπουλος – saveapenguin 4)Χριστόφορος Ανδρέου – chris1977 5)Μακης Κοξ – Diaithths 6)Λεωνίδας Παππάς – leopap 7)Πετρος Ευσταθίου – omonoiatis89 8)Βασίλης Πέννας – mindgamer 9)Γιάννης Μακρής – makris13 10)Σωτήρης Λάσκος – HankMoody 11)Γιώργος Δραγανούδης – draganof 12)Αντώνης Μπλιός – Αnton 13)Γιώργος Ράπτης – Dr.

House 14)Ηλίας Κυριζόπουλος – LIAKOS 15)Αριστείδης Μπαλάφας – Aristides 16)Αλέξανδρος Μπαλούρδος – Kattis 17)Γιώργος Μαστρογιάννης – Shouldibetorshouldigo 18)Νίκος Αστερής – Tchami 19)Ιωσήφ Ιωσήφ – Katazitoymenos 20)Νάσος Νικολαίδης – nassey82 21)Αρης Δίγκας – Rooney1979 22)Γαβριήλ Χαλέλπης – gabrielHalelpis 23)Παναγιώτης Ζίρκας – Don Carlos Tenorio 24)Μηνάς Θεοδοσάκης – hypergosU 25)Φάνης Ρίζας – Fanis 26)Νίκος Καραμανλής – Kastoras 27)Σταύρος Κωστούλας – El Mago 28)Γιώργος Σινάπης – Grosin 29)Ντίνος Κοτζιάς -Skotostrious 30)Κώσταντίνος Ελμάογλου – shark25 31)Κωνσταντίνος Διακαναστάσης – Kondia 32)Γιάννης Παναγιωτίδης – panagj 33)Δημήτρης Τσουπλάκης – Osasunistas

Παλαιότερα άρθρα του Billaras