4155

Billaras

Οταν θέλει η μπαλίτσα…

Πείτε μου τώρα, σοβαρά. Δεν είναι το πλέον μαγικό άθλημα το ποδόσφαιρο και κατ'επέκταση το στοίχημα; Η Ζενίτ κακή, χάνει δικαιώς. Δυό δοκάρια στο φινάλε η Ρούμπιν, κουλούρια το ματς, πάει το διπλό. Η Νασιονάλ που κάνει τη διπλάρα, δεν την παίζω. Και πιό έμενε; Το…σκορ. Και τι σκορ, 2-2! Να έχει προηγηθεί το κείμενο που διαβάσατε την Πέμπτη, με τις τόσες ατυχίες στην Αγγλία, και να…κάθεται το 2-2! Που σαφώς είναι λόττο και δεν το συζητάω αυτό.

Λόττο όμως, βασισμένο όχι αποκλειστικά στην τύχη. Δεν πήρα ένα από το σωρό και το έπαιξα 2-2. Πήρα ένα που το μελέτησα, το ανέλυσα και σε εσάς γιατί έχει προϋποθέσεις να γίνει 2-2. Το λόττο ξεκινάει με τη σέντρα γιατί θέλει και τύχη αυτό. Και μάλιστα μεγάλη. Η κορυφαία πλάκα; Οτι είναι το…τρίτο 2-2 που παίζω, το 5ο συνολικά που αναφέρω εδώ στο site εδώ και ενάμισι μήνα.

Δύο από τα τρία έπιασα, ένα που δεν είχα παίξει πάλι είχε έρθει, εν ολίγοις 3 στα 5! Ε, αυτό είναι ειρωνεία της τύχης. Αν σε πέντε σκορ 2-2 έχω 3 στα 5, να…πάψω να παίζω ασόδια, να παίζω μόνο σκορ (γέλια). Anyway, το ουσιαστικό κέρδος του χθεσινού 2-2 της Ρεν ήταν ψυχολογικό, όχι οικονομικό. Αυτό κρατάω. Ξέρω ότι…όταν θέλει η μπαλίτσα, τα κάνει όλα.

Και πάμε στο σήμερα. Πριν ξεκινάω να γράφω γιά τα ματς, θα πω μόνο το εξής: Αν είναι να χάσω, να φάω…τρίμπαλο σε κάθε ματς! Κανένα πρόβλημα. Να αποδεχθώ από νωρίς την ήττα, να πω “Βασιλάκη, κουτσάλογα έπαιξες και ορθώς έχασες” και να πάω παρακάτω. Να μην έχω πάλι ατυχία. Ή κι αν έχω, ας είναι…ισόποση με την ρέντα! Πάντα γράφω ότι αυτά είναι δανεικά.

Αμ έλα που…μου χρωστάει ένα γεμάτο τετράμηνο τώρα. Δέχομαι να τρώω γκολ στο 90' ή η ομάδα “μου” να σημαδεύει τα δοκάρια, αρκεί να γίνεται και το ανάποδο (που και που). Γιατί στην ουσία, αυτό που με ενοχλεί, αυτό είναι! Τους τελευταίους μήνες ένα (!!) γκολ πήρα στο φινάλε και με πλήρωσε. Αυτό του Ολυμπιακού στην Τρίπολη. Κανένα άλλο.

Και τώρα πάμε στα παιχνίδια. Επιλογές έχει, “ζεστές” (γιά μένα) δεν είναι. Πχ, την Τρίτη, η Γουλβς…φώναζε. “Παίξτε με, εδώ είμαι”. Τώρα, δεν έχω κα-νέ-να σημείο που να μου κλείνει το μάτι τόσο πολύ όσο γιά να ορμήσω. Εχω κάμποσα, αλλά σε όλα έχω και ενδοιασμούς… Στο νησί ξεχωρισα Γουένσντεϊ, Μπόλτον, Πιτέρμπορο από Championship, Σάντερλαντ διπλό και Ρέντινγκ over (και…2-2;) στην Premier, Ντονκάστερ, Γουόλσολ στην 1η, Μπρίστολ Ρόβερς, Σάουθεντ, Γουίκομ στην 2η.

Και…ζαχαρώνω κι ένα…11αρι, αυτό της Ντάμπαρτον στην 1η Σκωτίας. Αυτά είναι. Να σημειωθεί κάτι που έγραψε και ο Μάκης, έχουμε και μερικά κακά σταυρώματα. Πχ, ήθελα να ξαναπαίξω Γουλβς και Λιντς. Αλλά μέσα σε Νότιγχαμ και Πάλας; Κρίμα. Πολύ κρίμα. Κάποιες αποδόσεις είναι τεράστιες. Πχ Ντόνκαστερ στο 4.20, Γουένσντεϊ στο 5.75. Αρχίζω να ξεσκαρτάρω: Σάντερλαντ έξω (μακελειό θα γίνει), Γουόλσολ έξω (πήρε νίκη με νέο τεχνικό η Σουιντον), Σάουθεντ έξω (παίζει πολύ και το Χ), το…11αρι της Νταμπάρτον παραείναι φάντασμα και μένει έξω, Γουένσντεϊ έξω (εδώ με φόβισε το γκολ στο 94' της Λέστερ, δεν αποκλείω να της δώσει ώθηση).

Πόσες έμειναν; Ντόνκαστερ, Μπρίστολ Ρόβερς, Γουίκομ από μεγάλα. Και Ρέντινγκ over, Μπολτον, Πιτέρμπορο από μικρά. Νομίζω ότι η εικόνα σχηματίστηκε ήδη. Το over της Ρεντινγκ θα πάει…αλλού. Ανοίγω παρένθεση εδώ, μόνο γιά over και σκορ. Επειδή τα ανέφερα και χθες στο ράδιο κι επειδή…γλυκαθήκατε, ιδου: Ρέντινγκ, Μαίντζ, Γκλάντμπαχ, Μπράγκα (σήμερα) και Λυών, Μπιλμπάο, Ιντερ, Καραμπούκ (αύριο) είναι τα οκτώ ματς που μετά από μελέτη τα “σημάδεψα” γιά over και….

2-2 σκορ!! Οκτώ, μαζί με το χθεσινό ήταν εννιά. Υπάρχει κι ένα ακόμα, αλλά εκεί δεν έχω καταλήξει, το Λίβερπουλ-Τότεναμ. Εκεί…κοιτάω και πιό δεξιά. Πόσα μπορεί να βγουν 2-2; Μπορεί και..κανένα!! Είπαμε, λόττο. Ομως, αυτά -κι εδώ είναι το ζουμί- δεν τα έβγαλα από την κοιλιά μου. Μετά από μελέτη τα σημάδεψα. Τι θα κάνετε εσείς με αυτά; Οτι…θέλετε! Εγώ έπαιξα χθες, σήμερα όχι.

Δεν είναι γιά…χόρταση τα fun bet. Μπορεί να το κάνω αύριο, θα το δείτε σε ένα 24ωρο. Πάντως αν βγουν ακόμα 2-3 (από τα οκτώ-εννιά) θα αρχίσω να το…πιστεύω κι εγώ ότι έχω μαντικές ικανότητες (γέλια). Πάντως, τα over σε κάποια ματς από αυτά, ναι, θα τα παίξω. Κλείνει η παρένθεση, επιστρέφω στο νησί. Τι θα παίξω; Μα…κάνει μπαμ. Trixie με Ντόνκαστερ-Μπρίστολ-Γουίκομ.

Και δυάδα με Μπόλτον-Πιτέρμπορο. Χαλαρά όμως. Το γιατί το ανέφερα, δεν με τρελλαίνει κανένα και όλα έχουν και τα μειονεκτήματά τους (από βαριά 3αρα η Ντονκάστερ, ψιλοαδιάφορη βαθμολογικά η Μπρίστολ, αφερέγγυα η Πιτέρμπορο). Πάω εκτός νησιού. Τι είχα σημειώσει; Οχι και λίγα (αντίθετα με αύριο). Μπράγκα over, Μάιντζ over, Γκλάντμπαχ over, Λιρς, Ζούλτε, Γουαδαχαλάχαρα, Σαν Μάρτιν, Βαρέζε Χ και…Νόισταντ.

Πόσα είναι; Εννιά. Πολλά κι αυτά. Θα μαζευτώ. Τα over τα κρατάω, όλα μαζί θα παιχθούν. Θα σβήσω Ζούλτε (οριακά κέρδισε στο τελευταίο), θα σβήσω το Χ της Βαρέζε, θα σβήσω και τη Νόισταντ (πάντως η Αούστρια είναι…άπλα, στο +14 και ο προπονητής της ήταν πρωτύτερα στην Νόισταντ. Αν θέλει, της κάνει κανένα χατήρι). Οπότε, ποιά έμειναν; Λιρς (την πρόσθεσα από χθες αυτή, ο Μάκης με έπεισε), Γουαδαλαχάρα (με την τελειωμένη Χερέθ), Σαν Μάρτιν (κι αυτή την πρόσθεσα από χθες, γιατί αυτό λειτουργεί αμφίδρομα, ακροατής με “ταρακούνησε” να το κοιτάξω, ο ίδιος που μου είχε πει γιά την Ατλας και δικαιώθηκε).

Να κάνω ένα trixie ακόμα; Εδώ το ένστικτό μου, μου λέει να μαζευτώ. Και θα αφήσω έξω και την σπανιόλα που δεν είναι και καμιά ομαδάρα. Οπότε, παρολί με τα over, σέκα δυάδα με Λιρς-Σαν Μάρτιν και τέλος… ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Κέρδη από 8/3: 450 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 20.270 μονάδες. Ποντάρισμα 9/3: Trixie: Ντονκάστερ 2 (4.20)-Μπρίστολ Ρόβερς 2 (3.40)-Γουίκομ 2 (3.

20), με 60 μονάδες σε κάθε δυάδα και 20 στην τριάδα, όλο μαζί 200 μονάδες. Δυάδα: Πιτέρμπορο 1-Μπόλτον 1 (5.5), με 120 μονάδες. Παρολί με over: Μάιντζ-Γκλάντμπαχ-Μπράγκα (5.66), με 120 μονάδες. Δυάδα: Σαν Μάρτιν 1-Λιρς 1 (6.67), με 100 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 540 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 19.730 μονάδες. Αυτά ήταν. Ξαναγράφω το βασικότερο: Παίζω λιγότερα όχι γιατί είμαι στο όριο της κάβας, αυτό δεν με απασχολεί καν.

Το κάνω γιατί δεν “ψήνομαι” καλά γιά…σχεδόν κανένα σημείο. Εν ολίγοις, δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις σήμερα. Ας βγεί μιά οποιαδήποτε δυάδα, πέρασα από πάνω μονομιάς. Και μετά…βλέπουμε. Μπορεί να θέλω να γυρίσω σε κέρδη, αλλά έχω την υπομονή, περιμένω την ευκαιρία. Οταν θα μου κάνει το “κλικ”. Τα ξαναλέμε αύριο!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras