2632

Billaras

Οχι και τόση ηρεμία (πριν την καταιγίδα)

Το κειμενο αυτο εχει αρχισει να γραφεται πριν απο την εναρξη του 2ου Ημιτελικου. Στο τελος βεβαια θα υπαρχει και μια πρωτη αναλυση του τι εγινε και ανανεωση της καβας, αλλα επειδη χρονικα θα ειναι αδυνατον να γνωριζουμε μεχρι τα ξημερωματα τον ορισμο της σειρας εμφανισης ολων των χωρων για τον τελικο, σημερα θα δουμε λιγο πιο θεωρητικα τα του τελικου.

Πλεον εχουμε δει επι σκηνης ολες τις χωρες (ακομη και οι 6 της απευθειας προκρισης εχουν τα βιντεο τους ανεβασμενα στο επισημο σαητ του διαγωνισμου) και πανω κατω εχουμε σχηματισει μια εικονα. Το στησιμο επι σκηνης, την ικανοτητα των ερμηνευτων, την ανταποκριση που υπηρξε απο το κοινο και τα μεσα κοινωνικης δικτυωσης, αλλα αυτο που σε πολλους ισως διαφευγει ειναι οτι ενα κομματι εκτος απο πολυ καλο χρειαζεται και κατι ακομη για να κερδισει.

Μια καλη σειρα εμφανισης στον τελικο. Οταν διαγωνιζονται 26 τραγουδια στη σειρα, ειναι λογικο για να μεινεις στο μυαλο καποιου, να εισαι ή κατι το εξαιρετικο που να σου μενει ανεκιτηλο στο μυαλο ή να εμφανιζεσαι καπου προς το τελος και να μην εχεις ξεχαστει. Τα τελευταια 4 χρονια, υπηρξε μια αρκετα σημαντικη αλλαγη προκειμενου καποιο πολυ καλο κομματι να μην καταδικαζεται αν πχ κληρωθει να εμφανιστει 4ο.

Ο παραγωγος του διαγωνισμου, που φετος τυχαινει να ειναι Σουηδος, οπως και τις περισσοτερες χρονιες, εχοντας γνωση των αποτελεσματων των ημιτελικων και σεβομενος αν ενα κομματι κληρωθηκε να εμφανιστει στο πρωτο ή στο δευτερο μισο του τελικου, μερικες ωρες μετα το τελος του 2ου Ημιτελικου, συνηθως ξημερωματα, οριζει τη σειρα εμφανισης ολων των κομματιων του τελικου.

Παραδειγματος χαρη τα κομματια που εχουν κερδισει τους Ημιτελικους ή ηρθαν δευτερα, θα βρισκονται οσο πιο κοντα στο τελος του πρωτου και του δευτερου μισου. Απο τα μεχρι τωρα φαβορι, Ιταλια, Πορτογαλια και Αρμενια εχουν κληρωθει στο πρωτο μισο και Σουηδια, Βελγιο στο δευτερο. Εχει ενδιαφερον να δουμε που θα κληρωθει η Βουλγαρια που ειναι το τελευταιο απο τα κομματια φαβορι.

Αν κληρωθει στο πρωτο μισο, ο παραγωγος θα εχει μεγαλο πονοκεφαλο. Απο τα διαθεσιμα εισιτηρια εχουν μεινει 7 για το πρωτο μισο και αλλα 3 για το 2ο. Μπλεξιμο! Ο παραγωγος παντα προσπαθει να μην βαζει δυο φαβορι το ενα μετα το αλλο, αλλα να χρησιμοποιει καποιο μετριο κομματι για γεμισμα στο ενδιαμεσο. Οι καλες θεσεις του πρωτου μισου ειναι οι 10-13 που εχουν δωσει καποιες νικες τα τελευταια χρονια, ενω στο δευτερο μισο απο 19-25.

Συνηθως η τελευταια θεση δεν δινεται σε καποιο φαβορι αλλα σε καποιο πιο μετριο κομματι. Επισης, ο παραγωγος προσπαθει να εναλλασει τα στυλ απο το ενα κομματι στο αλλο. Δυσκολα θα δουμε δυο μπαλαντες ή δυο upbeat κομματια το ενα μετα το αλλο. Βλεποντας λοιπον τις θεσεις που θα εμφανιστουν στον τελικο, παιρνουμε καποιες πληροφοριες για το πως πηγαν τα κομματια στους ημιτελικους και μας δινεται ετσι μια υπονοια για την θεση που τερματισαν.

Ο παραγωγος λοιπον λειτουργει για τους παικτες ως inside information. Αν για παραδειγμα θελουμε να πονταρουμε ενα κομματι να μπει στην 10αδα και δουμε οτι πχ οριστηκε να εμφανιστει 3ο ή 4ο στον τελικο, να γνωριζουμε οτι αποκλειεται να ηταν ψηλοτερα απο την 8η θεση στον ημιτελικο του, οποτε ειναι σωστη η επενδυση που θελουμε να κανουμε? Εχει αξια η τιμη στην οποια θα παιξουμε? H εμπειρια μου λεει οτι ο παραγωγος θα δωσει στην Ιταλια τη 10η θεση και στην Πορτογαλια την 12η ή 13η και θα βαλει την Αρμενια λογικα 8η.

Αν μπει και η Βουλγαρια στο κολπο, το κομματι που θα εμφανιστει τελευταιο απο τα τρια αποκτα ενα μικρο πλεονεκτημα. Επισης, το δευτερο μισο φανταζει περισσοτερο αποδυναμωμενο, δινοντας την ευκαιρια σε καποια κομματια να τα πανε καλυτερα. Αυτος ειναι και ο λογος που το Βελγιο εχει ξαναμπει στο παιχνιδι και η Σουηδια που, φαινεται να μην εντυπωσιασε στον ημιτελικο, να βρισκεται ακομη 5η στις αποδοσεις.

Κατα τη διαρκεια της ημερας, θα αναρτησω στα σχολια τη σειρα εμφανισης του τελικου και καποιες σκεψεις για το τι εχει συμβει στους ημιτελικους με βαση αυτην. Και παμε να δουμε τι εγινε στον 2ο Ημιτελικο. 8/10 πετυχαμε με την Ουγγαρια καθολα δικαια να πλασαρεται στην 10αδα και παροτι χαθηκε σα στοιχημα χαιρομαι που περασε για να δωσει ενα εξτρα χρωμα στον τελικο.

Η Νορβηγια, οπως εγραψα και στην αναλυση, δε θα μου εκανε εντυπωση να περασει αλλα προσωπικα δεν το καταλαβα ποτε ως κομματι και δεν μου αρεσει καθολου. Μια μικρη χαμενη ευκαιρια ηταν ο αποκλεισμος της Εσθονιας. Τα εγραφα στην αναλυση, αλλα κι εγω ο ιδιος δεν το πιστεψα τοσο, παιζοντας μονο 5 μοναδες πανω του να αποκλειστει, οι οποιες ομως μου επεστρεψαν 27.

50. Τα κομματια που περασαν με σειρα εμφανισης ειναι : Αυστρια (1ο), Ρουμανια (2ο), Ολλανδια (1ο), Ουγγαρια (1ο), Δανια (1ο) Κροατια (1ο), Νορβηγια (2ο), Λευκορωσια (1ο), Βουλγαρια (2ο), Ισραηλ (1ο) Και η κληρωση για σειρα εμφανισης ειναι η εξης: 1o μισο: Αυστρια, Ολλανδια, Ουγγαρια, Δανια, Κροατια, Λευκορωσια, Ισραηλ 2ο μισο: Ρουμανια, Νορβηγια, Βουλγαρια Ο μεγαλος κερδισμενος ειναι η Βουλγαρια που ξεκολλαει απο το σβερκο της Ιταλιας και της Πορτογαλιας και πλεον εχει τη δυνατοτητα να κλεψει τα φωτα εμφανιζομενη λογικα καπου στο Νο22-24.

Και η Ρουμανια νομιζω οτι με αυτη την κληρωση κλειδωνει τη 10αδα. Παμε να δουμε και πως τα πηγαμε στοιχηματικα. Το θετικο ειναι οτι δεν χασαμε και κλεισαμε με ενα μικρο θετικο ισοζυγιο. Θα ηθελα παντως κατι παραπανω για να ειμαι ευχαριστημενος. Ετσι οι δυο ημιτελικοι κλεινουν με το εξης ισοζυγιο 1ος Ημιτελικος – 100 μοναδες Ανοιχτα στοιχηματα: Αρμενια νικητρια ημιτελικου 35 μοναδες (3.

25) Επιστροφη απο 09.05: 93.20 μοναδες 2ος Ημιτελικος – 100 μοναδες + 33.20 μοναδες απο 1ο Ημιτελικο Επιστροφη απο 11.05: 140.80 μοναδες Νεο Υπολοιπο Ημιτελικων: 140.8 + 60 = 200.80 Εχουμε λοιπον παρει πισω ολο το κεφαλαιο που παιξαμε στους 2 ημιτελικους και εχουμε ενα ανοιχτο στοιχημα που μπορει να μας δωσει αλλες περιπου 114 μοναδες. Το νεο μας υπολοιπο λοιπον διαμορφωνεται στις 500.

80 μοναδες (200.80+ 300 που ειχα καβα για τελικο) Η αγορα απο δω και στο εξης θα ανοιγει συνεχως με νεα στοιχηματα, θα εχει πολλες αυξομειωσεις και ανωμαλιες. Στα σχολια θα σχολιασω εντος της ημερας την τελικη σειρα εμφανισης και θα δωσω καποιες πρωτες προτασεις για τον τελικο προκειμενου να προλαβουμε καποια αξια στις αποδοσεις. Μεινετε συντονισμενοι.

Οποιοσδηποτε εχει αποριες, ερωτησει, θελει διευκρινησεις ειμαι στη διαθεση του.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras