4439

Billaras

Ο Θεός της μπάλας…

Το μεγάλο ματς έχει χθες τελειώσει. Και ο MVP Ντιντιέ Ντρογκμπά δηλώνει τα εξής: “Ήταν της μοίρας γραφτό. Το πεπρωμένο μας. Πιστεύω πολύ σε αυτά! Προσεύχομαι συνεχώς. Ήταν γραφτό εδώ και πολύ καιρό. Ο Θεός ήθελε να το πάρουμε. Η ομάδα μας είναι εκπληκτική. Θέλω να αφιερώσω το τρόπαιο σε όλους τους προπονητές που συνεργάστηκα στην Τσέλσι και σε όλους τους ποδοσφαιριστές.

Η ζωή είναι υπέροχη. Το γκολ της ισοφάρισης άλλαξε όλο το παιχνίδι. Είμαι ευτυχισμένος”. Λίγες ώρες νωρίτερα, μεταξύ άλλων, γράφω στο χθεσινό κείμενό μου: " Eκεί που τελειώνει η λογική ξεκινάει ο αθλητισμός. Αυτή είναι η ουσία. Ολα μπορούν να συμβούν…αν θέλει; Ποιός να θέλει; Πείτε το όπως θέλετε. Πεπρωμένο; Ανώτερη δύναμη; “χρωστούμενα της τύχης”; Ρέντα; Κωλοφαρδία; Αστρο; Βάλτε όποια λέξη θέλετε.

Μέσα θα είστε. Γι αυτό λοιπόν πιστεύω ότι η Τσέλσι θα το σηκώσει. Δεν ξέρω πως. Ή μάλλον ψυχανεμίζομαι. Θα …κοιμηθεί ο Θεός; Θα συμβούν απίθανα; Αλλά θα το σηκώσει. Πιστεύω σε αυτή την εύνοια προσωπικά. Κάποτε στο 2004, όλη η Ελλάδα έλεγε ένα πράγμα “ο τελικός είναι με την Τσεχία”. Εκεί έγιναν τα…μαγικά. Στον …κανονικό τελικό κανείς μας δεν ανησυχούσε.

Το είχαμε ήδη πάρει… Ε, κάπως έτσι το βλέπω και απόψε. Γι αυτό και πάω με την Τσέλσι. Ολα τα παραπάνω, ΔΕΝ είναι…ποδοσφαιρική ανάλυση φυσικά. Είναι ξεκάθαρο.." Τα υπόλοιπα περιττεύουν. Τα είδατε όλοι. Η Τσέλσι δεν έχασε στα 90΄, ο Ντρογκμπά σκόραρε, η Τσέλσι το σήκωσε. Και πληρωθήκαμε. Καλά. Και το πανηγύρισα. Είναι…βίτσιο μου να ωθώ στα άκρα το μυαλό μου προσπαθώντας να “δω” το ματς πριν γίνει.

Αλλά όταν συμβαίνει, είναι και το καλύτερο μου. Μόνο το 2-2 δεν μου έκατσε. Θα το…φυλάξω γιά του χρόνου. Κατά τα άλλα, μιά επίθεση η Τσέλσι, ένα και μοναδικό κόρνερ (20-1 συνολικά), μέσα το τόπι με μιά ασύλληπτη κεφαλιά. Ξέρετε ποιού. Μην περιμένετε -όπως και χθες- αναλύσεις του αγώνα. Ολοι ήξεραν και όλοι είδαν ότι η Μπάγερν ήταν καλύτερη.

Αλλά ….είχε “προαποφασιστεί”. Ο Θεός της μπάλας -και το είχε δείξει καιρό- ήθελε Τσέλσι. Οταν βλέπεις ισοφάριση στο 88' με μιά ευκαιρία και χαμένο πέναλτι (όπως και στο Καμπ Νου θυμίζω, πάλι το είχε κάνει ο Ντρογκμπά, απίστευτες συμπτώσεις) στην παράταση γιά Μπάγερν, ξέρεις τι θα γίνει. Απλά περιμένεις να το δεις… Αυτά με το χθες.

Αύριο θα βάλω ένα ακόμα κείμενο, απολογιστικό της σαιζόν. Γιά μένα πέφτει αυλαία σήμερα. Μάλλον…έπεσε χθες, απλώς παίζω κι εγώ “παράταση”. Θα φορτώσω μπαταρίες γιά μιά εβδομάδα και θα τα ξαναπούμε την Τετάρτη 30 του μήνα, με μοναδική ασχολία-γιά ένα μήνα ακόμα- το EURO. Τι παίζουμε σήμερα; Ξεκινάω λέγοντας ότι…δεν θα τα αναλύσω και πολύ, όπως δεν τα έψαξα και πολύ.

Ή μάλλον, τα έψαξα, αλλά…δεν έσπασα και το κεφάλι μου! Η Νόρτζελαντ σαφώς ξεχωρίζει, η Ρεν σαφώς ξεχωρίζει, αυτά θα παιχθούν και από πολλούς. Η μιά καραδοκεί να αρπάξει τον τίτλο από την Κοπεγχάγη (και η Μπρόντμπι…άλλο που δεν θέλει), η άλλη καραδοκεί να βγει Ευρώπη αφού παίζουν Σεντ Ετιέν-Μπορντό ταυτόχρονα. Βέβαια, αν κάνει δυό γκολ πχ η Μπορντό, ο άσος της Ρεν μάλλον…θα πάει περίπατο, αλλά δεν νοιάζομαι και πολύ όπως είπα.

Ψάχτηκα κι αλλού. Είπα να παίξω μιά ατόφια γαλλική τριάδα μεγάλης απόδοσης. Ετσι, στο χαλαρό. Ασο τη Σοσό (αν κερδίσει δεν ασχολείται με τα άλλα ματς, σώζεται), over την Σεντ Ετιέν (θα το κυνηγήσουν και οι δύο, αφού η Ρεν είπαμε, καραδοκεί και το Χ τις…καταστρέφει αμφότερες) και μετά σκέφτηκα και το…ξερό Χ στο Λυών-Νίς (η Νις λογικά με πόντο είναι οκ, είναι απίθανο να κερδίσουν όλες οι απο κάτω της), σκέφτηκα στο Ρεν-Ντιζόν κι εδώ το over (πέρα από το γεγονός ότι θέλουν αμφότερες τη νίκη, η Ρεν υπολοίπεται ενός γκολ της Σεντ Ετιέν, άρα κυνηγάει και τα γκολ γιά πιθανή ισοβαθμία).

Θα πάω με τα δύο over. Από εκεί και πέρα, κοίταξα και κάποια άλλα ξερά Χ (σε ΠΑΟ, Σαμπντόρια αρκετά πιθανά),κοίταξα και μερικά over ακόμα (πχ Χάκεν, που έχει οκτώ στα οκτώ over φέτος) και…καταλήγω. Μιά τριάδα με Ρεν 1-Νόρτζελαντ 2-Χάκεν over, ακόμα μιά …γαλλική με Ρεν over-Σεντ Ετιέν over και Σοσό 1 και δύο χινάρια μαζί, σε ΠΑΟ και Λυών. Αυτά θα παίξω, χαλαρά και όμορφα.

Ερθουν δεν έρθουν, δεν θα κάτσω και να σκάσω, το μυαλό μου είναι ήδη σε φάση…ξεκούρασης και δεν έχω κανένα λόγο να το κρύψω. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 24.200 μονάδες. Κέρδη από 19/5: 1599 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 25.799 μονάδες. Ποντάρισμα 20/5: Παρολί: Ρεν 1-Νόρτζελαντ 2-Χάκεν over (5.00), 130 μονάδες. Παρολί: Σοσό 1-Ρεν over-Σεντ Ετιέν over (6.

61),110 μονάδες. Δυάδα: ΠΑΟ Χ-Λυών Χ (12.00), 59 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 299 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 25.500 μονάδες. Πάπαλα. Αυτά ήταν. Τα τελευταία “κανονικά” μπετ της σαιζόν (στο EURO θα…δείτε άλλα κόλπα). Μιάς καλής σαιζόν. Αναλυτικά θα τα πούμε αύριο που θα γράψω “κατιτίς”. Ραντεβού στο chat σήμερα, νέα (στοιχηματική) στήλη στις 30 του μήνα, ημέρα Τετάρτη (σας θυμίζω, εκείνο το βράδυ, 30 του μήνα, θα κάνουμε και μιά…σπέσιαλ εκπομπή στο www.

betradio.com, βράδυ, στις 11, με τον Μάκη Μηνδρινό. Γιά…όλους και γιά όλα). Τελικά….καλά περάσαμε φέτος.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras