2356

Billaras

Πάμε μέχρι αύριο…

Ηθελα κάτι παραπάνω. Οταν φτάνεις στην τελική ευθεία με πέντε εγγλέζικα σημεία, επιλέγεις τα τρια γιά παιχνίδι και συνολικά “σκάνε” 3 στα 5 αλλά έχεις αφήσει έξω τα δύο από τα τρία που ήρθαν, είναι και λίγο…δοκάρι κι έξω. Οκ, η Πλίμουθ…ήταν Πλίμουθ, ανατροπή, διπλό, τάληρο πλήρωσε, όλα καλά. Αλλά όσο έβλεπα τη Σάουθεντ και τη Νορθάμπτον να κερδίζουν, τσαντιζόμουνα.

Κρίμα, αλλά δεν γίνεται και τίποτα πλέον. Μόνο να πάω παρακάτω μπορώ σκεπτόμενος ότι…σε καλό δρόμο είμαστε. Οταν δεν χάνεις, τσιμπάς το 5αρι, αλλά…νευριάζεις γιατί μπορούσες κι άλλα τέτοια, σε καλό δρόμο είμαστε. Σε κακό δρόμο είσαι άμα παίζεις κανά παρολί και χάνεις το 1.75 στο 90' και χτυπιέσαι. Πριν πάμε στα σημερινά, να κάνω μιά αναφορά σε κάτι που αλίευσα απο την Kingbet της Παρασκευής.

Υπάρχει μιά σελίδα με πίνακες σημείων, τι αποτέλεσμα έρχεται ανά απόδοση (του ΟΠΑΠ). Και είπα να τα …κάνω μιά σούμα όλα αυτά. Πήρα λοιπόν όλους τους καυτούς άσους-φαβορί από τον Αυγουστο ως τώρα. Να δω αν αυτό που πάντα έλεγα και πίστευα , συμβαίνει και φέτος. Πήρα λοιπόν τις 5 μεγάλες Λίγκες. Premier League, Campionato, Bundesliga, La Liga και Championnat. Είναι τα πέντε πρωταθλήματα που και αξιόπιστα είναι και τραβάνε τον κύριο όγκο πονταρισμάτων.

Καλά μέχρι εδώ; Και πήρα όλα μα όλα τα “καυτά” ασάκια, από 1.01 ως και 1.75. Αυτά που μπαίνουν σε παρολί ως “στηρίγματα”, ως “άχαστα”, ως “καυτά”. Πόσα τέτοια σημείως είχαμε ως την Παρασκευή πριν το τρέχον κουπόνι; Ειχαμε 396. Τα 87 στο Νησί, 63 στη Γερμανία, 95 στην Ιταλία, 77 στην Ισπανία και 74 στη Γαλλία. Μας κάνουν τριακόσια-ενενήντα-έξι “καυτά” φαβορί άσων.

Πόσα πέρασαν-επαληθεύτηκαν; Τα 264. Και έσπασαν τα 132. Ακριβώς (μα…ακριβώς) το 1/3 καυτών άσων έσπασε είτε σε Χ είτε σε 2. Πάντα έλεγα “πάρτε όποιο κουπόνι θέλετε, εδώ και χρόνια. Αν τα καυτά φαβορί ξεπερνάνε κατά πολύ το 65%, άλλαζω αντικείμενο”. Και όντως, και φέτος είναι στο 66% ακριβώς. Από τα “σπασίματα”, τα 45 ήταν στο διπλό.

Μα εάν ένα στα τρία…ζεματιστά ασάκια σπάει, όποιος παίζει παρολί τριάδων με τέτοια έχει πάει στα Διαβατά και απολαμβάνει το κελί του! Οταν οι άσοι είναι από 1.01 ως 1.75, ο μέσος όρος του Χ-2 (ακόμα και ως διπλή ευκαιρία) είναι πάνω από 3.50! Και ως καθαρά σημεία, τα διπλά (που είπαμε εμφανίστηκαν 45 από αυτά) παίζουν από 5.00 ως 18.00! Γιά…κάντε τις πράξεις και θα εκπλαγείτε.

Να το πάω ακόμα παραπέρα, να το…ξεχειλώσω εντελώς; Τσέκαρα μόνο τα…εντελώς άχαστα. 1.01 ως 1.25! Αυτά που δεν σπάνε “ποτέ”. Φέτος στις 5 Λίγκες είχαμε 116 τέτοια. Ξέρετε πόσα ήρθαν-πόσα έσπασαν; Είχαμε 25 σπασίματα στο Χ-2! Δηλαδή ένα στα 4,5 ματς “μπετά”, σπάει. Μα όταν ο άσος είναι 1.10 ή 1.15, το Χ-2 είναι πάνω από 4.5! Που σημαίνει ότι και εδώ, στα πλέον… άχαστα, τυφλά να πας στην κόντρα, κέρδος θα έχεις.

Τα νούμερα λοιπόν δεν λένε ψέματα μετά από τόσους μήνες και κάθε χρόνο τα ίδια είναι περίπου. Τώρα θα μου πείτε …ποιός κάθεται να τα αναλύσει; Εδώ είναι η πλάκα. Αυτοί που τα παίζουν αυτά, δεν τα αναλύουν, τρέμουν στη σκέψη της πραγματικότητας. Εδώ θα μου πείτε ότι δεν κοιτάνε την τσέπη τους, πίνακες θα κοιτάξουν; Σωστό κι αυτό! Πάμε τώρα παρακάτω, στο σήμερα.

Εξι συν ένα σημεία έφτασαν ως εδώ. Το ένα, είναι το αυριανό Τσέλσι-Γουέστ Μπρομ. Ας πάμε στα έξι σημερινά. Ιντερ-Μπολόνια, Κιέβο-Τζένοα (για Χ), Μπέβερεν-Μπριζ, Ναντ-Λιλ, Σεβίλλη-Χιρόνα και Σαουθάμπτον-Λίβερπουλ. Αυτά είναι. Εσβησα την Μπέρμιγχαμ από χθες, μιάς και στο καυτό ντέρμπι (κόλαση, όχι αστεία), η περιπέτεια του Στιβ Μπρους (έχασε τον πατέρα του, έφυγε να σταθεί στην άρρωστη μητέρα του, απουσίαζε όλη την εβδομάδα) πιστεύω θα συσπειρώσει τους “χωριάτες”.

Οπότε είναι αυτά τα έξι… Σχετικά γρήγορα τα έκανα τέσσερα. Εσβησα τη Χιρόνα (που δεν θα πει όχι και στον πόντο, ενώ το ματς ξεκινάει σε λίγο και δεν ξέρω με τι πλευρό…κοιμήθηκε αυτή η Σεβίλλη), έσβησα και τη Λίβερπουλ (εχθρικό κλίμα θα βρει, αλλά την Λίβερπουλ την κοντράρεις-τα ξέρετε αυτά- μετά από μεγάλη επιτυχία, όχι τώρα). Τα ξανακοιτάω.

Θα σβήσω και Μπολόνια, παρότι η Ιντερ είναι εμφανώς ντεφορμέ και (ξανά) χωρίς Ικάρντι. Το σβήνω γιατί είδα προ ημερών Μπολόνια -όταν πόνταρα με την Φιόρε- και η εικόνα της δεν με “γέμισε”. Θα παίξω τα άλλα τρία, συν την Γουέστ Μπρομ αύριο, με κάλυψη αυτό. ΚΙΕΒΟ-ΤΖΕΝΟΑ Χ (3.00): Εχω…μήνες να παίξω Χ. Αλλά οκ, μέσα Φλεβάρη φτάνουμε, θα αυξηθούν σταδιακά.

Γιά Ιταλία μιλάμε. Καλές σχέσεις αποδεδειγμένα έχουν, χείρα βοηθείας έχει δώσει η μιά στην άλλη κατά καιρούς, Χ ήρθε και στον 1ο γύρο, χθες εχασε η Σπαλ και η Βερόνα σήμερα παίζει στην Σαμπντόρια, οπότε αν -λογικά- δεν αλλάξει η γραμμή, το Χ τους κάνει σήμερα. Αν σπάσει, προς τον άσο θα σπάσει, αλλά λέω να ρισκάρω με τις…αγκαλίτσες και τα φιλάκια.

ΜΠΕΒΕΡΕΝ-ΜΠΡΙΖ 1 (4.00): Εδώ σκάλωσα πολλή ώρα. Ο λόγος; Ο (νέος) προπονητής της Μπέβερεν με τον οποίο η ομαδούλα είναι αήττητη, ο Βέρμαντ, είναι..παιδί της Μπριζ. Κανονικό. Και παίκτης της, και χρόνια σε όλες τις μικρές της, προπονητής ακαδημιών. Αλλά το ζυγίζω. Αγωνιστικά η μιά αήττητη, η Μπριζ εμφανώς ντεφορμέ, σερί γκέλες, τρώει το εύκολο γκολ, δεν θα έχει τον 1ο της σκόρερ σήμερα, ενώ είναι και κουρασμένη (έπαιξε Πέμπτη) και απογοητευμένη (έμεινε εκτός κυπελλου) και άνετη στο πρωτάθλημα.

Οπότε θα το ρισκάρω. Η Μπέβερεν είναι αυτή που και καλά είναι και φρέσκια και έχει ανάγκη… ΝΑΝΤ-ΛΙΛ 2 (4.75): Ενα όπλο (τέραστιο) έχει η Ναντ του Ρανιέρι. Αμυνα μπετό. Συμπαγής. Αλλά τελευταία κάνει νερά, πολλά νερά. Την είχα δει με την Οσερ και τρόμαξα. Προχθές πάλι τα ίδια. Και σήμερα δεν θα έχει τα δύο βασικά στόπερ της. Η Λιλ οκ, όσο να'ναι θα σουλουπωθεί με τον Γκαλτιέ, ήδη “κάτι” δείχνει.

Και μπορεί να βρει κενά στην κόντρα. ΤΣΕΛΣΙ-ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ 2 DNB (7.00): Το ξερό διπλό δίνει 10.00. Εδώ είμαι ξεκάθαρος: Είτε θα πέσει ντόρτι, είτε θα σκάσει μπαμ. Δεν ποντάρω στην Γουέστ Μπρομ (που δεν είναι και καλά). Ποντάρω στην Τσέλσι και μάλιστα στα εξωαγωνιστικά της. Το κλίμα έχει βαρύνει. Ασχημα. Αν είναι να φαγωθεί ο Κόντε, τώρα θα γίνει.

Οταν τρως τρία από Μπόρνεμουθ και τέσσερα από Γουότφορντ, δεν είναι το ζητούμενο “λείπει αυτός, παίζει αυτός”, ούτε αν παίζει με 3 στην άμυνα ή τετράδα. Ολα έρχονται απο τα αποδυτήρια. Αρα είτε …ντόρτι συσπείρωσης, είτε μπαμ και πληρωνόμαστε και ο Κόντε εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μας χαιρετάει (όπως έγινε πολλάκις τα τελευταία χρόνια με όσους πήραν τίτλο και την επόμενη σαιζόν έφυγαν).

ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: -4.2 μονάδες. Επιστροφές από 10/2: 5 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: +0.8 μονάδες. Ποντάρισμα 11-12/2: Ναντ-Λιλ 2 (4.75), 1 μονάδα. Κιέβο-Τζένοα Χ (3.00), 2 μονάδες. Τσέλσι-Γουέστ Μπρομ 2 dnb (7.00), 1 μονάδα. Μπέβερεν-Μπριζ 1 (4.00), 1 μονάδα. Νέο υπόλοιπο: -4.2 μονάδες. Είναι προφανές ότι και χαλαρά πάω και δεν έχω τρελλές απαιτήσεις και “κλοθογυρίζω” τα ίδια λεφτά.

Οτι έπαιξα χθες το πήρα πίσω, απλώς το ξαναποντάρω. Νέα στήλη κλασικά την Τρίτη το απόγευμα.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras