2342

Billaras

Πάνω σε δύο ντέρμπι (update)!

Μιά χαρούλα χθες και πάμε παρακάτω. Δύο από τα τρία στο στόχο, χάρηκα πολύ γιά την Χάτερσφιλντ, ήταν καραμπινάτο το λάθος, χάρηκα και που ψυχολόγησα σωστά και την Τζίλιγχαμ, στη δε Εξετερ όλα κρίθηκαν σε ένα δίλεπτο, βάλαμε το πέναλτι στο 37', το έχασαν οι άλλοι στο 39' (άουτ) και μετά έσβησε το ματς. Αυτά τα δύο πίστευα περισσότερο, αυτά πόνταρα πιό δυνατά, αυτά ήρθαν, απόλυτα ικανοποιημένος, “τρέχει” και σημείο από χθες, ξεκινάει σε λίγο η Χετάφε, χωρίς άγχος θα το δω.

Πάω στα φρέσκα, εξαιρώντας το σπανιόλικο αν και κανονικά θα έπρεπε να ξέρω τελικό αποτέλεσμα γιά να πορευθώ. Είναι συνολική η διαχείριση ενός ΣΚ, αλλιώς κινείσαι με καλά κέρδη, αλλιώς αν είσαι μια η άλλη, άλλιως αν χάνεις. Anyway, το αφήνω σαν να μην υπάρχει. Το βασικό μου ερώτημα γιά σήμερα, ήταν ένα: Σε..πόσα (και ποιά) ντέρμπι να “χωθώ”; Σαν Πάουλι-Χολστάιν, Λεβερκούζεν-Σάλκε, Ρόμα-Μίλαν, Λυών-Σεντ Ετιέν, Παρί-Μαρσέιγ, Φέγενορντ-PSV, Στούρμ-Σάλτσμπουργκ, όλα είναι μεγάλα ματς ή ντέρμπι μίσους και έχθρας.

Και…σε όλα έχει μικρά ή μεγάλα λαθάκια. Πλην των ντέρμπι; Στραβοκοίταξα και το Λειψία-Κολωνία, στραβοκοίταξα και το Τσάβες-Εστορίλ, στραβοκοιταξα και το Ντάρμσαντ-Χαίντενχάιμ. Αυτά είναι όλα! Τα…πρώτα που έσβησα είναι τα τρία μη-ντέρμπι. Οκ, στο πορτογαλικό θα έχω το νου μου, μπορεί να “μυρίσει” κάτι εκεί, αλλά ας το αφήσω pre game.

Στο γερμανικό της 2ης σκαλώνω γιατί δεν έχω εικόνα, στο Λειψία-Κολωνία σκαλώνω γιατί νομίζω ότι η Κολωνία μετά το μίνι-ξέσπασμα της τώρα αφού σπαρτάρισε όσο μπορούσε, θα παραδωθεί. Και μένω με τα επτά ντέρμπι ή μεγάλα ματς, ότι προτιμάτε. Δεν θέλω να το κουράσω ή να πλατιάσω σήμερα. Θα σβήσω ακόμα τρία, το ολλανδικό (έχει απόντες η PSV), το άλλο της Β' Γερμανίας (με χάλασε το 2.

70 του άσου, σαν να παραέπεσε), και το Λεβερκούζεν-Σάλκε γιατί σέβομαι και την γηπεδούχο εντός. Τελευταίο που φεύγει αν και…με έχει πληρώσει το ιδιο ματς τον Αυγουστο, είναι το Στουρμ-Σαλτσμπουργκ. Δύο οι λόγοι. Δεν με πείθει η Στουρμ τώρα και η Σαλτσμπουργκ κουράστηκε μεν-πήρε υψυχολογία δε, μετά την πρόκρισή της επί της Σοσιεδάδ.

Βέβαια, κάτι που λέω πάντα ισχύει: Το τι σβηνω εγώ από λεπτομέρειες, είναι δεύτερούσης σημασίας. Εσεις μπορεί να τα κρατησετε, όλα όσα έφτασαν ως εδώ, κάτι έχουν! Και κάτι ακόμα: Αύριο απόγευμα ίσως κάνω update, θέλω να ξαναδώ το Λεβάντε-Μπέτις. Οπότε, ας μείνω να λοξοκοιτάω τα τρία που απέμειναν τα σημερινά… Ρόμα-Μίλαν, Λυών-Σεντ Ετιέν και Παρί-Μαρσέιγ….

Ανάβω ένα τσιγάρο και το σκέφτομαι, τελικά καταλήγω: Εξω και το Παρί-Μαρσέιγ, ξεκουράστηκαν οι παριζιάνοι (μετά από μήνες δεν ειχαν μεσοβδόμαδο), το ζυγίζω. Γυρίζει ο Μότα, το ζυγίζω. Θα ξαναπαίξουν σε λίγα 24ωρα, το ζυγίζω. Αστο να πάει. Και παίζω τα άλλα δύο! ΡΟΜΑ-ΜΙΛΑΝ 2 (4.20): Δεν περίμενα ότι θα παίξω υπέρ Μίλαν φέτος (γέλια). Αλλά να που θα το κάνω (σταυρώνοντας τα δάχτυλα).

Γιατί τυφλός δεν είμαι. Ηταν τραγωδία, έχει σουλουπωθεί. Εντεκα ματς αήττητη, φρέσκια (με την Λουντογκόρετς έπαιξε με..1η ταχύτητα και επτά αλλαγές βασικών), δεν έχει απόντες, γενικά είναι νομίζω στο πικ. Και βλέπω τη Ρόμα. Επιβαρυμένη (στο Χάρκοβο έπαιζε), ηττημένη γύρισε, ασταθής είναι, δεν ξεχνάω ας πουμε που την κόντραρα με την Σαμπντόρια εκτός, ήρθε 1-1 στο 91' και 3 μέρες μετά έχασε στο Ολίμπικο πάλι από την Σαμπ! Οι τρεις νίκες που έκανε μετά ήταν με ομάδες του χεριού της, όχι κανένα ζόρικο τεστ.

Και καταλήγω φυσικά στο 4.20 που σαφώς έχει λάθος. Στο 3.20 δεν θα το κοίταγα καν, στο 3.80 θα το ξανασκεφτόμουν, τώρα έχω αξία δεξιά. ΛΥΩΝ-ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ 2 (6.50): Τέταρτη σερί “πατάτα” έκανε η Λυών. Αμα είσαι 2-0 και ισοφαρίζεσαι (με..κάμποση υπεροψία), πατάτα είναι με τη Λιλ. Δύο από τη Λιλ, δύο από τη Ρεν και ήττα, τρία από τη Μονακό και ήττα, τρία από την Μπορντό και ήττα! Και κουρασμένη από την Ισπανία προχθές.

Την ίδια ώρα, η Σεντ Ετιέν εμφανώς έχει μαζευτεί, έχει σουλουπωθεί. Ακριβώς ανάποδα το πάει. Τελευταία νίκη της Λυών στις 21/1, πριν ένα μήνα. Τελευταια ήττα της Σεντ Ετιέν στις 21/1, πριν ένα μήνα! Εκτοτε τρεις νίκες και 2-2 στη Μασαλία! Το ματς ειναι ντέρμπι μίσους, υπό αυτές τις συνθήκες το ταβάνι του διπλου έπρεπε να είναι πχ στο 4.50 με 5.

00. Προφανώς είναι αουτσάιντερ η Σεντ Ετιέν, αλλά όχι του 6.50. Αυτα τα δύο, με το ενα θα πω και “ευχαριστώ”. Θυμίζω: 1) Τρέχει σε λίγα λεπτά η Χεταφε. 2) Το νου μας στο live για το Τσάβες-Εστορίλ και 3) Πιθανό update αύριο γιά τη Μπέτις. Νέα στήλη την Τρίτη, κλασικά. ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: -20 μονάδες. Επιστροφές από 24/2: 14.74 μονάδες. Νέο υπολοιπο: -5.

26 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: Βιγιαρεάλ-Χετάφε 2 (4.75), 1 μονάδα. Ποντάρισμα 25/2: Ρόμα-Μίλαν 2 (4.20), 1 μονάδα. Λυών-Σεντ Ετιέν 2 (6.50), 1 μονάδα. Νέο υπόλοιπο: -7.26 μονάδες. UPDATE: Πήγε στο 3.00 η Μπέτις και μου κάνει. Δεν γίνεται να ειναι φαβορί μιά ομάδα απολυτως ντεφορμέ, που ακόμα και στα ματς που παίρνει την ισοπαλία τρώει δύο γκολ μίνιμουμ, εντός έχει 2-5-5, έχει ξεχάσει να κερδίζει και η παράδοση είναι "μονοκούκι" υπέρ της αντιπάλου.

Η Μπέτις ανάποδα, ακόμα και στα ματς που χάνει, βάζει 2 μίνιμουμ (3-5 με Ρεάλ, 2-3 με Θέλτα). Δύο μονάδες στην ομάδα της Ανδαλουσίας, με παίρνει μιάς και είχαμε ένα εξαιρετικό Σαββατοκύριακο. Ανανέωση της στήλης και της κάβας την Τριτη. Ποντάρισμα 26/2: Λεβάντε-Μπετις 2 (3.00), 2 μονάδες.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras