2378

Billaras

Πέντε εγγλέζες, μιά σπανιόλα!

Περάσαμε μιά χαλαρή (στοιχηματικά) εβδομάδα, δεν ακούμπησα τίποτα, μετά το 5.00 Χ 2 της Κόβεντρι έχω “πατσίσει” γιά το Γενάρη, απολογισμό έχουμε κάνει, οπότε κάπως σαν …ξεκινάει ο 2ος γύρος νοιώθω. Τα μεταγραφικά είναι στο επίκεντρο (πανηγύρι στα πόδια του Αλέξις Σάντσες), αλλά χρειάζεται και προσοχή γιατί ενισχύονται (ή αποδυναμώνονται) κι αυτές που δεν τις πιάνει το μάτι, εννοώ τις μικρές Αγγλίας.

Το νέο κουπόνι έχει πίσω μεν την Bundesliga αλλά παραμένει λειψό. Τουλάχιστον 6 Λίγκες που παρακολουθώ και από τις οποίες αντλώ σημεία, απουσιάζουν (Ιταλία-Τουρκία-Ολλανδία-Βέλγιο-Β' Γερμανίας-Αυστρία). Και με δεδομένο ότι έχουμε και επανέναρξη, εκτός νησιού θα παίξω μόνο ένα ματς. Ως πρώτη διαλογή είχα μόλις τέσσερα, τα δύο ήταν…φαντάσματα (Ναντ και Βιγιαρεάλ), σβήστηκαν γρηγορα.

Τα αλλα δύο ήταν Λιλ και Ειμπάρ, κατέληξα να κόψω και την Λιλ (φοβάμαι το Χ) και να κρατήσω μονάχα μιά, την βάσκικη ομάδα. Το γιατί παρακάτω αναλυτικά! Κι έτσι, έμεινε το νησί. Απαξ κι έμεινε το νησί, άπαξ και μεσοβδόμαδα έχει παλι ελάχιστα (βασικά έχει ρεβάνς στο FA CUP), θα παίξω μόνο σήμερα και…βλέπουμε ως την Τρίτη. Αρα: Μηδέν τις περασμένες μέρες, μηδέν αύριο, ελάχιστα από Τρίτη, ότι γίνει…σήμερα.

Ούτε στήλη αύριο. Στην Αγγλία πάντως, το πρόγραμμα δεν είναι κακό. Είναι τζογαδόρικο. Είχε “ψωμάκι”. Η πρώτη μου διαλογή είχε πάνω από μιά ντουζίνα ματς που “τα συζήτησα”. Σαουθάμπτον, Εβερτον, Μπέρνλι, Σουόνσι από Premier, Μπολτον και Νοριτς από Championship, Οξφορντ, Σριούσμπερι, Πλίμουθ, Σκάνθορπ, Φλίτγουντ από 1η και Γέοβιλ, Φόρεστ Γκριν από 2η! Οχι και λίγα… Βέβαια, κάποια…σβήστηκαν γρήγορα.

Η Σαουθάμπτον (σιγά μην μπλέξω στο 2.87), η Σουόνσι (δεν με πείθει η άτιμη..), η Μπέρνλι (πολύ Χ, όσες απουσίες και να έχει η Πάλας, εντός είναι αξιόμαχη και το Χ δεν σκοτώνει καμιά τους), η Μπόλτον (περισσότερο έμπνευση ήταν), ενώ έσβησα -μετά από σκέψη κάποιες- και όσες έχουν ρεβάνς κυπέλλου μεσοβδόμαδα. Δηλαδή τη Νόριτς που'χει την Τσελσι σε λίγα 24ωρα (έχασε και δύο καλούς παίκτες στο παζάρι), την Σριούσμπερι (έχει την Γουέστ Χαμ, ενώ οκ, θηρίο και η Μπλάκμπερν, βούλιαξε και η απόδοση περίπου μιά μονάδα), την Φλίτγουντ (έχει τη ρεβάνς με τη Λέστερ).

Κι έτσι, τα δεκατρία αρχικά εγγλέζικα έμειναν… έξι. Το τελευταίο που έσβησα (άρχισαν τα ζόρια σιγα σιγά στη διαλογή) ήταν η Σκάνθορπ…. Σε ΟΛΑ υπήρχε αρχικά (ή ακόμα υπάρχει) μικρό ή μεγάλο λάθος. Βήμα βήμα, τα 40+ έγιναν 13, τα 13 έγιναν 5 και αυτά θα παίξω! Πέντε εγγλέζικα και η Ειμπάρ. Και γιατί δεν πόνταρα κάτι όλες αυτές τις μέρες και γιατί μεσοβδόμαδα πάλι λίγα έχει αλλά και γιατί θα κάνω (σιγά σιγά) πράξη όσα συζητήσαμε (δηλαδή και άνοιγμα στις μονάδες και λίγο περισσότερα ματς), θα παίξω μιά εξάδα.

That's all και πάμε γιά Τρίτη.. ΤΟΤΕΝΑΜ-ΕΒΕΡΤΟΝ 2 (10.00 DNB): Το'δαμε και με την Γουεστ Χαμ, η Τότεναμ με κλειστές άμυνες ζορίζεται. Με χώρο σε…σακατεύει, αλλά αμα βρει τοίχο δεν είναι τόσο απλά. Και είναι περίπου βέβαιο πως θα το πάει ο Αλαρντάις σήμερα. Ενας Αλαρντάις που έχει τρομερό ρεκόρ με την Τότεναμ ως τεχνικός, ενώ θα έχει στην 11αδα λογικά και τον Τοσούν, καλός επιθετικός ο τούρκος, θα βρει κάποιες λύσεις και μπροστά δηλαδή.

Η απόδοση ήταν εξ' ορισμού λάθος. Δεν μπορεί το Τότεναμ-Εβερτον να είναι περίπου ίδιο με το Γιουναϊτεντ-Στόουκ! Και εδώ “χωράει” άνετα το draw no bet. Sto 10.00 και με το Χ να μου επιστρέφει το μπετ, το δέχομαι… ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ-ΠΛΙΜΟΥΘ 2 (5.50): Αυτό…έκανε εξ'αρχής μπαμ. Η Πλίμουθ έχει 5-1-0 στα τελευταία έξι, το…ένα είναι η “καταράμενη” ισοπαλία με τη Μπλάκπουλ στο 96', 2-2 από 0-2! Αλλιώς θα είχε μονο νίκες.

Εχει στρώσει, είναι καλά, όσο καλά κι αν είναι και η Ντόνκαστερ από που μας προκύπτει το 5.50; Το ίδιο ματς, πέρυσι στην 2η κατηγορία το είχα ξαναποντάρει και…το είχα αρπάξει με 0-1. Ας ξαναγίνει, είναι καραμπινάτο λάθος το σετ. ΓΟΥΟΛΣΟΛ-ΟΞΦΟΡΝΤ 2 (3.40): Και απραξία και κακό κλίμα στη Γουόλσολ. Σήμερα θα έχουμε και ξεσηκωμό, πλακάτ και τέτοια ωραία.

Συν τοις άλλοις, χάνει 3-4 11αδατους παίκτες που ήταν δανεικοί κι έφυγαν. Την ίδια ώρα, η Οξφορντ έκανε δύο νίκες καλές, είναι ήρεμη και σε καλό φεγγάρι. Και αν τυχόν φοβήθηκα την κούραση, το “πάτσισα” με τις τρεις καλές προσθήκες που έκανε και δυνάμωσε. ΣΟΥΙΝΤΟΝ-ΦΟΡΕΣΤ ΓΚΡΙΝ 2 (5.50): Αυτό ομολογώ την Τρίτη που πρωτομελέτησα το άφησα στην άκρη.

Το ξανακοίταξα όμως. Η απόδοση με κέντρισε, αλλά και κάποια δεδομένα. Οπως οτι η Φόρεστ Γκριν έχει ήδη κερδίσει εκεί μέσα γιά το Λιγκ Τρόφι. Οπως ότι ο προπονητής της ήταν παλιά στη Σουίντον. Οπως οτι η Σουίντον εντός είναι..κωμικοτραγική (αντίθετα με τα εκτός της). Ολα στο ζύγι, έγειρε η παλάτζα δεξιά και το κράτησα… ΠΟΡΤ ΒΈΙΛ-ΓΕΟΒΙΛ 2 (4.

50): Αυτό το κράτησα εξ' αρχής, από τη στιγμή που είδα την εξαιρετική εμφάνισ και τη νίκη της Γέοβιλ στο κύπελλο επί της Μπράντφορντ. Αυτό ήταν καταλυτικό στην απόφασή μου. Την ίδια ώρα η Βέιλ σαν να ξεφουσκώνει, έφυγε ο “μήνας του μέλιτος” με τον Ασπιν, στο τελευταιο της ματς ήταν τραγική (ούτε ευκαιρία κυριολεκτικά), δύο απανωτές ήττες, δεν το ξανασκέφτηκα! ΕΙΜΠΑΡ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ 1 (4.

20): Η…περσινή αγαπημένη μου, έχει χτυπήσει φόρμα. Πριν τις γιορτές, μετά τις γιορτές, η Ειμπάρ τρέχει ένα 6 στα 7. Και πρόσθεσε και ποιότητα με τον Ορεγιάνα. Στο “κλουβάκι της” στο Ιπουρούα γιατί να την φοβηθώ; Καλή ομάδα, καλή φόρμα, καλή απόδοση. Η Ατλέτικο μιά που βρήκε τον Ντιέγκο Κόστα (και τα γκολ του), μιά που τον έχασε με αποβολή.

Θα λείπει και ο Γκάμπι. Δέχομαι το ρίσκο. ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: -10 μονάδες. Επιστροφές από 6/1: 10 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 0 μονάδες. Ποντάρισμα 13/1: Τότεναμ-Εβερτον 2 dnb (10.00), 1 μονάδα. Πορτ Βέιλ-Γέοβιλ 2 (4.50), 1 μονάδα. Ειμπάρ-Ατλέτικο 1 (4.20), 1 μονάδα. Γουόλσολ-Οξφορντ 2 (3.40), 2 μονάδες. Σουίντον-Φόρεστ Γκριν 2 (5.50), 1 μονάδα. Ντονκάστερ-Πλίμουθ 2 (5.50), 2 μονάδες.

Ανοιχτά μπετ: -8 μονάδες. Σύντομα θα δειτε και 3 και 4 μονάδες σε σημείο. Οριακά δεν έβαλα 3 στην Πλιμουθ, το πιο κραγμένο λάθος. Να δούμε πως θα πάει πλέον. Ολα ζόρικα είναι, το…λένε οι αποδόσεις. Καλό βόλι, νέα στήλη την Τρίτη, έχουμε να τα πούμε καιρό οπότε μετά τις 16.30 θα είμαι στο chat.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras